After game: Östavalls IF

I den erkänt svåra bortamatchen mot Östavall räckte det med 24 skapliga minuter och tre riktigt fina anfall för att punktera matchen. Lördagen till ära tittade solen fram och kombinationen av varm luft fick sommarkänslorna att sprudla igen. Skogsvallen bjöd som vanligt på Medelpads finaste gräsmatta och liknelsen med konstgräs är svår att förbigå.

24 minuter var det ja. Första målet kom redan efter 8 minuter. Efter fint rull i laget spelades Robin Nordin fri med målvakten och han gjorde en klassiskt FIFA passning i sidled till Anton Andersson/Widén som mer eller mindre kunde sätta bollen i öppet mål, riktigt grant!

7 minuter senare, dvs i 15 minuten kan Robin dubbla din poängskörd när han själv trycker dit 0-2 efter en bjudning från Östavalls försvar. Robin pressar en Östavall-back så pass hårt att denne tappar bollen, fri med målvakten kan han sedan rulla in sitt 11e mål för säsongen!

0-3 och spiken i kistan kommer sedan i den 24 minuten efter en blixtsnabb kontring där bollen går som på ett snöre mellan Alnöspelarna och Jonathan Åhlin får äran till nätkänning och även han noteras för sitt 11e mål under 2014.

Andra halvlek; knappast den bästa halvleken vi gjort men vi gör det som krävs för att vinna matchen, varken mer eller mindre. Östavall bränner två straffar, den första en klockren brytning på bollen,den efterföljande straffen slås en bra bit över mål. På den andra straffen får Jocke Axelson bollen i ansiktet och domaren blåser återigen straff (för hands!?). Denna gången räddar Grannas skottet från 11 meter och hela straffparodin från sammanfattas med 1 ord; Rättvisa.

I första halvlek visade vi härlig attityd, med delaktighet och engagemang. Därtill viktiga ingredienser som bra passningsspel, rörelse och ett uppoffrande arbete i defensiven. I andra halvlek slarvar vi framförallt med den egna tekniken, både mottagningar och passningar var för ofta under godkänd nivå. Dessutom en hel del felbeslut som måste justeras inför fortsättningen.

Nu är det bara 9 poäng kvar att spela om i årets serie, härnäst väntar ytterligare en tuff bortamatch mot Medskogs som slåss för nytt kontrakt och lär vara taggade till tusen, men först en rolig träningsvecka!