After Game: Lucksta IF

Med förra matchen i bakhuvudet var det revansch som gällde mot Lucksta borta på Sörforsvallen. På Norrporten arena i maj hade vi åkt på ordentligt med pisk och slutresultatet skrevs till 2-0.

Nya förutsättningar idag, en helt annan taggning och förberedelse på Alnö grabbarna. Jag tycker att vi tar tag i takt pinnen direkt och har ett gäng farliga lägen i första halvlek, bland annat har Jonte ett friläge som borde resulterat i 0-1. Om vi dessutom hade tagit lite bättre beslut offensivt så hade vi skapat några lägen till, men vi gjorde det lite för svårt för varandra. Lucksta var inte helt ofarliga när dem stack upp och skapade en dubbelhörna i mitten av första halvlek. Den andra hörnan är perfekt slagen i Lucksta ögon sätt och en omarkerad Svella kan enkelt nicka in 1-0. Tungt gör oss och onödigt, där ska vi vara tillräckligt bra förberedda och organiserade för att freda vårt mål.

Efter målet jämnas spelet ut lite för att alnö sedan ska ta över i slutet av halvleken igen. 0-1 står sig till paus. I den andra halvleken öser Alnö på framåt och pressar tillbaka Lucksta i banan som bara slår långa bollar på kontring. Efter en Alnö hörna kontrar Lucksta så pass bra att deras forward blir fri från halva plan men får bollen för långt ifrån sig och Grannas kan ganska enkelt gå ut och bryta. Strax därefter gör Kerttu matchens prestation när han bryter in från sin vänster kant, gör två gubbar och sätter ett stenhårt skott vid målvaktens första stolpe, 1-1! Därefter börjar en intensiv jakt på 3 poäng men det blir inga fler mål trotts några bra lägen.

Noterbart och mycket irriterande är den straff vi blir berövade i den 88 minuten där domaren är så förbannat feg som väljer att fria en av århundradets mest klara straffar. När såväl läktaren som båda laget tycker att det är straff är det ganska oförsvarbart att inte blåsa straff, men domaren ville inte ”avgöra”, men att inte göra sitt jobb är också att avgöra. Fantastiskt tråkigt iaf. I anfallet efter har Lucksta ett jätte läget att göra 2-1 men Grannas räddar, mål där och följderna hade kunnat blivit katastrofala.

1 poäng som kan visa sig bli nyttig och vi får vara nöjda, det hade kunnat blivit tre med lite bättre kvalité från vår sida och med lite otur hade vi kunnat blivit utan poäng helt.