After game: Granlo BK

Djing, djing djingis khan! Alnö IFs dagsfärska vinnarlåt skrålar ur högtalarna och 20 man som inte kan texten gör sitt bästa för att sjunga med. 0-4 mot Granlo BK och som tur är finns det förhoppningsvis många chanser kvar att lära sig texten bättre.

Men vi börjar väll från början.

Fredag kväll, första fina och varma kvällen på jag vet inte hur länge och dessutom naturgräs! Efter drygt fyra månader på plastmattor skulle kläderna äntligen få lite grönska och jord på sig, det lyste i spelarnas ögon och kommentarer som "det är nu säsongen börjar" flödade i luften.

Första minuterna försökte vi rulle boll som om vi vore på västhagen men märkte ganska snabbt att vi faktiskt var i Indal på en något ojämnare plan, även om det var fanatiskt grön för årstiden. Spelarna väljer därför att snabbt anpassa sig till förutsättningarna och frångår spelidén för lagets bästa, kanon bra beslut! Första halvlek präglas mycket av kamp och närkampsspel. Mycket nickdueller och ganska oordnat spel. Vi har några fina sekvenser där vi spelar fint men har svårt att få till det där lilla sista. I 25 minuten springer vindsnabbe Robin Nordin mot två Granlospelare på en djupledsboll. Granlobacken tar bollen med handen i straffområdet och domare Backlin blåser i sin pipa och pekar på straffpunken. Från 11 meter är sedan Anton Andersson/Widén drypsäker och 0-1 är ett faktum. I den 45e minten blir sedan samma Nordin fult nedsparkad strax utanför straffområdet och får en frispak i belöning. David Hamberg stegar fram och gör som dom rika killarna på tv och skjuter bollen under den hoppande muren. Målvakten lämnar retur och hammarn kan skjut-passa bollen till Viktor Amund som i halvlekens sista spark trycker dit 0-2 från nära håll vid bortre stolpen.

I andra halvlek hänger Philip Lundqvist en strut som det kommer pratas om länge i Indal och som garanterat slåss om titeln som årets mål. Efter en offensiv hörna rensas bollen till halvaplan från Granlo. Philip samlar upp bollen och driver framåt innan han från 30 meter drar till en rykande projektil tätt intill målvaktens högra stolpe, 0-3! I slutet av matchen fastställer sedan Robin nordin slutresultatet till 0-4 efter fint förarbete av Anders Boman som vrider och vänder med försvaret innan han sticker in bollen till en fristående Robin som från nära håll skjuter bollen i mål.

En stabil och stark insatts där vi tar kampen istället för finliret. Roligt att se att vi behärskar båda spelsätten på ett så bra sätt. Två raka 0-4 segrar och dessutom fick debuterande målvakten Axel Hedenström hålla nollan, även om de riktigt svåra proven uteblev.

8-0 på två matcher i det nya, vita stället. Helt okej!