Dagens look a like: Peter Hällström

 
 
 
 
 
                             Peter Hällström?                      Bingo Rimer? 
 
 
Bingo Rimer:
Björn Oluf Rimer är en svensk fotograf som jobbat för ett flertal herrtidningar, bland annat Slitz och Café. Född 1974 och tidigare svensk agent för tidningen Playboy. Rimér är sedan 2009 tillsammans med tv-profilen och bloggerskan Katrin Zytomierska, tillsamans har de sonen Ringo.
 
Peter "Hellas" Hällström: 
Före detta skyttekung i Alnö IFs herrlag. Har inför årets säsong valt att lägga skona på hyllan efter flertalet säsonger för sin moderförening. Hellas svävar endå som en ande över föreningen och är med i såväl herrarnas sportsektion och chef i Marknadsgruppen.
 
 

Guldfemman Update!

 

 

Jag har lagt ner lite tid på att lägga in lagen i årets guldfemmor i helgen. Tyvärr är det många som inte lämnat in ännu, grabbarna har sista chansen ikväll sedan får dom se premiären från läktaren…

 

Om alla hade lämnat in när det var deadline hade vi suttit med 15 st nya lotto t-shirts vid det här laget, det finns dock en lite chans fortfarande. De första 20 klubbarna som säljer över 100 guldfemmor får knappt 4000 kr på sportjätten Lotto. Det vore ju en trevlig bonus kan jag tycke men spelarna verkar inte gilla Lotto? För övrigt får de tre lagen som säljer flest guldfemmor dela på 30 000 kr på Lotto.

 

Själv får jag inte vara med att tävla då Magnus Svensson anser att risken för jäv är för stor.

 

Flest guldfemmor har Victor Svedberg sålt, 11 stycken till antalet, även om jag tar in för varje dag som går. Riktigt bra Victor! Detta gör att rent procentuellt borde det vara störst chans att Victor sålt en vinnande guldfemma. Men det visar sig väll…

 

Många av lagen som är inlagda hittills ser helt klart intressanta ut, men det roliga är ju faktiskt att kolla vad alla lagen heter.

 

Några exempel:

Strankens lag heter Alnö 1, Alnö 2, Alnö 3 osv. Med motiveringen att det är så toppen kommer se ut. Således ett väl genomtänkt namn. Andra namn som jag gillar är WikmansUlf Sawert FC som jag tycker klingar vackert. Wikman beskriver det som att idé torkan gjorde sig påmind men att han tog sig ur greppet.

Sista namnet jag gillar är naturligtvis min lillasysters 150 kr i sjön som på något vis signifierar hur otroligt sugen hon var på att köpa en guldfemma, men jag vinner alltid tillslut..

 

 

 

Med detta sagt måste tacktalet till den som vinner vara:  

 

”Att ta ut spelarna var enkelt, det var namnet på laget som var det svåra.”


After Game: Älgarna

Så var världens längsta försäsong snart till ända! Idag spelades 2013 års genrep för Alnö IF, spelplatsen var västhagens plastmatta och för motståndet stod IF Älgarna från division fyra Ångermanland. 
 
Då det var blåsig ute denna söndag förmiddag  gjorde sig bollen bäst efter backen, någonting som borde passa Alnö IF som handen i handsken.  Detta till trots började Älgarna bäst, de var rörliga, passnings skickliga och hittade hela tiden in på fria ytor med sina passningar. Alnö spelarna såg chockade ut och uppträdde såväl stressat som ängsligt. Först när Älgarna gjort 0-1 efter en kontring började Alnö så sakteliga växa in i matchen.  Någonstans vid matchminut 20 jämnades spelet ut och efter en lång lyra från Jocke Axelsson blev Jonte fri och kunde runda målvakten och kvittera till 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
 
I pausen gjordes en del små förändringar och snacket var överlag positivt. Ett byte gjordes även, Robin Karlsson ut och Victor Svedberg in. 
 
I andra halvlek kunde man känna igen "maskinen" Alnö IF som så många gånger tidigare på försäsongen malt ner sina motståndare. Passningsspelet blev bättre, kommunikationen blev bättre, vi vann närkamper och började därigenom spela fotboll igen. 2-1 kom tidigt i andra halvlek genom Robin Wikman som från sin ytterbacksplats tog vara på en andra boll efter ett inlägg. Inspirerad av Lucas Podolski drog han till ett skott med vänsterfoten som var både stenhårt och väl riktat, otagbart!  Kort därefter gjorde Anton 3-1, ett snyggt mål där han stillastående drar ett högerskott i ribbkrysset och in i mål.
 
Där efter görs ett dubbel byte, Wikman och Måns ut - Dan och Agge in. De båda hade varit på planen i knappt en minut när Dan slår ett inlägg till en helt fristående Agge som från 2 meter inte gör något misstag, 4-1. I slutet av matchen kommer även 5-1, detta genom Jocke Axelsson som elegant kan nicka bollen i mål efter en bra slagen hörna av Victor Svedberg. Detta blir även slutresultatet. 
 
Nu väntar en intensiv och viktig träningsvecka, fylld av bland annat taktisk träning och spelarmöte. På fredag är det seriepremiär mot Medskogsbron. Vi har gjort en fantastik försäsong med både bra spel och fina resultat. Detta är givetvis jätte roligt men när serien startar har vi likt förbannat noll poäng. Detta betyder att vi måste vara ödmjuka och fortsätta vara beredd att lägga ner ett hårt jobb på såväl träning som match varje vecka. Om vi gör detta har vi goda förutsättningar att göra en bra säsong. 
 
 
 

Rolig om veckan

I måndags läckte det ut en bild från Menigos lokaler, bokstavligt talat! Och det var inte bara bilden som läckte =)

 

Förmodligen hade inte J.Axelsson inte hunnit återhämta sig från helgens läger och några liter havremjölk blev hans offer.

 

 

 

 

För övrigt finns det en risk för att Robin Karlsson blir lite sen på kommande måndagsträningar. Han går nämligen en valpkurs...

 


Gävle resan - 2013

 

Här följer en summering av vad som stod på tapeten i Gävle.

 

Avfärd från nytorget 07.00 på lördagsmorgonen i en 45 sitsig Torpshammarbuss med en mätarställning på drygt 100 000 mil. Noterbart att samtliga spelare var i tid och att hela truppen följde med till Gävle, förutom Olle som valde att vara hemma. Således var vi 29 man inklusive chaffis. Efter ca 1,5 timmar blev det ett oplanerat stopp vid en rastplats då bussen indikerade en lätt temphöjning, eller rättare sagt den kokade. Vår eminenta busschaufför ”Jampa” avstyr problemet omgående. Även Wikman med meriter från Permobil gör någon form av insatts.

 

 

Wikman "Mekar".

 

 

Youtube går varm på bussen, vissa sover och andra spelar spel. 09.30 kommer vi fram till Brynäs land och dagens spelplats Träffen IP. Efter segern blev det en snabbdusch och sedan raka vägen till Clarion Hotell Winn mitt i centrala Gävle, ett fantastisk boende där spelarna delat in sig i en kvartett per rum.

 

 

Hotellrummet

 

Efter en snabb incheckning begav vi oss rakt över gatan till den fina thai- & kinarestaurangen ”Östens Pärla” där en god lunch avnjöts. Det blev även sång för vår yngling och assisterande lagkapten Andreas Holmsten som fyllde 19 år, en förövrigt rätt ointressant ålder. Därefter höll Mange i ett spelarmöte som var uppdelat i tre kategorier: dåtid, nutid och framtid. Efter mötet så var det egen tid i några timmar. Under dessa timmar intogs en och annan öl, det badades i hotellets pool, bastades och spelades poker, för att bara nämna några av de aktiviteter spelarna tog sig an.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Middag 20.00 på Allstar. Här blev det inkilning för fem stycken nya spelare. Dessa lyckligt utvalda skulle hålla varsitt tal till övriga laget, talet var ämnes styrt och det fanns även en del ord som skulle finnas med i talen. Bland annat berättade André Grim om sin tid i Gävle IF och hur inåt helvete bra Alnö IF är. Dan Jonsson fokuserade på hur dålig dagens ungdom är och att det var bättre förr. Övriga spelare som höll tal var Anton, Amund och Per. Efter middagen bar det av till Don Peppino eller ”Bilagan” som det även heter. Här fortsatte inkilningarna med Karaoke för ytterligare ett gäng spelare. Bästa framträdande var helt klart ”Get up, Stand up” En duetten som Anton och Måns bjöd på till publikens stora jubel. Även Jack Jonsson visade att han inte är tondöv när han framförde ”Du hast” med Rammstein. För övrigt såg Jack helt galen ut under framträdandet och om jag blev aningen oroad skulle ni sätt de två damerna i 40 års åldern som stod på dansgolvet, dom såg livrädda ut. Övriga spelare som bjöd på karaoke var: Hammarn, Rasmus, Robin K, Mawe, Agge, Macke, Pontus och Fahlman.

 

 

Anton passade på att titta lite på tv.

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Efter bilagan begav vi oss till Gävles ”inne ställe” – Heart Break Hotell där det blev allt från soffhäng till dans. Kvällen avrundades med mingel på rum 115. På söndag blev det frukost och hemfärd.

 

En kort sammanfattning: Förbannat trevlig och rolig resa där man verkligen får ett kvitto på vilket kanon gäng vi är!


Dagens looka a like: Andreas Holmsten

 
                      Andreas Holmsten?                      Nemanja Vidic?
 
 
 
Nemanja Vidic:
En av världens bästa mittbackar. Spelar till vardags i Machester Uniteds tröja nummer 15. Vidić är Serbisk landslagsman, lagkapten i såväl landslaget som i United och känd för sin hårda spelstil och sitt formidabla huvudspel.
 
 
Andreas Holmsten:
Fjolårets vinnare av Rullerbollen, som delas ut till Alnö IFs bästa spelare för säsongen. Ante är assisterande lagkapten i Alnö IFs herrlag. Tidigare forward som numera spelar mittback och precis som Nemanja Vidic så lägger han inga fingrar emellan när det gäller att ta bollen från motståndarna. 
 

Första, Andra, Tredje - Såld! ...

...Till laget i blått!

 

Efter långa och utdragna förhandlingar kan jag meddela att vi sålt Cain Dotson till IFK Sundsvall. Cain spelade för Alnö IF säsongen 2007 och har sedan dess vilat sig i form men fortfarande varit skriven för föreningen. Nu väntar spel i division 5 och IFK Sundsvalls tredje lag för den före detta GIF Sundsvall- och Brommapojkspelaren.

 

 

Det är ännu oklart hur mycket IFK fått betala för den 41 årige mittfältaren men med tanke på stundade seriepremiärer och tidigare meriter lär det kostat flis! Ryktena säger dock att en stor del av dealen handlar om overkligt höga procent vid en eventuell vidareförsäljning från IFK. Detta har dock inte verifierats av sportchefen Magnus Svensson som däremot hälsar att helgens läger i Gävle är betalt med råge.

 

  

 
Cain i Alnös tröja i en match mot Selånger 2007.

After Game: Brynäs FK

 

I helgen våldgästade vi som bekant Gävle, dels för lite teambuilding men även för årets nästsista träningsmatch, en givetvis mycket viktig sådan! För motståndet stod en av Gävles största föreningar, tillika favoriter till seriesegern i division fyra Gästrikland. Eftersom att jag går tränarutbildningen i Gävle har jag många gånger fått höra att ”Gästrikland fyran är bättre än Medelpad fyran”, lägg där till att jag går utbildningen med Brynäs tränare och min motivation var på topp! Lyckligtvis visade det sig även att spelarna (som vanligt) var på bra spelhumör och där med var det aldrig något snack vilka som var det bättre lagen för dagen. Slutresultatet skrevs till 0-3, efter att öbona ledat med 0-2 i paus.

 

Matchen: 

Ett soligt men blåsig väder gjorde att vi fick en relativ stark medvind i första halvlek. Vi fick omgående igång ett bra passningsspel med hyfsat tålamod vilket gjorde att Brynäs fick jaga hårt för att få känna på lädret. Vid eventuellt bolltapp fungerade vårt presspel utomordentligt och vi fick således snabbt tillbaka bollen i vår ägo.

1-0 kommer efter att Marcus ”Mawe” Westin tagit en bra löpning in bakom brynäs backlinje, Per Axelsson uppfattar löpningen och kan slå en bra passning till den yta mawe hittat, Brynäs backen är på efterkälken och ett krokben blir sista utvägen, straff!

Straff exekutor blir Jonathan Åhlin som sätter den säkert i när bakom målvakten. En stund senare slår Rasmus en passningn som Alexander Lagerhjelm elegant släpper mellan benen till Anton som fri med målvakten elegant kan sätta bollen i nät, ett riktigt snygg mål!

 

I andra halvleken får Brynäs vinden i ryggen och spelet blir lite jämnare, eller rättare sagt vi blir lite för bekväma och börjar slarva en del i passningsspelet. Brynäs förmår dock inte skapa någon farlighet mot vårat extremt täta försvar. Istället är det Alnö som kan rinna igenom några gånger. Bland annat spelar Jonte fram Måns som ensam med målvakten chipar bollen utanför. Målvakten gör även en riktig drömräddning när Alex ska lägga in bollen i öppet mål från två meter. 3-0 kommer tillslut efter att Jocke Axelsson rensat? bollen till Jonte som fri med målvakten kliniskt kan rolla in bollen i nät.

 

I en match med många bra insatser stack Anders Boman och Jontes insatser ut lite extra. Kul att se att vi kan spela sådan offensiv och rolig fotbollen men ändå vara så täta och trygga bakåt. Nu är det bara genrepet mot Älgarna IF kvar, som i går spelade 2-2 mot Sund.  

 

 


Mackes Hörna, Gävle Edition 1.

Under Gävleresan lät Macke kameran gå varm, här kommer episod ett av Gävle Edition. Ett längre inlägg om lägret kommer inom kort. Tills dess, njut av Mackes Hörna!
 
 
 

Mackes Hörna, avsnitt 5

 Bakom kameran som vanligt Marcus Johansson, idag intervjuar han Ante Holmsten.
 

Aftonbladet

Är det inte Magnus Svensson som är med i dagens Aftonblad? Skrämmande lik iaf.
 
 
 
 
 
"Efter buskissningen: Vad skulle jag gjort- pinkat på mig?"
 

Dagens look a like: Jonathan Åhlin

 
                             Jonathan Åhlin?                       Ulrik Munther? 
 
 
 
Ulrik Munther:
Svensk artist och låtskrivare som vann lilla melodifestivalen 2009. Född 1994 i Kullavik. I fjol gick Ulrik till final i Melodifestivalen i Göteborg, i år satsar han på att vinna hela tävlingen.
 
 
Jonathan Åhlin:
Kvick och teknisk anfallare i Alnö IF som även är född och uppvuxen på ön. Gjorde i fjol 5 mål i divsion 5 och satsar i år på att vinna skytteligan i division 4. Jonte behärskar även en gura och gillar att Sjunga duett med Jack Jonsson. 
 

After game: Graninge FF


Vi börjar så sakteliga att se ett slut på träningsmatchandet och seriespelet kommer allt närmare, efter dagens kamp återstår bara två matcher innan seriepremiären! Idag var det dags för match mot Graninge FF som till vardags spelar i division fyra Ångermanland. Vi laborerade med en del positioner och gör överlag en godkänd match.

Första halvlek inleds ganska jämt men allt eftersom tar vi över mer och mer och har en del halvchanser och ett mål bortdömt för offside. Stundtals visade vi upp ett fint passningsspel med bra kombinationer i form av överlappningar och väggspel men tyvärr var sista passningen allt som oftast för dålig, annars hade vi nog gjort ett mål eller två i första halvlek.

I andra halvlek så orkar inte Graninge riktigt, vi kunde ganska tidigt göra 1-0 genom Jonathan Åhlin som byts in i pausen. Efter en fin passning från Anton kunde han fri med målvaken rulla bollen i nät. Efter detta håller vi bollen ganska bra och om inte Graninges målvakt gjort årets dubbelräddning hade vi ganska omgående gjort 2-0. Tillslut kommer dock utökningen efter att Hammarn spelat fram Måns som trycker in sin egen retur. I slutet av matchen kan vi också göra 3-0, denna gången på hörna. Målnickare denna gången är Per Axelsson som lever upp till beskrivningen i guldfemman ("bra huvudspelare").

Nu ser vi fram emot nästa helg då det bär av till Gävle för match mot Brynäs och teambuilding läger. Mer om detta senare!

 

 


Ny keeper?

Stora delar av försäsongen var vi på jakt efter en till målvakt och nu har vi kanske hittat ”hen”. Skulle jag vara Grannas och Strankan skulle jag nog känna mig lite nervös för detta potentiella nyförvärv.

 

Han har räddad närskott från Leo Messi, han är smal som en planka, tystlåten som en stum och har reflexer som spindelmannen.

 

Vem är den mystiska mannen? Se Videon.

 

 

 

Vad tror ni? Blir han rolig att ha i omklädningsrummet?


Mike Rice

 

 

Jag är lite fascinerad av olika metoder av ledarskap. Mike Rice är baskettränare i Collegelaget Rutger. Han slår, sparkar och kastar bollar på sina spelare, samtidigt som han kallar dem för både de ena och det andra som inte står i bibeln.

 

 En metod som ledit till en del framgång som jag förstår, det ledde även till sparken och 650 000 kr i avgångsvederlag. Kanske vore värt att testa? =)

 


Mackes Hörna, avsnitt 4

Ett lite försenat avsnitt av Mackes Hörna som spelades in under förra veckan. Macke intervjuar nyförvärvet Anton Andersson/Widén.
 
 
 
 
 
 

Dagens look a like: André Grim

 
 
André Grim?                               Tony Sjögren?
 
 
 
 
Tony Sjögren
 
Rederiet karaktären Tony Sjögren, tillika Reidar Dahléns oäkting till son spelas av Kenneth Söderman. Tony Sjögren är fartyget Frejas största myglare och kvinnokarl. Vad jag kan minnnas avslutar han sin roll som rullstolsburen.
 
 
André Grim
Mannen med fler dubbelgångare än vad det finns ris i kina. Allsvensk rutin från spel i Gävle IF, en gång i tiden Division tvås bästa back och numera nyckelspelare i Alnö IF. 

After Himlabadet

Efter hårda påtryckningar från spelare så kommer här en lättare summering utav lagaktiviteten som vi hade i onsdags på Himlabadet, bättre sent än aldrig.

 

Bland annat Måns och Bröderna Boman saknades, anledningen sägs vara att de inte är simkunniga. Det bör tilläggas att armringar erbjöds till kampanjpris!

 

För övrigt en mycket trevlig kväll där Rasmus utnämnde sig själv till ”bästa badare”, helt obegripligt enligt spelarrådet. Niklas Fahlman dominerade i rutschkanan ”black hole” där han var överlägset snabbast. Hammarn åt en stripps tallrik och duon Mange/Jocke hade med sig varsin knodd!

 

Fyra stycket i laget (Jonte, Jack, Rasmus och Victor) prövade på surfstreamen. Här finns det egentligen mycket att skriva med följande:

 

  • Samtliga hade en fruktansvärt ”snygg” still. Svårt att se vem som egentligen var stelast.
  • Alla var överlag lite fega, det vara bara Victor som testade att landa på ansiktet, och vilket jubel det blev!
  • I ärlighetens namn är jag lite imponerad.
 
 
Grabbarna inför surfingen
 
 
 
Stilstudie på Jonte, inte till hans fördel! =)
 
 
 
Macke i täten på en gruppbild
 
 
 
Jack några sekunder innan han spolas upp på land =)
 
 

After Game: IFK Timrå

Idag var det återigen dags för träningsmatch, den senaste matchen var för ca två veckor sedan så det var på tiden. För motståndet stod division tre laget IFK Timrå, som jag faktiskt "scoutade" förra helgen när dom slog Kuben med 4-2. Således ett bra motstånd vi ställdes emot.

Dagens match började ganska jämt första 15 minuterna, spelet bestod främst av vagg i vår backlinje. Matchens första farliga läge kommer efter en fin djupledsboll från Wikman fram till Jonte som fri med målvakten slog bollen förbi målvakten men tyvärr i stolpen. Sista 20-25 minuterna av första halvleken tycker jag att Timrå tar över mer. Vi har svårt att hitta bra uppspel, är lite slarviga i passningsspelet och förlorar på tok för många närkamper. Timrå har ett halvläge där Grannas får känna på bollen, samt några skott/lobb försök som samtliga går över. 0-0 efter första.

I andra halvlek blir vi lite mer rejäla och är dessutom betydligt bättre i passningsspelet, första 20 är jämna. Tillslut är det Timrå som kan ta ledningen med 1-0 efter en andra boll som vi inte hinner ut och blockera, skottet sitter lågt i Grannas högra hörn, lite snöpligt då det inte kändes som en chans som det bör bli mål på. Efter Timrås mål tar vi över spelet mer och skapar ett gäng bra lägen, bland annat två frilägen varav ett där målvakten i Timrå gör en fin benparad. Som ett resultat av bra offensivt spel skapar vi en handfull hörnor, det är även på en hörna om 1-1 målet kommer. Hörnan som vid första ögonkastet kändes lite misslyckad rann igenom hela straffområdet och på bortre stolpen dök Victor Amund upp och bredsidade bollen i nät. Sätt till klara chanser borde vi kanske vunnit matchen men Timrå är bra och matchen är jämn. Roligt att se att vi bara blir starkare och bättre desto längre matchen lider och att vi inte blir trötta.

Slutresultat 1-1

 

André Grim inspekterar sin skadade axel. 

 


En dag med: Andreas "Strankan" Strandberg

Andreas, alias Strankan eller Strank The Tank är ytterligare ett nyförvärv, men i dubbelbemärkelse då Strankan både kommer vara målvakt men även målvaktstränare, vilket givetvis är fantastiskt roligt.

 

Strankan spelade knattefotboll med Alnö IF och har runt 20 säsonger i föreningens färger. Numera är han 30 år ung och spelade sist för Alnö IF säsongen 06/07, sedan dess har han bland annat spelat amerikanskfotboll i två säsonger. Målvaktshandskarna åkte på igen säsongen 10/11, då i Stockholm och Hägerstens SK. Sedan juni 2012 är Strankan åter Sundsvallsbo. Andreas förhoppningar är att komma upp i en hög lägsta nivå och kunna leverera det han åtagit sig. Dessutom har han en förhoppning av att han och resten av truppen drar åt samma mål, nämligen att vinna division 4. Att skapa en bra konkurrens mellan målvakterna för att ge lagledningen angenäma problem är ett annat mål som beskrivs. När Strankan beskriver sina intryck av laget säger han att det är ett ungt och hungrig lag med en mycket bra kombination av spelare från föregående säsong och bra nyförvärv. Stranken är uppvuxen på Alnö, är singel och har en kandidat examen i Logistik och Ekonomi. På fritiden tränar han inför en Svensk klassiker, han mäter 185 cm över havet och på vågen står det 100 panner.    

 

Tidigare klubbar: (moderklubb)Alnö IF, IFK Sundsvall, Hägersten SK

Missar aldrig på tv: Följer inget speciellt

Läser helst: Lee Childs böcker

 

 

Favoriten:

Favorit dryck: Bonaqua Päron
Favorit mat: Grillat
Favoritfotbolls lag: Aston Villa

Favorit fotbollsspelare: Manuel Neuer

Favorit position på planen: Forward efter målvakt förstås 
Favorit musik: Lyssnar på det mesta som finns

Favorit film: Det finns många men för att nämna en Nyckeln till frihet

Favorit fotbollsminne: Dana Cup då vi vann mot Boca Juniors

Favorit färg: Röd

 

 

Dagens snabba:

Alnö eller Öland: Alnö har inte varit på Öland
Storstads semester eller solsemester: Solsemester

Premier Leuge eller La liga: Premier Leuge

Messi eller C. Ronaldo: Messi

Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén

Sommar eller vinter: Sommar

Sommarstuga eller husvagn: Sommarstuga
 
Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Grim
... Den roligaste i omklädningsrummet: Det vet jag inte än. Wikman kan vara en kandidat

... Den mest fåfängda: Ingen kommentar

 

 

Varför har inte Stranken fått någon Alnö dress??


Skytten

I dagens horoskop i Sundsvalls tidning läster jag.

"Det här blir en lyckosam dag för författare. Du känner dig inspirerad och din fantasi går på högvarv"

Jag vet inte om jag kan kalla mig författare, men jag känner mig inspirerad och fantasin går alltid på högvarv!

 

Vi får se om fantasin är så pass på topp att vi kan få till något till inlägg under dagen.

 


Veckans Magazine Nr.13

 
På dagens omslag hittar vi ingen mindre än hemvändaren och energiteknikern Niklas Fahlman. 
 
Niklas pryder omslaget på den engelska tidningen Wire. 12 nummer av tidningen kan köpas för fantastiska 1258 kr. Wire  är en oberoende musiktidning som täcker de mer progressiva områdena av rock, electronic, jazz, improviserad, modern, klassisk och global musik.
 
Niklas Fahlman som sägs vara en riktig tekniknörd har i tidningen rankat " The best smartphones ever" 
 
 

Lagaktivitet: Himlabadet

Idag är ingen vanlig dag för de är Bomans födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Anders och Erik fyller år idag och det firas precis som ett riktigt barnkalas bör firas, nämligen på Himlabadet!

 

Det slumpade sig faktiskt så väl att vi i ledarstaben tyckte att spelarna efter en lång, hård och välgenomförd försäsong förtjänade ett avbrott i vardagen och någonting lite extra därför bokade vi in en lagaktivitet på Sundsvalls bästa och enda äventyrsbad!

 

Förutom mellan 25- 30 spelare och ledare har vi även bjudit med ”allas” barn. Mig veterligen finns det bara 4 stycken i laget som har barn, men det här är ju ett jätte bra läge för de spelare som har hållit sitt barn ”hemliga” att träda fram ikväll. Vem vet, Wikman kanske dyker upp med 2-3 ungar??

 

 

Funderingarna inför kvällen är givetvis många…

 

Vilken är snabbast i rutschbanan ”turbo”?

Vågar Jonte åka ”Black Hole”?

Kan Amund simma?

Vågar någon dyka från högsta?

Kommer Rasmus lämna småbarnsområdet?

Kommer Macke att testa Surfstreamen?

Har Måns dragit dit några tjejer?

Kan Dan beträda utebadet utan mössa?

 

 

Som sagt, frågorna är många. Vi får se om vi får något svar ikväll. En sak är säker i alla fall, ikväll går ingen säker på Himlabadet!

 

 

 
 
 
 

Mackes Hörna, avsnitt 3

På träningen i måndags gick kameran varm. Per Axelsson och André Grim är de lyckligt utvalda till avsnitt 3 i Mackes Hörna.
 
 
 
 

Guldfemman

Ni har väll inte missat att Alnös herrrar är med i guldfemman?

 

Guldfemman är som aftonblandets ”drömelvan” fast du ska skapa ditt drömlag innehållande 5 st Alnö spelare. Spelarna kommer sedan att få poäng utifrån sina verkliga prestationer på planen. En guldfemma kostar 150 kronor och kan vara en grym investering. Det är nämligen så att om du som ”coach” sköter dina kort rätt och får ihop den bästa ”alnö guldfemman” så vinner du en fotbollsresa till England värde 4000 kr. Om du är bra men inte bäst kan det även räcka till en alnökeps eller halsduk.

 

I påsk så krängde jag tre stycken guldfemmor, en till mor, en till far och en till lillasyster. Jag har även påbörjat en övertalningskampanj och räknar med att sälja en till brorsan och Emelie inom kort. Jag har lagt märke till att det finns lite olika sätt att ”scouta” sin drömfemma.

 

Alternativ 1: Du gör som morsan och syrran, surfar in på alnöherrar.blogg.se och läser ”en dag med”, tror att du fått en bra uppfattning av spelaren och köper således utifrån de.  

Alternativ 2: Du gör som farsan, orkar inte riktigt bry dig och köper ”grisen i säcken”. (kan även vara så att han mörkar)

Alternativ 3: Du gör som Emelie, är på alla matcher och kör en stenhårt punkt scouting.

Alternativ 4: Du gör som brorsan, avvaktar till alla skickat in sina guldfemmor och tar sedan godbitarna från varje femma. (Copycat varianten)     

 

 

Sedan är det de här med lagnamnet. Vad ska laget egentligen heta och varför ska de alltid vara så förbannat svårt? Det spelar ingen roll om det är ett innebandylag på skolturneringen, fiskelaget på anglingen eller guldfemman i föreningen så är det alltid lika svårt.

 

Om ni behöver hjälp så ska ni veta att jag alltid finns till hands om ni behöver. Jag har ett gäng namn på hög till högstbjudande. De första två bjuder jag på;

 

Samlaget

Systembo-laget

 

 

 

 

 

 
 
Ovan spelare är bara några av de som är till salu för de fantastiska priset av 30 kronor/ gubbe.
 

Dagens look a like: Victor Svedberg

 
 
                               Victor Svedberg?                      Nick Carter?
 
 
 
 
Nick Carter:
Nicolas "Nick" Carter är en amerikansk sångare som är född 1980 i New York. Förmodligen mest känd som en av medlemarna i pojkbandet Backstreet Boys. Han var tillsammans med Paris Hilton 2003–2004, då valde han även att tatuerade in hennes namn på handleden, vilken han sedan fick tatuera över med en dödskalle och texten "Old abits die hard".
 
 
Victor Svedberg:
Konditions fenomenet i Alnö IF som kan spela såväl ytterback, mittfältare och forward. Spelar Bandy i Söråker och har åkt vasaloppet. För övrigt lycklig granne med Pontus Melander. 

RSS 2.0