Summering av VC

 
 
 
 
Efter diverse segerintervjuer och frågor från intresserade civilister kan jag äntligen fokusera på ett blogg inlägg. Idag bärgades Alnö Ifs första Värmecupseger sedan 2005, det var även Jocke Axelssons första titel på 15 år, således en helt fantastik dag för alla inblandade. 
 
Vi blickar tillbaka några timmar...
 
Igår var det sista gruppspels matchen. För motståndet stod Kovlands IF, även de från division fyra. Förutsättningarna inför matchen var enkla, 1 poäng räckte för avancemang till semifinal. Kovland behövde vinna med x- antal mål för att gå vidare från gruppen. Matchen blev en stängd tillställning, Kovland backade hem från start och gjorde det svårt för Alnö att få till något bra anfallsspel. Matchen slutade 0-0 och ingen av lagen hade något bra läge för att göra mål, även om Alnö var spelförande matchen igenom. 1 poäng och således semifinal för öns stolthet. 
 
I semifinalen som spelades 14.00 idag ställdes vi mot topp tippade division tre laget Kubikenborgs IF. Kuben matchade sitt tillsynes bästa material och bjöd i och med detta upp till dans. Matchen var över lag jämn, vi stod upp väldigt bra, kämpade för varandra och vårt försvarsspel fungerade mycket bra. Matchens enda mål gjordes av Johan Hammarström i den första halvleken, detta efter att Alexander Lagerhjelm satt in en  press på Kubens högerback, denne spelade hem bollen till målvakten som i sin tur hade lite väl mycket is i magen och försökte nonchalant spela bollen vidare mot vänsterbacken, "Hammarns" ben var dock längre än vad målvakten räknade med vilket gjorde att han kunde bryta passningen och enkelt lägga in bollen i öppet mål. Via handikappsystemet ledde vi därmed matchen med 2-0. Kuben försökte men kunde inte skapa någon riktigt het målchans, förutom några inlägg/hörnor där Alnö alltid var först på bollen, samt ett instick som gör en Kuben spelare helt fri, denne blir dock ikapp sprungen av Ante Holmsten som gjorde en riktig Glenn Hysén tackling och kunde avvärja läget. Kuben för övrigt utan skott på mål i matchen. Alnö till final där Sidsjö/Böle väntade efter seger mot Sund i sin semifinal.
 
 
Eftersom att S/B spelar i division 5 skulle de ha handikappmål om ett sådant inträffade. Från matchminut ett tog Alnö tag i bollen och pressade tillbaka Sidsjö/ Böle i banan. Böle som tillsynes bränt sitt krut i semifinalen orkade inte sätta i mot när Alnö skruvade upp tempot och efter 15 minuter kunde Jonte Åhlin dribbla målvakten och lägga bollen i tom bur, fint framspelad av Johan Hammarström med turneringens delikatess där han gör en mottagning som närmast kan liknas vid en Cruyff vändning, mottagningen går tunnel på backen och han kan sedan servera Jonte med en smörpassning. Efter målet går vi ner oss lite och S/B tillåts slå några inlägg som vi ändå har bra kontroll på. Sista minuterna innan paus tar vi åter tag i taktpinnen. I andra halvlek håller vi mest bollen inom laget, bränner en massa lägen och har allmänt bra kontroll på händelserna. 2-0 görs av Victor Svedberg som hinner före målvakten på en djupledsboll av Johan Hammarström i den 37e minuten. Det blir inga fler mål för något av laget och vi har där igenom endast släppt in 2 mål på 5 spelade matcher. 
 
Förväntningarna inför cupen var från min sida låga och har överträffats med råge. Jag är oerhört glad och stolt över vårt spel och vi har visat att vi kan slå vilka som helst. Riktigt roligt att se att vi är så pass stabila bakåt och ändå kan producera så pass bra framåt. Kul med en turneringsseger även om spelet har varit det viktigaste. 
 
Vi fick även med fyra (4) stycken spelare i Allstar laget som värmecupens jury tagit ut! Helt fantastiskt att ta 4 av 11 platser. De spelare som blev uttagna är följande: 
 
Ante Holmsten- Mittback
André Grim- Mittfältare
Johan Hammarström- Mittfältare (fast han lirat forward hela tureringen? :-)
Jonathan Åhlin- Forward
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgondagens tidning??

Kommentarer
Postat av: Anonym

Blev det bara 2 insläppta bollar för alnös del?

2013-03-17 @ 23:25:43
Postat av: Melle

Hej Anonym. Ja det blev ett insläppt mot selånger 2 och ett mot Granlo, dessa lag hade hcp mål vilket gör att det ser ut som vi släppt in 4 enl tabellen men vi har som sagt bra plockat ur två st bollar ur vårt eget nät.

2013-03-18 @ 07:49:28
URL: http://alnoherrar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0