After Game: Granlo

Jag har precis avnjutit matchen i nästan Full Hd kvalitet hemma i soffan. Bra filmat och tack för hjälpen Victor Svedberg!

Ja, så var värmecupen äntligen igång! Mina personliga förhoppningar på cupen är relativt låga eftersom att vi är inne i en ganska tuff träningsperiod med framförallt mycket fysträning, vi är dessutom i början av försäsongen och det är mycket som ska klaffa för att det ska se bra ut. Resultatet får även det komma i andra hand, även om man såklart alltid vill vinna när man väl står vid planen.

Idag mötte vi Granlo som siktar på en topp placering i division fem den här säsongen. Vi inledde första halvleken på ett bra sätt med bra tålamod och rull i laget. Stundtals fick i alla fall jag känslan av att vi kunde ha bokat halva planen, för det var på Granlos planhalva spelet var beläget. I den 8:e minuten kom 1-0, detta efter ett alnö inlägg från vänsterbacken Dan Jonssons vänster fot. På inlägget når Alexander Lagerhjelm högst och kan via en nicklobb sätta bollen i nät. I den 20e minuten får Granlo en frispark precis vid mittlinjen. Bollen slås in och efter en dålig rensning från Alnös sida kommer en Granlospelare till skott, skottet styr på en annan spelare och in i mål. Granlo som har handikapp mål leder där med matchen lite snopet med 1-2. För övrigt Granlos första skott på och mot mål i matchen.
Alnö fortsätter att rulla boll på ett fint sätt och bosätter sig på Granlos planhalva. I halvlekens sista minut (24e) så blir det ett självmål efter en Alnö hörna där bland annat Per Axelsson och Dan Jonsson varit nära att göra mål. Per Axelsson som har bekanta i sekretariatet och bokförs därför för målet. 2-2 och halvtidsvila.

Andra halvlek och fortsatt bollinnehav för Alnö. Det vaskas även fram en del heta målchanser, bland annat har Jack Jonsson ett gyllene läge i höjd med straffpunken, men skottet som hade för avsikt att gå in i bortre krysset seglade över. André och Jonte kom helt ensamma med målvaken men en hårt kämpande Granloback han blockera sidleds passningen, på den efterföljande returen har Grim öppet mål men ett Granloben kommer i mellan och bollen går istället till hörna. I den 40e minuten får Grim revansch när han gör 3-2, ett lågt skott i målvaktens första hörn, skottet går stolpe och in. Minuten senare sticker Per Axelsson in ett fint instick mellan mittback och ytterback, först på bollen är Jonte som i samma rörelse petar bollen förbi målvakten, där står Johan Hammarström och kan enkelt rulla in bollen i öppet mål och fastställa slutresultatet 4-2 (inkluderat Granlos handikappmål).
Sista minuterna försöket Granlo men Jocke Grannas behöver aldrig anstränga sig i målet då skotten går utanför.

4-1 seger med mersmak och dessutom under 2*25 minuter lovar gott för framtiden. Det finns dessutom många fina sekvenser i spelet att ta med sig till fortsättningen, samt givetvis en del detaljer att slipa på. Imorgon 19.00 är det ny match mot Selånger 2.

Nyckeln till seger, ett par varma och rena fötter.