After Game

Till alla er som undrat, bloggen lever, den har bara vilat sig i form. Jag har precis valt bort Djokovic- Harrison i Wimbeldon för att se på lite EM fotboll. Jag är egentligen inte så fotbollsintresserad men de ska tydligen vara semifinal tror jag? Jag missade större delen av första halvleken men enligt Nannskog i rutan har Portugal varit det bättre laget. 
 
Nu till det väsentliga! Idag var det "serie final" på slädas stenhårda grämatta. Serieledarna Alnö IF mötte närmast jagande Holm IF. Inför matchen skilde det bara en poäng mellan lagen, så det var givetvis en mycket viktig match. Solen visade sig från sin bästa sida och bjöd den relativt stora publiken på en fin junikväll. Även Alnö gjorde sitt bästa för att bidra till att göra kvällen minnesvärd. 
 
Matchen började lite trevande från ölagets sida. Holm tryckte stundtals ned oss ganska långt ner i banan men eftersom vi hade mest boll kunde ingen av lagen skapa några direkta farligheter. Efter 15 minuter lyfte Alnö upp spelet och hade ett gyllene läge att ta ledningen när Jonte kom fri med Holm keepern, men denne gjorde en suverän räddning och halvleken slutade rättvist 0-0.
 
I pausen handlade mycket av snacket om att täcka bort vissa farliga ytor som Holm utnyttjade under första halvleken samt att vinna mer andra bollar för att på så vis få igång ett bättre mittfältsspel. Andra halvleken var bara 10 SEKUNDER gammal när Victor Svedberg påpassligt utnyttjade ett Holm misstag i backlinjen och fri med målvakten kunde rulla in 1-0. Med den perfekta starten i tankarna fick Alnö en extra dos självförtroende och kunde  de inledande 15 minuterna spela fin fotboll. Det är även under den tiden som Alnö gör sitt och matchens andra mål, även det signerat Victor Svedberg. Efter 2-0 målet går matchen ner lite i tempo. Holm spelarna mattas lite och orkar inte hota på samma sätt som i första halvlek. Holm skapar dock en farlig chans efter att vunnitboll högt upp på Alnös planhalva kommer en forward fri med Jocke Grannas som får göra en fin benparad. Alnö hade även sina lägen att utöka ledningen, bland annat ett ribbskott av Victor som är så när att göra ett hattrick, även Hellas har ett farligt skott som dock tar i stolpen. 
 
Dem som vet säger att när man trillat av en häst är det viktigt att direkt hoppa upp på den igen så man inte blir rädd för att rida. Jag tycker det är samma sak inom fotbollen, direkt efter en förlust är det viktigt att vinna igen. Nu gjorde vi det och är vi tillbaka i vinnar spåret, eller snarar uppe på hästen igen. För att uttrycka sig på ett något ofint sätt; Fy fan vad gött de känns! Det är för övrigt rätt roligt att blogga när man är glad!

Sista omgången!

Gårdagens: 
Em tipset Söndag

Mycket att göra, blir en snabb uppdatering inför kvällens matcher bara, enjoy!

Em tipet omgång 3


Em tipset Domedagen!

Dagens tips...:

Em tipset från igår... :
Problem...

Bloggen fungerade inge bra igår kväll. Blogg.se har gjort någon form av uppdatering så jag kan inte uppdatera från paddan, därför kom det inte ut något inför EM tipset igår. Hoppas kunna fixa till det inför kvällens matcher.


After game- S/B

Alnö tog tag i taktpinnen direkt från start och inledde första 25 minuterna på ett strålande sätt och bosatte sig på Sidsjö/Böles planhalva. Tillslut kom också 1-0 genom Victor Svedberg efter ett mycket tjusigt avslut. Direkt efter 1-0 målet började alnö falla in i någon form av falsk trygghet. Både löpningarna och passningarna blev både färre och sämre. I och med detta bjöds S/B in i matchen och skapade 2 frilägen, båda i mycket tveksamma offside situationer som assisterade domaren valde att fri. Han hänger enligt mig inte med för 5 öre och det första friläget är minst 2 meter offside… Alnö håller trots detta nollan de första 45 minuterna och har således med sig en 1-0 ledning in i omklädningsrummet.

I pasusen går snackat ”att vi måste höja oss”, ta tag i spelet igen och börja spela enkelt och vilja ha bollen. Trots en bra dialog i omklädningsrummet var allting som bortblås när domaren drog igång den andra halvleken. Vi slarvade i passningsspelet och allt fler gick in i någon form av beta hane roll där ingen ville ha boll, de inledande 30 minuterna av andra halvlek kan närmast jämföras med Sveriges insatts mot Urkraina i EM. Det är enligt mig inte det att S/B börjar spela bättre eller på något vis gör det svårare för oss, men vad som egentligen händer är en gåta i sig. En dag som denna önskar jag att jag hade några fler högskolepoäng i idrottspsykologi.

 

S/B sätter press på vår planhalva utan att skapa några riktigt bra lägen. I den 76 minuten kommer dock en genomstickare som går över alnös backlinje och Mats karlsson i S/B kan lyfta bollen över en utrusande Jocke Grannas i målet och 1-1 är ett faktum. Efter målet lyfter alnö upp spelet igen men det är för sent. Mycket frustrerande att vi ger bort 2 lite onödiga poäng. När man möter bra motstånd räcker det inte med att vara riktigt bra i 25 minuter och försöka spela av resten. Nya tag på lördag då Söder väntar.


Em tipset Onsdag


En dag med: Jocke Grannas

Jocke Grannas får med sina 28 år räknas som en av lagets ”åldermän” i årets unga upplaga av Alnö IF. Jocke är målvakt och arbetar som tradar chaffis. Han mäter 174 cm över havet och väger 78 kg. Som så många andra i laget är han född och uppvuxen på ön och bor numera i villa tillsammans med sin sambo i Ankarsvik.  Jocke tycker det bästa med Alnö är att det är ett skönt gäng. På fritiden tycker han om att dricka öl och åka båt.

 

Tidigare klubbar: Alnö och Pink Panties

Missar aldrig på tv: Ice road truckers och NHL hockey
Läser helst: Sportbladet

Favoriten:

Favorit dryck: Budweiser
Favorit mat: Grillat och gratäng
Favoritfotbolls lag:
Favorit fotbollsspelare:
Favorit position på planen: Keeper
Favorit musik: Rock
Favorit film: Sällskapsresan
Favorit fotbollsminne: Seriesegrare i div 4
Favorit färg: Blue


Dagens snabba:

Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester:
Premier Leuge eller La liga: Premier leuge
Messi eller C. Ronaldo: Messi
Hamrén eller Lagerbäck: Lagerbäck
Sommar eller vinter: SOMMAR
Sommarstuga eller husvagn: Stuga

Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare:
... Den roligaste i omklädningsrummet: Wikman !!!
... Den mest fåfängda: Victor Svedberg
 
 


Hamrén! Dags att ringa Kerstin?

Jag är så sjukt besviken på Sveriges insatts igår! Helt overkligt värdelöst var det. Blir så trött! Det var inte bara Lustig som var dålig så klart, men jag tror inte Kerstin gjort det sämre på hörnan vid 2-1 målet... Vad tror ni??


Em tipset

Polen har precis gjort 1-1 mot ryssarna och jag passar på att göra ett snabb inlägg. Jag har inte hunnit uppdatera tabellen eller bloggen i den mån jag önskat,finns för lite timmar på dygnet helt enkelt!

Bifogar en aktuell tabell rakt av, utan några poäng från enskilda matcher, ni som vill får gärna kontrollräkna eran egen rad!

Sista matchen som är medräknad är Grekland- Tjeckien.

 


Tipset tisdag


En dag med: Daniel Yngvesson

32 årige Daniel Yngvesson är en van målskytt och är lagets skyttekung, åtminstone i skrivande stund då han leder den interna skytteligan med sina sju mål (spelat 6 av 7 matcher) . "Yngve" kom tillbaka till sin moderförening Alnö IF inför årets säsong efter några säsonger i Sunds IF där han bland annat var med och vann div 4 2010. Danne är i ett förhållande och är född och uppvuxen på ön och gillar att lyssna på musik och se på film. Han jobbar på Skandia och mäter 174 cm över havet och på vågen pendlar han mellan 68 till 70 kg.  På fritiden tycker han om att spela golf och festa. De främsta anledningarna till att Yngvesson valde att spela för Alnö igen är för att det är moderföreningen och för att han inte tycker att laget ska vara i div 5, därför bestämde han sig för att hjälpa laget tillbaka till div 4. Han tycker det bästa med Alnö IF är sammanhållningen.  

Tidigare klubbar: Sund IF, Alnö IF 

Missar aldrig på tv:  Fråga Olle-dokumentären 

Läser helst:  Sportbladet 


Favoriten:

Favorit dryck:  Cola 

Favorit mat:  Grillat 

Favoritfotbolls lag:  Liverpool 

Favorit fotbollsspelare:  Marco van basten, måste jag välja nån från idag så Zlatan 

Favorit position på planen:  Kan bara spela forward :-) 

Favorit musik:  Lasse Winnerbäck, Metallica....gillar det mesta  

Favorit film:  Gudfadern 

Favorit fotbollsminne:  VM-94 

Favorit färg:  Svart 


Dagens snabba:

Alnö eller Öland:  Alnö 

Storstads semester eller solsemester:  Solsemester 

Premier Leuge eller La liga:  Premier Leauge 

Messi eller C. Ronaldo:  Absolut ingen av dom! 

Hamrén eller Lagerbäck:  Hamrén 

Sommar eller vinter:  Sommar 

Sommarstuga eller husvagn:  Stugan! 


Vilken i ditt lag är:

... Din favorit spelare:  Erik Boman 

... Den roligaste i omklädningsrummet: Luthman 

... Den mest fåfängda:  Viktor "axe" Svedberg 
Em tipset


En dag med: Peter "Hellas" Hällström

Hellas jobbar som säljchef och är född och uppvuxen på alnö men numera stadsbo. Peter är 182 cm lång och vill helst hålla vikten för sig själv, något jag självklart accepterar, även om man så klart är sugen på att spekulera. Han är sambo och ser sig själv som självlärd. På fritiden spelar han av Daniel Yngvesson pengar på poker som han sedan använder för att bjuda "Greken" på frikvällar. Hellas främsta anledning till varför han valde Alnö IF i år är för att det är moderföreningen och att ingen annan ville ha honom. Det bästa med alnö If är att duscha med Wikman.
Tidigare Klubbar: GIF Sundsvall och Lucksta
Missar aldrig på tv: Match med United
Läser helst: Sporten
 
Favoriten:
Favorit dryck: En kall efter 9 hål
Favorit mat: Den jag lagat
Favorit fotbollslag: Manchester United
Favorit spelare: Ruud van Nistelrooy
Favorit position på planen: Får ångest av alla
Favorit musik: Allätare
Favorit film: Blow
Favorit fotbollsminne: Den perfekta brytningen på Hamberg -98 på Stornäset
Favorit färg: Röd

Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstadssemester eller solsemester: Solsemester
Premier Leuge eller La Liga: Premier Leuge
Messi eller C. Ronaldo: Ronaldo
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuga eller husvagn: Husvagn om det är Luthmans

Vilken i ditt lag är... :
... Din favorit spelare: Bröderna Boman
... Den roligaste i omklädningsrummet: Bröderna Boman
... Den mest fåfängda: Victor "Mr Axe" Svedberg
 

 

Em tipset

Jag har IPaden på annan ort och kan inte använda den för att göra ett inlägg som ser ut som vanlig med allas tips inför kvällen. Jag hoppas få tillbaka paddan under kvällen så imorgon ska allting vara som vanligt igen!

Får köra en temporär lösning så länge, så här spelar vi ikväll:

Hällas: Spanien- Italien 2-0, Irland- Kroatien 0-1
Pontus: Spanien- Italien 2-0, Irland- Kroatien 1-1
Yngvesson: Spanien- Italien 1-1, Irland- Kroatien 1-2
Kourtidis: Spanien- Italien 2-0, Irland- Kroatien 1-1
Erik: Spanien- Italien 1-1, Irland- Kroatien 1-2
Anders: Spanien- Italien 1-1, Irland- Kroatien 2-2
Wikman: Spanien- Italien 1-1, Irland- Kroatien 0-2
Hamberg: Spanien- Italien 2-1, Irland- Kroatien 1-1
Hammarberg: Spanien- Italien 2-0, Irland- Kroatien 1-1
Grannas: Spanien- Italien 1-1, Irland- Kroatien 2-2
Ante: Spanien- Italien 2-0, Irland- Kroatien 3-0
Martinsson: Spanien- Italien 2-1, Irland- Kroatien 1-1
Magnus: Spanien- Italien 0-0, Irland- Kroatien 0-1
Olle: Spanien- Italien 0-0, Irland- Kroatien 3-0

En dag med: David Hamberg

Evigt unga David Hamberg har hunnit bli 32 vårar. Davve är som många andra i laget född och uppvuxen på Alnö och har klubben som moderförening, förutom en sejour i IFK Timrå har Davve varit klubben trogen. Hampe är förlovad med Angelica och dem har tillsammans sonen Henry som är en blivande storspelare för Alnö IF. Davve jobbar på Länsförsäkringar och på fritiden renoverar han sitt nyinköpta hus på ön. Han spelar i klubben för att det är moderföreningen och tycker det bästa med Alnö IF är Släda IP. Davve är 182 cm lång och väger 83 kg, han är känd för sin snabbhet och hårda vänsterskott. Davve är en säker straff exekutor och har spelat samtliga matcher den här säsongen han har hittills gjort 4 mål.

Missar aldrig på tv? Arsenals matcher
Läser helst? Biografier


Favoriten:
Favorit dryck: Mjölk
Favorit mat: Angelicas Tacopaj
Favoritfotbolls lag: Arsenal
Favorit fotbollsspelare: Henry
Favorit position på planen: Forward
Favorit musik: Eldkvarn
Favorit film: Nyckeln till frihet
Favorit fotbollsminne: VM-94
Favorit färg: Rödvit


Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Sol
Premier Leuge eller La liga: Premier Leuge
Messi eller C. Ronaldo: Messi
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuga eller husvagn: Sommarstuga


Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Pontus
... Den roligaste i omklädningsrummet: Boman Brothers
... Den mest fåfängda: Hellas
Live från Olearys

Extra utbildning med fokus på danskt försvarsspel.


EM tipset lördag


En dag med: Niklas Wood

Niklas är lagets yngling, bara 16 år gammal! Niklas är en mycket lovande målvakt som är 183 cm lång och 75 kg späd, han är singel och har spelat för Alnö IF hela sin aktiva fotbollskarriär. Niklas ska börja studera på Barn och fritidslinjen till hösten. Till sommarn kommer Nicke att sommarjobba som fastighetesskötare. När han inte spelar fotboll så gillar han att köra folkrace. Niklas spelar i Alnö IF för att det är hans moderförening samt att rött och vitt är hans favoritfärger. Alnö kommer alltid ligga Niklas nära om hjärtat, eller som han säger själv "det är den bästa klubben!". I år har Wood startat 2 matcher i serien och hållit nollan båda gångerna.

Missar aldrig på tv: Sveriges landslagsmatcher
Läser helst: Sci-fi, fantasy

Favoriten:
Favorit dryck: Pepsi
Favort mat: Sushi
Favorit fotbollslag: Alnö IF
Favorit fotbollsspelare: Iker Casillias
Favorit position på planen: Målvakt
Favorit musik: Hip hop / RnB
Favorit fotbollsminne: När vi vann team sportia cup när vi var ca 7 år, jag tog den avgörande straffen.
Favorit färg: Röd och vit

Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstadssemester eller solsemester: Solsemester
Premier Leuge eller La Liga: Premier League
Messi eller C. Ronaldo: Messi
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuge eller husvagn: Både och

Vilken i ditt lag är:
... Din favoritspelare: Alla i laget
... Den roligaste i omklädningsrummet: Agge och Hellas
... Den mest fåfängda: Haha, jag vet inte, möjligtvis Jonte Åhlin
EM update, dag 1

Det såg länge ut som att Jocke Martinsson och Erik Boman skulle håva in full pott efter dag ett i EM tipset, men två sena mål av ryssarna ändrade förutsättningarna en gnutta. Trots detta är det dessa två herrar som leder efter 2 spelade matcher, båda har skrapat ihop fantastiska 35 av 40 poäng! Samtliga deltagare tog poäng redan i första omgången, så till er säger jag "välkommen in i spelet".

Lägger in poängsystemet så att det blir enklare att följa med i vad som händer, (och så ni kan hjälpa till och rätta eventuella fel)

En tabell kommer läggas in och uppdateras var tredje dag.


Imorgon fortsätter festen!

Euro 2012

Så var det äntligen dags! En knapp månad av spänning, glädje och total eufori. 31 fotbollsmatcher fördelat på 24 dagar, givetvis är det EM 2012 i Polen/Ukraina jag syftar på.

 

Från början var det 51 nationer som slogs om dem 16 åtråvärda platserna i turneringen. Lyckligtvis tog sig Sverige hela vägen till EM- slutspel, detta efter att blivit bästa grupptvåa i kvalet. Med största sannolikhet är det sista gången det är 16 lag med i EM. När EM spelas nästa gång 2016 i Frankrike kommer förmodligen 24 nationer att få delta, så det finns stora möjligheter att vi får uppleva Sverige i fler EM slutspel de närmsta åren.

 

I det så viktiga EM Tipset som pågår i Alnö IF har 14 st valt att vara med. För att vi så enkelt som möjligt ska kunna följa tipset kommer jag att försöka uppdatera bloggen inför varje matchdag med aktuella tips från spelarna och förhoppningsvis kommer även en ”tabell” att uppdateras med jämna mellanrum.

 

Så här spelar våra ”experter” de två inledande EM matcherna 2012:
En dag med: Jocke Martinsson

Jocke heter egentligen Joakim och är uppvuxen på Alnön och har kommit upp i den genuina åldern av 22 år. Jocke är en singelkille som är 182 cm lång och 77 kg lätt. På gymnasiet läste Jocke på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot idrott. I väntan på fortsatta studier arbetar han på Peak Performance och Oscar Jacobsson. Martinsson spelar i Alnö för att det är moderklubben och tycker det bästa med laget är sammanhållningen. Jocke har hittills deltagit på samtliga 7 matcher under säsongen.

 

Tidigare klubbar: Alnö if, Stockvik/Granlo

Missar aldrig på tv: Fotboll

Läser helst: SportbladetFavoriten:

Favorit dryck: Trocadero
Favorit mat: Allätare
Favorit fotbollslag: Manchester United
Favorit fotbollsspelare: Paul Scholes
Favorit position på planen: Back/mittfältare
Favorit musik: Blandat
Favorit film: Worrior
Favorit fotbollsminne: Uniteds trippel
Favorit färg: RödDagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Storstad
Premier Leuge eller La liga: Premier Leuge
Messi eller C. Ronaldo: C. Ronaldo
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuga eller husvagn: Sommarstuga


Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Jonte Ålin
... Den roligaste i omklädningsrummet: Peter "hällas" Hällström
... Den mest fåfängda: Jag själv
Inför EM tipset


Imorgon börjar em, vi har dragit igång ett frivilligt EM tips där alla som vill i laget får vara med och bland annat tippa resultatet i samtliga gruppspelsmatcher. Dom som lämnat in EM tipset och är med i skrivande stund är:
Jojje, Hamberg, Ante, Pontus, Wikman, Erik, Anders, Hellas, Yngvesson och Kourtidis.

Vill du vara med men saknar ditt namn bland ovanstående har du 12, 5 timmar på dig!


After Game- Stockvik/Ganlo


Lagom till avspark tittade solen fram och bidrog till en härlig kväll på "kusten", men det var inte bara solen som värme denna onsdag. Direkt när domaren blåste i pipan tog de för dagen vitklädda bortalaget tag i taktpinnen och skruvade upp ett högt tempo, S/G hade från minut 1 svårt att hänga med och Alnö skapade det ena läget efter det andra, dock utan att göra mål. Bland chanserna kan nämnas ett avslut i ribban, en i stolpen och en jätte räddning från S/G målvakt på en nick från Jonte.

0-1 kommer tillslut efter en av många hörnor som Alnö skapar. Hörnan slås med innåtskruv från Hells högerfot och letar sig direkt in i nätmaskorna, en kopia av Hellas mål mot Ljunga.
0-1 i halvtid efter kraftig Alnö dominans.

Andra halvlek liknar till en början den första halvleken men med en signifikativ skillnad, Alnö gör mer mål. 0-2 kommer tidigt efter en hög Alnö press där Hellas tillslut kan hinna före S/G målisen på en dåligt tillbakapassning. 0-3 är ett självmål, även detta efter en hög press från Alnö som avslutas med att en S/G försvarare skjuter en annan i ryggen och bollen går lite oväntat in i mål. Efter 0-3 målet är spelet lite jämnare. Alnö bevakar sin ledning och S/G försöker men förmår inte att skapa något bra läge. När klockan visar 90 minuter och domaren blåser av har Alnö tagit ytterligare ett kliv mot div 4. Idag gick även de övriga resultaten "vår väg" när de närmast jagande lagen båda tappade poäng, således en bra nationaldag för Alnös herrar!


SIFS


Första dagen av Stockholm international football symposium är avklarad. Mins inte när jag pratade och lyssnade på så mycket engelska senast. Lägg där till att jag inte gått på Vibackeskolan (fri tolkning).

Fick chansen att ta ett snack på sidan om med Frans Hoek. Nuvarande målvaktstränare i Bayern München och tidigare bland annat i Barcelona och Ajax. Det var han som en gång i tiden vågade satsa på en kille som ingen annan ville ha, Edwin Van der sar, resten är historia nu.

Nu är det dags att skalla kudden så man orkar med dag två!

 

Frans och jag, det låter nästan som en saga. Jag är inte lika rädd dom jag ser ut...

 


After Game


Kyla och regn var temat för dagen när Alnö tog emot IFK Sundsvalls andra lag. Alnö för dagen med viss spelarbrist på grund av sjukdom, skador, och diverse nöjen. Tyvärr skulle alla spelare bort samma dag och vi fick anstränga oss rejält för att få ihop en matchtrupp på 13 utespelare.

I första halvlek inleder Alnö bra och IFk väljer att backa hem med 11 man på rätt sida bollen, detta gör att Alnö har mycket boll men har svårt att tränga igenom IFKs kompakta försvar, dem vassaste chanserna kommer på en del fasta situationer som hemmalaget skapar. IFK sticker upp på någon enstaka kontring men är lika uddlösa som de röda framåt i första halvlek.

I den andra halvleken var tanken att vi skulle in och ha ett bra tempo på bollen och mycket löpningar för att kunna tränga igenom IFKs försvar. Tyvärr blir det ingen av det ovanstående och istället är det IFK som är det bättre laget och skapar de farligaste lägena framåt, bland annat ett ribbskott. Slutresultatet blir tillslut 0-0...

Man ska inte skylla på att vi hade många spelare borta, vi hade ett tillräckligt kompetent lag för att kunna ta tre poäng idag, men tyvärr är det för många spelare som inte kommer upp i normal nivå. IFK gör en taktiskt mycket bra match är väl förtjänt av sin poäng. Vi får ta nya tag till onsdagens match mot Stockvik/Granlo då vi ska in på vinnarspåret igen.

Nu är jag i Stockholm för en två dagars tränarutbildning!


RSS 2.0