After Game: Söders BK

I fredags var det årets och säsongens sista  vardags match, för motståndet stod Söders BK borta på erkänt svårspelade Sidsjövallen. På grund av planens storlek blir ytorna mer begränsade än vanligt och spelarna får mindre tid att fatta beslut, en stor nyckelfaktor för framgång är därför att vara förberedd innan man får bollen.

Matchen inleddes bra för de för dagen vitklädda ölaget. Några bollvinster högt upp i banan och en del andra halvchanser siade om en trevlig fredags kväll. 1-0 kommer efter ett snyggt förarbete från Jonte som spelar bollen snett inåt-bakåt i banan och mawe möter upp med ett dirketskott som sitter klockrent i det bortre hörnet.  0-2 görs i slutet av den första halvleken sedan Kerttu slaget ett inlägg som letar sig fram till en omarkerad Johan Hammarström inne i boxen och denne kan sätta en fösare in i mål. 0-2 efter en första halvlek som annars hade präglats av mycket kampspel och dåliga beslut sista tredjedelen av Alnö. Vi slarvade helt enkelt bort en hel del mål och målchanser.

I den andra halvleken ändrar vi spelsystem, går ner på tre-backslinje och sätter upp en extra forward för att försöka jaga bättre målskillnad. Ett spännande experiment som skördade viss framgång. 3 mål i andra halvlek blev resultatet. Det första på hörna genom André Grim, assisterad av Jonte. Det fjärde målet för kvällen var riktigt snyggt, Per Axelsson tog tag i bollen från mittplanen och drev framåt i banan, när ingen medspelare gjorde sig spelbar gjorde han istället en pojklagsfint och petade bollen till höger om motståndarbacken och gick själv på vänster sida, sedan spelade han ett hårt inlägg (kan även varit Pers hårdaste skott i år) som Hammarn mötte upp med skallen vid första stolpen och kunde göra sitt andra mål för matchen.  Måns fick avsluta målfesten med en riktigt fräsch kanon från 25 meter som satt inom en halvmeters radie från målvaktens vänstra kryss.

Det som fick avsluta en annars mycket trevlig kväll var att våra värsta konkurrenter i tabellen Sund och Lucksta lite oväntat tappade poäng. Sund genom att förlora hemma mot Svartvik med 1-2 och Lucksta genom ett kryss borta mot jumbon Medskogs. I och med detta är vi nu uppe på samma poäng som Sund i tabellen och har allting i egna händer inför avslutningen. Fem stycken svåra matcher återstår, närmast har vi Essvik som kommer på besök till Släda på Lördag.