Fantastiskt roligt!

Här sitter jag i min ensamhet och funderar på hur jag ska lägga upp träningen på tisdag. Jag hittade det här klippet och genast kom mina mer sadistiska sidor fram. Vad skulle ni tycke om en sån här träning?
 
 
 
 
Efter att ha kollat på det här klippet och nästan garvat ihjäl mig så är min enda fråga, vart får man tag på de där elbanden?
 
 
I must have one of those!

Can you pleas keep it down Sir?

För att citera min egen facebook. "sitter i turkland och njuter av kombinationen av sol, värme och Alnös seger idag!!!" 
 
Semester med nära och kära i all ära men den sanna glädjen infann sig idag när rapporterna från dagens match infann sig i mobilen i form av sms från macke och Mange samt mail från Olle. En riktigt krig- och laginsats vad jag har förstått, riktigt roligt att höra!! För övrigt fick jag en tillsägelse av både grannen och hotell personalen när mitt glädjerop ekade i hotellet, fantastiskt! 
 
Riktigt roligt med seger, (2-3 för den som inte vet), i och med sidsjö/böles förlust idag så blir det ett litet ryck i tabellen också. 
 
Bra jobb killar! :-)

After Game: Viskan

 
 
Klockan är 11.25 på tisdag förmiddag. Ungefär nu slutade jag sura efter förlusten mot Viskan i söndags och repade då mod att försöka mig på en sammanfattning av matchen. Vi hade chansen att göra ett ryck i tabellen vid seger. Det slutade istället med någonting som jag valt att kall en mentalflopp. Vi klarade helt enkelt inte av att spela på vårt yttersta när det verkligen behövdes. 
 
 
Matchen då? Jag tycker vi inleder hyfsat första 20, lite för mycket felpassningar och felbeslut för att det ska falla mig helt i smaken men vi pressar ändå tillbaka viskan långt ner i planen och skapar några halvlägen. Sedan efter drygt 20 min görs ett fatalt misstag i våran backlinje och en viskanspelare blir fri med Jocke Grannas, kan runda honom och lägga in 0-1, en riktig kalldusch givetvis. Vi repar mod och tar tag i spelet igen men har svårt att skapa några riktigt heta lägen. Istället är det viskan som knappt 10 minuter senare kontrar in 0-2. Efter detta har vi ett par gyllene lägen att både reducera och kvittera men när vi lämnat kvar skärpan vid avsluten i omklädningsrummet är det inte så lätt att göra mål. Jack Jonsson har bl.a. Ett mycket bra läge som tar i stolpen och Daniel Yngvesson slår krokben på sig själv när han fri med målvakten från tre meter bara ska lägga bollen i mål. 
 
0-2 står sig halvleken ut och i pausen försöker vi intala oss själva att vi kan vända på steken. Andra halvlek är Alnö spelförande men har svårt att komma in i viskans straffområde, de inlägg so kommer in i boxen nickas bort, skotten utifrån går utanför och de ströchanser som går på mål tar viskans målvakt hand om på ett fint sätt. 
 
Enkelt sammanfattat så spelade vi inte som ett div 4 lag och om ska ska ha en möjlihet att gå upp måste spelet och inställningen upp några nivåer. Min förhoppning är att vi är tillbaka på banan redan på söndag när vi mäter IFK 2.
 
 

Ikea!

Idag hade jag en minut över för övriga funderingar, det är alltid lika trevligt när de tillfällena dyker upp. Genast skenade fantasin iväg och jag lekte med tanken att jag var Ingvar Kamprad för en stund. Det är mycket mer än att få bo i Schweiz och rankas som världens femte rikaste gubbe eller att kvala in som etta på listan över Europas rikaste. För er som undrar har Ingvar en förmögenhet som är värderad till 267 miljarder kronor, thats a lot of cash.

 

Enda slutsatsen: Möjligheterna är enorma.

Första funderingen: Varför har inte Ingvar köpt ett fotbollslag?

Andra funderingen: Vad har Ingvar för telefonnummer?

 

Men det är faktiskt inte Ingvars klöver vi ska ta upp i det här inlägget utan det är faktiskt så att jag ser vissa likheter mellan Ingvars klassiska Ikeamöbler och delar av Alnös trupp 2012.

 

 

Till en början trodde jag i min infall att jag skulle lyckas koppla ihop alla spelare med en ikeaprodukt men till och med min fantasi har sina begränsningar. Tiden stod inte heller helt still…  

 

Hur som haver…

 

 

Vi börjar med märket Mammut som är en klassiker i barnserien. Givetvis kan den närmast likna laget yngling Nicklas Wood.

 

Bokhyllan Billy är en klassiker som finns i de flesta svenska hem. En oerhört spännande bokhylla som finns i både olika färger och mått, den får karakterisera Alexander Kourtidis olika roller inom alnö, allt från Lagledare, Materialare och spelare.  

 

Hjärtat Famnig för 69 kr är ikeas mest sålda pryl genom alla tider. Den har alltså en oerhörd närvaro, precis som Peter Hällström som toppar träningsnärvaron 2012.  

 

100 pack stearinljus som ofta kan ses på rea brinner av lika lätt som Agge gör på fotbollsplanen.

 

Hyllan Lack finns som så många andra ikeamöbler i olika färger, mått och skapelser. Den är lika anpassningsbar som Ante Holmsten. Då denne spelat på flera olika positioner under 2012.

 

Liatorps soffbord gör ingen besviken. Precis som Victor Svergberg som alltid ger 100% i alla situationer.

 

 


Renoveringen

I mina våtaste drömmar trodde jag nog att vi alla skulle sitta och lyssna på Ulf Sawert i ett nyrenoverat omklädningsrum som doftade någonting mellan jordgubbar och viol i det här läget, men tyvärr är det inte så. Istället får man trängas med Kourtidis och Macke på 2,3 kvadrat meter tillsammans bland västar som inte tvättats sedan 2000- talets början.  

Men vi är inte ensamma, 66% av alla byggprojekt blir försenade och hela 60 % blir även dyrare än vad man tänkt. Vårt byggprojekt håller än så länge budgeten ialla fall, eftersom att vi inte börjat än. Om du googlar försenade byggprojekt så får du 165 000 träffar, du får även en träff på alnöloggan, det är lite små tufft.

 

 

Vi på alnoherrar.blogg.se har lyckats få tag på en av världens mest jagade människor i dagsläget. Projekt ansvarige Andreas ”Kranzen” Ohlsson.

 

 

Du som Projekt ansvarig, vad har du att säga till ditt försvar nu när bygget är 4 veckor försenat?

Är det bara 4? Som säkert alla förstår, beror det inte på mig, utan på Mange som skulle fixa fram spons på matta + mattläggning (ca 20 000 kr) inom en vecka. Den enda matta jag har sett till finns på Rasmus ben, men benen är så taniga att en tvångsskalpering inte skulle generera i så många kvadratdecimeter.

 

Fruktar du att du kommer få sparken som PA?

Rent etiskt borde det aldrig ske. Den enda risken för att det skulle hända är att Mange får hybris och försöker lägga skulden på någon annan.

 

Ryktarna gör gällande att ni fått problem med att få bygglov inför renoveringen, stämmer det?

Ja till en början hade vi svåra diskussioner med byggnadsnämden. Macke ville ha en pool i mitten av omklädningsrummet, men vi fick tyvärr avslag.

 

Andra elakt tungor säger att det saknas såväl såg, skruv och kompetens för att ro projektet i land. Vad är dina tankar om de?

Jag har sett en såg där gräsklipparen står och har 5-6 skruvar hemma, så det är inga problem. Beträffande kompetensen finns det ingen tvivel om att den är fullt god, på gränsen till överflödig. Jag har fått tacka nej till Vägverket vid ett flertal tillfällen då de ville ha mig som PA till brobygget över Sundsvallsfjärden, men jag tyckte den sjusiffriga ersättningen var i underkant...

 

En anonym källa till bloggen säger att du och Magnus Svensson är så oense om vilken färg det ska vara på mattan i omklädningsrummet så att ni till och med ställde in förra helgens grillning. Vad har du att säga om det?

Jag har sagt "-Ta en färg bara", men Mange envisas med "-Vi måste vänta in ett bygge där de använder melerad antracitgrå matta med inslag av silverpil".

Grillningen blev av, men det var en aning dämpad stämning.

 

När beräknar du att ombyggnationen kommer att vara klar?

Just nu inväntar vi det där ökända bygget, men det smartaste är nog att vänta till att serien är slut innan vi river i omklädningsrummet. Bomans har svårt att hålla reda på grejorna redan nu, så ytterligare kaos skulle ställa till det rejält!

Vi siktar in oss på sen höst och hoppas på det bästa.

 

 

 Tack PA för att du tog dig tid att svara på några frågor.

 

 

 

Det sägs att Kranzen har en modell i byggklossar hemma som föreställer hur omklädningsrummet kommer se ut när det är färdigt. Frågan nu är om den någonsin kommer bli verklighet.


After Game- Ljunga

Matchen spelades på tungsprunga Ljungalid inför ett 40 tal åskådare. När domaren blåste i pipan tog hemmalaget tag i taktpinnen direkt och pressade tillbaka Alnö långt ner i banan. Kombinationen av nervösa och O-fokuserade alnöspelare gjorde att passningsspelet inte alls fungerade. I den 6e minuten sticker Alnö upp i sitt första anfall, Johan Hammarström blir stoppad med otillåtna medel ute på vänsterkanten sätt i alnö ögon. Hammarn tar frisparken snabbt och innan någon annan spelare hunnit uppfatta vad som hänt  har Johan slagit en frispark mot bortre stolpen och där Rasmus Högdahl dyker upp och kan enkelt nicka in 0-1, i det läget oerhört orättvist. Ljunga fortsätter sedan första halvleken bra och efter lite taffat försvarsspel och ett och annat motlägg så kan ljunga rulla in 1-1 från närahåll. Resultatet står sig halvleken ut även om Alnö flyttade fram positionerna något sista 15 och skapade en handfull bra lägen.

 

Inför andra halvleken formerar alnö om trupperna, gör några byten och positionsförändringar och det ger genast utdelning. Halvleken är bara några minuter gammal när Jules Kakala tar ett snabbt inkast som ställer hela Ljunga försvaret, inkastet når ändra fram till Ante Holmsten som flyttats fram som forward från sin mittbackspositon, halvfri från vänsterkanten bryter Ante in och avslutar med en snygg balja. Strax där efter gör Victor Svedberg 1-3 efter en snygg framspelning av Hammarn. Victor får bollen ute till höger i straffområdet, tar emot bollen och curlar en vänsterskruv i bortre, ett riktigt snyggt mål och det kändes som att trepoängaren var i säkert förvar. Tyvärr dröjer det bara någon minut ytterligare så blir det 2-3 efter att vårat försvar hamnat lite sicksack och en Ljunga forward kan snygg runda Nicklas Wood i målet och lägga bollen i nät. Resterande delen av halvleken bestod mycket av kamp och en hel del inkast och hörnor från Ljungas sida där dem lyfter fram sina större och tyngre spelare och lyfte in bollarna, där fick vi verkligen bekänna färg för att freda vårat mål. Rent spelmässigt har vi bra koll på dem men det är just de fastasituationerna som är farliga. Alnö sticker upp några gånger och har 3-4 lägen att punktera matchen utan att lyckas.

 

Tre viktiga poäng och det är en fantastik känsla att kunna vinna när vi inte ens lyckas nå upp till 50% av våran kapacitet. All cread till Ljunga som krigar på bra och vi får i ärlighetensnamn vara riktigt nöjda som kan lämna Ljungalid med tre poäng.

 


Segerns sötma!

Live från Victor Svedbergs lilla Audi, Victor som för övrigt är en av kvällens målskyttar!

Skulle kunna sammanfatta resan som att vi sitter här och myser av segerns sötma. Måste passa på att damma av den gamla klassikern. "Go och glad kexchoklad!!!"

Bra sponsring efter matchen idag. Drickyoghurt, kexchoklad och banan! Tack för de!

 


Ett ögonblick….

 ... Peter ”Hellas” Hällström, assisterad lagkapten i Alnö IF som i dagsläget är knäskadad.

 

 

1. Berätta lite kort för oss vad som hände den där onsdagen den 8 augusti 2012: Den 8 aug kommer vara ett mörk kapitel i Alnö IFs historia, visst att vi tog 3p MEN deras ”centralcampista” ”Spelfördelare” ”Pappan i laget” mm mm råkade ut för en skada som skulle kostat dom flesta livet alt ett amputerat ben.

 

Som jag själv upplevde kvällen så spelade vi en bra fotboll där jag låg bakom det mesta som vanligt men efter 71 min så blir jag brutalt överfallen på mittplanen av okänd förövare, stark som man är biter jag ihop och försöker kriga vidare men t om jag klarade inte av det denna gång. Vill tillägga att hade påhoppet skett på Jonte eller Martinsson hade vi garanterat blivit tvungen att ringa 112 alt Fonus.

 

2. Tror du att det spelade någon roll att det var Drottning Silvias namnsdag? Kan hon ha vakat över ditt knä och på något vis lindrat skadan? Vem är Silvia?

 

3. Du får behandling av din skada flera gånger i veckan, när räknar du med att vara tillbaka? Skulle tippa inom 2-3 veckor genom att jag är stark fysiskt och psykiskt

 

4. Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara skadad? Bästa att jag slipper spela match med avbytare på träning (sjukaste jag någonsin varit med om), sämsta att grabbarna inte har någon att se upp till på matcherna. Menar nu har dom David ”borta 4 v för nageltrång i lilltån” Hamberg samt Daniel ”håll era döttrar inne i höst” Yngvesson, inga grabbar man vill ha som förebilder.

 

5. Du spelar i ett lag fyllt av vikingar. Hur tycker du att du har hanterat den skada du råkat ut för, om du jämför med hur de övriga i laget hade klarat av den? Vikingar? Nej nej kanske att Jack försöker likna en men fysiskt finns det inga.

 

Såhär skulle jag tippa att skadan slagit på spelarna i laget.

 

1.      Jonte, Martinsson, Svedberg, Måns, Pontus, Greken, Lutis, Yngvesson, Hamberg, Wikman, Ljungan,  Hammarberg, Kricka, Wood, Grannas Joel x2 och framförallt Rasmus ”jag har alltid ondast i världen” hade avlidit.

2.       Bröderna Boman, Jack, Dan och Ante hade med lite tur endast fått amputera benet.

3.       Jag körde som sagt 2 alvedon och krigar vidare.

 

Tack Peter för att du tog dig tid och svarade på några snabba frågor.

 

 

Exklusivt på alnoherrar.blogg.se har vi tack vare mina unika kontakter på IF lyckats få till en intervju med en anonym arbetskollega till Hällas. Kollegan säger följande om Hällas skada:

 

Man såg direkt att det var någonting fel när han kom på jobbet. Peter brukar alltid jobba i långbyxor men just den här dagen körde han shorts, förmodligen för att visa att han hade lindat det skadade knäet. Han gick verkligen som en 80 åring och matade hela dagen på om hur stark han var, ”hur han krigade på”. Det måste ha varit en jävla smäll alltså om man ska tro honom. En tredje kollega till oss fick till och med springa över på Statoil Norrmalm för att köpa en extra stor redbull åt honom för han hade inte sovit någonting natten innan på grund av den olidliga smärta han upplevt., kanske var det redbullen som räddade hans dag. Vi är ett gäng på jobbet som har skapat en facebook grupp som heter ”Vi som tror Hellas fejkar skada för att han ska bli pappa”, just nu är vi 25 st men den växer för varje dag, hur mycket sanning det ligger i namnet vill jag inte spekulera i.

 


AirMack

Jag var så taggad igår när jag surfade runt på diverse webbplatser och sökte efter ett flygplan. Jag gick in i rollen som Christoffer Columbus, en upptäcktsresande som helt förutsättningslöst gav sig ut i det okända. Utan några direkta krav om vad som skulle finnas i planet, givetvis vore det roligt med en drickes automat, egen stol och dvd spelare men det var ändå känslan att ha ett eget plan som lockade. Ett tag igår kväll funderade jag över olika alternativa namn på planet. Air Alnö skulle kändes klassiskt och fräsch, men då tänkte jag att grabbarna skulle säkert börja köra med förkortningen AA och helt plötsligt skulle planet kunna blandas ihop med anonyma alkoholister eller bli allmänt känt som ”batteriet”, det är ju inte så roligt. Så tänkte jag att Lufthansa kör ju Airbus, då kanske vi kan köra AirMack efter Macke, men vi får se vad det blir.

 

Sedan ringde Berlusconi med massa jobbiga frågor. ”Vart ska ni landa?”, ”ska vi inte bygga tennisplan istället?” osv. Fan vad han ska tänka långt hela tiden… Faktum är att Mange gav liksom inte rött ljus men det var då inte grönt heller. Lite orange kanske man skulle kunna tolka det som.. Hmm..

 

Nu sitter jag uppgiven och drar paralleller till Kjell Jonevret som scoutade Frankrike inför EM i flera månader och sedan när Sverige tillslut mötte Frankrike i sista omgången var matchen betydelselös... Exakt så känns det nu, lagt ner en fet research helt i onödan… roligt, glädje seriemördaren Magnus Svensson!   

 

Jag ger inte upp så lätt, jag får fundera vidare…

 

Christoffer Columbus i sin tänkarhatt, kanske måste skaffa en sån.

 


Think Big

Imorse när jag satt och käkade frukost tänkte jag ”think big, och gärna dyrt” sedan fortsatte jag tänka lite till och tillslut urartade det kraftigt. Jag har inte hunnit tagit de här med Berlusconi än men tänkte lyfta ärendet till ytan under kvällen, så jag vill förtydliga att ingenting är klart ännu.

 

Klart är i alla fall att om vi lyckas kvalificera oss till div 4 nästa säsong så måste vi expandera. Det finns många olika teorier om hur man snabbast utvecklar en förening, men för mig finns det bara ett sätt så jag tänkte att va fan, vi kör fullt ut, rakt av. Om 2-3 säsonger när vi klättrat några serier kommer resorna bli mycket längre än till Ljungaverk så vi måste redan nu börja fundera på hur vi ska ta oss runt i Sverige. Först tänkte jag att vi köper en buss, det skulle iofs vara lite roligt med egen chaufför, television och air condition men det tar ju sån tid! Så under tiden jag funderade började jag googla och upptäckte snabbt att det är säkrare att flyga än att åka buss.

 

Genast ut på blocket.se för att göra ett impulsköp av ett flygplan, sorterade efter billigast först och det kom upp en jävla massa bilbanor och leksaksflyg. Skam den som ger sig tänkte jag och bläddrade till sista sidan och hittade ett tvåsitts flyg för 195.000 kr. Gjorde en snabb uträkning och kom fram till att vi behöver isf köpa 10 st flyg + flygcertifikat och soppa. Rackarns, där sprack budgeten.

 

Lämnade blocket och började google istället. Det visade sig inte vara en helt lätt nöt att knäcka, tydligen inte alla som var ute efter ett flygplan men jag kom tillslut in på en sida som hette http://www.flygplan-till-salu.se/ , men det var samma lika, bara små plan till salu, så jag måste gå vidare med det här projektet imorgon. Då tänker jag lägga ner idén på att köpa ett flygplan och istället ta reda på vilket flygbolag som kan tänkas vara aktuellt. Fortsättning följer..    

 

 Övriga idéer och synpunkter mottages öppenhjärtigt.

 


After Game: Sund 2


Omgång 14 gick av stapeln mot Sund 2 på flobergsudden. Ännu en gång svarade Alnö för en stabil insatts och kunde återigen lämna banan med 3 poäng och man fick även hålla nollan för åttonde gången där här säsongen.

Matchen inleddes i ett fartfyllt tempo och det var de för dagen vitklädda Alnö grabbarna som tog tag i taktpinnen. Sundspelarna pressades tillbaka i banan av Alnös aggressiva press och hade svårt att hitta några riktiga uppspel. Efter ca 15 minuters spel fick Johan Hammarström bollen felvänd till höger strax utanför Sunds straffområde, vände bort sin spelare och körde slalom mellan två andra innan han slutligen drog ett markskott i målvaktens bortre hörn, en vacker soloprestation av hammarn. 2-0 målet kom ca 10 minuter senare efter en riktigt pärla signerad Victor Svedberg. Victor fick bollen ute till vänster i sin ytterforward position, drev bollen in i banan och drog iväg en höger vrist rakt upp i bortre krysset, otagbart för Sund 2 målvakt. Resterande del av halvleken jämnades spelet ut och Sund skapade en del halvlägen men kom inte till några riktigt bra avslut, förutom ett skott som säkert parerades av Jocke Grannas och en och annan resultatlös hörna.

Andra halvlek var mer eller mindre en transportsträcka till segern för alnölirarna. Sund försökte men förmådde inte att skapa några heta lägen. Alnö hade det mesta och det bästa men kvalitén den sista den sista tredjedelen var allt som oftast för dålig och när lägena väl dök upp var skärpan i avsluten för dåliga. Ett undantag var 3-0 målet som görs i 85e minuten av Jack Jonsson. Jonathan Åhlin får bollen centralt i planen, driver in i offensiv tredjedel och kan med en smörpassning mellan Sunds mittbackar servera Jack som fri med målvakten inte gör något misstag utan lägger in bollen i bortre hörnet.

En dag på jobbet och tre nya pinnar, riktigt roligt att åter igen hålla nollan, bra jobb av alla. Mycket bra boys!!


Dagens citat:

"Men kan vi inte bygga ut snart?"Mackes uppgivna röst inför matchen mot Timrå 2 när han nyss snubblat på en väska i det trånga omklädningsrummet.


OS Truppen del 2

Del två av OS truppen är rafflande. Tänk er en duell mellan Alnö IFs simkung Måns Hellberg och OS legendaren Michael Phelps, eller bara möjligheten att få se när bröderna Boman paddlar hem ett OS guld.

 

Fältritt: Jonathan Åhlin

Judo: Agge

Landhockey (Fyra manna): Jules Kakala, Rasmus Högdahl, Jocke Kollberg, Nicklas Wood

Längdhopp: Daniel Yngvesson

Modern 5 kamp: Danne Hägglöf

Par rodd: Anders och Erik Boman

Ridsport (Individuell dressyr): Robin Wikman

Simning:  Måns ”jag är bra på simning” Hellberg

Simmhopp: Kricka

Skytte: Jocke Martinsson

Segling: Joel Svensson

Tennis: Johan Hammarström

Triathlon: Ante Holmsten

Tyngdlyftning: Johan Hammarberg

 

Expert kommentatorer: Olle Höglund, Marcus Johansson och Pontus Melander

 

 

För Jonathan Åhlin (mitten) blev det OS silver i fältritten, här i sälskap med Prins Daniel och Prins Carl- Philip. Grattis Jonte!!

 

 


After Game- IFK Timrå

 
Ikväll har jag försökt få tag på Jesper Blomqvist som under en period var spelandetränare i Hammarby. Jag ville veta om det var normalt att när jag i onsdags spelade mittback mot Fränsta hade en snittpuls på 140, och idag när jag var tillbaka i vardagen på bänken hade jag en snittpuls på 210. Tyvärr verkar det som att Jeppe har bytt telefonnummer sedan vi snackades vid sist så jag får nog lägga ner det spåret...
 
Matchen då? Som så många gånger tidigare i år var det en parodi på målskytte, men den här gången var det extremt, till och med för att vara från Alnös sida. Med en normal utdelning hade vi nog vunnit matchen med minst 6-0, om vi satt alla chanser i matchen hade vi vunnit med två siffrigt.  Inte mindre än 8 riktiga frilägen missades från vår sida och tillslut vågade spelarna inte ens gå på avslut. 
 
Så här efter matchen så hör jag Glenn Hysens uttjatade citat från FIFA-11 
 
"vet du vad dom ska köra på träningen imorgon? Avslut, avslut, avslut" 
 
Jag önskar att jag kunde svara Glenn att, "va fan, det är ju de enda vi tränar på!!" 
 
Nog om de...
 
Vi inleder matchen strålande och Timrå ska vara nöjda att vi inte spelar mittnordencup för vi skapar genast ett flertal hörnor som alla är halvfarliga. (i mittnorden vinner man på flest antal hörnor om matchen slutar oavgjort) Vi trycker på ganska bra utan att få utdelning. Efter ca 25 minuter så får för dagen debuterande Johan Hammarström bollen ute på vänster kanten, gör två gubbar och bryter in i banan och drar iväg ett skott mot mål som Timrås keeper räddar,  på returen dyker Danne Yngvesson upp men han luckas inte trycka dit bollen utan det blir en ny retur som går ut till Dave Hamberg som kan curla in den med sin högerfot. 1-0 var ett faktum och Alnö slog av lite på tempot. Timrå fick känna lite mer på bollen och knackade stundtals riktigt fint på Alnös planhalva, dock utan att komma till något avslut. Alnö sticker upp några gånger och hinner missa tre frilägger innan den efterlängtade vattenpausen.
 
I andra halvlek så har Alnö det bästa och det mesta av spelet, men bolluslingen vill inte in i nätet. Desto längre matchen lider desto fler lägen har Alnö missat och sakta men säkert smyger det sig in en viss nervositet, framförallt på sidan. Spelarna verkar coola. I den 80 minuten sticker Timrå upp och får iväg ett av få avslut på mål under matchen och Jocke Grannas får göra en strålande parad. Det dröjer till den 86e minuten innan Daniel Yngvesson kan sätta spiken i kistan efter ännu ett friläge. Det är en gåta att matchen kan vara "levande" så länge, den borde varit avgjord fler gånger om. Beröm till grabbarna som hela tiden fortsatte att kriga på och skapa lägen. Extra beröm till Jonathan Åhlin och Johan Hammarström. 

Alnö IF OS-trupp 2012- Del 1

Lek med tanken att Alnö IF skulle ha skickat en OS trupp till London. Nog hade vi plockat fler medaljer än Sverige gjort hittills? Tänk när Dave Joggar ifrån Usain Bolt på 100 meter, eller när Korutidis kastar en halvmeter längre än Majewski i kulfinalen. Här gäller det bara att se möjligheterna. Del två kommer under morgondagen.

 

Truppen, del 1:
 

100 m löpning: David Hamberg

10 000 meter: Victor Svedberg

Badminton: Robin Wikman

Barr: Joel Nilsson

Bordtennis: Rasmus Högdahl

Boxning: Dan Jonsson

Brottning: Jack Jonsson

Bågskytte: Jocke grannas

Cykling (Herrarnas linjelopp): Peter Hällström

Fäktning: Martin Luthman

Konstsim: Andreas Kransen Olsson

Kula: Alexander Kourtidis


Måssa!

Alnös Måns "Måssa" Hellberg påstår sig vara simkunnig i dagens ST. Vidare kan man snabbt analysera att svaret är kort men ändå glasklart. Således en mycket bra intervju av Måns, en naturbegåvning helt enkelt!

 


Dagens citatat:

”Va fan, har inte farsan betalat in den än?”

 

Daniel Yngvesson, 32. När han får en påminnelse om att betala medlemsavgiften.


After Game- Fränsta

Äntligen…

 

Har vi fått smaka på segerns sötma igen. Vinst med 3-1 mot Fränsta IK och 3 nya pinnar.

 

Matchen då… Jo den började lite trevande från Alnös sida och vi spelade fast oss gång på gång när vi försökte trilla boll. Fränsta började att pressa högt upp i banan och det ställde till en del problem. Efter ett tag kunde dock alnö växa in i kostymen och skapa en hel del farliga lägen. Bland annat missade Yngve 2 st. Dave Hamberg var även han igenom en gång och vart i skottögonblicket upphakad och kunde inte komma till avslut, domaren visade däremot ingen förståelse utan friade. I anfallet efter slår fränsta en lång boll ut mot alnös vänster kant, där man rycker förbi och kan spela bollen snett inåt bakåt, där man kan lägga in bollen i öppet mål. 1-0 och en riktig kalldusch för de för dagen vitklädda ö laget. Alnö tar sedan tag i spelet och rullar stundtals mycket fin fotboll, trycker tillbaka Fränsta som hela tiden ligger med 11 man på rätt sida bollen. Efter 30 minuter känns det som att Fränsta börjar bli riktigt trötta och när gånggången får i 45 minuten kan man damma av det kallasiska ”saved by the bell”.

 

I pausen beslutar vi att gå ner på trebackslinje och trycka fram våra grund positioner ytterligare.

 

I andra halvlek har vi precis som i första mycket boll men är lite stressade av situationen. Samtidigt som vi måste ösa framåt för att göra mål är vi väl medvetna om att ett mål till i baken och matchen kan vara över. Avsluten mot mål är många, avsluten på mål är betydligt färre. Efter varje missat skott måste bollarna hämtas och det tar några minuter varje gång, det kan pointeras att Fränsta inte hade bråttom att få igång spelet. I den 61 minuten lägger Högerbacken Rasmus Högdahl ett inlägg mot bortre stolpen Dave Hamberg mottar ett hårt och lågt vänster skott i målvaktens första hörn, målisen är på bollen men har inte kraft att styra bort daves slägga.

Efter målet går spelet ner lite i tempo, alnö börjar slarva mer i passningsspelet och får inte samma press på Fränsta, som i sin tur inte skapar någonting under den andra halvleken. När man började tro att hoppet var ute klev Dan Jonsson fram, får en passningen efter backen centralt i banan, vänder upp och tar några meter innan han lossar sin vänster dojja, skottet tar i första maskan i bortre stolpen och 2-1 är ett faktum, uret står på 86 minuter. Efter målet skicka Fränst fram allt, när Alnö vinner boll kan man leverera den till Danne Yngvesson som är fri från mer eller mindre halva plan och sätter spiken i kistan. 3-1, välförtjänt men det satt långt inne. Nu har vi några träningar till nästa match och har tid på oss att slipa till formen ytterligare.


Inför Omstarten!!

Jag har haft fullt upp och varit tvungen att prioritera bort bloggen i några dagar. Nu hoppas jag dock få lite mera tid att uppdatera, jag har några riktiga godbitar till inlägg på gång.

 

Ikväll är det omstart i femman med match mot Fränsta på arenan som har ett av de mest oinbjudande namnen i distriktet, ”Myggvallen”. För mig är det första gången på många år som jag besöker myggvallen, den första sedan jag blev tränare. Myggvallen brukar ha en fin gräsmatta och jag har bara goda minnen därifrån.

 

Vi kliver in i den 12 omgången som serieledare. Ikväll är det tänkt att vi ska ta de första 3 pinnarna efter sommarvilan. I går hade vi en bra träning hemma på Släda, kan vi hålla upp det spelet som stundtals visades upp där så är jag inte alls orolig.

 

Forza Alnö!

 

 


RSS 2.0