Museumet Del 2

Enligt ännu obekräftade uppgifter har Magnus Svensson börjat ta in offerter för att få en bild av hur mycket det kan komma att kosta att göra om den gamla cafeterian på Släda. Det är ännu oklart vilka som ligger bäst till för att få jobbet men det har hela tiden talats om någonting utöver det vanliga. Mange som är känd som en hård förhandlare som ställer krav på sina entreprenörer kommer inte att nöja sig med någon vanlig simpel byggfirma. Namn som Martin Timell och hans TV program ”Äntligen hemma” har nämnts som ett alternativ, bygglov är ett annat tv program som sägs vara minst sagt intresserade. Till en början skulle det kosta Alnö IF 100 000 kr att färdigställa bygget, ett hutlöst pris enligt Svensson som genast förhandlade ner priset. Efter en veckas hårda förhandlingar var priset nere på 0 kr men Mange var inte nöjd. Det senaste om förhandlingarna gör gällande att Alnö nu kommer få 25 000 kr för att låta Timell och hans gäng sätta verktygen i arbete, fler bud kan väntas inom kort.

 

Sällan eller aldrig har ett inlägg väckt så mycket reaktioner. Givetvis har majoriteten av de som hört av sig är fullkomligt lyriska över idén och ser gärna att projektet startar igång redan till våren. Visst har det även förekommit en del kommentarer från elaka tungor, men det är samtidigt helt förståligt. Rykten på ön gör gällande att Björn Karlsson alias Bönan är så upprörd över att han inte tilldelats en egen staty att han funderar på att börja arbete på Forex igen, något han så sent som i våras svor att han aldrig skulle göra igen.  

 

En annan person som inte blev helt nöjd när han hörde att det fanns ett nytt projekt på ön var den tidigare efterlyste Andreas ”Krantzen” Ohlsson. Krantzen är helt klart orolig att det nu finns ett projekt inom Alnö IF som faktiskt kan bli verklighet.

 

En högt uppsatt person inom föreningen har fått svara på frågan om klubben kan klara av att hålla museumet varmt och fridfullt även under vintertid.

 

”Ja varför skulle vi inte de? Jag ser inga ökade utgifter, jag menar de är ju inte direkt minusgrader inne i cafeterian nu eller? Kostnaderna kommer inte att öka, snarare minska med tanke på de inkomster som väntas”.

 

Mängder om idéer om vad som bör pryda museumets väggar och golv strömmar in likt en vårflod.

"Intresset är så enormt så frågan är om vi inte räknat för lågt på intäkterna säger en fullkomligt lyrisk källa i förening."

 

På topp 3 listan på förslag är:

En tidernas Alnö elva.

En tidskarta från det att föreningen grundades till nutid.

En guldskulptur på Marcus ”Macke” Johansson.

 

 


Kommentarer
Postat av: Publik

Haha

2013-01-21 @ 18:11:37
Postat av: Anders Timell

"Mange som är känd som en hård förhandlare som ställer krav på sina entreprenörer kommer inte att nöja sig med någon vanlig simpel byggfirma."
-Nej ska man ha en matta som mäter exakt 7 514 mm x 6 189 mm och ska kosta(?) -20 000 kr för att en renovering ska gå igenom, kan man lätt säga att man har höga krav...

2013-01-22 @ 12:40:47
Postat av: Martin Timell

Anders: Sen när fan börja du snacka byggsnack????

2013-01-22 @ 14:30:25
Postat av: En som vet

Verkar som om Manges bubbelkar hemma också kostade -20 000:-, då det sipprar vatten ur det vid användning.

2013-01-22 @ 19:36:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0