After game- Svartvik

83 minuten, ställningen är 1-2 till Alnö och Jonte har fått ett friläge från mer eller mindre halva planen. En jagande Svartviksförsvarade hinner i kapp strax innanför straffområdet och kapar Åhlin bakifrån. Domaren tvekar inte utan blåser straff och halar fram det röda kortet. Med två man mer på banan och straff hade vi läge att sätta spiken i kistan och säkra tre poäng. Den efterföljande situationen är osannolik, som hämtad ur en Buster tidning räddar målvakten straffen och tre (3!!) efterföljande returer från ca 2 meters håll. Av olika spelare dessutom, vilket spöke!

Tidigare i matchen hade Jonte givit Alnö ledningen i slutet av den första halvleken, efter ett snyggt väggspel med Anton. Jonte rycker sedan förbi sin spelare och sätter ett hårt skott i bortre stolpen från en snäv vinkel. Första halvleken hade i övrigt mycket att önska. Sammanfattningsvis en halvlek med bristfällig individuell teknik, låg arbetskapacitet och svag vilja. Vi skrapade dock fram några halv chanser och hade med lite flyt kunnat göra ett mål eller två. Försvarsspelet var i vanlig ordning mycket bra och Svartvik har inget läge att göra mål.

Vi inleder andra halvleken bättre och en uppryckning i såväl teknik som engagemang bäddar för en trevlig halvlek. Tyvärr släpper vi in ett otroligt billigt mål efter ett inkast, rent spontant kändes det sömnigt och O-fokuserat i just den situationen och det räcker för att 1-1 ska bli verklighet. Strax därefter får Svartvik en spelare utvisad och backar hem ännu mer än man gjort tidigare och försöker stänga ytorna. 2-1 kommer dock fyllt rättvist efter ett snyggt spel där Jonte får en djupledsboll att jobba på, strax innan kortlinjen spelar han snett-inåt-bakåt till en framrusande Hammarn som elegant kan glidtackla in ledningsbollen, där gick det snabbt! Därefter har vi ett massivt spelövertag och har flera bra lägen att göra mål men vi gör det lite för svårt i nästan varje situation, vilket gör att vi inte kan punktera matchen. Svartvik skapar ingenting spelmässigt men är farlig vid varje fastsituation då de lyfter in bollen i straffområdet, detta gör dem dessutom så fort tillfälle ges men Grannas var säker och kunde plocka ner majoriteten.