Veckans Magazin Nr. 8

 

Så har turen kommit till Hunken och högerbacken, Erik Boman. Som fått på sin lott att pryda framsidan på den Amerikanska tidningen Details Magazine.

 

Details Magazine är en vågad, distinkt tidning för män som brinner för äventyr, stil, musik, mode, sport, politik, humor och populärkultur. Varje nummer av Details Magazine kommer att tillfredsställa alla dina lidelser.

 

Erik är med på den inte helt O-smickrande listan över de 40 mest inflytelserika männen under 47 år. Som överlägset yngsta deltagare och på tionde plats hittar vi Alnöiten beskrivs som mannen som styr sin hemö med järnhand.

 

 

 

 

 


Giorgio Armani

Vad har Christiano Ronaldo, David Beckham och Alnös Niklas Fahlman gemensamt? Ja förutom att de alla tre är duktiga fotbollsspelare vill säga.

 

Den gemensamma nämnaren är självfallet Giorgio Armani. Den Italienska modejätten som erbjuder såväl kläder som klockor och parfymer. Nicklas Fahlman är företagets nya modell för parfymen Armani Mania. Rykten i Paris gör gällande att Beckham är så avundsjuk på Fahlmans hårsvall att han kräver att Armani plockar bort samtliga reklamer med Alnöiten på, om så inte sker kommer Beckham aldrig köpa något från Armani igen, Aldrig!

 

Alnoherrar.blogg.se har försökt att nå Niklas för en kommentar men når bara en telefonsvarare som ljust svarar ”Jag fotar för Armani, tillbaka till seriestarten”.  

 

 

 
 

Februari News!

Truppen är spikad sedan i början av Februari, det som eventuellt kan tillkomma är en målvakt. Nu har det precis varit löning och februari månad lider mot sitt slut. Lördags fysen är ett minneblott och på söndag spelar vi 2013 års första träningsmatch.  

 

Det har hänt en helt del på spelarfronten inför årets säsong, det har kanske inte varit helt lätt för alla utomstående att hålla koll på läget, därför kommer här en snabb summering av Alnö IFs transferfönster 2012/2013.

 

Nyförvärv:

Jocke Axelsson –  Mittback, spelande assisterande tränare från IFK Sundsvall

Per Axelsson- Innermittfältare från IFK Sundsvall

André Grim- Innermittfältare/Mittback från IFK Sundsvall

Anton Andersson/Widén- Innermittfältare från Kubikenborg

Nicklas Fahlman- Mittfältare, åter från studier i Umeå.

Marcus Westin- Forward/Innermittfältare från Söråker.

Viktor Amund – Mittback/ vänsterback från Kubikenborg.

Robin Karlsson – Comeback efter sabbatsår.

Alexander Lagerhjelm – Comeback efter sabbatsår.

Andreas Strandberg – Målvaktstränare och målvakt, från Hägersten SK (Stockholm)

 

Förluster:

David Hamberg- Slutat

Andreas Ohlsson- Slutat

Peter Hällström- Slutat (Marknadsgruppen på heltid)

Andre Öster- Slutat

Joel Nilsson- Slutat

Nicklas Wood- GIF Sundsvall Juniorer

Daniel Yngvesson- Sund IF

Anders Ellingsson- Ljustorp

Martin Luthman- Utvecklingslaget

Joel Svensson – Klubb ej klar

Kristoffer Svensson- Klubb ej klar

Jocke Martinsson- Klubb ej klar

Jules Kakala – Klubb ej klar

 

 

Förhoppningsvis kommer vi även få en lite presentation av alla nya spelare inom en snar framtid.

 

 

I Staterna har nyheten om Alnös nyförvärv börjat spridas, här en bild från Las Vegas på den nya trion från IFK Sundsvall.


Rimstugan

 
 
Det började med mina ljumskbesvär
Nu satsar jag på en tränarkarriär 
Förhoppningsvis kan jag hjälpa någon att bli mångmiljonär
Men eftersom jag inte är någon trollkonstnär
Hoppas jag någon redan är extraordinär
Annars lär jag sluta i en tobaksaffär
Nämen, det här rimmet vart ju sisådär.... 
 
 

Morgonträning

Pulsa i djupsnö var dagens huvudingrediens på Alnö IFs morgonfys. Macke passade på att ta lite kort när spelarna  var " in action", Bra Macke! En av sportsektionens guldmedlemar tillika Alnö ikon, Peter Hällström passade även på att gästa träningen denna soliga lördag förmiddag, finbesök kan jag lova. Nu tar lördagsfysen ett uppehåll och ersätts av träningsmatcher och värmecup. 
 
Sedan kan jag bara säga "äntligen!" - Äntligen får jag möjlighet att utnyttja min olycksfallsförsäkring som hittills bara stått och kostat premier. Detta sedan Magnus "Berlosconi" Svensson pumpat en boll till bristningsgränsen vilket fick till följd att den sprängdes som en mindre atombomb ca två decimeter från mitt högra öra. När jag kom till insikt med att vi inte var i krig och att jag överlevt Manges mordförsök så började arbetet med att återfå hörseln. Jag antar att mina tinnitus symtom kommer att försvinna, men jag kommer med all säkerhet behöva gå i terapi innan jag åter kan närvara vid en bollpumpning igen. Med detta sagt anser jag mig själv som avskriven som första bollpumpare 2013, samtidigt som jag yrkar på att Mange Svensson stängs av från sin boll-pumpar roll tills utredningen finner honom oskyldig, alternativt att vi skickar iväg honom på någon form av "pumpkurs". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Well done lads!
 
 

Lokalfotbollen

Janne Pehrsson på Lokalfotbollen.nu ser ut att ha vaknat på minst sagt rätt sida idag. Tre härliga nyheter om Alnö IF, varav en om alnoherrar.blogg.se! Det är inte fy skamm att bli omnämda där. Den gode Pehrsson skräder inte med orden när han skriver att Alnö har en av landets främsta fotbollsbloggar. Även om jag har svårt att tro att så är fallet så ska inte sticka under stolen med att jag är svag för smicker. 
 
 
Saxat från lokalfotbolle.nu ;
 
 
 
Nu blir det till att skalla kudden, pojkarna ska ha fysträning med Olle klockan nio i morgon. Själv ska jag ska pumpa bollar, sedan ska jag och Berlousconi ut och reka för ett litet projekt jag planerar. Mer om det om det vid ett senare tillfälle. Fridens! 
 

Alnö nyheterna


Veckans Magazine Nr. 7

Men's Health läsare är aktiva, framgångsrika, professionella män som vill ha större kontroll över sina fysiska, mentala och emotionella liv. Men's Health ger dem en fördjupad rapportering om allt från mode och grooming till hälsa och näring samt det senaste inom underhållning och mycket mer.

 

Vem döljer sig bakom hjälmen om inte Alnö IFs mittfältare Anton Andersson/Widén. Anton har förutom att posera på en motorcykel med cool skinnjacka även fått äran att lista ”14 väsentliga saker i hälsa”. I listan har han bland annat givit tips på hur man får fysiken som en Alnö spelare, Antons bästa tips; ”Kör Olles lördags fys”.

 

 


En dag med: Robin Karlsson

Robin är en 24 årig högerback som beskriver sin civilstatus som förälskad. Han mäter 173 cm och väger 70 kilo. Robin gör comeback i Alnötröjan i år efter att varit inaktiv sedan 2010 men nu åter fått tillbaka suget. Nu är han tillbaka till sin moderförening som han varit trogen hela livet och hoppas att vi kan vinna i år. Eller som han själv uttrycker det ”skulle vara roliga att vinna division 4 för en gångs skull”. För Karlsson är Alnö IF det bästa laget efter Real Madrid. Robin har ett jobb och på fritiden tycker han om att spela tv spel, kolla på fotboll och bara ta de lugnt. Robins intryck av laget så här långt är att det är bra gäng med för många kända och okända ansikten. En bra blandning med mycket unga spelare där alla verkar trivas med varandra. På frågan vad det bästa med Alnö IF är svarar han: ”Måste nog vara att de flesta på något sätt har någon anslutning till varandra (inte inavel). Antingen är man från samma del av ön, har gått i skola tillsammans eller så känner man någons syskon. Kanske lite som bilbao fast ändå inte :)”

 

Missar aldrig på tv: Champions league

Läser helst: Inte alls

 

Favoriten:

Favorit dryck: Inget slår nog en riktigt kall....... cola!
Favorit mat: För mycket
Favoritfotbolls lag: Los Blancos

Favorit fotbollsspelare: Raul Gonzales

Favorit position på planen: Forward (har dock inte fått förtroende sedan sent 90-tal)
Favorit musik: Metäällica

Favorit film: Finns för många

Favorit fotbollsminne: Alla gånger real vunnit el-clasico senaste 5 åren

Favorit färg: vit vit vit

 

 
Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Solsemester

Premier Leuge eller La liga: La liga

Messi eller C. Ronaldo: C. Ronaldo

Hamrén eller Lagerbäck: Lagerbäck

Sommar eller vinter: Sommar

Sommarstuga eller husvagn: Stuga
 


Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Vi har ju några riktigt heta namn i år men Jonte brukar alltid vara bra
... Den roligaste i omklädningsrummet: Wikman är nog oslagbar när han tuggar igång

... Den mest fåfängda: Det är nog någon utav de lite yngre förmågorna.. Jag tror Måns och Jonte får dela på den.

 

 


En dag på jobbet

Idag är det bara 12 dagar till årets första träningsmatch, vart har egentligen tiden tagit vägen?
 

Sitter och tänker tillbaka lite på förra säsongen, många fina minnen! Kom bland annat att tänka på en av Alnös största inkomstkällor nu förtiden nämligen ”Alnöherrar låten”, den har dragit in hela 33 kronor sedan lanseringen för drygt 4 månader sedan. I det här tempot kan vi snart köpa vad vi vill! Några veckor till sedan går Mackes dröm om ett träningsläger på Cypern i uppfyllelse.

 

Var lite besviken över närvaron på träningen igår, vi var bara 25 stycken. Skämt och sido, skit kul att komma på träning när det alltid är så mycket folk och härlig inställning hos spelarna. Keept it up!

 
 
 
 
 
 

Lagfest

I lördags var det lagfest på Grönborgs. Jag passade på att köra ut ”frugan” från våra 58 kvm och bjuda in alla snälla spelare till ett 4 timmar långt ”mingel” istället innan kvällen avslutades på Allstar och diverse lokaler. Vi blev 22 st som bokstavligen fick erfara det klassiska uttrycket ”finns det hjärterum så finns det stjärterum”.

 

Lite höjdpunkter från kvällen:

 

Två ensamma själar (J. Axelsson och D. Jonsson) fick för första gången sedan 1995 glädjas åt sitt Blackburn som slog Arsenal i någon mindre betydelsefull cupmatch.   

 

Macke med flera köpte med sig ett gäng chipspåsar som ivrigt dippades.  

 

Vinnare av FIFA 13 turnering i par : Jocke K/D och Wikman som med sitt Manchester shity slog Rasmus och Agges Bayern München i finalen efter en rafflande straffläggning. Om jag vetat att Dan Jonsson var färgblind hade jag valt en annan lagkamrat :)

 

Vinnaren av årets första Poker turnering: Victor ”Dan Glimne” Svedberg som visade upp alla ingredienser en bra pokerspelare bör besitta, således mycket tur och bra spel. I finalen plockade han av Dan Jonsson de stackars marker han har lyckats hota till sig i sin polis roll.

 

Allstar fick bekänna färg när alla ville ha sin mat på bordet. Facit blev 21 hamburgare, en sallad och en tallrik ribbs.

 

 

 

Tack för en trevlig kväll boys!

 

Brödrakampen, Per: Ung och smart = Arsenal.... Jocke: Gammal och brunkare = Blackburn

 

 

Inför pokern, alla ställer sig frågan hur Agge blev betrodd med prispotten

 

 
Inför FIFA Turneringen
 
 

Alla hjärtans dag

Likt alla andra år är det Alla hjärtans dag den 14e februari. Av någon outgrundlig anledning känner jag för att berätta om min egen alla hjärtans dag för er.

Idag har följande utspelat sig:
04.45- Väckarklockan ringer och jag tog i vanlig ordning tåget till Gävle.
07.48- Tåget anländer till Gävle C.
09.00- Skolan börjar.
16.15- Skolan slutar.
16.30- Får äran att åks v50 med Magnus "Berlusconi" Svensson hem mot Svallet.
18.59- Anländer till Norrporten arena med Mange.
19.00- Träningen börjar
20.00- Träningen slutar
20.25- Kommer hem från skola/träningen.
21.00- Börjar skriva på blogginlägget

Några timmar tidigare...
....Någonstans i höjd med Söderhamn ringer min kära flickvän för att kolla om jag lever osv, under samtalet visar det sig till min överraskning att hon ska jobba i natt (vilket hon även gjorde igår). Så när jag kom hem från träningen så var hon redan på jobbet. Med andra ord så har jag inte träffat min sambo under alla hjärtans dags 24 timmar (Slarvigt av henne att jobba natt). Dagen har således till största del tillbringats med tränarutbildning, två och en halv timme i bil med Mange och en dryg timme med mina små hjärtan i Alnö IF. Med all rätt avslutas kvällen med ett inlägg i min kära blogg.

Här vore det ganska kärleksfullt med typ en dikt eller nått men jag har inte riktigt de i mig. Jag bjuder på några bilder istället! Jag hoppas Er alla hjärtans dag har varit till belåtenhet!

 

 

 

 


Veckans Magazine Nr. 6

Amerikanska Glamour är ett av världens mest framgångsrika modemagasin. Namnet säger faktiskt allt om innehållet: mode, skönhet, kändisar och glamour - allt förpackat i ett smart handväskformat där lyx och budget varvas i en härlig mix.

 

Vart hittar vi dagens Alnö lirare Jack Jonsson i den här tidningen då? ”50 most glamorous women” kanske? Nej, faktiskt inte, av helt naturliga anledningar.

 

Jack som till vardags är hårdför forward i Alnö IF har i Veckans Magazine Nr 6. listat ”10 things about love” Eftersom att tidningen inte släppts ännu är listan i det närmaste omöjlig att få tag på. Alnoherrar.blogg.se har sökt Jack för en kommentar utan att lyckats.  

 


Alnö Nyheterna

 

Jack hjälper Måns att träna buken.

 

Som tränare blir man otroligt stolt när spelarna visar sig från sin bästa sida. Tidigt på lördag morgon körde Olle ett rejält fyspass med grabbarna. 20 stycken närvarande fick förmodligen med sig en rejäl träningsvärk hem över helgen. Efter träningen var det en hel del skratt och surr i omklädningsrummet. Nu har 1/3 gått av säsongens tuffaste månad, bit i pojkar, snart är det dags för träningsmatcher!


Ett ögonblick...

… Alexander Kourtidis, före detta spelare och ledare i Alnö IF som flyttat till Uppsala för att studera till högstadielärare.

 

 

Hur trivs du i Uppsala? Jo tack! Första tre veckorna har varit mycket givande. Ny stad ,mycket nytt folk och nya erfarenheter. Det är inte lika mycket tvätt åt Alnö IF heller.

 

Hur får du dagarna att gå runt utan Alnö IF?  Ja det är ju tufft, de är det. Som tur är fick vi mycket kurslitteratur till första kursen (läs 8 st obligatoriska böcker!) så det har blivit rätt mycket plugg.

 

Får vi se dig på någon träning snart? Jag är tyvärr uppbokad eftersom jag fyller år imorgon, annars hade jag nog kommit på träningen. Att det är fys har inte alls någonting med saken att göra. Det är oklart när jag dyker upp men förhoppningsvis innan sommaren.

 

Det är lagfest näst helg. Vad vill du ”varna” de nya spelarna för? När Victor Svedberg fått i sig 3 öl gäller minst en armlängds avstånd, det är en liten grundregel som jag brukar använda. Man ska även undvika att gå in ensam i något trångt rum som går att stänga igen tillsammans med bröderna Boman.

 

Vilket öde tror du Alnös herrar går tillmötes i år? Jag vet inte, jag har sätt så lite träningar men blir vi inte topp tre så blir jag besviken.

 

Vem tror du får ”årets genombrott” i år, eller vem tar nästa steg? Jag tror och hoppas på Måns, han har mer att ge än vad han visade i fjol. Mange har även en extra växel att lägga in.

 

Vilket nyförvärv rankar du högst? Jocke Axelsson känns ju jävligt bra.

 

Vilka blir svåraste motståndarna för oss i år? Jag tror att Sund blir årets flopp. Historiskt sett har vi alltid haft svårt för Östavall så dom blir svåra för oss.

 

Vad saknar du mest med Alnö IF? Grabbarna, laget i helhet med gemenskapen och solidariteten men även fotbollen så klart.

 

 

 

 

Vem i laget…

 

…Har sämst ordning i omklädningsrummet?Erik Boman, vet du ens vart han satt i fjol? Han hade grejer över hela omklädningsrummet.

 

…Skulle förvalta en lottovinst på 10 miljoner sämst? ­–Det var svårt, men det första namnet som dyker upp är ju liksom Wikman. Robin och pengar fungerar inte så bra ihop. Några som skulle bli lyckliga om Wikman vann 10 miljoner skulle vara Svenssons bar och kök.  

 

…Borde aldrig fixa musiken till en lagfest?Robin Karlsson! Hans musiksmak är bedrövlig. Jag vill inte behöva lyssna på dödsmetall på en lagfest.

 


Veckans Magazine Nr. 5

”He´s still got that red-hot magic” står det med stora feta bokstäver på omslaget till Rolling Stones magazine. Denna torsdagen har turen kommit till den nye spelande assisterande tränaren som efter många år i främst IFK Sundsvall har hitta hem till moderföreningen Alnö IF igen.

 

Han må inte vara 25 år längre men som framsidan säger, han har det fortfarande i sig. Ni som inte sätt Jocke spela förut förstår inte vad jag talar om, men till sommaren kan jag lova att ni kommer förstå.

 

Rolling Stone är Rock and roll-tidningarnas farfar. Den serverar de senaste nyheterna inom populär kultur, musik, kändisar och politik. Varje utgåva innehåller musik, film och bokrecentioner. Med öppna ögon går Rolling Stones skribenter backstage och rapporterar vad som är hett och nykommet inom musikindustrin. Med dess humoristiska ton kommer Rolling Stone att underhålla dig!    

 

Förutom Jocke finns det en mindre känd svensk som även han varit omslagsbild för tidningen, nämligen Alexander Skarsgård.

 

 


En dag med: Anton Andersson/Widén

Anton är en 24 åring på 182 cm och 65 kilo som är sambo med djävulsk katten Clark Kent. Anton är uppvuxen på ön och har fostrads inom Alnö IF och han har spelat i föreningen fram till 2007. Han kommer närmast från Kubikenborgs IF där han spelat för tigerränderna från 2008 till 2012 då han tappade motivationen som spelare och valde istället att satsa på att träna Kubens P-98er. Efter ett lärorikt år som tränare för laget så hittade han åter suget att börja spela igen och efter några år på vift kändes det helt rätt att gå tillbaka till moderklubben. Ett av Antons störta intressen är musik, annars blir det rätt mycket film också. Han jobbar som posttjänsteman och tycker det bästa med Alnö IF är Släda IP. Antons förhoppningar på säsongen är att vinna serien. Han har goda intryck av laget och tycker det känns som en starkt trupp där ingen kan känna sig säker på en startplats.

 

Tidigare klubbar: Alnö, Kubikenborg

Missar aldrig på tv: Kollar sällan tv

Läser helst: Serier i morgontidningen

 

Favoriten:

Favorit dryck: Dr Pepper
Favorit mat: Husman
Favoritfotbolls lag: Newcastle

Favorit fotbollsspelare: Zidane

Favorit position på planen: Mitten
Favorit musik: Reggae, Hip Hop

Favorit film: Stort fan av Tarentino, så Pulp Fiction

Favorit fotbollsminne: När Zidane skallade Materazzi

Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö!
Storstads semester eller solsemester: Storstad

Premier Leuge eller La liga: PL

Messi eller C. Ronaldo: Zlatan?!

Hamrén eller Lagerbäck: Hamren som tränare, Lagerbäck som ständigt tjatar om försvarsspel o studion. 

Sommar eller vinter: Sommar

Sommarstuga eller husvagn: Stuga
 
Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Jonte Åhlin, hans första touchs är magisk.
... Den roligaste i omklädningsrummet: Bröderna Bomas får alla på gott humör

... Den mest fåfängda: Hmm, svårt att bedöma än, men någon av dem yngre.

 

 


En dag med: Jocke Axelsson

Jocke är ny i årets trupp och kommer närmast från IFK Sundsvall där han spelat 15 säsonger, en säsong i IFK Timrå blev det också, där han bland annat spelade ihop med sin nuvarande tränarkollega Pontus Melander. Jocke kommer att ha en roll som både spelare och assisterande tränare i årets upplaga av Alnö IF. Joakim är född och uppvuxen på ön och spelade i den röda tröjan tills han var 15 år. Sist han drog på sig en Alnö tröja var 1996, så det var högtid att "hitta hem". Han är nu fyllda 31, är förlovad och har två barn. På gymnasiet läste Jocke samhälle, sedan blev det en tvåårig idrottsledarutbildning på folkhögskola. Numera knegar han på Menigo, vågen visar 80+ och i passet står det 185 cm. Jocke tycker det bästa med Alnö IF är att det är en familjär förening med bra ungdomsverksamhet och i år ett jävligt bra A-lag. Det som lockade tillbaka honom till ön var rollen som assisterande tränare och just att återvända hem. På frågan vad han gör på fritiden blir svaret "vilken fritid?"

Vad har du för förhoppningar på den här säsongen? Förhoppningarna är stora. Vi har lagt ett bra grundarbete med truppen och gett oss själva riktigt bra förutsättningar. Sen ska det ju spelas om det också, men får vi alla bitar på plats så är en topp tre placering en garanti........ :-) För egen del hoppas jag att så småningom kunna fylla ut tränarkostymen samt bidra med det jag kan på fotbollssplan.

Vad är dina intryck av laget? Ett gäng som framförallt verkar ha väldigt roligt tillsammans, vilket kanske är det absolut viktigaste. Med glädje kommer man långt.
Sen är jag glatt överraskad utav många spelare, finns några guldkorn som kan bli riktigt bra.


Tidigare klubbar: IFK Sundsvall, IFK Timrå
Missar aldrig på tv: En fotbollsmatch.
Läser helst: TV-tablån

 

Favoriten:
Favorit dryck: Kaffe..........men en pilsner funkar oxå...
Favorit mat: Det sambon lagar
Favoritfotbolls lag: FC Barcelona, Blackburn Rovers
Favorit fotbollsspelare: Messi, Gareth Bale, Sergio Aguero.....finns fler
Favorit position på planen: Vänster ytterforward!!!
Favorit musik: Metallica, men lyssnar på det mesta.
Favorit film: Forrest Gump
Favorit fotbollsminne: När Barca lirade brallorna av Man U i CL finalen 2009..........och 2011. För egen del, ett skott i krysset från 25 m i Gothia Cup -97.
Favorit färg: Röd o vit. ;-)

Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Solen
Premier Leuge eller La liga: PL...........(Barca för överlägsen i La Liga)
Messi eller C. Ronaldo: Messi
Hamrén eller Lagerbäck: Pontus Melander
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuga eller husvagn: Stuga
 
Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: (Gr)Andre Grim
... Den roligaste i omklädningsrummet: Wikman kommer nog bidra på den punkten
... Den mest fåfängda: Vet inte, men om någon använder hårmousse innan träning eller match, så ligger den bra till......

 

 


Super Bowl

Inatt, med svenska ögon sätt avgjordes 2013 års upplaga av NFLs finalmatch med namnet Super bowl. För övrigt en ganska seg tillställning där det mest är en massa pausar och uppehåll om ni frågar mig. Nog om det.

 

Enligt Wikipedia så förtärs det overkliga mängder mat i USA under superbowl, endast under thanksgiving- helgen äts det mer, och då ska vi ta med i beräkningarna att en av fyra amerikaner har ett BMI som överstiger 40. Det är med andra ord en jävla massa föda.

 

Nu kanske ni undrar vad det här har med Alnö IF att göra? Jag är lite osäker själv faktiskt, men jag har en tanke i alla fall. De brukar vara mellan 100 och 110 miljoner människor som tittar på super bowl. Rekordet är drygt 111 miljoner, alltså några fler än på en vanlig hemmamatch på Släda IP.

 

Här om dagen när jag gick omkring i min tänkarhatt fick jag flashbacks från gymnasietiden, när jag en helt vanlig onsdag strax innan lunch satt på en föreläsning i företagsekonomi.

 

Läraren: Melander, vakna!

Jag: Ööö, va? Jag är vaken…

Läraren: Svara på frågan då..

Jag: Vilken fråga?

Läraren: Vad bra att du är vaken… Vad är enligt Per- Hugo Skärvad bok det viktigaste för ett framgångsrikt företag?

Jag: Hmm.. Marknadsföring?

Läraren: Utveckla och argumentera för!!   

 

Jag vet än idag inte om jag svarade rätt på frågan eller om det är det viktigaste för ett framgångsrikt företag.. Men jag har kommit till en platå där jag inte får fler läsare på bloggen vilket stör mig lite. Frågeställningen var helt enkelt hur ska jag få fler läsare på bloggen? Jag måste marknadsföra mig så klart! Vad kan passa bättre än under super bowl finalen? Problemet är att det kostar 670 000 svenska kronor för en (1) sekunds reklamtid i pausen. Jag tänkte att om jag är effektiv så kan jag klara mig på 2 sekunder. Först testade jag säga alnoherrar.blogg.se jätte snabbt då blev det precis 1 sekund, men då vart de ganska svårt att höra vad jag sa, man vill ju inte direkt chansa när man fått betala så pass. Drömmen vore ju givetvis 5 sekunder men de skulle kosta 3 350 000 kr.

 

Efter ett tag kom jag till insikt med att jag inte hade pengar för 2 sekunders reklamtid, alltså skulle jag bli tvingat att ta in en delägare på bloggen, mitt moderbolag, ajaj. Jag är rätt säker på att det är flera som hade varit intresserade, men jag beslutade mig i alla fall för att inte sälja 50 % utan börja spara till nästa års super bowl istället. Då ni!     

 


RSS 2.0