After Game: Sund 2

Omgång 14 gick av stapeln mot Sund 2 på flobergsudden. Ännu en gång svarade Alnö för en stabil insatts och kunde återigen lämna banan med 3 poäng och man fick även hålla nollan för åttonde gången där här säsongen.

Matchen inleddes i ett fartfyllt tempo och det var de för dagen vitklädda Alnö grabbarna som tog tag i taktpinnen. Sundspelarna pressades tillbaka i banan av Alnös aggressiva press och hade svårt att hitta några riktiga uppspel. Efter ca 15 minuters spel fick Johan Hammarström bollen felvänd till höger strax utanför Sunds straffområde, vände bort sin spelare och körde slalom mellan två andra innan han slutligen drog ett markskott i målvaktens bortre hörn, en vacker soloprestation av hammarn. 2-0 målet kom ca 10 minuter senare efter en riktigt pärla signerad Victor Svedberg. Victor fick bollen ute till vänster i sin ytterforward position, drev bollen in i banan och drog iväg en höger vrist rakt upp i bortre krysset, otagbart för Sund 2 målvakt. Resterande del av halvleken jämnades spelet ut och Sund skapade en del halvlägen men kom inte till några riktigt bra avslut, förutom ett skott som säkert parerades av Jocke Grannas och en och annan resultatlös hörna.

Andra halvlek var mer eller mindre en transportsträcka till segern för alnölirarna. Sund försökte men förmådde inte att skapa några heta lägen. Alnö hade det mesta och det bästa men kvalitén den sista den sista tredjedelen var allt som oftast för dålig och när lägena väl dök upp var skärpan i avsluten för dåliga. Ett undantag var 3-0 målet som görs i 85e minuten av Jack Jonsson. Jonathan Åhlin får bollen centralt i planen, driver in i offensiv tredjedel och kan med en smörpassning mellan Sunds mittbackar servera Jack som fri med målvakten inte gör något misstag utan lägger in bollen i bortre hörnet.

En dag på jobbet och tre nya pinnar, riktigt roligt att åter igen hålla nollan, bra jobb av alla. Mycket bra boys!!