After Game: Kuben Mix

På ett kyligt Norrporten spelades årets första träningsmatch, efter 90 minuters spel visade resultattavlan fortfarande mållöst, 0-0.

Inför matchen pratade vi främst om att ha tålamod i vårt spel och vårda bollen inom laget. Första tio minuterna började lite avvaktande från vår sida och det fanns mer att önska från vårt passningsspel. Kuben hade i och med detta mest boll, utan att för den delen skapa något farligt läge. Allt eftersom arbetar vi oss in i matchen och passningsspelet blir successivt bättre. Detta gör att vi även skapar ett dussin halvlägen och ett par riktigt bra lägen, då främst  Alexander Lagerhjelm och Jonte Åhlin som har varsin chans men avvaktar lite för länge och kommer inte till något riktiga avslut.

I andra halvlek rullar vi stundtals riktigt bra och har både de mesta och det bästa. Tyvärr är det ofta kvalitén i sista passningen som inte är tillräckligt bra och när lägena väl kommer är det skärpan i avsluten som saknas. Bästa läget hade nog Anton Andersson/Widén som skjuter ett bra och lågt skott i målvaktens högra hörn, men en jätte räddning håller nollan intakt. Kuben är inte helt ofarliga i sina kontringar men skapar inte någon riktig farlighet. Sista 15 minuterna mattas matchen aningen och det blev lite mer "Hawaii" över det hela. Med facit i hand borde vi förmodligen ha gjort 3-4 mål med en normal utdelning idag, som tur är har vi några månader på oss att träna lite mer på avslut.

Med tanke på att det var första gången i år som vi gick ut på fullstor plan, många spelare som inte spelat ihop tidigare och nytt spelsystem för flera spelare så tycker jag att vi gör en klart godkänd första match.

Nu ser vi med tillförsikt fram emot värmecupen som startar nästa helg.