After Game: Kuben

Åttondelsfinal mot Tigerränderna hemma på Släda IP i högsommarvärme, tuffa bud direkt för Alnös herrar.

Slutresultatet skrevs tillslut till 1-2 till Kuben efter att bortalaget ledat med 0-2 i paus.

Matchen började på sämsta tänkbara sätt för Alnö IF med två tidiga bolltapp på egen planhalva i den alltid så känsliga speluppbyggnadsfasen. Ett av lägena förvaltade Kuben väl och kunde ta ledningen redan efter 3 minuter. Efter målet tycker jag att vi rycker upp oss rejält och det är en jämn 20 minuters period där vi har minst lika mycket boll som kubarna. Sedan går vi ner i en liten svacka igen och Kuben får bland annat en Straff som Jocke Grannas först orsakar och sedan räddar, allt för publiken.

I den 35e minuten kommer sedan 0-2 efter ett klass inlägg från kubens högerback som helt opressad kan skruva ett inlägg mellan vår backlinje och målvakt till en framlöpande forward som avslutar mot mål, Grannas gör en bra räddning men returen kommer till en Kubenspelare som kan nicka bollen i nät.

0-2 i paus och stundtals sviktande försvarsspel och svårt att skapa de riktigt farliga lägena själv. Vi beslutade oss för att ge det en ärlig chans och kriga på.

I den andra halvleken tycker jag att vi genomgående är det bättre laget. Vi vaskar fram en del chanser, både heta och ljumma. Framförallt är det våra ytterforwards Jonte och Kerttu som sätter motståndarnas backlinje i svårigheter. Försvarsspelet över hela banan blir även det bättre. 1-2 kommer i den 65e minuten via Dan Jonsson som får en härlig träff med sin vänster fot ca 1 menter in i straffområdet några meter ut till vänster. Skottet letar sig in i första maskan nere i målvaktens bortre hörn, ett grant avslut! Efter målet blir Kuben lite skakade och vi har en riktigt bra 15 minuters period innan vi mattas av lite. Under den perioden har bland annat Dan en hård volley i stolpen och Anton berövades på en fullt möjlig straff.

En fullt godkänd insatts av grabbarna som bara har tre timmars träning i kroppen efter uppehållet, dessutom var det lite tröga ben utav just de träningstimmarna. Vi möter dessutom ett topplag i division tre som vi stundtals ger stora problem så vi gör det bra! Nu är det slut på DM äventyret för i år och vi kan fokusera till 100 % på serien och till att börja med blickar vi fram emot lite mer träningar och aktiviteter, bland annat ett mindre läger i helgen där vi ska möta Veteranerna.