After Game: Östavall

Det var ett revanschlystert Alnö IF som klev in på Skogsvallen den här tisdag eftermiddagen.

Direkt från start tog vi tag i taktpinnen och bollinnehavet. Östavall ”parkerade bussen” på egen planhalva och försökte satsa på kontring, dessa avvärjdes dock effektivt av vår backlinje, förutom några strö hörnor.

I den 10 minuten blir Johan Hammarström fälld strax utanför offensivt straffområde, medas Östvall dirigerar muren och försöker plocka upp markering inne i straffområdet spelar Jocke Axelsson igång frisparken till en helt fristående Jonathan Åhlin som till höger i Östavalls straffområde enkelt kan prickskjuta in 0-1.

Strax där efter får Johan ”Hammarn” Hammarström bollen centralt i banan strax utanför offensivt strafdområde och kan placera in bollen från 18 meter. Elegant lägger han den i ”fel hörrn” för målvakten som står på fel fot vid tillfället, assist av Anton Andersson/Widen.

I den 25 minuten fälls sedan Hammarn inne i straffområdet, inga tveksamheter från domare Backlin som pekar på straffpunkten. Straffen sätts säkert i nät av Jonte, som därmed gör sitt andra mål i matchen.

Strax innan paus kommer också 4-0, efter fint förspel kan Anders Boman ta god tid på sig och ladda ett skott från ca 20 meter. Målvakten gör en bra räddning men kan inte hålla skottet utan kan bara retsamt se när Anton Andersson/Widén kan rulla bollen i tom kasse på den efterföljande returen.

Andra halvlek går av naturliga skäl ner lite i kvalité, Alnö är nöjda med resultatet och bevakar bara ledningen, Östavall försöker men utöver några resultatlösa hörnor har de otroligt svårt att komma till några avslut, Alnö är positionssäkra och kan relativt enkelt avstyra alla försök till anfall. I 70e minuten kommer sedan 5-0 efter en fin spelvändning av Alnö där bollen snabbt byter kant, vänstbacken Viktor Amund kommer på en av många offensiva rider och kan slå ett välavvägt inlägg till Måns som från nära håll kan trycka en nick på mål, målvakten gör dock en bra räddning men är sedan chanslös när Måns kan sätta egen retur i tom bur från ca 1 meter.

En bra första halvlek som bäddar för segern, Sköna 12 mil hem.

Målskytten Måns "Måssa" Hellbergs breda ryggtavla. Foto: Macke

Guld femman:

En sprudlande omgång med mycket poäng. Noterbart: Ingen av våra målvakter fick några poäng under omgången eftersom att det var utvecklingslagets målvakt Kevin Källström som vaktade kassen och höll nollan!

Utöver detta fick gårdagens forward Ante Holmsten 50 poäng för att laget höll nollan eftersom han är uppsatt som back, men André Grim fick 0 poäng då han är uppsatt som mittfältare, fast han spelade back, mycket klurigt.