Uppdate

Tja Bloggen.

 

Jag har varit i Tyskland och kikat på lite fotboll, därav mitt dåliga bloggande. Ska försöka rycka upp mig men de är ganska skönt med en bloggpaus också.

 

Just nu är förberedelserna inför nästa säsong i full gång. Det är betydligt mer jobb än vad många tror. Några möten osv, de som ska fixas är bland annat:

 

 

Boka träningstider, träningsmatcher, gå igenom spelartruppen/ kontakta nya spelare, förbereda lite aktiviteter, spåna på ett träningsläger, bygga en säsongsplanering och framförallt uppdatera sin övningsbank lite. Läsa lite böcker osv för att få lite nya idéer och fortsätta spåna på de man haft tidigare.

 

Alnö låten finns nu på sportwire, om man tittar på den där så genererar den till otroliga summor $ till laget. Låten finns även i mp3 format om någon är intresserad är det bara att höra av sig =)

 

 http://www.sportwire.se/vasternorrland/sundsvall/alno/fotboll/video/alno-herrar-laten


Hällas!

När man skriver om så stora personer som Hällas finns det en övervägande möjlighet till internationella läsare på bloggen, samtidigt som man får ta med i beräkningarna att det finns en del spelare i laget som knappt behärskar sitt modersmål. Dagens inlägg beskrivs därför på 2 olika språk.

 

 

The former Alnö IF player Peter Hallstrom proudly shows his contribution to Alnö's future. Congratulations from alnoherrar.blogg.se

  

(Den före detta Alnö IF spelaren Peter Hällström visar stolt upp sitt bidrag till Alnös framtid. Stort grattis från alnoherrar.blogg.se

 

 

Alnösår!

Det har varit dåligt med bloggande på slutet, varför kommer ni snart att förstå.
 
Jag har med god hjälp av hammarn skrivit en alnölåt, dessutom har jag gjort 10 st diplom till avslutningsfesten. Totalt har det tagit ungefär 20 timmar, men jag är ganska långsam också. Ikväll tänkte jag lägga in låten på bloggen. Det visade sig att man bara kunde lägga in youtube klipp, jaha tänkte jag då får jag väll lägga in låten där då. Då visade de sig i sin tur att på youtube kan man bara lägga in filmer, så sagt och gjort. Jag har ikväll gjort en liten "musik video", det tog typ 3 timmar och blev helt okej.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text: Pontus och Hammarn
Sång och musik: Hammarn
Körsång: Pontus
 
Vått eller torrt, sol eller snö
Man kan inte annat än älska vår ö
 
Vi samlas ihop, men alla får men
när yngve blir fri och allt bara går fel
 
Med matchen igång kliver laget ut,
några små pojkar och en lång skallig snut
 
Inget som slår, känslan man får
när davve är hemma med sin jävla tå
 
Stäm upp i våran sång,
Alnö satsar för att vinna
 
Så varför är vår plan så jävla kass??
 
M,T,O,T,F,L,S
Vi vann femman i år
M,T,O,T,F,L,S
Detta är Alnös år
 
Chans efter chans
mål efter mål
Hällas fick offra sin höra knäskål
 
Sång efter sång
vinst efter vinst
vi ändrar om sången till något vi mins
 
Glädjen i laget är stört av allt
Pontus han fixar så allting blir allting blir ballt
Inget som slår, känslan man får
när Olle finns där pysslar om våra lår
 
Stäm upp i våran sång,
Alnö satsar för att vinna
 
Så varför, Mange är du våran chef??
 
M,T,O,T,F,L,S
Vi vann femman i år
M,T,O,T,F,L,S
Detta är Alnös år
 
 
 
Nu har jag inga fler konstiga ideér, tror jag. De närmsta dagarna ska jag lägga in låten som laget spelade in också, samt berätta lite om avslutningsskivan. Är det någon som har några bra bilder får ni gärna bjuda med er!

Tankar inför Avslutningsfesten

Tankar inför lagfesten:

 

Vart fan är min inbjudan?

 

Jag har väntat på en inbjudan i fler veckor och nu börjar jag nästan bli orolig för att jag inte kommer få någon. Jag vart tvungen att ringa Mange igår men han hade inte heller fått någon, det känns alltid lite bättre när man vet att man inte är ensam som blir lämnad utanför men känslan är ändå inte helt optimal. Jag tror och hoppas att min inbjudan kommer snart. Så att alla vet så har jag inte planerat någonting särskilt nästa helg, så då kan jag.

 

Men hur som helst, jag har aldrig varit på en avslutningsfest med Alnö IF så jag vet inte riktigt vad som väntar, men jag har varit förberedd länge och hunnit fundera en hel del inför den förhoppningsvis kommande festen. De är många frågetäcken som jag kommer att beröra här nedan.

 

Vad kommer det bli för typ av fest?  

 

Jag vet ju liksom inte vad vi kommer ha för budget att hålla oss inom så jag har tänk ganska brett, i tre olika prisklasser och till den som håller i trådarna, det är okej att kopiera mina förslag rakt av, för det gick inte att ta patent på ett ”arrangemang”. Ta även med i beräkningarna när du/ni göra budgeten att vi vann serien i år, något som är få förunnade.

 

1. En klassisk garagefest hemma hos Krantzen med hembränt och papptallrikar. Ledig klädsel och en kväll som innehåller allt från armbrytning till xboxlir?

 

Eller..

 

2. En lite finare middag med mousserande vin, catering från nått lokalt företag och en hyfsad Spotifylista som någon med lite rutin får styra ihop. Serpentiner och ballonger i olika färger, kavaj i klädkod?

 

Eller…

 

3. En svindyr och pampig middag med servningspersonal, guldbestick på någon stekig plats i något närliggande land, spa anläggning och kostymtvång?

 

Övriga funderingar: Vem ska diska? Vilken gör spellistan? Vart ska vi vara? Hur kommer vi dit? När börjar och slutar festen? Blir det några överraskningar? Vilka kommer? Blir det någon fest?

 

Mmm, svaren kanske ni har här nästa vecka.

 


After Game- Holm

Säsongens sista match spelades på holmvallen. Man vill alltid vinna och speciellt i säsongens sista match så någon extra tändvätska behövdes inte.Holms gräsmatta såg från start riktigt fin ut men visade sig vara rejält vattensjuk och vart kraftigt söndersprungen desto längre matchen led.

 

De första fem minuterna var det ett massivt spelövertag från Alnö som skapade en del riktigt vassa lägen men för dagen mycket duktige Holm målvakten stod emot på ett imponerande sätt. Holm visade upp en härlig kämparglöd och arbetade sig i in matchen och tog sedan över de sista 35 minuterna av halvleken. Holm spelarna behärskade de våta underlaget bäst och med hårt och stundtals fult spel så blev alnölirarna rädda om fötterna och Holm kunde vinna 95 % av alla närkamper vilket såklart är en bra fördel. I den 40 minuten drog Mattias Engman in en halvvolly strax utanför straffområdet efter en hörna. I den andra halvleken släcks alnös hopp i den 70e minuten när Holm kan göra 2-0.

 

Över lag så byttes chanserna av varandra på löpande band under hela matchen. Båda lagen har två i ramen, båda lagen missar varsitt friläge och har en del andra riktigt bra chanser. En sån här match när spelet inte riktigt stämmer så avgörs det inne i straffområdena, idag var vi sämre i båda och då är det svårt att vinna matcher. Tråkig avslutning på en fin säsong men man kan inte vinna jämnt, nu satsar vi mot div 4 =)


RSS 2.0