After Game- Sund IF

I lördags var det derby med stort D hemma på Släda IP, en i det närmast ren seriefinal utspelade sig i det soliga vädret. Planen var i en fröjd för ögat att se, förmodligen var det några år sedan Släda IP var så pass fin i september månad. När matchen väl var igång fick man dock se att mattan inte hade mått helt bra av de knappt 100 millimeterns regn den fått tidigare i veckan utan släppte ganska mycket och det blev stundtals riktig skridskobana där ute. Trots detta ett fantastiskt jobb av Göran Amund! Nog om det...

 

Publiken hade också hittat till Släda och med knappt 300 personer som åskådare var det årsbästa för herrlaget. Hamburgare grillades, barnen hoppade i hoppborgen och lagom till matchstart tände ett gäng tappra supportrar några bengaler.

 

 

 
 

Tyvärr för vår del slutade matchen med ett oavgjort resultat, 1-1 vilket i gör att vi i det närmsta kan glömma direkt kvalificering till division 3 nästa säsong. Om vi ska vinna serien nu måste Sund tappa poäng hemma mot Söråker, eller att både vi och Sund vinner men att vi gör ca 7 mål mer än Sund. Ett inte så trolig scenario alltså.

 

Match i sig var ingen skönspelad historia utan präglades av kamp, kamp och kamp. Vi hade matchen igenom svårt att hitta ett bra anfallsspel utan lyckades som bäst vaska fram några slump chanser. Första halvleken är relativt jämn där jag tycker att Sund inleder bäst och sedan tar vi över och tar ledningen med 1-0 genom Anton som med dubbla hopslags-finter blir fri med Sunds målvakt och kan säkert sätta bollen i mål. Efter målet är det Sund som åter tar tag i taktpinnen men vaskar inte fram mycket mer än ett gäng resultatlösa hörnor. 1-0 i paus.

 

 Anton sätter 1-0

 

Andra halvlek är ingen bra insatts från vår sida. Vi fortsätter kampa men blir långa som lag och bjuder på mycket ytor vilket givetvis är kostsamt mot ett bra lag som Sund. När det känns som vi ridit ut den värsta stormen kommer en omdiskuterad situation där vår mittback Ante Holmsten tacklas ner på mittplanen, domaren låter spelet gå och en Sundspelare blir fri med mål och skjuter mot mål, Grannas är på bollen och den ruller retsamt mot mållinjen och det ser ut som Jocke Axelsson ska hinna rädda på mållinjen men bollen går i nät och 1-1 är ett faktum. Efter detta försvarar sig Sund på ett bra sätt och vi lyckas inte etablera något vettigt anfallsspel. Undantag är Anders Bomans skott utifrån och Måns jätteläge i den 80e minuten där han fri med målvakten avslutar med en chip mot bortre men Sunds målvakt kan sittandes på rumpan rädda bollen med sin höra arm. Ett mål där hade suttit ganska sött och gott.

 

Resultatet i sig är inte mycket att säga om, jag tycker 1-1 speglar matchen ganska väl, båda lagen har bra lägen att ta 3 poäng. Vi maxpresterar inte på något vis utan göra et godkänd insatts men inte mer. Dessutom kommer jag kommer alltid att tycka att det var frispark innan deras mål. Nu ser vi till att avsluta serien på bästa sätt och ladda sedan för ett trevligt kval.

 

Guldfemman:

 

Endast en omgång återstår av guldfemman 2013 och Peter Bingman sitter i förarsätet!!

 

Gult kort för Per, Jocke och Rasmus.

Mål av Anton, assist saknas i dagsläget.

 

 

 

 

 

1

Binges boys

Peter Bingman

2 may 2013

11332 p

2

The E-Street Band

André Grim

29 apr 2013

11166 p

3

Robins mannar

Robin Karlsson

30 apr 2013

11118 p

 

 

 

 


Regn, regn och regn!

Dagen till ära lyssnar jag bara på låtar som har med regn att göra, ganska knäckande faktiskt men så har jag rätt tråkigt också.

 

Just nu strålar  ”The Rain” med DMX, ur mina lurar, en hyfsad klassiker som jag lyssnade på när jag var 15 bast senast. Absolut inte världens bästa låt men när dem sjunger ”Only I can stop the rain” tänds ett hopp inom mig. Kanske kan jag stoppa regnet?

 

Redan i måndags låg ju Släda IP under vatten men igår tyckte jag att det hade torkat upp rätt bra faktiskt, utan att för den delen vara torr på något vis. Problemet är ju dock att det kommit några lättare skurar inatt och regnet verkar ska fortsätta ösa ner under dagen och morgondagen, dock inte i de hiskliga mängderna det först talades om.

 

 

 Macke simmar in mot omklädningsrummet.

 

Regner väcker såklart vissa frågetecken inför helgens derby mot Sund. Kommer planen vara i spelbart skick eller måste matchen flyttas eller ställas in? Ja, just nu satsar vi på att lira på Släda men jag skulle inte satsa lägenheten på det. Vi får helt enkelt vänta och se.

 

 

 

Mina topp tre bästa förslag för att få planen spelbar:

 

  1. Vi hyr in ett ganska stort gäng polacker och bygger ett stort tack över hela Släda, gärna ett som man kan rulla av om det blir soligt.
  2. Alla spelare får varsin biltvätt svamp och en hink, sedan får man gå på plan och med hjälp av tvättsvampen ”suga upp” allt vatten och sedan tömma hinken i poolen.
  3. Ta ett snack med regn guden Indra och be denne sluta upp med dumheterna.

 

 

 

 

 

 

Topp 3 regniga låtar så här långt:

Orup- Regn hos mig

Rolandz- Om regn faller ner

Ulf Lundell- Regn  

 

 

 

 


Alnö IF FIFA classic 2013

Det finns sätt att ladda på inför en seriefinal också finns det andra sätt, tillexempel tv-spels uppladdning. Trots att vi är inne i mitten av September, regnet öser ner och grabbana var kallade till Släda för ett fyspass dök 19 tappra spelare upp. Den tänkta fysträningen var bara en täckmantel för något mycket trevligare, FIFA Turnering! Spelarna lottades in i tvåmanna lag och totalt blev det 11 stycken lag, som i sin tur delades in i tre grupper där vinnaren från varje grupp tillsammans med bästa grupptvåan gick vidare till semifinal.

 

 
 

Spelplatsen blev Släda IPs café där tre tv-apparater ställts upp. "Center courten" och "Back Couren" blev arenorna för FIFA turneringen medans "Loser courten" var till för väntande eller utslagna spelare, där hamnade Wikman och Joel ganska tidigt efter tre raka förluster i gruppspelet.

 

Som tilltugg till kvällens turnering hade 60 st smörgåsar med pålägg inhandlats tillsammans med 5 stycken chipspåsar och 9 stycken 2 liter dricka! Ja, sött är gott helt enkelt.

 

På förhand trodde man ju att någon av ynglingarna som har lagt mer tid på FIFA än arbetslivet skulle stå som vinnare när turneringen skulle sammanfattas, men så blev det inte.

 

 

 Center Courten, för high ranked players, tillika arenan för finalen!

 

Slutspelet:

 

Semifinal 1: Napoli (Jocke A och Anders) mot Barcelina (Jocke K/D och Robin K)

Semifinal 2: Inter (Mange och Jack) mot PSG (Grim och Anton)

 

 

Finalen blev en rafflande tillställning som hade allt. Storfavoriterna Jocke Kollberg och Robin Karlsson spelandes med FC Barcelona mot underdogsen André Grim och Anton Andersson/ Widén med sitt PSG bjöd på en frejdig match med mycket känslor. Bara minuten efter att Jack Jonsson "satsat" 500 kr på Barcelona tar PSG en tung ledning. Barcelona tar sedan tag i bollinnehavet men saknar skärpan i avsluten, samtidigt som PSG hela tiden är giftiga i sina omställningar. I den 92e minuten får Barcelona sedan en tveksamt dömd straff efter att Messi gått ner i straffområdet. Mål där och förlängning väntar…. Straffan slås och räddas! Anton slänger sig åt rätt håll med målvakten och PSGs seger är ett faktum, vilken dramatik!!

 

 

Var det den kommande Champions league finalen vi fick se på släda ikväll? Om så var fallet fick Zlatan äntligen sin efterlängtade CL titel, grattis Zlatan!  

 

 

Rasmus, Jonte och Joel är ombytta för fysträning. Jonte är ångestfylld, Ramsus måttligt road och Joel skrattar faran rakt i ansiktet.
 
 
 
 
Fokuserade lirare, Amund och Mawe i förgrunden fick lämna efter gruppspelet med sitt Mancherster City.
 
 
 
Vinnarna! Firma Grim och Widén går fram som en skördetröska. Signumet för PSG blev ett välfungerande passningsspel. Anledning? Ingen av dem hittade dribblingsknappen.
 
 
 
 

After Game: Söråkers FF

Omgång 20 den 14 september och soligt väder. Bortamatch på erkänt svårspelade Löta Park Arena, alternativt Söråkers IP. 
 
Matchen inleddes ganska trevande från Alnös sida. Vi hade för dagen ganska dålig energi och gick in halvhjärtat i närkamperna och var över lag rätt stillastående, detta gjorde att Söråker som var taggade och sugna tog kommandot och fick omgående ett gäng offensiva inkast där dem lyfte fram mycket folk och tog vara på sina jättelika inkast som alltid ställde en fråga till Alnöboxen.  Det är också på en tilltrasslad situation efter ett inkast som Söråker fullt rättvist tar ledningen med 1-0. Efter detta börjar vi så sakteliga arbeta oss in i matchen, utan att för den delen förta oss eller på något vis glänsa. Passningsspelet och rörligheten blev en semiprocent bättre och i slutet av den första halvleken tar Jonte tag i bollen och dribblar sig in i straffområdet, blir först lite stängd innan han blir stämplad på foten, tar ett par steg och faller. Domaren blåser i pipan och pekar på straffpunkten. Billigt tyckte söråkers publiken och ledarna, korrekt dömt tyckte Janne Persson på lokalfotbollen och hans bildbevis övertygade mig (starkt gjort av JP att lyckas fånga sekvensen på bild). Straffen sätter sedan Jonte själv säkert i nät och 1-1 är ett faktum, detta i den 44 minuten.
 
 
Motståndarprofilen- Ruppe är steget efter och gör en regelvidrig stämpling. Straff!!
 
 
 
I andra halvleken är det ett mer engagerat Alnö som kliver ut på banan, vi tar över bollinnehavet markant och Söråker backar hem i banan. 1-2 kommer efter att hammarn snurrat med Söråkersförsvaret vid kortlinjen innan han slår in bollen mmot straffpunkten, passningen blockeras av en Söråkare och kommer ut till Victor Svedberg som slår ett väl avvägt inlägg mot bortre stolpen där Jonte dyker upp och med pannan sätter sitt och Alnös andra mål för dagen. Efter detta blir det lite hawaii, det vill säga inget ordnat spel utan lagen byter chanser med varandra. Grim har ett jätteläge att sätta 1-3 men målvakten räddar nicken från nära håll, hammarn bränner ett friläge och måns nickar tätt utanför. Söråker och sin sida är inte ofarliga i sina kontringar utan har ett halvvolly skott som blockeras av alnöspelare, Ante Holmsten räddar ett annat läge på mållinjen och Grannas styr upp ett långskott i ribban. 
 
 
 
Jonte nickar in 1-2, i förgrunden ses Hammarn (Nr 9). Ruppe går ner på knä för en av matchens bästa spelare.
 
 
 
 
1-3 kommer dock via Måns Hellberg efter att Hammarn spelat honom fri från halva plan, Måns sätter bollen i första maskan och avgör en rätt slätstruken tillställning. Klyschan att det är starkt att vinna fast man spelar dåligt passar bra att ta till som avslutning. Nu väntar en rafflande seriefinal mot Sund hemma på Släda IP på lördag. Ses där!
 
 
 
 
Jocke Axelsson med den bästa uppvärningsbollen i en i övrigt bedrövlig bollsäck.
 
 
 
 
Uppvärmningsbollarna som Söråker så vänligt lånade ut... Den gula, förmodligen av årsmodell av tidigt 90- tal och som garanterat legat ute i skogen några vintrar innan den mirakulöst hittats och pumpats upp igen. Allvarligt talat, ett skämta tt låna ut liknande bollar. Skämmes!
 
 
 
Ett spritt gäng som tänjer lite en bit in i uppvärmningen. 

Guldfemman news!

 
Guldfemman bjuder just nu på ett gratis spelarbyte inför slutspurten. Det är nu det ska avgöras! Gå in på guldfemman och logga in på din sida, om du inte har något lösenord kan du beställa ett nytt till den mailen du angav vid ansökan.
 
Inför avgörandet har två nya spelare blivit tillgängliga. Dessa två är:
 
Jesper Kollberg Dahlström- Forward från Kuben
Patrik Kerttu- Forward från IFK Timrå.
 
 
 
3 omgångar kvar och det är mycket poäng kvar att spela om.  Om man är riktigt snabb hinner man dessutom få truppen spelklar mot Söråker. 
 
Update: Man länkas vidare till facebook, har man inte facebook ska man ange koden GFBYTE2013, tror jag.

Inför Söråkers FF

Derbyn är alltid speciella, som alla vet så möter vi Sund hemma den 21 september, men jag och flera med mig har derby redan imorgon mot Söråkers FF. Som född och uppvuxen i Timrå och som gammal ljustorpare har man inte mycket till övers för de röda originalen från ”Löta”. Matcherna mellan Ljustorp och Söråker var alltid speciella, stämningen var tryckt flera veckor innan match och efter 4 derbyn kan man inte bara tvätta bort den känslan. Hemma i torp var det 800 personer som var och kollade, i Söråker var det dryga 600. Till min meritlista ska sägas att jag aldrig förlorat ett derby, vilket känns både viktigt och hedrande!

 

 

 

 

 Läggmärke till att Patrik Kerttu målade, en fin publiksiffra visades upp och jag älskar mitt eget uttalande.

 

 

Jag har en gammal adept i Söråker, före detta Ljustorpsspelaren Robert ”Ruppe” Lagergren, som gjort det förbjuda bytet till Söråkers FF. Jag tänkte att jag skulle ringa upp honom och elda på honom lite inför morgondagens fight.

 

 

 Ruppe höjer ett varingensfinger för Söråker

 

 

Här är veckan Motståndarprofil. –Ruppe.

 

Inte helt oväntat så hinner inte ens intervjun påbörjas innan den avbryts abrupt när det är Ruppes tur att beställa mat på Kebbabhouse i Timrå, platsen där han tillbringar mer tid än på fotbollsplanen och som är hans grundpelare i kostcirkeln.

 

 Tillslut kommer vi dock igång...

 

Hur ser planen ut på Löta Park Arena?

Den är riktigt  bra i Söråkermått mätt, bäst hittills i år, lite hård och stum bara.

 

Vad säger du om Söråkers säsong so far?

Hyfsad med tanke på förutsättningarna, vi har varit lite ojämna. För mycket upp och ner för min smak.

 

5 mål den här säsongen som mittback, det liknar ju ingenting. Är du i din livs form?

Haha, ja det kan inte bli bättre, men det har ju låst sig lite på hösten, jag var bättre i våras.

 

Du såg ju matchen mellan Kuben 2 och Alnö IF förra helgen vad tar du med dig från den matchen?

Ni var överlägsna, spel mot ett mål hela matchen, lite för mycket missar kanske och ett ruskigt stabilt försvarsspel.

 

Vad tror du om matchen mot Alnö IF?

Jag hoppas det blir en hård tillställning med mycket fysiskt spel, det kan inte finnas någonting bättre än att vinna mot Coach Melander. Det ska smälla.

 

Du möter tre gamla lagkamrater och förmodligen den bästa tränaren du haft i ditt liv, är den här matchen extra speciell för dig?

Absolut, den är mycket speciell. Det är speciellt att få möta Kerttu, Mawe, Hammarn och Melle. Man vill ju knäcka er, förstöra era drömmar om division tre spel. Jag hoppas att jag kommer att göra ett nickmål, bara för att bevisa för Coach Melander att jag kan!

 

I Söråker har ni ju en låt som heter ”Jakten på den finska musen” är det något som kommer skråla ur högtalarna imorgon?

 

Haha, den låten är totalt bortglömd, den existerar inte. Det enda ni kommer få höra är ”När vindarna viskar mitt namn” - Söråkers vinnar låt.

 

 

Watch out for Mighty Ruppe

Ruppe i en match mot Matfors 2010, kommer han kanske in lite hårt i ryggen?

 

 

För den riktigt starke "rekommenderas" länken nedan. Det är Söråkers laglåt som börjar hyfsat men urartar en aning efter drygt 45 sekunder för att sedan bli totalt urflippad. Den rekommenderas inte för känsliga personer, personer med hjärtfel eller barn, faktiskt inte för någon när jag tänker efter. Jag ljuger om jag säger att jag inte blir brydd när jag hör den, ändå fastnar den på någon äckligt vis, Enyoj!

 

http://soundcloud.com/dollsofdeath/dolls-of-death-jakten-p-den


Svårt moment: Hörna

 

I Alnö IF är det vanligtvis Jonte som tar hörnorna, mot Kuben 2 resulterade en av hörnorna i ett mål dessutom, och även fast jag stundtals sliter mig i håret vid misslyckade hörnor så är det först nu jag förstår att våra misslyckade hörnor egentligen är helt okej.

 

Kolla på klippet nedan och bevittna hörnan som fått den ärofyllda utmärkelsen som sämsta hörnan någonsin! I huvudrollen hittar vi Armeniens Aras Ozbiliz i VM-kvalmatchen mot vårt grannland Danmark.
 
 
 
 
 

Analys: Många är vi som har stört oss på hörnflaggorna genom åren och gjort diverse elaka saker mot de stackars flaggorna. Flaggorna som i det närmsta fyller en obefintlig funktion har genom åren fått utstått så mycket skit, spelare har sparkat, slagit, svurit och flyttat på dem. Och som ur taget ur en Triss-reklem, "plötsligt händer det" - Hörnflaggan ger tillbaka och lägger ut ett klassiskt krokben, oslagbart! 

 
 

Uppdatering

I väntan på bättre tider, mer idéer och inspiration kommer här en liten uppdatering av läget i Alnö IF herrar.

 

Vi hade en besvärlig period med mycket sjukdomar några dagar före och några dagar efter Essviksmatchen, där vi som bekant fick leta långt ner i säcken för att få ihop ett lag till match. Efter den perioden med mycket frånvaro har truppen återhämtat sig på ett fantastiskt sätt och igår var vi 21 utespelare och 2 målvakter i träning, förra veckan hade vi ett snitt på 21 spelare i träning, detta är både glädjande och viktigt för att vi ska kunna prestera på bästa sätt i slutet av serien. Vi har även tre stycken ungdomar från vårt utvecklingslag som är uppe och tränar med oss. Det är Philip och Adam födda 1997 och Leon född 1998. Själv kommer jag ihåg VM i Frankrike -98, visserligen var jag ingen ålderman själv på den tiden men Jocke Axelsson hade förmodligen kysst sin första tjej och gått ur högstadiet. Dan Jonsson kan nog vara pappa till alla tre. Hur som helst är det alltid lika roligt med hungriga ynglingar som kämpar och sliter.

 

Ikväll har vi tagit ledig i utbildningssyfte och följder istället Kazakstan- Sverige i VM kvalet. Nästa träning på torsdag innan Söråker väntar i en hård drabbning på lördag. Detta gör att vi tränar två träningar den här veckan, tillskillnad mot en vanlig vecka då vi ligger på tre pass.

 

Vi fortsätter uppdateringen. Tre matcher återstår av säsongen 2013, om det vill sig väl vill säga. Seriesegraren i division fyra kvalificerar sig nämligen direkt till division 3 spel 2014. Tvåan och sin sida får kvala för spel i division 3. De exakta förutsättningarna för ett kval har ingen koll på men man möter lag från närliggande distrikt samt ett lag från division 3 mellersta norrland. Om det blir kval förlängs säsongen med ca 4 veckor. (Tur att vi har roligt tillsammans)

 

 

Tabellen i nuläget ser ut som följder:

 

Sund IF

19

14

1

4

56-18

38

43

Alnö IF Herr

19

14

1

4

49-17

32

43

Lucksta IF

19

11

5

3

33-16

17

38

Svartviks IF

19

10

3

6

45-30

15

33

Östavalls IF

19

9

3

7

30-28

2

30

Kovlands IF

19

8

4

7

40-33

7

28

Essviks AIF

19

7

4

8

33-34

-1

25

Söråkers FF

19

6

3

10

30-49

-19

21

Söders BK

19

6

1

12

28-51

-23

19

Kubikenborgs IF 2

19

5

3

11

25-51

-26

18

IFK Sundsvall 2

19

3

4

12

25-40

-15

13

Medskogsbrons BK

19

3

4

12

25-52

-27

13

 

 

 

Det är alltid farligt att gå händelserna i förväg, och det ska vi inte göra, men för att ni ska få en bättre inblick så ponerar vi att vi vinner vår match mot Söråker på lördag och att Sund också vinner mot Essvik (två på förhand tuffa uppgifter). Då kommer det bli ett mycket intressant möte lördag den 21/9 klockan 15.00 mot Sund i ett klassiskt broderby. Mer om detta i ett senare inlägg.

 

Själv följer jag matchen på Bite Line ikväll, givetvis äter jag husmanskost och dricker vatten. Fridens!

 

 

 
 
 

 


After Game: Kuben 2

Säsongen lider så sakterliga mot sitt slut, idag lirades den 19e omgången av medelpadsallsvenskan 2013.
 
Kuben borta, en på förhand oviss historia som tillslut blev en betryggande 0-5 seger till Alnö IF. Förövrigt tredje matchen irad som vi vinner med just de sifrorna, naturligtvis glädjande!
 
Nu kommer ett tappert försök att sammanfatta händelserna, inte helt enkelt att komma ihåg alla fem mål, men jag tror jag har koll.  0-1 kom i den 13e minuten genom Johan Hammarström som snyggt nickade in ett välavvägt inlägg från högerkanten signerat Rasmus Högdhal. 0-2 kom strax därefter genom Jocke Axelsson efter hörna från Jonte. Annars var den första halvleken tempofattig och den riktiga glöden saknades helt klart. Aggrisiviteten lyste med sin frånvaro och någon riktig anfallsglädje hittade vi inte heller. Man fick den där "en dag på jobbet-men inte mer" kändslan när vi gjorde det som krävdes men inte mycket mer...
 
Inför den andrahalvleken ändrade vi om en heldel, gick ner på trebackslinje och gjorde tre byten. Det var ett revanchsuget Alnö som klev ut i den andra halvleken och det syntes. Tempot blev bättre, vi pressade fast kubarna längre ner i banan och ägde mycket mer boll, ja vi hade praktisk taget inte behövt betala för den andra planhalvan. Ett ungt kuben stredade dock på bra och lyckdes freda sitt mål några gånger för mycket för min smak. 0-3 kom ialla fall från Hammarns panna efter ett inlägg från Patrik Kerttu. 0-4 Genom Måns som snygg framspelad av Jonte enkelt kunde sätta bollen i målvakens högra hörn. Spiken i kistan och siste målskytt blev Victor Svedberg som i den 85e minuten från nära håll satte bollen i nätmaskorna, assisterad av matchens lirare Johan Hammarström sedan vi vunnit bollen högt upp i banan och fått ett 2 mot 1 läge. 
 
En bra genomförd andra halvlek från vår sida. En 0-5 seger som var i kraftig underkant och återigen en höllen nolla. Kuben hade bara ett skott på mål den här matchen och det kom från ca 20 meter så ett stort plus till försvarsspelet. Frammåt så missar vi fortfarande en hel del lägen men 5 mål är inte fyskamm! En bra söndag helt enkelt.
 
Nästa match går på lördag och väntas bli en fysisk hård drabbning borta på Löta Park Arena i Söråker. Nu väntar en trevlig träningsvecka och förhoppningsvis 3 poäng för Sverige på tisdag!
 
 
Guldfemman:
Johan Hammarström: 2 mål, 1 assist och matchens lirare
Jonathan Åhlin: 2 assist
Jocke Axelsson: 1 mål och 1 gult kort
Måns Hellberg: 1 mål
Victor Svedberg: 1 mål
Rasmus Högdahl: 1 assist
Patrik Kerttu: 1 assist (ej med i gf)
 
 

Lagnamn Ägare Köpdatum Poäng
1 Binges boys Peter Bingman 2 may 2013 10381 p
2 Sörberge if Johan Melander 30 apr 2013 10355 p
3 Robins mannar Robin Karlsson 30 apr 2013 10314 p
 

Deal is a deal- Grillning

Ni som har bra minne kanske kommer ihåg att jag vann en grillning av min bror ifjol. Bröder som vi är, är det alltid roligt att utmana varandra lite och slå vad om saker och ting. Ifjol vann jag som sagt och fick därmed en fulländad grillning med efterrätt och hela klabbet. Krubbet var gott men känslan att vunnit vadet var godare!  

 

I år var det dags igen. Årets deal som vi efter en kort mailkorrespondens enats om löd som följer:

 

Om Alnö IF tappade poäng i mer än 2 matcher under vårsäsongen så skulle jag bjuda på grillat, om vi inte gjorde skulle brorsan bjuda. Ett vad som på förhand kändes som en utmärkt idé, nu i efterhand var det ju inge vidare eftersom att jag förlorade.

 

Nu tänker jag så här, eftersom att jag fortfarande anser att vi inte borde förlorat mer än två matcher med tanke på den kvalité vi har i laget så hävdar jag att vi underpresterat. (Det ligger i min natur att aldrig erkänna att jag gjort fel) För denna underprestation hade jag tänkt ta ut en lite avgift, låt säga 15 kr/person som ska täcka upp min förlust i vadet. Vi är 25 spelare, det blir 375 kronor och borde då räcka till några paket grillkorv i alla fall.

 

Hur som haver så jag skjutit upp dagen då jag ska göra mig skuldfri i en evighet snart, detta trots att förlusten har tyngt mig under flera månader. Nu är det dock mer eller mindre tvingande att grilla snart om vi inte ska grilla i tomteluva och dunjacka så det är bara att bita i det sura äpplet som det så vackert heter.

 

Nästa år ska jag ha revansch!

 

 
 En printscreen på den djupa mailkonversationen där brorsan frågat hur många matcher jag tror vi losar på vårsäsongen, mitt svar "Max 2 st."   Fan...

    


After game- Essvik AIF

André Grim- Bröllop

Jonathan Åhlin- Bröllop

Jack Jonsson- Bröllop

Jesper Kollberg- Jobb

Ante Holmsten- Jobb

Dan Jonsson- Skadad

Andreas Standberg- Jobb

Joel Svensson- Resa

Victor Svedberg- Jobb/Resa

Anders Boman- Sjuk

Robin Wikman- Sjuk

Måns Hellberg- Sjuk

 

Lägg där till att Marcus Westin jobbat borta hela veckan. Att Robin Karlsson, Johan Hammarström, Anton Andersson/Widén, Jocke Axelsson och Per Axelsson vilat från samtliga träningar veckan innan matchen på grund av sjukdomar gjorde inte förutsättningarna inför mathcne bättre. Långt in på lördagsförmiddagen var truppen fortfarande inte spikad innan de sista ovan kursiverade lämnade sitt ok till match vilket gjorde truppen både mer slagkraftig och bredare. Truppen kryddades dessutom med Philip och Adam från U-laget samt Davve Hamberg och Mange från korpen.

 

Matchen då? Jo, seger med 5-0. En fantastiskt heroisk laginsats där ingen full ur ramarna utan alla gjorde sitt jobb till 100%. Bra positionsspel defensivt och relativt god utdelning offensivt får beskriva segern.

 

Första 5 minuterna inledde Essvik klart bäst och vi pressades tillbaka i banan, efter 10 minuter var vi dock inne i matchen på riktigt och kunde skapa ett gäng hörnor som allihopa var farliga. Resterande av halvleken var spelmässigt jämn men vi skapade de hetaste lägena, bland annat hade Kerttu ett skott från vänster i straffområdet som tvingade fram en kvalificerad räddning från Essviks keeper. 1-0 kom i den 35 minuten genom Victor Amund sedan han fläkt in bollen med vänster yttersida på Jocke Axelssons långa macka, ett livsviktigt mål.

 

Efter pausen kom Essvik ut rejält taggade och hade helt klart mest boll men hade förtvivlat svårt att tränga igenom ett tätt Alnöförsvar där alla låg rätt och täckte upp för varandra. I och med Essviks press och bollinnehav blottade dem sig bakåt och några gånger var det vara en dålig sista Alnö-passning som räddade Essvik från ett friläge i baken. Upprinnelsen till 2-0 målet är en situation där den sista passen sitter perfekt och Patrik Kerttu undviker en essvik kapning och kan dra bollen i stolpen och bollen rensas till hörna. Hörnan slås och Per Axelsson kan skarva ner bollen till brorsan Jocke som använde sin bästa fot (huvudet) och slängnickade in utökningen.

 

Efter det gick det fort. En misslyckad offsidefälla gjorde att Hammarn blev fri från halva plan och ensam med målvakten var han säkerheten själv. De två sista målen får Kerttu göra välförtjänt. Utan att ta någon ära från Kerttu så hade jag eventuellt räddade det första ”skottet”. Som är en fin chipp mot målvakten som missbedömer och boxar in bollen i eget mål. 5-0 kommer från nästan samma tuva men den gången är det ett hårt och välplacerat markskott som letar sig in vid bortre stolpen hos en uppgiven Essviksmålis.

 

Guldfemman:

Jocke Axelsson 1 mål och 1 assist

Johan Hammarström 1 mål

Anton Andersson widén 1 ass

Patrik Kerttu 2 mål (Ej med i i GF)

Victor Amund 1 mål

Dave Hamberg 1 assist (Ej med i GF)

Per Axelsson 1 assist och matchens lirare

Gult kort till Magnus Svesson (Ej med i GF)

 

 

I toppen är det fortsatt jämnt:

 

 

Lagnamn

Ägare

Köpdatum

Poäng

1

Binges boys

Peter Bingman

2 may 2013

9344 p

2

Sörberge if

Johan Melander

30 apr 2013

9322 p

3

Systembo-laget

Glenn Edström

3 may 2013

9301 p

4

The E-Street Band

André Grim

29 apr 2013

9292 p

5

Robins mannar

Robin Karlsson

30 apr 2013

9290 p

 

 


RSS 2.0