After Game- Ljunga

Matchen spelades på tungsprunga Ljungalid inför ett 40 tal åskådare. När domaren blåste i pipan tog hemmalaget tag i taktpinnen direkt och pressade tillbaka Alnö långt ner i banan. Kombinationen av nervösa och O-fokuserade alnöspelare gjorde att passningsspelet inte alls fungerade. I den 6e minuten sticker Alnö upp i sitt första anfall, Johan Hammarström blir stoppad med otillåtna medel ute på vänsterkanten sätt i alnö ögon. Hammarn tar frisparken snabbt och innan någon annan spelare hunnit uppfatta vad som hänt  har Johan slagit en frispark mot bortre stolpen och där Rasmus Högdahl dyker upp och kan enkelt nicka in 0-1, i det läget oerhört orättvist. Ljunga fortsätter sedan första halvleken bra och efter lite taffat försvarsspel och ett och annat motlägg så kan ljunga rulla in 1-1 från närahåll. Resultatet står sig halvleken ut även om Alnö flyttade fram positionerna något sista 15 och skapade en handfull bra lägen.

Inför andra halvleken formerar alnö om trupperna, gör några byten och positionsförändringar och det ger genast utdelning. Halvleken är bara några minuter gammal när Jules Kakala tar ett snabbt inkast som ställer hela Ljunga försvaret, inkastet når ändra fram till Ante Holmsten som flyttats fram som forward från sin mittbackspositon, halvfri från vänsterkanten bryter Ante in och avslutar med en snygg balja. Strax där efter gör Victor Svedberg 1-3 efter en snygg framspelning av Hammarn. Victor får bollen ute till höger i straffområdet, tar emot bollen och curlar en vänsterskruv i bortre, ett riktigt snyggt mål och det kändes som att trepoängaren var i säkert förvar. Tyvärr dröjer det bara någon minut ytterligare så blir det 2-3 efter att vårat försvar hamnat lite sicksack och en Ljunga forward kan snygg runda Nicklas Wood i målet och lägga bollen i nät. Resterande delen av halvleken bestod mycket av kamp och en hel del inkast och hörnor från Ljungas sida där dem lyfter fram sina större och tyngre spelare och lyfte in bollarna, där fick vi verkligen bekänna färg för att freda vårat mål. Rent spelmässigt har vi bra koll på dem men det är just de fastasituationerna som är farliga. Alnö sticker upp några gånger och har 3-4 lägen att punktera matchen utan att lyckas.

Tre viktiga poäng och det är en fantastik känsla att kunna vinna när vi inte ens lyckas nå upp till 50% av våran kapacitet. All cread till Ljunga som krigar på bra och vi får i ärlighetensnamn vara riktigt nöjda som kan lämna Ljungalid med tre poäng.