Mackes Hörna s02e03

Macke har lyckats få ett av årets nyförvärv, Robin Nordin framför kameran. Fantastiskt trevligt! Enyoj!
 
 
 

After game: Graninge FF

 

För tredje året i rad träningsmatchade vi mot Ångermanlänska division IV laget Graninge IF. Denna gång blev det en stabil 6-1 seger på västhagens evigt gröna plastmatta.

 

Föra målet kom tidigt efter att Marcus ”Mawe” Westin dragit iväg ett skott strax utanför straffområdet, lågt och välplacerat vid målvaktens högra stolpe. 2-0 kom strax där efter genom Robin Karlsson som vek in från sin vänsterbacksposition och kunde mycket elegant skruva in ett höger skott i bortre krysset.

Efter målet föll vi in en lite för stor trygghetskänsla och började fuska lite i rörelse och passningsspel, trots detta skapar vi ytterligare några bra chanser som borde resulterat i ytterligare fullträffar. Vi får dock en väckarklocka när vi under en och samma spelsekvens gör 3 snabba misstag och får ett mål i arslet som ett brev på posten. 2-1 och pausvila.

 

Andra halvlek är bara någon minut gammal när Viktor Amund glidtacklar in en balja efter hörna, 3-1. Strax därefter gör Anton Andersson/ Widén ett riktigt snyggt mål när han möter upp Kerttus inlägg med en hård vänster volley i bortre hörnet.

 

Därefter gör även Adam mål från när håll, snygg resignerat av Robin Nordin. Kerttu får avsluta målfesten med att bryta in från vänsterkanten och avlossa ett hårt högerskott till en hjälplös Graningemålvakts stora förtret.

 

Ett fint och väl genomfört genrep som gav många bra svar inför framtiden. Nu väntar en sista träningsvecka innan premiären på söndag mot Matfors.

 

Forza Alnö

 

 

 

 
Adam hoppade in och hängde en balja!
 

Frågedomino: Per Axelson

André Grim har skickat vidare en fråga till Per Axelson.
 
"Hur ser ditt rehabupplägg ut, egentligen? Förklara, vad gör du för fel….vi är många som undrar?”
 
 
 
 
 
Efter att fått helgen på sig att fundera på denna kluriga fråga har Per nu kommit in med ett svar som lyder:
 

Ursäkta att jag har dröjt med svaret, har haft fullt upp med rehabandet på egen hand. Som Grim kanske inte riktigt förstår så är Alnö en liten familjär klubb med begränsade resurser. De här är långt ifrån miljonerna i Gefle där allt kom serverat på silverfat. Där naprapater, läkare, massörer och andra specialister bara väntar på att få hjälpa en skadad Grim. Så ser de tyvärr inte ut för en Alnöspelare.

 

Men för att riktigt svara på hans fråga så rör de som om en mycket komplicerat område. Just nu letar vi orsaken till smärtan eftersom massage och tabletter inte verkar funka i längden. Kan va samma typ av skada som Zlatan hade för några år sedan, du ser likheterna va? Kan också vara så att jag tränat för hårt i vinter att musklerna inte riktigt fått tid för vila. Bara gudarna vet.

 

Ny fråga till nån av bomans.

Hur är det att ha en tvillingbror? Va de mkt bråk under uppväxten eller va de mkt kärlek som nu? Tävlade ni i allt? Å vem är egentligen mest lik den andra?

 

Efter slantsingling har frågan gått till Erik Boman.


Vem i laget: Renoveringsspecial

Till helgen börjar vi renovera omklädningsrummet på släda, men redan nu börjar vi uppsnacket! Vi börjar med en klassisk "vem i laget" fast en renoveringsspecial fär tre spelare fått ge sina synpunkte rpå samma fråga.
 
 
 
Frågan lyder; "Nu är det äntligen dags att renovera omklädningsrummet på Släda. Vem i laget skulle du inte betro med en pensel när omklädningsrummet ska målas? Och varför?"
 
 

Anders Boman: 

Jag ser Jocke Axelsson som en ganska självklar arbetsledare med tanke på sin auktoritära stil både på och utanför planen. Och i min värld så smutsar inte arbetsledaren/chefen ner sina händer likt dom små arbetarna. 

 

 

Erik Boman:

Min bror Anders vill jag inte rekommendera till att måla. Det beror på ett trauma jag behövde utstå i unga dagar, då jag hade byggt en koja i sommarstugan. När jag äntligen byggt klart kojan och skulle måla den, så skulle Anders bestämt vara med och hjälpa till. När han ställde sig på golvet i kojan så fick han övervikt åt något håll vilket resulterade i att hela bygget rasade ihop. Det är idag svårt att tro att han p.g.a. av sin vikt skulle kunna förstöra någonting. Men ack i unga dagar så var han en relativt blötfet liten herre. 

 

 

Robin Karlsson:

Bra (eller dålig) fråga som jag saknar ett definitivt svar på. Eftersom mina erfarenheter av renoveringsarbete med laget är ganska begränsade får jag gå på det jag har och det är 3 stekheta kandidater i form av mig själv samt bröderna bröst (Boman). Givetvis inte för att vi inte vill ha skit under naglarna eller har tummen mitt i handen utan för att vi vill skapa jobbtillfällen för andra.
 
 
 
 
 


Frågedomino- Grim


Förutsättningarna kan ni vid det här laget, annars kan ni läsa första delen av "frågedominon". Dan Jonsson har skickat en fråga till André Grim. Frågan löd: 


Beskriv en typisk dag som professionell fotbollsspelare i Gävle? Vad snackade ni om på caféerna? Vem var bäst på korsord? Hur stor var/är din fanclub?  (Tänkte att vi tömmer detta ämne för gott nu)

Grimmens första svar var kort och koncist - "Gör plats på bloggen"

En timme senare kom detta:


- Ska ta er på en dag som ni bara har drömt och fortfarande drömmer om, en dag som ni bara har och kommer att höra om, en dag som ni bara kan få uppleva genom mina berättelser. Har dock tron på att de yngre förmågorna som visar framfötterna varje träning och match nu, en dag kommer att få exakt samma fråga som jag nu har fått.

 

En dag som fullblodat proffs. Men först ska jag ta er tillbaka dit allting startade….

 

Året var 1997, januari var kallt, grått och mörkt. Mina fotbollskor var stela, bollarna ishårda men gruset på Andersbergs IP nere i Gävle var sådär härligt blötbrunt som bara en fin grusplan kan vara. Matchen mot Sandviken i Diadora Cup stod och vägde, våran högerytter drog upp ett anfall på kanten, jag fyllde på i mitten, var innermittfältare då…positionerade mig vid utkanten av straffområdet…inget inlägg kom men ett inspel, snett inåt men som en back fick en fot på så bollen kom rullande rakt ut i slottet, mot mig…jag drog på en välsträckt vrist utifrån straffområdet, det var som att skottet gick i slowmotion men samtidigt var det stenhårt, BOOM! Rätt upp i nättaket. Där och då förstod både jag och Gävle att jag kunde och skulle bli proffs.

 

Dagarna som proffs blev precis som jag väntat mig, fotbollsträning i solen, fika på stan i solen, hänga med polarna i solen, köra dyra bilar i solen, gymade i solen, solade i solen ja allt man gjorde var i solen.
Jag klev upp åt min frukost, tog en promenad till anrika Strömvallen för att byta om, senast 30 min innan träningen började skulle vi vara där och ombytt, klar och ute på planen några min innan träningstart. Rev av ett bollpass, ofta med taktiska inslag men också mycket nötning av detaljer.

Sen in i dusch, lite roll on, för att sedan  ta sig till ett kafé för lunch och kaffe med go´bit…där snackades det om det senaste inköpet, ofta nån svindyr klocka, bil eller vilken druva som är godast egentligen Merlot eller Amarone?? Nån som egentligen vet? Nej, så man tog alltid båda.
Var ju såklart en enorm uppståndelse vart man än gick, fick ofta ha hatt, lösnäsa och sådana där svinstora solbrillor, var inte roligt.

 

Sen var det ofta träning igen innan jag avslutade min dag i lugn och ro i min penthouse-våning mitt i centrala Gävle, bodde såklart för stort men det var så jag kunde bo så jag gjorde det.

En typisk dag, sen fanns det ju såklart dagar som innehöll mer men en typisk dag det där.

 

Vill ni höra mer om mina dagar i Gefle, välkomna att fråga…jag tar mig tid, för eran skull.

 


Skämt å sido…
En typisk dag innehöll följande:
07:30 Havregrynsgröt

08:45 Promenad till träning

09:30 Fysträning

12:00 Lunch

Hänga på stan, vila hemma

13:45 Promenad till träning

14:30 Bollpass

16:00 Fri tid

 

 

Vem går din fråga till?


Fan var svårt…

 

Men tar och frågar Per Axelson….hur ser hans rehabupplägg ut, egentligen? Förklara, vad gör du för fel….vi är många som undrar?


Alnö If- en serieridning nr.2

 
Som tidigare utlovats ska serien om Alnö IFs herrlag ges ut med lagomt ojämna mellanrum. Nu har det därför blivit dags att presentera del två i serien! Värt att nämna är att vi under en lagaktivitet haft en tävling där spelarna ska göra sina egna serier. Det här är den serie som vann och om ni frågar mig är det riktigt rolig. 
 
Förutsättningarna var att varje grupp fick välja bland 45 olika bilder, där de fick ta 10 bilder till sin grupp, samma bild fick max användas 4 gånger i serien. Totalt var det fyra tävlande lag och dom hade en dryg timme på sig att få ihop någonting roligt. Därför är resultatet extra imponerande! 
 
Författarna är Patrik Kerttu, André Grim, Jimmy Ilvonen, Per Axelson och Robin Nordin.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Är ni också imponerade? Lämna lite feedback till grabbarna under kommentarer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One down, two to go

Nej, det här är inte en bild från Kumla. Det är från Alnö IFs försäsongsläger i Gävle. Otroligt fräscha killar!!
 
 
 
 
24 timmar senare, 10 år yngre, Jack Jonsson!
 
 
 
 
Samtidigt, i en annan del av världen...
 
 
 
Vetskapen om att det växer ut igen gör livet lite enklare.
 
 
 
 
 

Mackes Hörna s02e03 - Gävle!

Macke var snabbt fram med kameran i vanlig ordning och gjorde sitt bästa för att dokumuntera årets Gävleresa. Tur i oturen beslagtogs kameran redan vid 14 tiden och resterande del av dagen/kvällen förflöt under strikt sekretess. Som vanligt bjuder Mackes hörna på mycket skratt och glädje. 
 
 
Enjoy!
 
 
 
 
 

Frågedomino

Förutsättningar: En spelare/ledare får en fråga från någon i laget, svarar på frågan och skickar sedan vidare en ny fråga till någon annan i laget.

 

 

 

 

Först ut är Dan Jonsson, som får en fråga från Pontus. Frågan lyder som följder:

 

"Lek med tanken att du får hela laget till förfogande under 24 timmar, och får använda dom/ göra vad du vill med dom… vad skulle du då göra? "

 

- Ja du, bra fråga...

 

Att ha hela laget till förfogande i ett dygn skulle nog kräva mer än vad det skulle ge. Men för att välja något skulle man kunna sätta grabbarna i arbete med att städa upp/röja skog runtom mina domäner i Sidsjön. Men med tanke på hur dagens ungdomar ser på hårt arbete ser jag bland annat följande farhågor...

 

- Mawe får en sticka i fingret och sätts helt ur balans.

 

- Finnen återfinner kärleken till skog & mark, lämnar familjen, kallar sig för Enok och börjar som trädkramare på heltid.

 

- Anton plockar lite kottar till en början men ser snabbt möjligheten i att använda kotten som en mick och river av ett helt koppel med "flummiga" låtar.

 

- Mange får hybris och tar över arbetsledningen vilket resulterar i att junisarna i laget helt tappar en manlig förebild.

 

- Per halkar på en våt gren och, hör och häpna, får problem med ljumsken.

 

- Grim arbetar på bra till en början men efter att jag försett grabbarna med grillad korv blir han sittandes kvar vid elden och tjatar på om gamla Gävle-historier. INGEN kan få honom att sluta!

 

 

Vem skickar du din fråga till?

 

Frågan går då till Grim.

 

Beskriv en typisk dag som professionell fotbollsspelare i Gävle? Vad snackade ni om på caféerna? Vem var bäst på korsord? Hur stor var/är din fanclub?  (Tänkte att vi tömmer detta ämne för gott nu)

 


NYTT MATCHSTÄLL!

Fantastiskt roligt att kunna meddela att vi i premiären kommer lira i vårt för året nya matchställ! Lätt inspirerade av Bayern Münchens hemmadräkt hoppas Alnö IFs herrlag att detta är den sista ingrediensen för ytterligare en lyckad säsong. Senaste nytt skvallrar om ett helt rent ställ utan sponsortryck, likt de klassiska Barcelona ställen. Det är dock ännu oklart om detta blir möjligt rent ekonomiskt. Oavsett hur, kommer tröjorna att höja standarden på spelarna, rent uteseendemässigt alltså.

 

Det finns inga tvivel på att de nya ställen kommer rankas in i toppen utav seriens snyggaste. Nu återstår bara att se om Alnö kan spela lika vackert som de se ur, men med tanke på att stil och prestation följer varandra som måndag och tisdag eller mjölk och bullar så antar jag att vi kan se fram emot säsongen med mycket stor tillförsikt.

 

 

 

 Hemma tröjan

 
 
 
Borta tröjan
 

 

Så här säger några av spelarna om de nya matchtröjorna:

 

 

Johan Hammarström: Riktigt fräscha. Ska bli intressant att se hur bröderna B. fyller ut dom. 

 

André Grim: Tröjorna känns moderna, snygga och ser tighta ut…speglar väl kanske inte exakt alla i laget, så tror vissa (nämner inga namn, inte mitt egna heller) kommer få problem med att helt enkelt göra sig bra i dom rent utseendemässigt. MEN…vet att vi alla kommer att spela en modern fotboll med snygga anfall och tight försvar i dom nya tröjorna.

 

Andreas Strandberg: Riktigt fräscha tröjor detta! Mycket Nöjd!

 

David Hamberg: Fina, ser dock oroväckande slimmade ut

 

 


After Gävle- 2014

After Gävle

 

Så var försäsongens stora höjdpunkt över för denna gången. Träningslägret i Gävle blev precis lika roligt och bra som vi hoppats på.

 

Det hela inledes med en bussresa mot Gävle där Leif Yngvesson styrde skutan med bravur. Under resan passade vi på att jobba fram lite bidrag till en ny vinnarlåt, som förhoppningsvis kommer sätta skräck i hela Medelpad framöver J

 

Väl framme i Gävle blev det incheckning på Hotellet och snabbt ombyte för ett fyspass. André Grim var kartläsare och tog laget till Gävles hemliga idyller och 7 km längs ån passerade med enkelthet. Mitt i löpturen kunde Jocke Axelson inte hålla sig längre utan var tvungen att bränna av ett litet ben och bålpass i det gröna, efter en rafflande staffet mellan de gamla och unga avslutades passet med lite spontanfotboll.

 

Tillbaka på hotellet blev det en snabbdusch innan laget möttes upp på Gävles klart bästa Chinahak- Östens Pärla. Mätta och belåtna samlades sedan laget ihop inne i konferensen och fick sig en dryg timmes teoripass med såväl videoanalyser som stillbilder. Därefter byttes temat till total teambuildning med fria aktiviteter där poker, vila och fotbollsmatch var några av de val som gjordes. Kvällen avslutades med middag på Allstar, karaoke på bilagan och dans på Hearbreak.

 

Ikväll väntar träning på Västhagen igen, förhoppningsvis har spelarna sovit skönt i natt och är fullt återhämtade, för det behövs ikväll…

 

 


Pre Träningsläger!

Imorgon bär det av mot bocken, Gevalia och Gävle. Alnö IF herrar ska ut på vägarna till träningsläger. På grund av planbrist i Gästrikland byts fjolårets match ut mot ett stycke fys- och teoripass. Jag har lyckats ragga fram en postcykel med en liten elmotor på så jag på nära håll kan följa den knappa milens löprunda som Gävle legenden André Grim kritat ihop, utan att jag drabbas av kärlkramp eller astma.

 

Träningslägret kommer täcka in flera viktiga områden som ett träningsläger bör innehålla. Dels fysiska i och med löpningen men även teoretiska och taktiska i och med genomgången av våra spelsystem, spelidé och videoanalyser. Den sista men inte minsta pusselbiten, den som kanske är viktigaste och det som kännetecknar Alnö IF herrar sedan några år tillbaka. Nämligen lagsammanhållning och team buildning! Ni som varit med tidigare vet att resor/läger och samkväm med laget brukar vara fantastiskt roligt och nyttigt, ni som är nya kommer förhoppningsvis få en positiv känsla i kroppen. Det vi tappar i och med den utebliva matchen är den praktiska och tekniska biten som en match ger. Däremot får alla spelare samma kvalité på lägret nu, vilket inte skulle kunna vara möjligt vid match eftersom bara 11 kan spela samtidigt.

 

Vi blir inklusive ledare och busschaufför 23 spelare som åker, och jag bara räknar timmarna tills avfärden!

 

 

Några bilder från ifjol!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

London

 

Jag tog semester i helgen och drog med familjen till London. Det många inte vet var att jag blev ”skickad” till London för att inspektera och utvärdera ett engelskt storlags omklädningsrum!

 

Den evigt långa följetången om omklädningsrumet ja… Den som väntar på något gott, den blir inte fet…Men med tanke på att Peterskyrakan i Rom tog 120 år att bygga så känns omklädningsrumet på släda fortfarande som ett nyfött projekt.

 

Vi begav oss till norra London och Emirates stadium (ni som håller på andra lag får ha överseende), den näst dyraste arenan i världen att bygga (4,8 miljarder kronor).  Och givetvis Macke, det finns pool i omklädningsrumet!

 

Det är lite skillnad på division och ekonomi klubbarna emellan så det är svårt att dra några paralleler. Men bör vi inte passa på att bygga pressplatser på nya läktaren? Och bygga ett pressrum där diverse intervjuer med spelare och ledare kan ske efter och innan matcherna, och givetvis Mackes Hörna.  

 

Slutsats efter resan: Ge mig en obegränsad budget så kommer det bli fräscht!
 
 

Ovalformat omklädningsum, Den bästa formen enligt Wenger, eftersom att alla kan se varandra
 
 
 
 
 
Pool inne i duschen
 
 
 
 

Tv och en STOR taktiktavla
 
 
 

Några massagebänkar i ett intill liggande rum
 

 Avslutas med en klassisk Selfie!

 

 


Italenskt på ön i sommar!

Magnus ”Berlusconi” Svenssons Italienska påbrå ger Alnö IF oväntade förstärkningar i sommar. Låt oss vara överens om följande: Ingen maffia är så hänsynslös och respektingivande som den Italienska. Nu står det klart att efter en mångårig kamp med Costa Nostra har den hänsynslösa maffiafamiljen ”Svenssione” tagit över som den störta ”la familan” i Italien. Magne, eller Don Svenssione som han kallas hemma på Sicilien är känd för sin knackiga italienska och löskokta spagetti, men även som en maktgalen och brutal maffiaboss.

 

Med makten i sin hand finns det ingenting som kan stoppa Svenssione från att ta vad han vill ha. I detta fallet en italiensk drömduo i Francesco Totti och Fabio Cannavaro. Båda lite ålderstigna men Mange är övertygade om att de båda Pizza-älskarna kan färga bra i division IV Medelpad.

 

Don Svenssione kommenterar nyheten:

 

-V i räknar med att det blir 10 – 15 000 personer på Släda i premiären mot Matfors den 4 maj. Det är tur som fan att läktaren blåste ner under stormen så vi på ett enkelt sätt kan anpassa Släda till en ny publikkapacitet på 16.130 personer (inklusive VIP platser). Med Francesco och Fabio i laget är jag övertygade att vi kommer vinna serien, om vi inte gör det kommer vi plocka in Lippi som Huvudtränare och låta Melander sköta bollek för Pojkar och Flickor 5. På så vis kan alla fortsätta leva också....

 
 
 

 

Cannavaro & Totti
Don Svenssione

RSS 2.0