After Gamge: Svartvik

Tyvärr ansågs slädas gräsmatta inte vara redo för spel ännu och det såg länge ut som att det skulle blir grus eftersom Svartvik tackade nej till alla övriga alternativ som erbjöds men efter många om och men blev det tillslut spel på västhagens plastmatta.

Matchen var inte mer än 3 minuter gammal när Svartvik får straff. Jocke Axelsson glidtacklar och snuddar? en svartvik spelare, publiken ropar på filmning, Alnö spelarna blir upprörda men det är redan pekat på elva meter punkten. Domare Backlin beskriver själv situationen som svårbedömd och medger att hälften av domarna skulle friat. Den efterföljande straffen slås i stolpen, kanske var det karma? I de första 15 minuterna är sedan spelet lite hackigt och relativt jämt, därefter tar Alnö tag i spelet och börjar hålla i bollen, samtidigt som svartviks anfall blir kortare och kortare. Trots mycket boll saknas de riktigt heta lägena. Bolltempot är även för lågt stundtals för att luckra upp svartviks försvar. I den 43 minuten får Alnö en frispark några meter in på offensiv planhalva, mängder av spelare samlas i Svartviks straffområde i tron om att bollen ska slås in men bollen spelas istället igång kort på vänsterkanten till Jocke Axelsson som kan göra sin gubbe på kanten och slå in ett inlägg från hörnflaggan, där inne kan brorsan Per knäa in bollen i mål efter en tilltrasslad situation.

1-0 ledning och paus.

I andra halvleken kör vi sedan över Svartvik. 2-0 kommer tidigt genom Jonathan Åhlin efter att en svartviksspelare rensat bollen rakt på Åhlin och in i mål. 3-0 kommer strax därefter genom inbytta vänsterbacken Victor Amund som får en fin passning från Jocke Kollberg/Dahlström så han blir helt fri i straffområdet, vänster foten får tala och skottet går ribba in. I den 80e minuten kommer sedan 4-0 genom Anton Andersson/Widén som fri med målvakten kan dra till på halvvolly och skjuta bollen intill målvaktens vänstra stolpe. Fram till 4-0 har vi spelat riktigt bra och stundtals rullat riktigt fint. Tyvärr tappar vi lite fokus direkt efter målet och Svartvik kan göra 4-1 efter att vi missat en offside fälla.

Det kändes redan i slutet av första halvlek att vi skulle gå segrande ur fighten då vårt passningsspel började stämma. I andra halvlek är det inget snack, för övrigt är det andra matchen i rad som samtliga 18 spelare spelar. I ett lag med många bra insatser höjer sig mittbacken André Grim över mängden och är i de närmaste fel fri.

Riktigt bra inhopp idag av samtliga spelare med extra beröm till Victor med C (svedberg) och Viktor med K (Amund) där den senare gjorde såväl mål som assist som vänster back

I guldfemman får ingen av målvakterna poäng idag heller då Joel Svensson gjorde comeback mellan stolparna. Han var 8 minuter ifrån att hålla nollan.

André Grim har av rådet röstats fram till matchens lirare, k ett otroligt jämt lag med flera bra insatser.