1957

1957, ett fantastiskt år på många vis vad jag har förstått, men vad var det egentligen som hände för exakt 55 år sedan? Förutom oviktigt vetande som att Usama bin laden och Dolph Lundgren föddes vill säga. 


Jag vill påstå att med största sannolikhet var det den senaste gången som Alnö IF gick upp från division 5 till division 4.

Serien hade två lag som stack ut från mängden och inför den sista matchen var förutsättningarna glasklara, Alnö var tvingade att vinna med minst 7 bollar i sin avslutande match annars skulle Stockvik ta hem serien.

"Mer än 3 -0 orkade inte öborna klara av och därmed var saken klar för stockviks del."

Således en åtråvärd andra placering för Alnös del och avancemang till fotbollsmedelpads finrum, division 4!
Året innan (1956) hade man snubblat på mållinjen och med minsta möjliga marginal slutat på en snöplig 3e plats efter att i sista matchen spelat 1-1 mot seriesegrarna Skönvik/Sund.

 


Laget som gjorde det förra gången.

 

 

Och hur vet jag allt det här?

Idag har jag varit hemma hos Emelies farmor och farfar. Farfar Lennart som hade sin storhetstid vid ungefär samma tidpunkt fast för Ösby IF i Ångermanland sitter inne på ett gäng böcker om fotbollen mellan årtalen 1956 och 1960. Riktigt rolig och spännande läsning som jag fått ta del av ikväll. Böckerna innehåller otroliga sammanställningar allt från landskamper, VM - spel, allsvenskan och enda ner till div 6 nivå i samtliga Svenska landskap.

Alnö IF beskrivs i böckerna som de senaste årens stora sensation bland småklubbarna i Medelpad och som det enda laget som på allvar kan hota Matfors IF om seriesegern i division fyra. En stor och betydande faktor anses det goda ledarskapet från Sten Olof Öberg och ordföranden Karl Arne Wickberg i spetsen stå för.

Enligt säkra källor så lyckades Alnö med att spöa Matfors och någon gång i mitten på 60- talet spelades det division tre fotboll på Ön. Och vem vet, förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan det gör de igen.

 

 

Sluttabellen 1957. Hade lika gärna kunnat vara 2009, om man kollar på lagen som finns med. Observera att man fick två pinnar för seger på den tiden.

 

 

 Seriefinalen i div 4 mellan Alnö- Matfors: Slutreultat 3-3. På bilden syns bl.a. Alnös målvakt Leif Bergström.

 

 

 

Koncentrationen är på topp när informationen bara haglar !  

 

 

 

 Avlutar med en bild på Ösby IF efter deras Serieseger i div 5 Ångermanland. 

 

 

 


After Game: Serieseger!!


Hur många gånger kan man nämna seger i en och samma mening? Jag tror mig ha svaret!

Idag var det en riktig lagseger som tillslut ledde till gruppseger och således även serieseger efter en relativ storseger mot Essvik, det var var varken en skrällseger eller en delseger utan får nog närmast liknas vid en totalseger.

Ja inte vet jag... Men det är få saker som slår att vara seriesegrare.

Idag var det match mot Essvik hemma på Släda. Alnö tog direkt tag i taktpinnen och det tog flera minuter innan Essvik för första gången fick andas ut lite med bollen. Alnö han skapa några vassa lägen innan man i den 15e minuten kunde ta ledning efter att för dagen debuterande Anton Andersson Widén påpassligt slagit en en retur från nära håll efter ett skott från Victor Svedberg. Alnö fortsatte sedan spela bra fotboll men Essvik var inte helt ofarliga utan var nära att rinna igenom ett par gånger man den assisterande sommarens flagga lyftes gång på gång. 1-0 i paus var fullt rättvist.

Den andra halvleken är ganska jämn och det skapas lägen från båda håll men jag som är aningen färgad tycker ändå att vi är det bättre laget och det känns som att vi har lite mer spetts i vårt lag. 2-0 kommer i den 64 minuten efter att Robin Wikman slagit en mycket fin krossboll från sin vänsterback plats mellan Essviks mittbackar, bollen går till Jonathan Åhlin som gör en mycket fin mottagning och kan sedan lyfta in bollen i nät med en nätt chip över den utrusande målvakten. Efter detta så bevakar Alnö sin 2-0 ledning och kan i och med segern utnämna sig själva till seriesegrare i div 5 2012.Lagaktivitet: Studioinspelning


För drygt tre veckor sedan satt jag på kammarn och funderade så det stod härliga till. Jag ville hitta en aktivitet till laget som skulle vara någonting utöver det vanliga och det skulle vara riktigt roligt också. Som en skänk från ovan trillade tioöringen ner och jag fick den ultimata idéen (om du frågar mig). Vi skulle spela in en skiva med våran vinnarlåt, "för alla oss". Sagt och gjort så utnyttjade jag mitt medelminimala kontaktnät och lyckades boka in oss på en studio inspelning.

Jag förstod att min enda chans att få dit en enda gubbe var att lura dit dem. Till och med lagjobb skulle locka mer, men eftersom att min mor och far har gjort sitt bästa för att uppfostra mig till en sanningsenlig pojke så har jag aldrig varit särskilt bra på att ljuga, detta lyste igenom en aning när jag berättade för grabbarna att vi skulle utföra ett "lagjobb" på torsdag kl 19.00. De flesta spelarna hade på känn att det skulle vara någonting annat än jobb som stod på schemat men jag stod på mig och det var faktiskt riktigt roligt när alla oroliga sms strömmade in under dagen idag med alla möjliga frågor om kvällens aktivitet. Alla fick samma svar, att jag var styrd av sekretesslagen kapitel 1, paragraf 2 och att de helt enkelt fick vänta till kvällen och se. Sagt och gjort så samlades vi på parkeringen utanför max i stan iklädda den obligatoriska vita tröjan och jeans.

Väl på parkeringen stod grabbarna i en klunga och en skräckblandad nyfikenhet hängde i luften. När de fick veta vad som väntade gick ett lagom ångestfyllt och förväntansfullt sus genom gruppen. Alla som hört oss sjunga efter våra segrar i år vet att det inte är för intet vi inte varit med i melodifestivalen. Som tur är hade studio ägaren Glenn aldrig hört oss sjunga tidigare. Stackars Glenn trodde nog att han hade varit med om det mesta men viste nog inte riktig vad han hade givit sig in på innan han fick höra våra halvt tondöva stämmor eka i studion. Innan vi gick hem sa han att "det tog en och en halv timme att spela in, det kommer ta hela helgen för mig att fixa till" .

På måndag väntas "skivan" vara klar och den levereras i MP3 format, det jobbas även bakom kulisserna för att skapa en bonus musikvideo som med största sannolikhet kommer bli en youtube succé.

Är det någon som vill köpa en skiva så kan jag nog göra ett bra pris ;)

Bilder från kvällens bravader: (Med bildtext enligt bloggkurs 2 på begäran av Krantzen)

 

 

Macke, den enda i laget som vågade sig på ett solo! Bra Macke.

 

 

Först ut för inspelning var "veteranerna", från vänster: Krantzen, Hampe och Hällas.

 

 

Från vänster: Rasmus, Mange och Hammarn. Förmodligen den gruppen som hittade takten bäst.

 

Från vänster: Wikman, Erik, Grannas och Kourtidis. Stark insats!

 

Man kan tro att Macke nyss har sålt platinum och Hampe försöker som agent ta en del av kakan.

 

Vi avslutade med att dela in gruppen i två och sjung gärnet.

 

Tränarna körde duett, enligt mig den klart bästa sången under kvällen ;-)

 

Yngvesson drömmer sig bort som en Metallica medlem. Från vänster: Yngve, Joel, Agge, Dan.

 

Från vänster: Kricka, Ante, Joel N, Nicklas. Skulle fått vilket pojkband som helst att bli avundsjuka.

 

Fyra blonda små pojkar som redan är redo att skriva autografer. Från väster: Jack, Victor, Jocke och Jonte.

 

Mini Westlife in action!

 

Tar en gura...

 

Ante fixar kepsen, Joel och Nicklas sjunger på.

 

Er kanske vi måste klippa bort... 

 

Precis fått skivkontrakt, inte så svårt att se vilken som är mest nöjd.

 

Kvällen avslutade med en magisk gruppbild.

 


Juan Mata

 
 
 
Jag sitter och tittar på Champions leuge och kom att tänka på det här klippet. Har ni sätt det? Eventuellt kan jag tänka mig att lära ut det för en billig peng efter någon träning.
 
Imorgon ska jag till Gävle och titta på F-15 och P-15 landskamper sedan är det lagjobb, ses då :-)
 

Alnö Golfen

I helgen gick ”Alnö golfen” av stapeln, en tvåmanna scramble med totalt åtta tävlande lag som gjorde upp på Öjestrands golfbana. De få betalande åskådarna skulle verkligen få valuta för inträdet. Stundtals bländande golf och givetvis en rafflande avslutning där det endast skiljde ett halvt slag mellan vinnarna David Hamberg & Joel Svensson och tvåan Victor Svedberg och Christoffer Svensson var några av ingredienserna i en trevlig golfdag.  

 

Jag har även lyckats komma i kontakt med en av segrarna för en lättare intervju, nämligen David Hamberg.

  

Så David, var segern väntad? Det var den inte, även om tävlingsledningen (Hellas jr.) ringde kvällen innan och målade upp mig och Joel som favoriter. Tror han gjorde det mest för att sätta press på mig.

 

Varför tror du att just ni vann? Först ska vi slå fast att det var Joel som drog det stora lasset i laget. Men sedan hade vi ”turen” att de få gånger Joel slog ett dåligt slag så fick jag istället på ett bra skott. Förutom detta var vi magiska på green!

 

Vad säger du om motståndet? Trodde det skulle vara bättre.

 

Kommer du att ställa upp och försvara guldet nästa år? Ja, om jag får någon inbjudan.

 

Om du skulle få dela ut pris till sämsta respektive bästa golfaren i turneringen, vilka skulle de bli? Jag vet inte hur prestationerna såg ut individuellt i de andra lagen, men Joel Tiger Svensson måste utan tvekan varit den bästa! Vem som var sämst vet jag inte, tror det var hyffsat spel av samtliga. Sämst humör hade i alla fall Danne Yngvesson, golfens svar på John McEnroe med ett antal kastade klubbor och svordomar.

 

Kommer det bli en större satsning på golfen när fotbollskarriären tar slut? Jag har köpt ett par vita golfskor som jag blir hånad för (mest av Hellas), för tydligen får man inte ha just vita skor i golf om man inte har under tio i handicap. Så ja, det kommer bli mer golf och målsättningen är att ”växa i skorna” så att säga.

 

 

 

Även en annan Alnö legenden nämligen lagets materialare Marcus ”Macke” Johansson som under Alnö golfen var Caddy till team Hällström har ställt upp på en intervju.

 

 

Macke, vad tyckte du var det bästa med att vara med på tävlingen? Kul att gå med Hellas och att prata med alla andra.

 

Kommer du vara Caddy till Dave nästa år? Eftersom att han vann tänkte ja. Det beror på om han tänker fortsätta spela fotboll nästa år eller inte. Om han spelar kan jag vara Caddy.

 

Är du besviken på Hellas eftersom han inte vann? Ja, han spelade bra men borde ha vunnit.

 

Sist men inte minst, hur tror du det går för Alnö i fyran nästan år? Jag hoppas det går bra och att vi får lite nya spelare. Vi borde vinna, vi hör hemma i trean!

 

 

 


 

 

 

 


 

 


 


 


After Game: Söder


Uppladdningen inför dagens match vart minst sagt annorlunda. Det visade sig att den för dagen tänka spelplatsen Sidsjövallen var dubbelbokad. Alternativen enligt domaren var att skjuta upp matchen eller spela matchen på Släda. Sagt och gjort fick närmare 40 man röra sig mot ön för att förbereda sig för match. 5 minuter matchgenomgång och 15 minuter uppvärmning hans det med innan domaren blåste i pipan. En närmare halvering av den vanliga matchrutinen för oss. Detta speglade av sig inledningsvis då det var ganska förvirrat och stirrigt. Söder tog hand om taktpinnen och ordnade bland annat ett flertal resultatlösa hörnor. Det dröjde närmare 25 minuter innan Alnö fick igång sitt spel och kunde utjämna spelet resterande halvleken. I halvlekens sista spark kunde Johan Hammarström sätta dit "0-1" med ett halvtrött vänsterskott i höjd med straffpunkten efter en fin skarv från Anders Boman.

I pausvilan hade vi ett bra snack och pratade mycket om vart ytorna fans på banan och hur vi på bästa sätt skulle utnyttja dessa. När andra halvleken satte igång var det Alnös tur att ta tag i taktpinnen och skapade ett flertal bra lägen att fördubbla ledningen men skärpan i avsluten fanns inte riktigt där. Det kändes som att vi hade ganska bra koll på matchen när Söder får en frispark två meter utanför straffområdet central i banan, i det efterföljande gruffet får en Söder spelare sin andra varning och således även ett rött kort. Frisparken förvaltas på bästa sätt från Söder och 1-1 är ett faktum. Med en man mer på banan trycker Alnö på för ett segermål men det stämmer inte riktigt sista tredjedelen. Istället kontrar söder in 2-1 med 10 minuter kvar efter ett friläge. Alnö försöker mobilisera men Söder försvarar sig bra och kan återigen lämna ön med 3 poäng.

Så här i efterhand känns det extra tungt eftersom att vi inte fick någon revansch på Söder för förlusten i våras. Nya tag att försöka säkra seriesegern på söndag då Essvik kommer på besök.


En dag med: Johan "Hammarn" Hammarström

Johan är det senaste av Alnös nyförvärv och anslöt till truppen lagom till höstsäsongen. ”Hammarn” är en 25 åring som är född och uppvuxen i Timrå, han är 186 cm lång och på vågen står det 83,7 kg. Johan är sambo och fader och tycker det bästa med laget är sammanhållningen, men framhäver även den ovärderliga fördelen av att alltid kunna skylla på en dålig matta när passningen inte sitter som den ska. På fritiden umgås han med nära och kära och tänker på jobb. Johan arbetar som egenföretagare och har gått på högskola med grafisk inriktning. Johan spelar i Alnö IF för att det var den enda klubben som ville värva en otränad familjefar.

 

Tidigare klubbar: IFK Timrå, Ljustorps IF

Missar aldrig på tv: Big Bang Theory
Läser helst: Twitter-flödet.

 

Favoriten:

Favorit dryck: Ramlösa Citrus
Favorit mat: Korv
Favoritfotbolls lag: Man Utd
Favorit fotbollsspelare: Ole Gunnar Solskjaer
Favorit position på planen: 10:an
Favorit musik: 90's alternative
Favorit film: American History X
Favorit fotbollsminne: Vinst av Mitt Norden cup efter vunnen final mot Italienska Zola Predosa med 2-0.
Favorit färg: En färg gör sig inte bra ensam - det är färgkombinationen som gör en färg snygg. 
 
Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Storstads
Premier Leuge eller La liga: Premier Leuge
Messi eller C. Ronaldo: Messi
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuga eller husvagn: Sommarstuga
 
Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Dan
... Den roligaste i omklädningsrummet: Macke
... Den mest fåfängda: Rasmus   

 

 

 


Gävle tur och retur


Nu sitter jag på tåget på väg hem från Gävle och kan bara konstatera att jag är student igen och allting är sig likt, om inte värre. Mina första 24 timmar som studerande hade kunnat börja lite bättre.

Det här är nästan för roligt för att vara sant:

Det började igår kväll med att jag inte kom hem från jobbet för än 21.30. Med vetskapen om att tåget gick 05.30 dagen därpå så var jag lite lätt stressad eftersom jag inte hade packat någonting eller hade den mista koll på vart jag skulle. På utbildningen är de flesta dagarna indelade i två delar. Teori på förmiddagen och praktik på eftermiddagen, på praktiken är vi själva övningstrupp vilket medför att man måste vara klädd i träningskläder. När jag skulle packa till praktiken upptäckte jag genast två saker.

1. Jag har verkligen inga rena träningskläder.
2. Helvete, alla fotbollsskor och mina tennisdojer är på Släda.

Jag tänkte att äntligen kanske jag kan dra någon nytta av att Victor Svedberg är min granne, men av olika anledningar sov han på ön (mörkrädd?) så där fick man ingen hjälp. Hur som helst lyckades jag skramla ihop till ett träningsställ bestående av ett par gröna tennisskor, fotbollsstrumpor från rättpsykskorplag, Alnös matchshorts (förlåt Kourtidis), Ljustorps långbyxor, en t-shirt från Thailands landslag och en tjocktröja från IFK Timrå.. Jag klev alltså ut som en mindre clown i nyanserna av grönt, rött, blått och vitt när praktikpasset satt igång. Tankar som att det är viktigt att göra ett bra första intryck försökte jag förtränga så gott det gick. Men visst var jag en färgklick iaf.

Hur som haver... När jag kom fram till tågstationen i Gävle var klockan 07.55 och jag hade då 35 minuter på mig att ta mig till skolan, en sträcka som enligt gävlehögskola skulle ta 25 minuter till fots, det tar det säkert också när man kan vägen... Skämt å sido så hade jag verkligen ingen aning om vart jag skulle när jag klev av tåget så jag beslutade mig snabbt att ta rygg på ett gäng chineser med laptoppväskor som jag var tvärsäker skulle till skolan, men de skulle dem tydligen inte... Jag hatar att komma försent och tänkte att de vägrar jag göra första dagen och allt. Att fråga någon om vägen fanns inte på kartan så jag tjurade på och efter många om och men klev jag in i klassrummet på minuten 08.30, en puls på 175 och sjöblöt av svett. Yes, i tid tänkte ja! Men varför är det bara 4 andra här? Jaha, vi börjar 09.00...

För övrigt har det varit en helt fantastisk dag och jag har redan lärt mig ett och annat. Jag är helt övertygad om att den här utbildningen kommer bli mycket givande för min del. Tyvärr krockade de med träningen med grabbarna ikväll så Olle får sköta om den men det går nog super!

Sista saken om dagen. Vad har jag ätit? Fil och müsli 05.00, lunch kl 12.30. Är jag hungrig? JA! Finns det någon restaurangvagn på tåget? NEJ! När är jag hemma? 19.40. Helvete Melander, kom in i matchen!! Nu ska jag göra läxan... Hej på Er...

 

 


Los estudiantes

Juni 2011 så lovade jag mig själv att jag aldrig någonsin skulle börja plugga igen… Men… Imorgon (torsdag) blir det ändring på de!

 

Jag ska gå en tränarutbildning på distans i Gävle. Det handlar om 30 högskolepoäng på halvfart, med andra ord är det typ 40 veckor och jag måste vara i Gävle varje torsdag. Jag vet nog inte riktigt vad jag givit mig in på, men jag ser fram emot det. När jag är klar med utbildningen kommer jag vara äckligt lärt och riktigt jobbig att ha att göra med =)

 

 

 

 

Igår var det träning på Släda. Jag och flera med mig blev riktigt rörd och stolt när vi konstaterade att det var 20 st tappra spelare som gjorde en riktigt bra och halvgrinig träning, som mer liknade hur en träning inför en seriepremiär brukar se ut, inte träningen direkt efter avancemang. Fantastiskt roligt att se och ett bra riktmärke på hur mycket spelarna i laget verkligen vill. Bra boys!

 

Kvartstående Schema

 

Torsdag 13/9: Träning 18.00- 19.30

Söndag 16/9: Match Söder (B)

 

Tisdag 18/9: Träning 18.00-19:30

Torsdag 20/9: Lag aktivitet, helkväll. Mer info kommer. (Obligatoriskt)

Söndag 23/9: Match Essvik (H)

 

Tisdag 25/9: Träning

Onsdag 26/9: Alnö MasterCamp 2012. 18.00- Släda.

Fredag 28/9: Lagjobb (Obligatoriskt)

Lördag 29/9: Lagjobb (Obligatoriskt)

Söndag 30/9: Match Holm (B)

 


After game- S/B : Återtåget!

Några timmar innan avspark...

 

Klockan är 23.30 på lördag kväll. Jag kan inte sova, jag kan inte sitta still och framförallt så kan jag inte sluta tänka på att imorgon kanske vi är klara för div 4. På natten ligger jag bara och vrider och vänder på mig, kastar bort någon kudde, sparkar bort täcket, börjar frysa och hämtar täcket igen, satan vad nerverna ska vara utanpå hela tiden.

 

På söndag morgon gjorde jag de sista förberedelserna, allt var tajmat och klart in i minsta detalj som sickan skulle sagt.

 

Matchen inledes lite nervöst. Vi får börja med försvarsspel direkt och när vi väl vinner bollen går det inte många passningar innan vi har slagit bort läderkulan igen. I övrigt hade vi lite svårt att hitta avstånden och positionerna på Sidsjövallens förvuxna sjumannaplan som inte håller EU standard när det gäller storleken. Vi stod lite för högt med backlinjen och många bollar flög över oss, samtidigt som vårat mittfält hamnade i knä på backlinjen så vi vann inte så mycket offensiva andrabollar som vi önskade. Första halvlek bestod annars av mycket vilja och krigande.  

 

Ovannämnda problem justerades på ett effektivt sätt i pausvilan och med ytterligare några små ändringar så klev vi ut som ett helt annat lag i andra halvlek. Istället för att bara kriga och kötta så spelade vi lite boll och fick stundtals ett bra tryck på S/B. S/B var inte alls ofarliga utan stack upp och fick några halvlägen. I den 75 minuten så byts Peter Bingman in, detta skulle visa sig vara mycket lyckosamt då han bara några minuter senare kan göra 0-1. Det är en lyra som går in mot S/B straffområde, målvakten går ut men krockar med en medspelare och tapparbollen. Binge får bollen centralt ca 13 meter från mållinjen och kan elegant lyfta bollen över en chanslös Böle spelare som vaktar på mållinjen. 10 minuter kvar till säkrat avancemang blir det givetvis lite nerv, men vi ville inte bara slå ifrån oss utan försökte hålla bollen så gott vi förmådde. Några minuter innan fulltid för Bingman bollen central, vänder upp och serverar ständigt löpvillige Victor Svedberg bollen, denne bryter in centralt från högerkanten och blir fri med målvakten och placerar iskallt bollen i bortre hörnet. 2-0 och det kändes nästan klart! Men 90+1 så gör S/B ett slumpmål när dem är först på en retur, men tiden är för knapp och Alnö lyckas vinna med 3 pinnar och är i och med detta klara för div 4 2013!  

 

Detta är dock endast ett delmål av säsongen då det stora målet hela tiden har varit att vinna serien. För detta behövs ytterligare någon poäng.

 

För dem som inte förstår sig på fotboll och vikten av att vinna en serie så säger jag bara: Vad vore en mjukglass utan strössel eller topping? Det är gott men inte tillräckligt, Nu ska vi vinna serien!

 

Efter matchen drog vi ihop en halvspontanare och de som ville fira gick ut och käkade på olearys, efter säsongen kommer en riktigt avslutningfest att hållas.

Stort tack till Rasmus mamma Maria och hennes företag Socionomkonsulterna, stor supporter och sponsor som igår sponsrade med 2 flaskor skumpa för att fira!

 

Bild bomb!

 

 

Jonathan "Jag kan flyga, jag är inte rädd" Åhlin in action.

 

 


Kramkalas efter att avancemanget är ett faktum.

 

 


Här är laget som besegrade S/B. Saknas en del spelare från truppen.

 

 


Precis som vanligt så spelades "För alla oss" efter en segermatch.

 

 


David Hamberg blir intervjuad.

 

 

Delar av gänget som firade på olearys igår.

 

 

Jack, Joel och Jojje.

 

 

Fler från olearysfesten.

 

 

Skumpa blev det också!

 

 


Mumm! Sponsrad av socionomkonsulterna.

 

 


Macthvinnaren Peter Bingman förbereder en snus på sedvanligtsätt


 

Fantastisk bra jobbat av samtliga inblandade. Nu siktar vi mot serieseger!

 


Nått om inget

Blogg ledigt? Inte precis.. Jag har tänkt på bloggen flera gånger om dagen hela veckan. Det känns sjukt att säga det men jag har verkligen inga idéer om vad jag ska skriva. Jag har funderat så brandlarmet har gått på jobbet utan att komma på någonting vettigt. Jag har helt enkelt en så kallad klassisk bloggtorka. Är det någon som har någon idé får ni gärna dela med er.

 

Jag har faktiskt en del inlägg på gång men det är inte rätt läge att släppa dem i tryck ännu. Det kommer en tid för dess också.

 

I väntan på bättre tider så bjuder jag på ett klipp som Agge har rekommenderat. Det skilljer sig aningen från den ledarfilosofi jag vill erbjuda, men kanske var det så här jag skulle gjort efter te.x. viskans matchen.

 

 


Utbränd?

Ännu en Alnö profil har fått visa upp sig i tidningen. Den här gången var det Martin Luthman som fick frågan "vad ska du göra i helgen?"

Jag har granskat svaret in i minsta detalj och måste jag erkänna att jag är stolt över Luthis öppenhjärtlighet och förmåga att svara sanningsenlig. För övrigt ett bra och lagomt långt svar. Well done son.

 

 


After Game: Stockvik Granlo

 
Att syssla med fotboll har sina för och nackdelar, främst fördelar om du frågar mig. För mig personligen har fotbollen en enormt stor inverkan på humöret, detta kan också ha sina för och nackdelar. Förra hemma matchen mot Viskan var det en klar nackdel,  då var jag sur från och till i ungefär 3 dagar efter matchen. En dag som den här när vi vunnit med 6-0 och lite andra resultat gått vår väg så känner man sig odödlig och i total eufori. Livet känns helt enkelt så jävla underbart just nu om ni ursäktar språket. 
 
Lagom till uppvärmningen stekte solen så pass så att shortsen åkte på och man fick chansen att blotta sin bara ben. Förutsättningarna för matchen var inte helt perfekta men nära på. Lagomt varmt, lite blött i gräset och ett härligt "go" i laget. Tyvärr var planen inte i sitt bästa skick utan såg mer ut som en gräsplätt som nyss genomgått en hästpolomatch.
 
Nu till matchen...
 
Det var faktiskt Stockvik/ Granlo som inledde matchen piggast och skapade flertalet hörnor under första 10 minuterna, Alnö hade dock full koll på dessa. 
Alnö stack upp och skapade även dem något läge och någon ströhörna. I den 15e matchminuten får Johan Hammarström bollen ute till höger i höjd med straffområdet, driver ner till förlängda mållinjen, i den situationen tror alla att hammarn ska spela bollen snett inåt bakåt, men han fintar inspel och gör istället en tvåfotare och skjuter själv in 1-0 vid förstastolpen, riktigt fotbollsgodis! 2-0 kommer i den 25 minuten. En S/G spelare slår ett uppspel mitt in i banan som Agge kan nicka ner till David Hamberg som med sin vänster skjuter en halvvolly helt otagbart i bortre krysset. Resterande delen av halvleken rullar Alnö runt bollen riktigt bra och de få gånger S/G får låna bollen så tappar dem den lika snabbt. 
 
Andra halvlek är bara drygt minuten gammal när Jonathan Åhlin kan skruva in 3-0 med vänster foten, skottet går i en båge över målvakten och letar sig in i bortre hörnet, även det riktigt snyggt.
I 55e minuten får Victor Svedberg bollen på högerkanten, sätter fullfart och driver ner mot hörnflaggan där han slår ett inlägg mot bortrestolpen, där dyker David Hamber upp och utan att tveka så drar han en volly rakt ner i backen och den efterföljande studsen går i en retsam båge över S/G målvakten och in i nätet. Om det inte var blykepps hos gästerna innan så blev det de nu. 
 
5-0 görs i 64e minuten av Anders Boman som avlossar stora kanonen drygt 5 meter utanför straffområdet, centralt i banan. Bara minuten senare gör David Hamberg sitt tredje och alnös 6e mål för dagen. Detta efter en misslyckad offside fälla från gästerna, målvakten kommer på mellanhand och Dave kan lätt runda honom och ensam skjuta bollen i mål. Matchen är sedan länge avgjord och Alnö drar ner på tempo och bjuder in S/G lite i matchen. Dessa skapar även några lägen sista 10 minuterna, bland annat ett ribbskott. En riktigt väl genomförd match av oss och jag är stolt och nöjd över samtliga spelare. 
 
I och med att Essvik förlorade och IFK Sundsvall spelade lika så leder vi nu med 7 respektive 8 poäng mot tvåan och trean i serien. Om vi spelar som vi gjorde idag har vi alltså goda förutsättningar för att ta steget upp till division 4. 
 
 
 
Släda IP?

Materiella ting, till exempel boll och ring

 
Lek med tanken att du började lira fotboll när du var 5 bast, så som jag gjorde. Fram till dagens ålder har du ju bränt ett par/tre fotbollsskor.  Är du lika gammal som Yngve och Hellas har du säkert slitit ut nått par till...
 
Som knatte var jag riktigt risig som fotbollsspelare, då fick jag även de sämsta skona som fanns i affären. Ungefär som att de där skorna får duga till dig för du kan ändå inte slå en passning. Däremot i takt med att min formkurva pekade uppåt steg även skobidraget från farsan och lagom till Vm-98 fick jag mina första "värsting skor", Adidas predator accelerator. Jag minns det som igår, vilka mackor! Igår tänkte jag att va fan, de där skorna vill jag ha igen och genast ut på Google för att leta rätt på ett par. Det visade sig vara svårare än jag trodde, och dyrare! Hittade ett par begagnade på Ebay för över 800 dollar, det är ju helt sjukt. Lägger det spåret på is för ett tag...
 
I Sundsvall är utbudet av fotbollsskor ungefär lika stort som mängden vatten i Sahara, dvs inte så stor...  Helt allvarligt, "sko väggen" på intersport i city och birsta gör inte många affärer avundsjuka. Sedan har vi team sportia som knappt har en fotbollspryl. Stadium och andra sidan brukar ha en hyfsat stor vägg men utbudet är dassigt och lika förutsägbart som vilken Beck film som helst. Det finns bara de stora märkena som adidas, Nike och puma, vart är bredden?? Tack och lov Sundsvall så har Usport nyligen slagit upp dörrarna, där kan vi snacka utbud. Legendariska märken som Hummel, kappa och Mizuno finns att tillgå, nostalgi! 
 
 
De tre bästa fotbollskorna jag ägt:
 
1. Adidas Copa Mundial. Skön, prisvärd och förmodligen världens mest använda fotbollsko. Har ni inte testat den, gör det!
 
 
 
2. Adidas predator precision. Skon som Zinedine Zidane dominerade med i EM 2000, underbar sko!
 
 
3. Adidas predator accelerator. Skon som revolutionerade fotbollsvärlden när den kom. Hade en teknologi som skulle göra att man skruvade bollen enklare. 
 
 
 
Vilka är de bästa fotbollsskorna som ni har haft??

RSS 2.0