Glad påsk!

I helgen är det tränings och matchfritt för grabbarna, vi tränar dock på måndag som vanligt. I och med detta tar också bloggen lite påsklov! Vi ses på måndag igen. Glad påsk!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans Magazine Nr.12

 
På dagens tidningsomslag kan vi se ett av årets nyförvärv Marcus "Mawe" Westin. På grund av en ihärdig överansträngning i höger knä har publiken inte fått chansen att se Mawe "in action" ännu. Nu gläds vi av att Mawe efter några veckors vila och rehab är tillbaka i full träning och förhoppningsvis får vi se honom på planen inom en snar framtid.
 
Mawe pryder den Amerikanska tidningen Vogue. Vouge är en av modevärldens grundpelare. För dig som verkligen är intresserad av ’fashion’. Eller som de själva säger: ”If you want to know what’s in fashion, you want to know what’s in Vogue.”
 
Jag vet inte om jag skulle beskriva Mawe som en modeguru även om han gör sina tappra försök att hänga med i klädesutvecklingen. Däremot är marcus alltid bäst på fest, därför har han fått dela med sig av sina "great ideas for party".
 
 
 
 
 
 

Grattis Mange!!

 

Igår fick vi vanliga och dödliga veta att Magnus Svensson vunnit Sten-Olof Öbergs ledarpris. Själv fick han veta det under förra veckan men blygsam som han är har han valt att inte delat med sig av utmärkelsen.

 

I samband med eldsjälen och Alnöiten Sten- Olof Öbergs bortgång 2010 instiftades en fond till dennes minne. Avsikten med fonden är att årligen dela ut ett pris till någon som verkat i Sten-Olofs anda inom föreningen.

 

Den första tanken som slår är ju naturligtvis varför Mange? Vad har han gjort som är så fantastiskt bra å speciellt? Skämt och sido, i min värld fanns bara en värdig vinnare och efter att läst juryns motivering är jag ännu mer övertygad.

 

 

"Han lägger ner fantastiskt mycket tid och har med sitt stora engagemang förbättrat alla möjligheter för herrlaget i Alnö IF att ta klivet tillbaka till div. 4. Han drar ett väldigt stort lass och är milt sagt herrlagets ryggrad! På sidan av allt jobb för A-laget så verkar han även som tränare för p-06. Han är en sann Alnö IF-själ, väl värd att ta emot denna utmärkelse"

 

 

Alnoherrar.blogg.se har lyckats få tag på Magnus för en vinnarintervju:

 

Stort Grattis, hur känns det?
Tack så mycket, det känns ärofullt och hedrande.

 

Var det väntat?
Absolut inte, det kom som en blix från klar himmel som det så vackert brukar heta.

 

Hur har du firat?
Jag firade med en grabbhelg i Åre.

 

Efter att jag tagit mina 50% kommer du ha 1500 kr kvar, vad ska du göra med dessa?

Haha, Arvid sa direkt att han ville ha en del av pengarna eftersom att han hjälp till så mycket. Sedan måste jag köpa tvättmedel till Maria, så det blir nog 1200 kr i tvättmedel sedan får Arvid och Svea 150 kr var.
(Maria har flertalet gånger tvättat våra matchkläder under den gångna säsongen)

 

Vad är dina intryck av laget såhär långt?
Fotbollsmässigt föredömligt, vi spelar mycket bra och fin fotboll. Det jag skulle önska är lite mer effektivitet. Jag är extremt nöjd över vinnarmentaliteten som vi återfunnit, den var visserligen tillbaka till stor del redan i fjol men innan det har den varit borta ett tag från Alnö IF. Än så länge är jag mer än nöjd och har fullt förtroende för grabbarna.

 

Vad händer härnäst inom Alnö IF, då främst i herrlaget?
En sportchef är aldrig ledig. Det är en hel del saker på gång men som så många gånger förr hänvisar jag till sportchefs sekretessen.

 

 

Tack för intervjun och åter igen stort grattis Berlusconi.

 

 Mackes hörna, avsnitt 2

Efter succé premiären av Mackes Hörna har det nu äntligen blivit dags för avsnitt 2. Macke har lyckats locka till sig Niklas Fahlman för en lättare intervju. Jag måste säga att det syns att Fahlman är en mediaguru som utan tvivel har gått en kurs i mediaträning.
 
 
 

Träningsanläggning

 
 
 
 
 
 
 
Ante Holmsten skickade igår en önskan om att vi skulle köpa in en sådan träningsanläggning till Alnö IF. Jag kan inte neka till att jag blev väldigt sugen, så jag ska nog ringa Mange ikväll och kolla hur det ser ut i ekonomin, skulle vara ganska fräscht om vi hade 100 000 euro över, eller liknade!
 
 

Dagens look a like: Dan Jonsson

                             Dan Jonsson?                        Torkel Pettersson? 
 
 
 
Torkel Pettersson: 
Svensk skådespelare som spelat in ett gäng filmer och medverkst i flertalet traterföreställningar. Fick sitt genombrott i filmen Jalla Jalla år 2000 och spelade kort där efter polis i filmen Kopps. 
 
 
Dan Jonsson
Till skillnad mot Torkel Petersson är Dan polis på "riktigt". Dan är en Allround spelare i Alnö IF som kan spela på i stort sätt alla positioner på planen. Förutom en härlig västerfot är det Dan som driver in alla bötespengar av spelarna den sista varje månad.
 
 

Gött med gehör

I väntan på kvällens träning kommer ett litet inlägg. Idag har jag fått otroligt mycket positiv respons på "Mackes Hörna" såväl kommentarer på bloggen samt sms, mail, telefon samtal och andra påhälsningar. Folk bjuder på nästan ännu mer positiv energi nu än när vi vann serien i höstas, roligt att se vad en blogg kan göra. Hur som helst är det riktigt roligt med alla kommentarer och det ger mig en liten extra "blogg törst".
 
Idag pratade jag med huvudpersonen själv, Marcus Johansson. Han var minst sagt laddad. Macke hade kritat ner lite nya frågeställningar och ville spela in avsnitt två redan ikväll, så vem vet, det kanske vi gör! 
 
Ikväll är det som vanligt träning på västhagen, nattpasset 20.45- 22.30 sedan blir det hem och sova så man orkar med morgondagen. I morgon är det fys ute på ön, jag hoppas att vi kommer kunna knäcka någon stackare i alla fall, och det är inte lätt kan jag säga för alla har blivit så jäkla bra tränade. Om rykterna ställer kommer dock Mange Svensson att joina laget i någon falsk förhoppning om att tappa några gram, förmodligen blir det honom vi får sikta in oss på att knäcka.
 
Imorgon kommer förresten nästa inlägg om dagens look alike ut, håll utkik gott folk! 
 
 
 
 
 
 
Macke har efter ett avsnitt av Mackes Hörna redan blivit lokalkändis. 

Mackes hörna, avsnitt 1

Som gårdagens trailer visade kommer följetången "Mackes Hörna" att börja florera på bloggen. Det är vår enastående materialare Marcus "Macke" Johansson som på eget bevåg frågar ut valfri spelare, som han dessutom ställer framför kameran. En kategori som inte kan bli annat än en succé.  
 
Igår hade Macke kameran i högsta hugg och idag har introt till avsnitten skapats, således har det nu blivit hög tid att presentera det första avsnittet av Mackes Hörna :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trailer på ny kategori!

 
 
I dagarna kommer alnoherrar.blogg.se starta upp detta....
 
 
Enyoy the trailer!
 
 
 
 
 

After Game: Holms Sk

Lördagens match mot Holm blev ett riktigt målkalas. Slutresultatet skrevs tillslut till hela 9-2 till de röda från ön.
 
Holm inledde matchen bäst och efter att lagen missat varsitt läge så var det Holm som tog ledningen med 0-1. Efter 20 minuter kom Alnö tillslut in i matchen och kunde få igång ett godkänt spel och när signalen för halvtiden ljöd så ledde man med 3-1, samtliga mål efter riktigt fina anfall. Andra halvleken började ganska jämt men Holm kunde reducera till 2-3 på straff efter att Alnö slarvat rejält i passningsspelet och satt sig själv i  den en efter den andra knepiga situationen innan en kapning tillslut avslutade en bedrövlig sekvens. Efter målet så la Alnö i en högre växel och kunde omgående utöka ledningen till 4-2 och sedan handlade de bara om hur många mål till Alnö skulle göra. Holms energi var slut och även om dem försökte så syntes det tydligt att det skiljde en division lagen emellan. 9-2 kunde ha varit betydligt större siffror med lite bättre skärpa i avsluten. 
 
Målskyttarna för dagen var:
Johan Hammarström 2st.
Jonathan Åhlin 2st. 
Anders Boman
Ante Holmsten
Anton Andersson/ Widén
Robin Wikman
Agge
 
Riktigt roligt att se att vi sprider ut målskyttet på så många spelare. Det är även roligt att se att vi gör mål på så många olika sätt. Många snygga spelmål, ett hörnmål och ett straffmål. Kul att se att Philp Lundqvist, född 97 går in och tar för sig och gör en kanon match de drygt 25 minuter han spelade som central mittfältare. För protokollet gjorde Agge sitt första mål i Alnötröjan idag, Grattis! 

Pree Game

Sällan eller aldrig har det varit så struligt inför en träningsmatch. Ett tag var det frågan om det skulle bli någon match över huvudtaget då Stöde drog sig ur i sista stund. Tillslut fick vi dock tag på ett motstånd i form av Holms SK. Holm som i sin tur var tveksamma om de skulle få ihop tillräckligt med folk för en match, men efter deras träning i torsdags fick vi grönt ljus.

 

Alnös träningsvecka har över lag varit bra. Måndags träningen blev inställd efter hårt matchande föregående helg. I tisdags var det fys och igår ett bollpass där anfallarna tränade på avslut och backlinje/mittfällt tränade possession spel. Även om vi drabbades av lite skador i Värmecupen och dessutom haft lite problem med sjukdom under veckan så kommer vi med 16 man till matchen.

 

Vi kommer fortsätta jobba med våran spelidé utan att trycka på några specifika moment i spelet.

 

Vi ses imorgon 10.00 på Västhagen!

 

 


Veckans Magazine: Champions Edition

En vanlig torsdag och i en vanlig upplaga av Veckans Magazine ligger fokus på en lyckligt utvald Alnöspelare. Idag är det ingen vanlig torsdag och således inget vanligt Veckans Magazine, idag ligger nämligen fokus på hela laget. Alnö IFs seger i värmecupen har uppmärksammats och givit eko i hela fotbollsmedelpad. Nu verkar det även som att nyheten har spridit sig så pass att det inte bara är Sundsvallstidning och Dagbladet som skriver om laget. 
 
Segerfotot från värmecupen pryder en ännu okänd tidning och med en än mer okänd läsare på bilden. Först trodde jag givetvis att mina ögon spelade mig ett spratt men efter att slagit upp mittuppslaget så är jag nu övertygad. 
 
I texten hittar man lite allt möjligt, så kallat smått och gott. Bland annat kan läsas att laget bara släppte in två mål på 250 minuter och samtidigt gjorde tio stycken framåt. Förutom att det åter nämns att vi fick med fyra stycken spelare i allstar team finns det även en topp fem listan under värmecupen där vi bland annat hittar incidenten där Anders Boman tar asfalten till hjälp när han kände för att raka bort skägget. Redaktörerna är lika imponerad som jag över Anders val av "rakhyvel" och hyllar av naturliga skäl hans manlighet. 
 
Den eller de som tror att Alnö slagit av på tempot och satt sig ner för att "fira"  framgångarna får det motbevisat. I Tisdags var det nämligen den sedvanliga fysträningen som gällde, och den var ingen dans på rosor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Magazine news

Efter flera timmars stenhårda förhandlingar är det nu klart att det blir en fortsättning av "Veckans Magazine". Det nya kontraktet är aningen diffust och det finstilta är okänt för allmänheten, men det ryktas om att det kommer publiceras mellan fem och tio nya magazine. Som vanligt kommer detta att ske 18.00 på torsdagarna.

Det är ännu oklart om redaktionen hinner med att publicera tidningsomslaget tills ikväll.

 


Dagens look a like: Jack Jonsson

 
                                   Jack Jonsson?                        Thor?
 
 
Thor:
 
Thor är en seriefigur som är serieföretaget Marvels version av den nordiska mytologins åskgud Tor. I filmen Thor från 2001 spelas huvudrollen av Chris Hemsworth. Mäktige Thor, en arrogant krigare vars vårdslösa beteende återutlöser ett uråldrigt krig mellan asarna och frostjättarna. Som straff förvisas Thor till jorden, där han tvingas leva bland människor. Nu är han återfunnen på Släda IP.
 
 
Jack Jonsson:

Född och uppvuxen på Alnö. Fostrad i Öns stolthet Alnö IF och numera pålitlig träningsprodukt och anfallare i klubbens herrlag. Fjolårets vinnare av den ärofyllda utmärkelsen "årets vithaj" för hans hårda spelstil.
 
 

Dagen före imorgon

Imorgon startar alnoherrar.blogg.se upp följetången ”dagens look alike”, en följetång som kommer att florera på bloggen varje tisdag klockan 12.00 under x antal veckor.

 

Dagens look alike presenteras i samarbete med marknadsgruppens ordförande Peter Hällström som stått för flera bidrag. Konceptet går ut på att en Alnöspelare ställs sida vid sida med en kändis, dem ska förslagsvis vara ganska lika varandra. Jag vill varna känsliga spelare och läsare att materialet kan uppfattas som aningen stötande, det kan även väcka avund, oenighet och skratt.

 

Har ni någon given look alike som ni vill ha med, skicka gärna Ert bidrag via mail eller sms för granskning. Ni har möjlighet att påverka innehållet!

 

 

 


Summering av VC

 
 
 
 
Efter diverse segerintervjuer och frågor från intresserade civilister kan jag äntligen fokusera på ett blogg inlägg. Idag bärgades Alnö Ifs första Värmecupseger sedan 2005, det var även Jocke Axelssons första titel på 15 år, således en helt fantastik dag för alla inblandade. 
 
Vi blickar tillbaka några timmar...
 
Igår var det sista gruppspels matchen. För motståndet stod Kovlands IF, även de från division fyra. Förutsättningarna inför matchen var enkla, 1 poäng räckte för avancemang till semifinal. Kovland behövde vinna med x- antal mål för att gå vidare från gruppen. Matchen blev en stängd tillställning, Kovland backade hem från start och gjorde det svårt för Alnö att få till något bra anfallsspel. Matchen slutade 0-0 och ingen av lagen hade något bra läge för att göra mål, även om Alnö var spelförande matchen igenom. 1 poäng och således semifinal för öns stolthet. 
 
I semifinalen som spelades 14.00 idag ställdes vi mot topp tippade division tre laget Kubikenborgs IF. Kuben matchade sitt tillsynes bästa material och bjöd i och med detta upp till dans. Matchen var över lag jämn, vi stod upp väldigt bra, kämpade för varandra och vårt försvarsspel fungerade mycket bra. Matchens enda mål gjordes av Johan Hammarström i den första halvleken, detta efter att Alexander Lagerhjelm satt in en  press på Kubens högerback, denne spelade hem bollen till målvakten som i sin tur hade lite väl mycket is i magen och försökte nonchalant spela bollen vidare mot vänsterbacken, "Hammarns" ben var dock längre än vad målvakten räknade med vilket gjorde att han kunde bryta passningen och enkelt lägga in bollen i öppet mål. Via handikappsystemet ledde vi därmed matchen med 2-0. Kuben försökte men kunde inte skapa någon riktigt het målchans, förutom några inlägg/hörnor där Alnö alltid var först på bollen, samt ett instick som gör en Kuben spelare helt fri, denne blir dock ikapp sprungen av Ante Holmsten som gjorde en riktig Glenn Hysén tackling och kunde avvärja läget. Kuben för övrigt utan skott på mål i matchen. Alnö till final där Sidsjö/Böle väntade efter seger mot Sund i sin semifinal.
 
 
Eftersom att S/B spelar i division 5 skulle de ha handikappmål om ett sådant inträffade. Från matchminut ett tog Alnö tag i bollen och pressade tillbaka Sidsjö/ Böle i banan. Böle som tillsynes bränt sitt krut i semifinalen orkade inte sätta i mot när Alnö skruvade upp tempot och efter 15 minuter kunde Jonte Åhlin dribbla målvakten och lägga bollen i tom bur, fint framspelad av Johan Hammarström med turneringens delikatess där han gör en mottagning som närmast kan liknas vid en Cruyff vändning, mottagningen går tunnel på backen och han kan sedan servera Jonte med en smörpassning. Efter målet går vi ner oss lite och S/B tillåts slå några inlägg som vi ändå har bra kontroll på. Sista minuterna innan paus tar vi åter tag i taktpinnen. I andra halvlek håller vi mest bollen inom laget, bränner en massa lägen och har allmänt bra kontroll på händelserna. 2-0 görs av Victor Svedberg som hinner före målvakten på en djupledsboll av Johan Hammarström i den 37e minuten. Det blir inga fler mål för något av laget och vi har där igenom endast släppt in 2 mål på 5 spelade matcher. 
 
Förväntningarna inför cupen var från min sida låga och har överträffats med råge. Jag är oerhört glad och stolt över vårt spel och vi har visat att vi kan slå vilka som helst. Riktigt roligt att se att vi är så pass stabila bakåt och ändå kan producera så pass bra framåt. Kul med en turneringsseger även om spelet har varit det viktigaste. 
 
Vi fick även med fyra (4) stycken spelare i Allstar laget som värmecupens jury tagit ut! Helt fantastiskt att ta 4 av 11 platser. De spelare som blev uttagna är följande: 
 
Ante Holmsten- Mittback
André Grim- Mittfältare
Johan Hammarström- Mittfältare (fast han lirat forward hela tureringen? :-)
Jonathan Åhlin- Forward
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgondagens tidning??

Årets första titel!!


Traumat

I onsdags åkte jag till Gävle för klassfest och efterföljande tränarutbildning på torsdagen. Det är knappt 10 veckor kvar i Gävle nu och jag känner att jag börjar kunna det här med att åka tåg, men det var en avstickare, nu ska jag berätta om mitt trauma.

 

En traumatisk upplevelse kan sätta sina spår för resten av livet. Ibland dröjer det flera veckor innan chocken släpper. Jag är lite osäker på i vilken fas jag är i, men jag jobbar mycket med bearbetning av händelsen nu, detta inlägg är ett steg i en långsiktig plan för att tillslut bli symptomfri. Jag hoppas för er egen skull att ni lyckas tvätta bort de eventuella bilder som historien kan medföra.

 

Tänker Er följande scenario: Person A (jag) och person B ska efter klassfesten sova i person C´s övernattningslägenhet. En liten etta på ca 19 kvadrat meter i centrala Gävle. Finns inte mycket mer att förtälja om lägenheten i sig, men jag lovar att ni inte går vilse i den. Hur som helst så har Person A,B och C tillsammans med halva alfabetet varit på Allstar och kollat Champions League innan de hamnar på en riktigt loppig karaoke bar. Vid 02.00 styr de seglen mot en välbehövlig nattsömn och således person C´s lägenhet. I lägenheten finns det en dubbel säng och även en bäddsoffa som efter diverse pysslande även den får räknas som en dubbelsäng.

 

Person A är oerhört snabb att ta bäddsoffan medan person B och C förpassar sig till dubbelsängen. So far so good. Efter en dag fylld utav arbete och fest somnar samtliga ovaggade och omgående. Nu till mitt trauma. Vid cirka 04.08 vaknar person A av att någon ligger och håller om honom. Med tanke på tidigare intag av dryck och tidpunkt tar det några sekunder innan person A gör den förfärliga upptäckten att det är person B som helt plötsligt bytt från sängen till soffan. Till råga på allt har person B lämnat sitt täcke i sängen vilket gör att han fryser och väldigt gärna vill krypa ner under person A´s täcke! Efter en snabb armbåge från person A i mellangärdet på person B och orden –”Hämta ditt eget jävla täcke” börjar kampen om att försöka somna om igen. Men jag ska säga att när en hårig man i yngre medelåldern en gång lagt sin hand runt din midja är det inte jätte enkelt att somna om igen, när han dessutom snarkar som att han håller på dö och ligger 30 centimeter ifrån dig blir det inte enklare. Jag kan säga så här, jag valde att ta kampen om överlevnad före sömnbehovet.

 

Slutsatsen av händelsen lämnar följande resultat. Även om det inte är humor att kliva upp och ta 05.20 tåget från Västra stationen i Sundsvall varje torsdag så känns det betydligt säkrare att göra det än att sova borta med 2 gubbar. Förmodligen kommer jag aldrig att kunna sova borta igen. Slutligen kommer jag under dagen att ringa till hotellet i Gävle där vi ska sova under vårat träningsläger och boka ett enkelrum till mig själv!

 

 

 

 

Jag kunde inte låta bli att tänka på det här klippet, ganska likt ändå, men jag vill påpeka att det inte var någon puss inblandad! Nu tillbaka till att bearbeta händelsen...

 


Elitveckan

Under Värmecupen brukar det alltid bli mycket sammankomster av olika slag, så även i år. Den här veckan har varit ganska intensiv för killarna. Det började som bekant med match söndag och måndag. I tisdags drillades grabbarna i ett cirka en och en halv timmes teoripass på Nordichallen. Där kunde vi se att ”klassens” pluggisar, läs lagkapten Wikman, bröderna Boman, Jack och Jonte m.fl. satt bänkade på första parkett medans de blyga valde att placera sig mitt i klassrummet. Längst bak satt klassens tuffaste, främst före detta IFK duon André Grim och Per Axelsson.  

 

Igår försökte jag ge övriga lag i Värmecupen en fair chans att slå oss genom ett gediget försök från min sida att träna ner grabbarna. Träningen började nämligen med släta skor på spelarna, varpå de fick genomlida ett ganska rejält löp-pass. Därefter blev det en dryg timmes bollpass med överlag god kvalité men där tröttheten tillslut tog ut sin rätt. Efter träningen var det av naturliga skäl många möra ben men ändå glada miner. I helgen är det match mot Kovland på lördag, om allt går enligt planerna blir det semifinal och finalspel på Söndag. Idag hoppas jag att någon stackar sitter hemma med en rejäl träningsvärk. Förövrigt ett väl genomfört träningspass igår med 23 stycken deltagare.  

 

 

 

 
 
 

Veckans Magazine Nr. 10

Dagens Magazine hämtas från tidningen Marie Claire, där vi har turen att få följa Alnö IFs målvakt Joakim Grannas. Tidningen visar passionerna och händelserna som formar och fängslar dagens kvinnor. Med regelbundna utgåvor ger Marie Claire dig en guide till vad som händer i en världsvan kvinnas liv. Artiklarna tar upp allt inom mode, skönhet, kändisskvaller, hälsa och relationer.

 

Så varför är Jocke med i tidningen? Det kanske kommer som en skräll och överraskning för många, att lastbilschauffören och hårdföre målvakten Jocke Grannas är en sådan Sex & the City fantast. Ännu obekräftade uppgifter till Alnoherrar.blogg.se skvallrar om att J. Grannas kan samtliga repliker från avslutningssäsongen från 2003-2004 och att han maraton kollat på serien inte mindre än 4 tillfällen.  

 

Sex & the City har i dagsläget 94 avsnitt . I tidningen kan vi läsa att Jocke bland annat vill spränga den ärofyllda 100 ”avsnitts barriären”. Förutom fler avsnitt vill J.G att avsnitten ska vara längre än dagens 30 minuter och han vill själv ha en huvudroll som Carrie Bradshaws pojkvänn i den kommande säsongen.

 

 

 

 

Jag vill förtydliga att det i dagsläget inte klart om det kommer bli några fler avsnitt av Sex and the City.


After Game- Selånger 2

På måndags kvällen kom årets andra seger i Värmecupen efter 3-2 mot Selånger 2. Sedan segermatchen mot Granlo BK i söndags var det 7 stycken nya spelare i startelvan och ytterligare förändringar på såväl bänken som i positionerna på plan. Om man jämför kvalitén på spelarna som spelade i söndags och i går så är det ingen skillnad, det som däremot tar tid är att hitta positioner och samspel med spelare som man aldrig eller sällan tidigare spelat med. Trots detta tycker jag att vi allt som oftast hittade rätt i positionerna och gjorde det riktigt bra.

 

Matchen inleddes lite trevande första 4 minuterna från våran sida, men sedan hittar vi som sagt in i våra positioner och kan börja knacka runt bollen inom laget. Sekvenser med 15-18 passningar inom laget fanns ett flertal gånger, även om bollen mestadels vaggades via backlinjen och mittfältet. I den 10e minuten kommer 1-0 via Jonatan Åhlin som hittar en fin och öppen yta i Selångers backlinje, han kommer fri med målvakten och avslutar kliniskt, förövrigt fint framspelad av Robin Wikman. Bollinnehavet är fortsatt stort för Alnö resten av halvleken. 2-0 kommer efter en lång utspark från Jocke Grannas där deras mittback för ett fatalt misstag och missar bollen, Jonte blir återigen fri med målvakten och kan lika kliniskt och säkert sätta bollen i nät. Över lag kändes det stabilt i första halvleken och kanske tog vi paus någon minut för tidigt för med 1 sekund kvar på klockan kan en Selångerspelare nicka bollen i mål efter ett inlägg från våran högerkant. I den situationen finns det såklart mer att önska i markeringsspelet. I och med handikapp mål står det lite snöpligt 2-2 och paus väntar.

 

2 byten görs i pausen, fortsatt alnö bollinnehav men Selånger försvar sig på ett bra sätt, samtidigt som vi har lite svårt att sätta tempo på bollen. Lägen saknas dock inte för att ta ledningen, men när lägena väl kommer saknades skärpan i avsluten. André Grim, mittback för dagen var oerhört nära att göra mål på hörna men målvakten gör en bra räddning. 3-2 kommer tillslut med va 10 minuter kvar att spela. Det är Johan Hammarström som kan göra sitt andra mål i årets värmecup när han från nära håll trycker in en retur.

 

Åter igen starkt att göra 3 mål på 2*25 minuter. Skillnaden mellan en 3-0 seger och 3-2 är en markeringsmiss idag. Som tidigare nämnts kunde vi kanske haft lite bättre tempo i passningsspelet. Jag är dock mycket nöjd över inställningen och tålamodet som grabbarna visar upp. Det är även riktigt kul att se att alla som får chansen att spela verkligen tar den. Ingen spelare som faller ur ramen. Nu har vi 6 poäng och vid poäng mot Kovland på lördag väntar det slutspel på Söndag.    

 

 


After Game: Granlo

Jag har precis avnjutit matchen i nästan Full Hd kvalitet hemma i soffan. Bra filmat och tack för hjälpen Victor Svedberg!
 
Ja, så var värmecupen äntligen igång! Mina personliga förhoppningar på cupen är relativt låga eftersom att vi är inne i en ganska tuff träningsperiod med framförallt mycket fysträning, vi är dessutom i början av försäsongen och det är mycket som ska klaffa för att det ska se bra ut. Resultatet får även det komma i andra hand, även om man såklart alltid vill vinna när man väl står vid planen. 
 
Idag mötte vi Granlo som siktar på en topp placering i division fem den här säsongen. Vi inledde första halvleken på ett bra sätt med bra tålamod och rull i laget. Stundtals fick i alla fall jag känslan av att vi kunde ha bokat halva planen, för det var på Granlos planhalva spelet var beläget. I den 8:e minuten kom 1-0, detta efter ett alnö inlägg från vänsterbacken Dan Jonssons vänster fot. På inlägget når Alexander Lagerhjelm högst och kan via en nicklobb sätta bollen i nät. I den 20e minuten får Granlo en frispark precis vid mittlinjen. Bollen slås in och efter en dålig rensning från Alnös sida kommer en Granlospelare till skott, skottet styr på en annan spelare och in i mål. Granlo som har handikapp mål leder där med matchen lite snopet med 1-2. För övrigt Granlos första skott på och mot mål i matchen.
Alnö fortsätter att rulla boll på ett fint sätt och bosätter sig på Granlos planhalva. I halvlekens sista minut (24e) så blir det ett självmål efter en Alnö hörna där bland annat Per Axelsson och Dan Jonsson varit nära att göra mål. Per Axelsson som har bekanta i sekretariatet och bokförs därför för målet. 2-2 och halvtidsvila.
 
Andra halvlek och fortsatt bollinnehav för Alnö. Det vaskas även fram en del heta målchanser, bland annat har Jack Jonsson ett gyllene läge i höjd med straffpunken, men skottet som hade för avsikt att gå in i bortre krysset seglade över. André och Jonte kom helt ensamma med målvaken men en hårt kämpande Granloback han blockera sidleds passningen, på den efterföljande returen har Grim öppet mål men ett Granloben kommer i mellan och bollen går istället till hörna. I den 40e minuten får Grim revansch när han gör 3-2, ett lågt skott i målvaktens första hörn, skottet går stolpe och in. Minuten senare sticker Per Axelsson in ett fint instick mellan mittback och ytterback, först på bollen är Jonte som i samma rörelse petar bollen förbi målvakten, där står Johan Hammarström och kan enkelt rulla in bollen i öppet mål och fastställa slutresultatet 4-2 (inkluderat Granlos handikappmål).
Sista minuterna försöket Granlo men Jocke Grannas behöver aldrig anstränga sig i målet då skotten går utanför. 
 
4-1 seger med mersmak och dessutom under 2*25 minuter lovar gott för framtiden. Det finns dessutom många fina sekvenser i spelet att ta med sig till fortsättningen, samt givetvis en del detaljer att slipa på. Imorgon 19.00 är det ny match mot Selånger 2. 
 
 
 
Nyckeln till seger, ett par varma och rena fötter.

Analyserar

 
Analysering av matchen pågår. Ett längre inägg följer inom kort. 

Superstar!

Jag ska inte förneka att jag fortfarande försöker anpassa mig till att fått äran att ha en superstar i laget.

Igår var han med i både radiovästernorrland (jag jobbar fortfarande med att få tag i klippet) & i Sundsvallsnyheter! Jag talar naturligtvis om André Grim!

Vad ska du göra i helgen?

 


Dagens citat...

...hämtas från skadade nyförvärvet Marcus Westin. 
 
 
"Jag har inget toapapper så ska du skita så måste du duscha efter, det fick jag göra."
 
 
 
 

Veckans Magazine Nr.9

 

Förra torsdagen kunde vi skåda Erik Bomans bara bringa i kategorin ”Veckans Magazine”. I dagens upplaga av densamme får vi nöjet att följa tvillingbrodern och storebrorsan, Anders Boman.

 

Anders är tidningen Forbes ansikte utåt. Forbes Omfattar amerikanska och internationella frågor angående affärer för chefer, chefer och investerare i amerikanska företag.

 

I dagens upplaga tas bland annat de rikaste personerna i världen upp. Samt världens ”bästa personer”. Anders är med i listan ”The Celebrity 100” – De hetaste filmstjärnorna, musikerna och atleterna!

 

Anders tar plats på topp 10 listan strax efter David Beckham (hur tänkte dem då?) och tätt följt av Sergio Ramos som flåsar Boman i nacken.

 

 


Lite om ingenting

Imorgon är det dags för den nionde och eventuellt nästsista publiceringen av Veckans Magazine. I och med att antalet läsare på bloggen närmast fördubblats under 2013 så är det naturligtvis fler tidningar som blivit intresserade av att Alnöspelare ska pryda just deras tidning. Detta göra att det finns en viss procentuell chans att det blir några ytterligare Veckans Magazine här på bloggen. Det får dock tiden utvisa.

 

Igår var det utefys som gällde för spelarna. 42 st ben var det som blev grillade i en lätt lutande backe utanför vibackeskolan. Tredje dagen i rad för många av spelarna vilket gjorde att det sög lite extra i buggarna. Vi jobbar stenhårt i ledarstaben för att bryta ner spelarna fysiskt men trots detta är det alldeles för många som ser oförskämt pigga ut!

 

 

Starkt jobbat boys!

 

 


En dag med: André Grim

André är ett av de mest spektakulära nyförvärven i division fyra Medelpad 2013. André kommer till Alnö IF från sin moderförening IFK Sundsvall, på meritlistan finns bland annat spel i Allsvenskan med Gefle IF. André är 29 år och ”in a relationship”. Han är uppvuxen i Östra Granloholm, 189 cm lång och 82 kilo lätt. André arbetar på bolagsverket men har studerat på Humanistprogrammet, där det var mycket språk och han anser sig ha snappat upp det viktigaste. På fritiden tycker Grim om att lyssna på musik, reser gärna och går på konserter. Han tycker även om att skidor både på längden och utför, spela tennis, umgås med vänner och ”chillaxa”.

André beskriver valet av förening som ett naturligt karriärsteg och att det betyder mycket för hans vän Peter ”Hellas” Hällström. Att följa P. Axelssons rehab utveckling är också någonting som lockade André till ön. Grimmen tycker att det bästa med Alnö IF är att det är ett lag som vill framåt och uppåt med ambitiösa spelare och tränare, sen känns det som att det är folk runt om laget som också är engagerade vilket är kul.

 

 

Tidigare klubbar: IFK Sundsvall, IFK Timrå, Lucksta AIF och Gefle IF

Missar aldrig på tv: Fotbolls VM, missade heller aldrig Rederiet när det gick…varje torsdag kl 20:00.

Läser helst: Biografier

 

Vad har du för förhoppningar på den här säsongen? Förhoppningar är att vi ska spela en rolig och framgångsrik fotboll och att vi ska ha ett bra gäng och roligt ihop även på sidan av planen.

 

Vad är dina intryck av laget? Verkar vara en bra och skön blandning av grabbar som alla har samma inställning att vinner man så blir allting roligare.

 

 

Favoriten:

Favorit dryck: Cola, men man kan heller aldrig gråta och dricka O´boy samtidigt.
Favorit mat: Porterstek med kokt potatis, brunsås och gelé.
Favoritfotbolls lag: AC Parma, Newcastle United och Östers IF

Favorit fotbollsspelare: Zinedine Zidane

Favorit position på planen: Centralt
Favorit musik: Bruce Springsteen

Favorit film: Gillar ju komedier så, Dum & Dummare eller Anchorman.

Favorit fotbollsminne: Många fina minnen som debuten från start i Gefle borta mot AIK och mot Djurgården hemma på (över)fullsatt Strömvallen men återkommer alltid till säsongen 2006 med IFK Timrå, ett perfekt år på och sidan av planen. 

Favorit färg: Svart

 


Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Storstad

Premier League eller La liga: Premier League

Messi eller C. Ronaldo: Messi

Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén

Sommar eller vinter: Sommar

Sommarstuga eller husvagn: Sommarstuga
 


Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Dan Jonsson, väldigt allround
... Den roligaste i omklädningsrummet: Anders Boman, känner jag kommer lära mig mycket av honom i år. Lärde mig det internationella tecknet för takbalkar sist.

... Den mest fåfängda: Jonathan Åhlin har en som F. Hammar skulle säga ”fåfängsaura”.

 

 

 
André Grim och Alnö IFs utsända Peter Hällström. Var det här dealen slöts?

After Game: Kuben Mix

På ett kyligt Norrporten spelades årets första träningsmatch, efter 90 minuters spel visade resultattavlan fortfarande mållöst, 0-0.
 
Inför matchen pratade vi främst om att ha tålamod i vårt spel och vårda bollen inom laget. Första tio minuterna började lite avvaktande från vår sida och det fanns mer att önska från vårt passningsspel. Kuben hade i och med detta mest boll, utan att för den delen skapa något farligt läge. Allt eftersom arbetar vi oss in i matchen och passningsspelet blir successivt bättre. Detta gör att vi även skapar ett dussin halvlägen och ett par riktigt bra lägen, då främst  Alexander Lagerhjelm och Jonte Åhlin som har varsin chans men avvaktar lite för länge och kommer inte till något riktiga avslut.  
 
I andra halvlek rullar vi stundtals riktigt bra och har både de mesta och det bästa. Tyvärr är det ofta kvalitén i sista passningen som inte är tillräckligt bra och när lägena väl kommer är det skärpan i avsluten som saknas. Bästa läget hade nog Anton Andersson/Widén som skjuter ett bra och lågt skott i målvaktens högra hörn, men en jätte räddning håller nollan intakt. Kuben är inte helt ofarliga i sina kontringar men skapar inte någon riktig farlighet. Sista 15 minuterna mattas matchen aningen och det blev lite mer "Hawaii" över det hela. Med facit i hand borde vi förmodligen ha gjort 3-4 mål med en normal utdelning idag, som tur är har vi några månader på oss att träna lite mer på avslut.
 
Med tanke på att det var första gången i år som vi gick ut på fullstor plan, många spelare som inte spelat ihop tidigare och nytt spelsystem för flera spelare så tycker jag att vi gör en klart godkänd första match. 
 
Nu ser vi med tillförsikt fram emot värmecupen som startar nästa helg.
 
 
 
 

Tatueringen

Igår körde spelarna ett lättare fyspass efter den ordinarie träningen. Många frågor väcktes i och med att Fystränaren och demonen O. Höglund saknades på Norrporten Arena. Direkt när en sådan stor profil är frånvarande börjar givetvis ryktena att florera på byn. 
 
Det senaste ryktet säger att Olle Höglund är så pass säker på att Alnö IF kommer att vinna division fyra 2013 att han låtit tatuera in Alnös logga med texten ”Division 3, 2014” på sin högra underarm.
 
Bakgrunden till tatueringen och O. Höglunds enorma optimism sägs ska vara spelarnas härliga engagemang och den fantastiska närvaro som varit på träningarna under Februari månad. Olle som drillat spelarna i ca 8 fyspass menar ett spelarna redan är otroligt starka och  ”kommer att välta berg”.  
 
Protesterna från nära och kära ska ha varit enorma när de fick höra om tatuerings planerna. Detta berörde dock inte Olle som körde på den inslagna vägen och om ryktena stämmer ska bläck, nål och hud ha sammandrabbat någon gång under gårdags kvällen på en ännu okänd adress. Därav frånvaron.
 
Samtidigt som O.höglund nekar till anklagelserna att åldersnoja skulle ligga bakom beslutet att gadda sig hävdar han vänligt men bestämt att det är hans tro på Alnö IF som är den största anledningen och att man mycket väl kan vinna serien fast än att man nyss har klättrat ett pinnhål i seriesystemet. 
Priset på tatueringen ska ha legat någonstans mellan 3500 & 5000 kr och ska till 100% ha finansierats av skadehanteringen av Per Axelsson. 
 
Jag vill förtydliga att detta endast är rykten och att jag med iver och spänning ser fram emot att syna Olles underarm för att eventuellt få se en skymt av mästerverket.  Gud vad besviken jag kommer bli om det inte är nått där... 
 
 
 
 
 
Men om det inte är Olle, vem är det då? 
 
 
 

Handdukar

 

Mammor, flickvänner och andra individer som kan tänkas sakna en handduk eller tre i Ert hem. Jag vet vart dem är! De hänger i herrarnas omklädningsrum på Släda IP och luktar någonting mellan förlegad surströmming och fjolårssvett, med andra ord luktar dem inte hallon. Men frukta ej, det finns fantastiska rengöringsmedel som kan göra att just din handduk blir som ny igen.

 

Tveka inte, handdukarna kan åter bli dina. Det finns inga löjliga regler som ”återfås mot beskrivning” eller dyligt. Åk till släda och vifta med två tomtebloss så kommer Macke bort och låser upp portarna, sedan är det bara att plocka den handduk som ser intressant ut. Välkommen!

 

 

 

 


RSS 2.0