After Game- Fränsta

Äntligen…

Har vi fått smaka på segerns sötma igen. Vinst med 3-1 mot Fränsta IK och 3 nya pinnar.

Matchen då… Jo den började lite trevande från Alnös sida och vi spelade fast oss gång på gång när vi försökte trilla boll. Fränsta började att pressa högt upp i banan och det ställde till en del problem. Efter ett tag kunde dock alnö växa in i kostymen och skapa en hel del farliga lägen. Bland annat missade Yngve 2 st. Dave Hamberg var även han igenom en gång och vart i skottögonblicket upphakad och kunde inte komma till avslut, domaren visade däremot ingen förståelse utan friade. I anfallet efter slår fränsta en lång boll ut mot alnös vänster kant, där man rycker förbi och kan spela bollen snett inåt bakåt, där man kan lägga in bollen i öppet mål. 1-0 och en riktig kalldusch för de för dagen vitklädda ö laget. Alnö tar sedan tag i spelet och rullar stundtals mycket fin fotboll, trycker tillbaka Fränsta som hela tiden ligger med 11 man på rätt sida bollen. Efter 30 minuter känns det som att Fränsta börjar bli riktigt trötta och när gånggången får i 45 minuten kan man damma av det kallasiska ”saved by the bell”.

I pausen beslutar vi att gå ner på trebackslinje och trycka fram våra grund positioner ytterligare.

I andra halvlek har vi precis som i första mycket boll men är lite stressade av situationen. Samtidigt som vi måste ösa framåt för att göra mål är vi väl medvetna om att ett mål till i baken och matchen kan vara över. Avsluten mot mål är många, avsluten på mål är betydligt färre. Efter varje missat skott måste bollarna hämtas och det tar några minuter varje gång, det kan pointeras att Fränsta inte hade bråttom att få igång spelet. I den 61 minuten lägger Högerbacken Rasmus Högdahl ett inlägg mot bortre stolpen Dave Hamberg mottar ett hårt och lågt vänster skott i målvaktens första hörn, målisen är på bollen men har inte kraft att styra bort daves slägga.

Efter målet går spelet ner lite i tempo, alnö börjar slarva mer i passningsspelet och får inte samma press på Fränsta, som i sin tur inte skapar någonting under den andra halvleken. När man började tro att hoppet var ute klev Dan Jonsson fram, får en passningen efter backen centralt i banan, vänder upp och tar några meter innan han lossar sin vänster dojja, skottet tar i första maskan i bortre stolpen och 2-1 är ett faktum, uret står på 86 minuter. Efter målet skicka Fränst fram allt, när Alnö vinner boll kan man leverera den till Danne Yngvesson som är fri från mer eller mindre halva plan och sätter spiken i kistan. 3-1, välförtjänt men det satt långt inne. Nu har vi några träningar till nästa match och har tid på oss att slipa till formen ytterligare.