After Game: Granlo BK

Granlo backade hem rejält inledningsvis och satta in pressen långt ner på egen planhalva. Detta gjorde att Alnö hade extremt mycket boll under de första 25 minuterna. Trots ett massivt spelövertag är vi lite för fega och bekväma för att skapa de riktigt heta lägena. Med undantag för Jocke Axelsons frisparkskanon från 30 meter i ribban efter 5 minuter och lille bror Axelsons (Per) fina läge där han så när kan stöta bollen i mål efter inspel från vänsterkanten.

Första 25 minuterna var som sagt bra och beskrevs av vissa som ”de roligaste i år” och vi rullade riktigt fint. Tålamodet höll dock inte längre än så utan resterande del av halvleken tappar vi spelidén en aning och börjar fuska i såväl förberedelser som passningsspel och rörlighet. 0-0 i paus.

Andra halvlek startar rätt trevade innan vi så sakeliga tar över mer och etablerar ett stadigt anfallsspel på Granlos planhalva. Ett flertal gånger får Granlos målvakt visa sig från sin bästa sida för att freda målet. Det dröjer till den 70e minuten innan Jocke Axelson kan nicka in 1-0 från en högerhörna signerad Philip Lundqvist. Efter målet försöker Granlo flytta upp spelet en aning utan att för den delen lyckas hota vårt stabila försvarsspel. Istället blottar de sig bakåt och vindsnabbe Robin Nordin kan sprinta ifrån bortalagets backlinje två gånger om och utöka ledningen till 2-0 och 3-0. Assisterad av Anton Andersson/Widén och Jonathan Åhlin.

Trots till synes hård uppvaktning kan Jocke Axelson nicka in 1-0

Återigen visar vi att en match är 90 minuter lång och att vi är starka i slutet av matcherna. Grunden till segern läggs framförallt första 25 minuterna där Granlo får jaga rejält för att låna bollen. Det var också tydligt i den här matchen att det var tredje matchen på sju dagar, och trots att vi rullat på många spelare saknades det stundtals lite energi i spelet. Vi hade även de övriga resultaten med oss denna kväll då de tre närmaste lagen i serien alla förlorade sina matcher. Nu gäller det att fortsätta med bra kvalité och närvaro på träningarna och bara fortsätta som tidigare på säsongen! På fredag väntar tufft motstånd i formtoppade IFK Sundsvall.

Två nya kassar från Robin Nordins sockiplast!