After game- Friska Viljor

Ajaj.. aj..  Årets sista match på Släda IP slutade i en dråplig 1-2 förlust mot Friska Viljor från division 3 mellersta norrland och nu ser fortsättningen mörk ut.

 

Hoppet är dock det sista som överger en troende så jag passar på att reda ut förutsättningarna direkt.

 

I andra matchen möttes Ytterhogdal och Björna, där vann Ytterhogdal med hela 8-1, hissnande siffror i ett kval. I och med detta sitter Hogdal i förarsätet med en fin målskillnad.

 

Nästa omgång möter vi Björna borta medans FV möter Ytterhogdal. Ett drömscenario för oss är att Ytterhogal vinner med uddamålet samtidigt som vi spöar Björna rejält. På så vis har vi det mesta i egna händer inför sista matchen när vi möter Ytterhogdal borta. Som sagt, förutsättningarna är inte de bästa, chansen till division 3 spel nästa år är mikroskopisk men så länge den finns kommer vi att göra allt vi kan.

 

Matchen då.. Ja, vi kliver ut och har på tok för mycket respekt för FV första 20 minuterna och blir i och med detta både fega och passiva. Vi spelar utan press på bollhållaren och när vi själva har bollen är såväl snacket som rörelsen obefintlig och i och med detta har vi inte många passningar med rätt adress. Precis när jag tycker att vi börjar rycka upp oss lite gör vi ett fatalt misstag, i division 4 Medelpad kan man göra några sådana per match utan att straffas, i ett kval är reglerna annorlunda. FV tar direkt vara på bjudningen och sätter 0-1. Resterande av halvleken är spelmässigt jämn även om det är FV som har den bästa chansen att göra mål.

 

I andra halvleken rycker vi upp oss bra och pressar tillbaka FV första 10, efter detta mojnar spelet en aning och jämnas ut. Tyvärr kommer 0-2 runt den 65e minuten och uppförsbacken blev genast längre. Vi fortsätter dock att kriga på, flyttar fram mer folk och ändrar lite i taktiken. Detta gör att vi skapar ett gäng hörnor, några halvchanser och ett kanon läge att reducera till 1-2 men tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida. 1-2 kommer i matchens sista situation genom André Grim som nickar bollen i nät.

 

Nu tar vi nya tag till lördagens bortamatch mot Björna. Först väntar lite träning ikväll och på torsdag.

 


After Game- IFK Sundsvall 2

Inga enkla förutsättningar när serien skulle avgöras. Delad första plats men 7 måls sämre målskillnad än ettan Sund som mötte Söråker hemma på Maland.

Vi spelade borta mot IFK och bestämde oss för att ge det hela en ärlig chans och började matchen på ett fantastisk sätt. Avsparken var knappt slagen innan Måns kommit förbi på högerkanten och kan slå ett väl avvägt inlägg till André Grim, som för dagen lirade forward men IFKs målvakt kunde rädda Grimmens nick. Starten visade i alla fall att vi var sugna.

 

15 minuter senare stod det 0-2 till Alnö efter mål av just André Grim och Patrik Kerttu, båda från deras vackra pannor. I den 23 minuten drabbas vi en målchans utvisning då Ante Holmsten hamnat på efterkälken och krokat ihop med IFKs anfallare. En man mindre och fortfarande många mål att ta in på Sund, inget drömscenario alltså. Drygt 5 minuter senare blir det värre när IFK reducerar på hörna. Resten av halvleken är vi spelförande och lyckas sätta bra press på hemmalaget och trotts en man mindre kan Anton utöka ledningen i slutet av halvleken, 3-1.

 

 

Andra halvlek gör vi en heroisk insatts och vinner den med 3-0 efter ytterligare mål av Kerttu, Grim och Anton. Roligt och ett kvitto på vårt breda anfallsartilleri när vi gör mål på så många vis i matchen, det är mål på inlägg, hörna, straff, genombrott och skott utifrån och detta med en man mindre, fantastiskt! Tyvärr räckte inte seger med 6-1 för serieseger utan vi får rikta in oss på ett tufft kval istället för att nå division 3.

 

 

Kvalet spelas som följer:

 

Alnö – Friska Viljor             Lördag 5/10 på Släda IP.

Björna- Alnö IF                   Lördag 12/10

Ytterhogdal –Alnö IF           Lördag 19/10

 

 

 

Senare i veckan kommer ett inlägg om årets segrare i guldfemman som nu är avgjord samt en lättare summering av division 4 Medelpad 2013.


RSS 2.0