- Fotbolls Medelpad och Östavall se upp, idag kör bröderna Axelsson med skruvdobb.

Bild: Jocke och hans Copa skruvdobb samt Pers avslappnade vad och Robin Wikmans smekande hand.

Problemet var att jag inte hade något Twitterkonto så det blev ju i det närmaste omöjligt att twittra. Så här i efterhand var varningen även obefogad då bröderna uppträdde exemplariskt. Hade jag nu kunnat skicka ett tweet hade jag hellre skrivt -

"Jonte åker skridskor på lädret, kör konstgrässkor i blötan." :)

-------------------------------------------------------
Igår kom som sagt Östavalls IF på besök till ön. Släda IPs gräsmatta var i sensationellt bra skick, nyklippt och lagomt regnblöt. Östavall som kom med fyra raka segrar i ryggen, bland annat två stycken i DM mot division tre lagen IFK Sundsvall och Stöde och hade helt klart toppat formen.

Matchbilden blev som vi innan matchen förutspådde, närmast en repris från senaste mötet lagen emellan. Östavall "parkerade bussen" utanför eget straffområde och försökte ligga med 11- man på rätt sida av bollen. Detta gjorde att ytorna för de röda var ytterst begränsade. Ett utmärkt tillfälle att praktisera lite tiki taka - possessionspel. Vi gör en av de bästa halvlekarna i år rent tekniskt och är mycket säkra i vårt passingsspel och låter inte Östavall känna på bollen nämnvärt. När Östavall väl lyckades vinna bollen kom det en lång boll som vi bara kunde hämta i backlinjen eller ifrån Grannas och börja anfalla igen. Publiken bjöds på ett bra tålamod, få tillslag och många fina kombinationer av hemmalaget.

1-0 kommer logiskt och rättvist sedan Per Axelsson tagit tagit fart från mittplan och drivit ner mot förlängda mållinjen precis vid kanten av straffområdet. Per slår sedan ett perfekt chippinlägg till en hårt bevakad Hammarn som elegant med ryggen mot mål kan göra en klassik bicacleta. Otroligt snyggt!

Efter målet sprider det sig ett naturligt lugn hos de röda och nu passade vi på att spela ut hela registret. Det dröjer inte länge innan Kerttu får en fin boll i djupled och avslutar med ett vänster skott i målvaktens bortre stolpe, på returen kommer Hammarn och kan enkelt peta in bollen i öppet mål från en halvmeter, förmodligen hade till och med Svasse kunna gjort mål därifrån.

2-0 och paus, grannas totalt overksam och riktigt fint spel. Upplagt för en rolig andra halvlek?

njaa..

Den andra halvlek är bara några minuter gammal när Östavall får en frispark ute vid kanten några meter in på offensiv planhalva, frisparken slås in men blir något kort och chansen ser ut att vara borta men då kommer matchens andra bisacleta och ett sömnigt Alnö släpper in både ett mål och Östavall i matchen. Det hinner dock inte bli någon riktig nerv i matchen för kort därefter gör Måns 3-1 till hemmalaget efter att Grimmen skarvat en hörna vid förta stolpen som Måns möter upp och drar distinkt in bollen på halvvolly.

Östavall visar sig dock vara riktigt sega och bara 10 minuter senare får dom en ny frispark ute vid kanten en bit in på offensiv planhalva, frisparken slås in och en helt omarkerad grön spelare kan nicka in 2-3, östavalls andra avslut på mål. Bedrövligt! Efter detta blir det 15 minuter av dåligt passningsspel och allmän stress hos Alnö, närmare en någon tidigt avvinkad offside och ett skott mitt på Grannas kommer dock inte Östavall utan Kerttu kan istället sätta spiken i kistan i den 80e minuten.

Sammanfattningsvis ett otroligt effektivt Östavall som aldrig borde varit nära poäng men vårt obefintliga försvarsspel på två fasta situationer och alltjämt tama avslut framåt ställer till det rejält för oss. Första halvleken är dock riktigt bra spelmässigt och kan vi fortsätta att spela den typen av fotboll så blir vi riktigt svårslagna resten av säsongen.