Guldfemman- Intervju

Glenn Edström, coach till just nu ledande Systembo-laget.

Du leder guldfemman efter 10 omgångar. Även om det är svårt, kan du försöka beskriva känslan? Känns helt magiskt. Trodde inte att jag hade det i mig!

Hur kommer det sig att du har en guldfemma i Alnö IF? Jag känner en tränarjävel som jobbar på Ön...

Vad har du för förhoppningar på systembo-laget? Jag har för närvarande siktet inställt på en topp 3 placering. Men innan första matchen kände jag mig mer som en sponsor. Trodde lagmedlemmarna kunde detta bättre än mig?!?!

Finns det någon historia bakom lagnamnet? Att hitta ett bra lagnamn är svårt men som tur var besökte jag Systembolaget denna dag och då blev allt mycket lättare. Tur att det var ledigt.

Vad tycker du om motståndarlagen? Så länge rätt gubbar gör mål skiter jag i motståndarna... Men Östavall borta låter som en jävligt jobbig resa för er!

Hur tänkte du när du tog ut spelarna till ditt lag? Jag har följt bloggen och sett vilka spelare som ligger i fokus sen läst lite om spelarna på Guldfemman. När jag hade 6 vassa lirare så sollade jag bort en polis!

Berätta kort om din egen fotbolls karriär? Jag var längdskidåkare som ungdom men spelade lite fotboll på somrarna. Bollkontroll var min svaga sida och såg det mer som konditionsträning. Tyckte att det var kul att röra på sig tills jag bänknötade i Stöde (div 4) och tränaren frågade mig: "Är det jobbigt att slå en passning rätt?" på en träning. Sen fick det vara! Gjorde dock en debut i Västra United (div 6) och lite inhopp med Nedansjö (div 4) för 2 år sedan men körde bara en säsong sen har det varit lugnt. Förresten har Alnö ett korpenlag som behöver en frisk fläkt? :)

Sist men inte minst, vem vinner Guldfemman 2013? Jag eller Ingrid Axelsson

Fem snabba:

Fotbollsresa Eller Jysk presentkort? Jysk! Då får jag säkert ligga mer!!! ;)

Guldfemman Eller drömelvan? Guldfemman

Alnoherrar.blogg.se Eller st.nu? Alnoherrar.blogg.se

Hartungviken Éller Tranviken? Hartungviken

Game on- För alla oss originalet Eller Alnö versionen- Detta är alnös år: Alnös version!

After Game- Sunds IF

På förhand gick snacket om en ”måste match”, ”6 poängs match” och ”ödes match för Alnö IF”…

Vi i laget tog det dock med ro och gick in med samma inställning som i alla andra matcher. Däremot behövdes det såklart ingen extra motivation med tanke på att det var derby, fantastiskt väder och en magisk gräsmatta.

Direkt när rättsskiparen blåste igång första halvlek tog ö-gänget tag i bollen och redan i den andra minuten får Jonathan Åhlin ett friläge där han väljer att avsluta tidigt men Sunds målvakt kan komma ut och göra en ganska enkel räddning. I den 7e minuten ska Sund starta ett uppspel och passar bollen till en felvänd medspelare, Mawe är snabb i tanken och sätter in en bollvinnande press och kan servera Patrik Kerttu som efter 8 minuter i Alnö tröjan blir av med oskulden när han sätter bollen i mål. Snacka om drömdebut!

Efter målet kommer Sund in mer i matchen, har en del boll på vår planhalva men vårt försvarsspel uppträdde självsäkert och mycket stabilt, varpå Sunds chanser till en kvittering uteblev. Istället startar Alnö en kontring i den 22 minuten och Johan Hammarström blir fälld ca 5 meter utanför straffområdet centralt i banan. Mittbacksparet Jocke Axelsson och André Grim ställer upp för att slå frisparken, det blir den sistnämnda som elegant kan skruva bollen i nät och hemma i soffan sitter Pelle Ohlsson och muttrar.

I den 36 minuten tappar vi fokus för ett ögonblick och det som inte kändes som en bra chans för Sund blir plötsligt 1-2. En felvänd Sundforward som spelar ut bollen till vänster i straffområdet i höjd med straffpunken, skottet kommer mitt på Grannas i huvudhöjd och denne kan inte hålla bollen utan den glider genom nävarna och bollen får en underlig skruv när det studsar ner på mållinjen och sedan in i stolpen, i gröten därefter kan en Sundspelare trycka bollen i nät. Glädjen för hemmalaget blir dock ytterst kortvarig när Johan Hammarström redan 2 minuter senare kan nickskarva in en frispark i bortre gavel. 3-1 står sig sedan halvleken ut.

I den andra halvleken låser vi matchen, spelar mycket disciplinerat och stabilt försvarsspel. Sund har otroligt svårt att vaska fram några heta lägen även om dom har en hel del boll. Vi har inte mycket till anfallsspel i andra halvlek utan bevakar mest händelserna. Däremot hade vi kunnat skapa en hel del lägen om sista passningen vore bättre. Bästa chansen i andra halvlek har Robin Karlsson som inte lyckas överlista Sunds målis vid en frilägessituation. På den efterföljande returen är Anton ytterst nära att hänga dit 4-1 men det slutar i ytterligare en räddning från Sunds keeper.

Runt den 80e minuten får Sund en ytterst tveksam straff efter att deras forward hoppat undan för en utrusande Jocke Grannas. På den efterföljande straffen gör JG en riktigt fräsch tv räddning när han ligger som ett sträck i luften, straffen slås till hårt i Grannas vänstra hörn. En elegant räddning och otroligt viktig!

Efter straffmissen går luften ur Sund och det blir aldrig riktigt spännande. Tre otroligt sköna poäng och vi är på banan igen.

After Game- Söråkers FF

Här kommer en något sen After Game från matchen mot Söråker.

Matchen spelades i torsdagskväll i den ljumma sommarvärmen på Släda IP.

Alnö inledde matchen klart bäst och pressade tillbaka söråkarna långt ner i egen planhalva. Det tog drygt 20 minuter innan Söråker hade bollen under kontroll en längre period på offensiv planhalva, annars var det Alnö IF för hela entrépengen. Med tanke på bollinnehavet så skapades det något för få riktigt heta målchanser då den avgörande och viktiga sista passningen allt som oftast var för dåligt slagen från de rödklädda. När heta chanser väl vaskades fram stod ”Lötas” eminenta målvakt Peter Rönnqvist i vägen. I halvtid var resultatet 0-0 men man kunde inte ana minsta lilla tillstymmelse till stress över resultatet hos hemmalaget, istället försökte 18 små skallar klura ut hur vi skulle kunna göra mål i andra halvlek.

Andra halvlek är snarlik den första, alnö har bollen och pressar ner Söråker som rensar hejvilt för att freda sitt mål och gör det med bravur och det backlinjen inte avvärja räddar målvakten. I den 70e minuten går vi ner på tre backslinje för att kunna flytta fram ännu mera folk i banan och försöka pressa fast Löta längre ner i banan. I och med detta blottar vi oss lite bakåt och i den 79 minuten har Söråker att fantastiskt läge att ta ledningen på deras första farliga läge i matchen. Ett inlägg från deras högerkant som går över samtliga spelare till en helt fristående Söråkare på bortre stolpen, denne behöver i stort sätt bara träffa bollen för att göra mål, men det var för mycket begärt och bollen går ”igenom” foten på forwarden och chansen var borta. I anfallet efter driver Jocke Axelsson upp bollen på vänster kanten, spelar bollen rakt fram till Victor Svedberg som driver ner mot kortlinjen och sedan snett inåt och drar i väg ett skott från minimal vinkel rakt upp i bortre krysset och 1-0 är ett faktum. Fotboll när den är som bäst och absurd rättvist. I bara farten gör vi sedan 2-0 efter att Anton drivit ner mot förlängda mållinjen och spelat bollen snett inåt bakåt, när vi sedan ska göra mål tar bollen på en söråkersnäve och domaren blåser straff, denna tar Jonte Åhlin och sätter säker i nät.

Guldfemman:

Bäst på planen var Marcus Westin.

Mål av Victor Svedberg och Jonathan Åhlin, assist av Joakim Axelsson.

Ny ledare är Andreas Holmstens ”Manchesterforever20” som leder med drygt 100 poäng före ”Svedberg nr 11”.

Dagens look alike: Anton Andersson/Widén

Anton Andersson/Widén?                     John Dillinger?

John Dillinger: Född 1903 i USA och betraktades som en farlig brottsling, som var inblandad i mord på flera poliser, rån på åtminstone två dussin banker och fyra polisstationer samt rymde från häktet två gånger, men vissa hyllade honom som en modern Robin Hood. På bilden ses Johnny Depps tolkning av denne.

Anton Andersson Widén: Lagets okrönte karaoke kung som i år sprutat in baljor från sin offensiva mittfällts position. Anton gör sig bäst i fluga och hatt och kan ses på Släda IP mot Söråker på torsdag.

Alnö News!

Alnö IF har kommit överens med IFK Timrå om en övergång av den 23 årige ytterforwarden Patrik Kerttu. Kerttu blir spelklar till bortamötet mot Sund IF den 25 juni och kommer att spetsa till truppen ytterligare och öka konkurrensen inom laget.

Vi i Alnö IF är mycket nöjda att Kerttu valt att gå till oss och är helt övertygade att Patrik kommer att bidraga med mycket positivt både på och utanför planen. Patrik gör sin första träning med laget ikväll.

En längre presentation av Patrik kommer senare.

Det var upplagt för fotbollsfest på Släda IP när DM matchen mot seriekonkurenten och brogrannen Sunds IF stod på schemat. Soligt och lagom värme gjorde att  det i det närmsta var perfekta förhållanden.

Sund inledde matchen bäst första 7 minuterna och har en del boll på Alnös planhalva utan att riktigt komma igenom. Gästerna har även den första riktiga målchansen när en Sundspelare drar på ett distansskott några meter utanför straffområdet, där har Alnö lite flyt och ribban är i vägen, annars hade det varit 0-1 där. I den 11e minuten sticker sedan Alnö upp på en kontring och får mer eller mindre ett friläge från vänsterkanten, målvakten kommer ut och gör ett bra parad och på den efterföljande returen rensar en Sundförsvarare undan på mållinjen, men inte bättre än att han träffar  Marcus Westin i bröstet och bollen letar sig sedan in i mål.

2 minuter senare har Alnö rullat runt bollen inom laget ett tag innan Jocke Axelsson ser att Marcus Westin är på språng, Jocke slår en lång passning in bakom Sunds backlinje till ”Mawe” som men en bra mottagning blir fri och kan kliniskt sätta bollen i mål.

Så i den 17e minuten kan Victor Svedberg göra mål efter ett fint kombinationsspel utanför Sundsstraffområde som öppnar upp för Victor som på ett instick kan sätta bollen i nät.

4-0 kommer även innan paus, Mawe står positionerad vid mittlinjen och vill ha boll på fötterna och får även en passning av lagkamrat, han släpper bollen och blir i samma veva nersparkad. Bollen fortsätter i djupled till Robin Karlsson som är fri från nästan halva planen, domaren utnyttjar fördelsregeln och låter spelet fortsätta. Robin bryter in framför en jagande Sundförsvarare som inte kan göra annat än att fälla herr Karlsson, i och med detta blir det straff och rött kort för Sund. Den efterföljande straffen sätter Anders Boman i nät. Två gånger om dessutom då den första straffen går i nät under tiden som domaren tillrättavisar en gnällande Sundbänk.

Andra halvlek, en man mer och ledning med 4-0, här kan man tycka att det ska rinna iväg mer men Sund gör en bra andra halvlek och har sin ära att kriga för, samtidigt som vi i Alnö inte förtar oss utan går ner lite i tempo och kvalité och mer eller mindre bara bevakar ledningen. Chanser finns däremot för båda lagen och några fler mål hade det kunna blivit. Sund gör halvlekens enda mål även det på straff.

Alltid trevligt att vinna, den här gången i DM. I nästa omgång väntar Kuben, onsdag den 24 Juli hemma på Släda. Nu tar vi långhelg med 4 dagars träningsledig, sedan blir det 2 träningar innan  vi på torsdag den 20/6 möter Söråker

alnoherrar.blogg.se .....

..... Nu kom jag äntligen ihåg adressen igen, de var så längesedan jag skrev att den helt hade försvunnit från min näthinna. Säsongen har hittills varit lite upp och ner för oss i Alnö IF. Vi har inte kommit upp i den potential som finns i laget ännu utan allt som oftast underpresterat och därför har poängen inte rullat in som vi hoppats på. Trots detta har vi bara två poäng upp till kval till division tre, helt fantastiskt! Tänk så roligt de kommer bli när vi börjar prestera på topp!

Förra matchen vann vi mot Kuben 2 efter en mycket bra andra halvlek. Matchen innan var ett riktigt botten napp mot Essvik där vi släppte in ett billigt mål och hade otroligt svårt att få till ett vettigt anfallsspel.

Jag har under den här säsongen relativt enkelt kunnat fastställa att fotbollens resultat och mitt humör på något konstigt sätt samspelar. Förr var jag sur och grinig hela kvällen efter en förlust, sedan blev det dagen efter och nu är jag nog sur mer eller mindre i 2-3 dagar, riktigt dåligt men jag kan inte påverka de. I de situationerna så skiter jag även i bloggen, så man skulle nog kunna urskilja hur resultatet gått bara genom att kolla på hur många blogginlägg som publiceras. Det ska även sägas att jag uppskattar en seger ännu mer nu än tidigare, vid seger är jag glad i ca 168 timmar.

Men nu är det inte bara vår sviktande matchform som gjort att det bloggast dåligt på slutet, jag har även satt mig i en prekär situation, jag har nämligen köpt en ny lägenhet på 96 kvm som jag under junimånad ska totalrenovera från topp till tå, allt ska ut och nytt ska in innan jag ska vara inflyttad den första juli, därför lägger jag alla lediga timmar på dygnet där och tapetserar, spacklar, slipar, målar osv. Som tur är har jag ett fantastiskt lag med spelare som när de blivit ”tvingade” hjälpt till att bära båda 300 kilo golv och några släp skrot. Stort tack!

Nu vet ni att bloggen lever, jag lever och frodas och inom en förhoppningsvis kort tid kommer ett nytt inlägg. Till dess borde ni sluta sitta vid datorn och läsa bloggar och istället njuta av solen, alternativt komma och hjälpa mig i lägenheten. ;-)