Dear Santa


Inläggen kan tyckas komma i fel ordning och visst är det så men jag kom och tänka på den där låten, "jag hade önskat mig deg och kanske lite lego men trots allt smussel fick jag bara några pussel"

Jag känner mig tvungen att berätta att även jag hade lämnat en gedigen önskelista till Tomten, men det var lite samma lika, de egentliga önskemålen uteblev.

Först hade jag tänkt önska mig lite så där normala saker som skadefria spelare, fri dryck hos sportchefen och gratis inträde på dammatcherna men då hade ju inte Tomten fått anstränga sig så mycket, så jag önskade mig lite andra saker istället.

Här nedan kommer ett axplock från den önskelista som jag skickade till tomten, hela önskelistan består av 250 önskningar, men då skulle ni tjuvläsa:

  • Zinedin zidane, jag tror han skulle tillföra en extra dimension i vårt lag.
  • Obegränsat med Nordictider/ egen inomhus hall
  • Ett eget "kontor" på Släda IP, ca 70-80 kvm2, gärna med parkettgolv och stort skrivbord (helst i glas).
  • Egen parkeringsplats med möjlighet till motorvärmare på Släda, altr. privatchaufför och någon halvstor limo.
  • Jetplan till alla bortamatcher, (skulle ev kunna dela med damerna eftersom dom har lite längre resor som väntar) 


Men så var de det där med allt smussel och ett pussel. På något vis kände jag igen tomten som besökte mig den 24 december 2012, men inte fan hade han med såg något paket, han sa bara "det ska inte vara för lätt heller, du måste ha en utmaning så du får inga paket i år"

Så här i efterhand kan man kanske tycka att jag skulle satsat på frikort på dammatcherna istället, det är verkligen som dem säger- "den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket" Men jag får försöka överlev ändå. Nu hyser jag allt hopp till påskharen!

 

Tomten ser lite bekymrad ut när han läser min önskelista.

 

 

Tomten som besökte mig på julafton, vist är han lik någon annan?

 

 

 


Nyårs karameller!

Det är nästan så att jag skäms, men bara nästan. Eftersom att jag helt glömde bort att önska er alla en god jul så kommer här ett försök att ställa allt till rätta med ett speciell edition nyårs inlägg á 2012. 

Fokus i inlägget läggs från det att jag tog över som tränare för alnö, dvs i slutet av 2011 t.o.m säsongs avslutningen i oktober 2012.

 

Summering: 

"Säsongen" inleddes i med en skinkcup i Vibackeskolan, segrare den gången blev det blåa laget och Jonathan Åhlin vann skytteligan med 29 mål. Det första träningspasset med Alnö var för övrigt mitt första i en "sporthall" sedan NCC hallen i timrå byggdes, typ 2004?

 

Förutom ett gäng träningar och såväl tränings- och tävlingsmatcher har Alnös herrar i år haft diverse teambuildnings- aktiviteter. Bland annat har grabbarna haft lagfester och gemensamma middagar, bad på alnöbadet, grillat på släda och spelat in en skiva i starflighstudio, förlorat mot veteranerna i en jippomatch och avverkat tidernas första Alnö mastercamp. Vidare så var ett träningsläger i Ljustorp med lite teori, lekar, bastu, badtunna och givetvis 2 träningspass och övernattning en av aktiviteterna som stod på schemat i april månad. 

 

I Maj satte seriespelet igång och det började strålande med 5 raka vinster, spelarna och publiken fick i och med detta bekanta sig med årets vinnarlåt; Game on- För alla oss. Vi vann bland annat med 7-0 hemma mot Ljunga på slädas beryktade grusplan. Under fotbolls EM tappade vi en del spelare (jobbigt med landslagsspelare i truppen) vilket gjorde att vi tappade så väl numerär som kvallite och vi fick slita hårt i några matcher innan vi kunde gå till sommaruppehåll  som serieledare med 1 poängs försprång . Hösten rullade sedan på bra och vi tog med mer eller mindre stora besvär 4 raka segrar innan årets stora plump mot Viskan hemma på släda dök upp, trotts det kunde vi vända på steken och direkt vinna borta mot IFK Sundsvall som då var riktigt formstarka. Borta mot Sidsjö Böle så säkrades sedan avancemanget till div 4 och ett stort mål för samtliga spelare vad i hamn, glädjen var enorm och plötsligt var allt slit under säsongen så oerhört värt. Efter att vi slagit Essvik hemma med klara 2-0 så skulle även seriesegern varit i hamn men nått troll hittade ett pappersfel och vi blev istället av med 3 poäng och serien levde igen. Tillslut så stod vi ändå där som seriesegrare. Om det var skicklighet, han där uppe, kosmisk rättvisa, den så kallade karman eller vanlig hedlig bonnröta som tillslut avgjorde de väljer jag att inte spekulera i, men nog fan var det rättvist i alla fall. 

 

Målsättningar säsongen 2012:

Topp- placering div 5 

Utveckla spelartruppen till div 4 nivå.

Göra laget till ett "lag", (göra det roligt med fotboll)

Utveckla vissa specifika delar i spelet.


Samtliga av dessa mål har senare infriats mer eller mindre, vilket givetvis är mycket glädjande. 

 

Övriga händelser 2012 och diverse tankar om säsongen:  

Årets låt: Alnös år, den omgjorda segerlåten. God tvåa är Unibets "original" tillika vår segerlåt.

Årets tidskrifts: Alnoherrar.blogg.se

Årets aktivitet: Studio inspelningen

Årets arrengemang: Alnö Golfen

Årets flopp: Ombyggnationen av omklädningsrummet, (mycket med de där)

Årets fest: Avslutningsfesten som till stor del anordnades av Rasmus kära mor.

 

 

Magnus Svensson topp 3 säsongen 2012:

1. Avancemanget

2. Slädacup, när jag känner att jag fortfarande kan gå inte och dominera.

3.  Värmecupen, när jag såg att det kan bli bra det här.

 

Pontus Melanders topp 3 säsongen 2012:

1. Seriesegern givetvis

2. Att lära känna alla goa personer i och runt Alnö IF. Såväl spelarna som styrelsen/sport sektionen och såklart Olle och Macke.

3. Känslan av att lyckas

 

Victor Svedbergs topp 3 säsongen 2012:

1. Pontus Melander som gjorde laget seriöst och bra

2. Vinna serien

3. Alltid roligt att träna och spela matcher

 

 Peter Hällströms topp 3 säsongen 2012:

1.Ynges ligg 2012

2. Hambergs tå eller inte tå

3. Hellas är han landslagsmässig?

 
 
Detta var allt för i år, vi ses och hörs 2013, då ligger en serieseger i div 4 och en gästkrönikör på min topp 2 lista. Gott nytt år och god fortsättning på er!
 
 
 
 
 
 

Omgång 4

Blogg.se har jävlats med mig i några dagar där av den icke så frekventa uppdateringen. Jag ber alla läsare om ursäkt med ett extra förlåt till Daniel Yngvesson som haffade mig på lunchen i onsdags "ingen uppdatering på bloggen sedan omgång 1" förlåt förlåt... Här kommer den iaf, uppdateringen!

Lägg märke till att det står mellan de röda och det orange laget, Agge i klar skytteliga ledning. Agges kommentar på otäck skånska var att någon annan måste ta över nu när Yngve, Hellas och Davve slutat. För den intresserade så spelas det om 15-18 poäng på tisdag beroende på vilken färg man har på västen då 1an och 2an i serien har en match mindre spelad.

Ryktena säger att Mr. Magnus Svensson har fått tag i riktigt fina billiga rea skinkor från i fjol, förhoppningsvis kommer dessa delas ut på tisdag. Eller som Hellas så fyndigt uttryckte de; "de vore ju roligt om dom kunde få skinkorna innan jul iaf" ja där har du faktiskt en poäng Peter...Skinkcupen: Omgång 1!


Så var årets upplaga av Skinkcupen äntligen igång. På drygt 60 minuter kunde man idag ta 21 poäng som max, närmast var det röda laget som går in i omgång två som serieledare. Som tidigare utlovats var det både nya, gamla och nygamla spelare som visade upp sig.

Lagen:

Röda: Jonte, Jocke A, Joel N, Agge,
Blå: Rasmus, Måns, Fahlman, Chris
Orange: Jack, Jojje, Alex K, Adam K, Robin K
Gul: Anders, Erik, Wikman, Jules

I målen : Jocke Grannas och mannen med kanske världens coolaste namn, Hello Abdulqader Faraj.

Inför omgång två finns det en hel drös spelare på transfermarknanden, eller vad sägs om Luthis, Hammarn, Dan, Ante, Joel S, Anton, Martinsson och många fler!

Skytteliga osv läggs ut varannan omgång. Tabellen efter omgång 1 ser ut som följande:

 

 


RSS 2.0