After Game: Svartviks IF

 

Årets i särklass blötaste match så långt ägde rum igår kväll mot Svartviks IF borta på Hemmanet. Svartvik på förhand tippad toppkandidat har inlett säsongen svagt men vann derbyt mot Essvik senast och ville givetvis fortsätta på den banan. Det ville även Alnö som kom till spel med 4 raka segrar och 3 raka nollor i protokollet. Efter matchen kan nu meddelas att det står en femma i Alnös segerkolumn och att den trenden som Mange ”Pantern” Svensson startade borta mot Söråker fortfarande håller i sig då Axel Hedenström höll sin tredje och Alnös fjärde raka nolla.

 

 


 Så här var matchen:

 

I den blott andra minuten slår Anton en djupledsboll på vänsterkanen mot Robin Nordin som sprintar ifrån sin markering, inne i straffområdet spelar Robin sedan bollen diagonalt till andra sidan där Hammarn har deklarerat att han är fri och kan i öppen kasse hänga dit 0-1, där gick det snabbt!

 

Första 15 fortsätter sedan Alnö att rida på den vågen och är sånär att utöka sin ledning några gånger men det lilla sista stämmer inte. Under den inledande kvarten rullar Alnö också bollen fint i det blöta gräset och använder sig av få tillslag och bra rörlighet. Resterande del av halvleken blir jämnare, det enkla spelet som inledningsvis var så bra försvinner från bortalaget och felpassen ökar i antal, medan målchanserna totalt uteblir. Pausvila och 0-1 ledning efter en godkänd första halvlek.

 

I andra halvlek börjar Svartvik bäst första 5 minuterna utan att för den delen testa Axel i kassen. I den 55 minuten får Alnö en hörna som Anton kan sätta i nät efter några hopslag på mållinjen där Viktor Amund är nära att göra mål både en och två gånger. Efter 0-2 finns det sedan bara ett lag på banan och Alnö kan rinna ifrån till en välförtjänt 0-5 seger efter mål av följande:

 

0-3 i 65e minuten. Robin Nordin, fri med målvakten och gör inget misstag.

 

0-4 i 74e minuten genom Anton Andersson/Widén på straff. Robin N. blir i upprinnelsen till straffen tacklad inne i straffområdet och således straff.

 

0-5 Åter igen en djupledsboll denna gång till Jimmy Ilvonen som hinner dit precis innan målvakten kapar honom. Dommaren släpper fördel eftersom bollen går ut till vänsterkanten och Adam. Adam passar bollen diagonalt till höger sida av straffområdet där Anders Boman möter upp och kan lägga bollen i öppet mål, minut 85.

 

En fin skalp på bortaplan och vi gör åter igen en mycket fin andra halvlek. Nu blir det lite helg och vila innan vi kör en matchförberedande träning inför tisdagens match mot f.d. division III laget Stöde IF hemma på Släda.


Cirkeln

 
Lugnet råder över Alnö IF och det finns inte så mycket att förtälja om läget laget i dagsläget. I brist på annat satt jag och funderade lite på hur saker och ting "går runt" i en cirkel. Jag menar först var mobilerna jätte stora, sedan skulle de vara så små som möjligt och nu behöver man en resväska för att frakta mobilen igen.
 
Innan vi kommer in på kopplingen till fotboll tar vi en liten avstickare på hur livet faktiskt ser ut, och på så vis även fungerar.
 
 
 
 
 
 
Och nu kommer jag till kopplingen till fotboll i allmänhet och Alnö IF med alla ungtuppar i synerhet. Är det bara jag som tycker det är lustigt att årets fotbollsskor från Adidas och Nike påminner mer än någonsin om en 60-tals fotbolls sko? Således är vi snart tillbaka på ruta ett igen, om än något moderniserat så klart.
 
 
 
Gamla skor
 
 
Nya skor
 
 
Givetvis är det som allting annat, förut var det svart/vitt, nu är det neonfärgat. Over and out!
 

The Island Jacket: Omgång 4

Fjärde raka segern efter en tät tillställning där jurryn röstade fram högerbacken Robin Karlsson till matchens lirare! Bra närkampsspel, fin teknik och bra värderingar i spelet ligger till grund för utmärkelsen och The Island Jacket har fått sin fjärde ägare!
 
 
I kavajen står: "Alnö- IFK Sundsvall 1-0, 25 grader och sol på Släda, kramp i 65e"
 
 
 
Macke ville veta mer:
 

After Game: IFK Sundsvall

Fredagkväll, grön gräsmatta, 17 grader i luften och ett soldränkt Släda IP som för första gången i år fick vara underlag för en division fyra match. Dessutom omgång fyra i serien och forna storlaget IFK Sundsvall på besök. Fin kväll med andra ord!

Efter 20 sekunder av matchen får Alnö en hörna och tar direkt initiativet i matchen, ett initiativ som man behåller rejält första 25 minuterna där det mer eller mindre är spel mot ett mål. Däremot uteblir de riktigt heta chanserna, mycket på grund av en duktig IFK Sundsvall målvakt som var stabil i luftrummet och plockade ner det mesta av vad hörnor och inlägg kan kallas. Alnö hade även en del längre bollar och instick bakom IFKs backlinje som så när ledde fram till farligheter men åter igen spelade IFKs målvakt bra och kunde avstyra farligheterna. IFK hade svårt att etablera något anfallsspel och de halvchanser man hade fick man via hörnor och frisparkar från halvaplan, det var däremot aldrig farligt i dessa situationer.
Sista 15 av första halvlek avtar hemmalagets spelövertag lite och de riktigt heta chanserna fortsätter att utebli.


I andra halvlek fortsätter Alnö att vara det anfallande laget medans IFK backar hem, försvarar sig och satsar på kontringar, som gång på gång stoppas vid mittlinjen. I 70e minuten drar IFKs anfallare på sig sitt andra gula kort när han springer över hemmalagets målvakt och före detta IFK spelaren Axel Hedenström och blir således utvisad. Med en man mer på banan blir spelbilden än mer entydig men IFK fortsätter att försvar sig bra och Alnö har problem sista tredjedelen och har trots ett stort spelmässigt övertag svårt att skapa några heta lägen. Så i den 80e minuten stressar Robin Nordin en försvare i IFK som bara ska rulla hem bollen till egen målvakt. Passningen blir dock på tok för lös och Robin hinner knappt före målvakten och kan peta bollen bredvid den samme och blir i samma veva fälld av målvakten. Solklar straff och röding. IFK utan reservmålvakt får sätta in en utespelare i mål för att försöka rädda straffen. Den vikarierande målvakten chanser dock alldeles för tidigt och straffskytten Anton Andersson/Widén kan enkelt göra sitt andra straffmål på lika många matcher och ge Alnö ledningen i matchen. Efter målet försöker IFK jaga kvittering med två man mindre men de farligheter som blir sista minuterna står Alnö för, dock utan framgång och resultatet står sig matchen ut!

1-0 och fjärde raka segern för Alnö IF herrar! Jag tycker att det är ett lag som vill och försöker anfalla och ett lag som bara försvara sig, och gör det på ett bra sätt. 0-0 ligger nära till hands men vi visar återigen stt vi är starka i slutet av matcherna och kan vinna, enligt mitt sätt att se det, rättvist! 

Nu helg, sedan lite träningar i veckan innan ny fredagsmatch mot Svartviks IF på hemmanet. 

Trevligt projekt som ger TV intäkt ¿?

Fantastiskt roligt att de siamesiska tvillingarna Sundsvalls tidning och Dagbladet gör en stor TV-satsning på den lokala fotbollen. Utöver själva matchen blir det även studio inför matcherna, intervjuer med tränare, spelare och publik.  Se länken nedan:

 

http://www.st.nu/fotboll/div-4-herr/stor-tv-satsning-pa-lokalfotbollen

 

Efter snart två år med Mackes hörna har jag svårt att se att det kan finnas något mer media-tränat lag i Medelpad än Alnö IF herrar. Macke har nästan slaviskt suttit ihop med kameran sedan den köptes under fjolåret och har på ett imponerande sätt samlat ihop material, och långt ifrån allt publiceras.  

 

Mittmedia, en välbärgad mediejätte med en stor skattkista ska nu sätta fotbollen i Medelpad på kartan och ta den mediala bevakningen till en helt ny nivå och för första gången på många, många år lägga lite kärlek på bland annat division 4.  

 

Jag tänker så här: Givetvis vore det trevligt om Webb-TV teamet ville besöka Alnö och Släda IP, jag kan till och med sträcka mig till att dom kan få provfilma en match innan det drar ihop sig till slutspurt i serien. Väl där förväntar jag mig att TV intäkterna börjar flöda. Om 3 år är TV intäkterna Alnö IFs största inkomst källa. Vi ses på Webb-tvn!

 

Topp 3 med webb tv:

1.       Tv intäkter (Real Madrid fick 150 miljoner euro förra säsongen)

2.       Man kan se matchen när man kommer hem.

3.       Intervju med tränaren

 

 

 


THE ISLAND JACKET- Omgång 3

I 0-4 segern mot Granlo BK utnämndes Anton Andersson/Widén till matchens lirare för sina insatser. Yttermittfälltaren stod för en mycket bra arbetsinsats och hjälpte hela tiden sina lagkamrater genom att prata i spelet. Anton gjorde även det viktiga 0-1 målet på straff och belönas därmed med The Island Jacket.
 
 
Anton skrev följande på insidan av kavajen:
"Granlo - Alnö : 0-4. Anton 'Pippo' Widén, första straffmålet sedan Mittnordencup 2000"
 
 
 
 
 
 
 
 

After game: Granlo BK

Djing, djing djingis khan! Alnö IFs dagsfärska vinnarlåt skrålar ur högtalarna och 20 man som inte kan texten gör sitt bästa för att sjunga med. 0-4 mot Granlo BK och som tur är finns det förhoppningsvis många chanser kvar att lära sig texten bättre.

Men vi börjar väll från början.

Fredag kväll, första fina och varma kvällen på jag vet inte hur länge och dessutom naturgräs! Efter drygt fyra månader på plastmattor skulle kläderna äntligen få lite grönska och jord på sig, det lyste i spelarnas ögon och kommentarer som "det är nu säsongen börjar" flödade i luften. 

Första minuterna försökte vi rulle boll som om vi vore på västhagen men märkte ganska snabbt att vi faktiskt var i Indal på en något ojämnare plan, även om det var fanatiskt grön för årstiden. Spelarna väljer därför att snabbt anpassa sig till förutsättningarna och frångår spelidén för lagets bästa, kanon bra beslut! Första halvlek präglas mycket av kamp och närkampsspel. Mycket nickdueller och ganska oordnat spel. Vi har några fina sekvenser där vi spelar fint men har svårt att få till det där lilla sista. I 25 minuten springer vindsnabbe Robin Nordin mot två Granlospelare på en djupledsboll. Granlobacken tar bollen med handen i straffområdet och domare Backlin blåser i sin pipa och pekar på straffpunken. Från 11 meter är sedan Anton Andersson/Widén drypsäker och 0-1 är ett faktum. I den 45e minten blir sedan samma Nordin fult nedsparkad strax utanför straffområdet och får en frispak i belöning. David Hamberg stegar fram och gör som dom rika killarna på tv och skjuter bollen under den hoppande muren. Målvakten lämnar retur och hammarn kan skjut-passa bollen till Viktor Amund som i halvlekens sista spark trycker dit 0-2 från nära håll vid bortre stolpen. 

I andra halvlek hänger Philip Lundqvist en strut som det kommer pratas om länge i Indal och som garanterat slåss om titeln som årets mål. Efter en offensiv hörna rensas bollen till halvaplan från Granlo. Philip samlar upp bollen och driver framåt innan han från 30 meter drar till en rykande projektil tätt intill målvaktens högra stolpe, 0-3! I slutet av matchen fastställer sedan Robin nordin slutresultatet till 0-4 efter fint förarbete av Anders Boman som vrider och vänder med försvaret innan han sticker in bollen till en fristående Robin som från nära håll skjuter bollen i mål. 

En stabil och stark insatts där vi tar kampen istället för finliret. Roligt att se att vi behärskar båda spelsätten på ett så bra sätt. Två raka 0-4 segrar och dessutom fick debuterande målvakten Axel Hedenström hålla nollan, även om de riktigt svåra proven uteblev. 8-0 på två matcher i det nya, vita stället. Helt okej! 


Alternativ träning

Glöm Alnö IFs TV-spelsmästerskap. Nästa gång det blir fantastiskt blött ute efter allt regn har jag hittat en helt ny tävling!
 
 
Det är nästan så man längtar efter regn :-)
 
 
 
 

Renoveringen!

Vem kunde tro att Neil Armstrong skulle sätta sin fot på mången 1969?

Vem kunde tro att Grekland skulle vinna fotbolls EM 2004?

Vem kunde tro att Slädas slitna och stundtals äckliga svinstia skulle kunna bli Medelpads fräschaste omklädningsrum?

 

Oavsett svaren på ovanstående frågor så är det nu bekräftad fakta!

 

I helgen har det nämligen återigen lagts ett antal timmar på omklädningsrummet. Tyvärr är det inte helt färdigt än då Släda likt alla stora livsverk aldrig riktigt blir helt färdigt. Men nu är det är inte långt ifrån kan jag säga! Efter några veckor utan omklädningsrum finns nu ett fullt fungerande omklädningsrum till förfogande.  

 

Och det är verkligen snyggt!

 

 

 

 Innan renoveringen..
 
 
 
Bänkar moteras mot väggen.
 
Nyttgolv, breddad ingång till tränarrummet och fin rödfärg på väggen.
 
 
 
 
Slutresultatet!
 
 
 
 
 

Kvar att göra:

Spelarnummer på backarna.

Foder runt dörrarna till dusch och toa.

Snygga till runt ytterdörren.

Golvlist mellan omklädningsrum & dusch

Golvlist mellan omklädningsrum & toa

Golvlist mellan omklädningsrum & tränarrum

Bänkar och hyllor till tränarrummet och två platser till i omklädningsrummet.

Sätta upp krokar i omklädningsrummet.

 

Med 5-6 gubbar är det gjort på en timme eller tre.

 


The Island Jacket- Omgång 2

Matchens spelare och därmed vinnare av The island jacket i storsegern mot Söråkers FF blev våran duktigt "junis" Philip lundqvist, blott 17 år gammal!

Philip dominerade mittfältet med fanatsisk spelförståelse, ett bra närkampsspel, och härligt passningsspel. 

Philip lämnade en kort men tydlig hälsning i kavajen: "LÖTA VS ALNÖ 0-4, Philip lundqvist - Spelfördelaren"

Tyvärr blev ljudkvaliten på intervjun på tok för dålig för att kunna publiceras. Nya tag när vi slipper Västhagens ekande omklädningsrum. 

Grattis Phille! 

After game- Söråkers FF

I den andra omgången och i vad som förväntas vara den sista matchen på plastgräs för den här säsongen tog Söråkers FF emot Alnö IF på ett regnigt Västhagen.

Söråker höll på ta ledningen med 1-0 redan innan publiken "hittat till sina platser" när man direkt efter avspark slår fram en luftpastej i banan, vinner ett hopslag och i den efterföljande situationen kan Pontus gamla adept Alexander Gode glida igenom på ett alldeles för enkelt sätt och blir mer eller mindre fri med Alnös lagledare och för dagen tillika målvakt, Magnus Svensson. 

Där hade jag räknat in 1-0 men Mange sprattlar till rejält och gör en suverän räddning på ett bra avslut faktiskt och bollen går ut till en resultatlös hörna. Räddningen saknar motstycke och jag kan lova att alla målvakter oavsett division hade varit riktigt nöjd över den.

Efter 3-4 minuter tar sedan Alnö över rejält och Söråker pressas längre och längre tillbaka i banan och deras anfall blir kortare och kortare. Närmast ett ledningsmål är Robin Nordin som glider igenom två- tre gånger men Söråkers målvakt kan delas rädda och ett avslut går strax utanför. Ledningsmålet kommer efter drygt 20 minuter efter ett riktigt snyggt fotbollsmål taget ur skolboken. Först ett rejält possession spel där vi håller bollen inom laget under en längre tid, byter kant på bollen om vart annat innan Mawe uppmärksammar att Högerbacken Robin Karlsson är helt fri på sin kant, en fräsch kross kommer ut till denne som helt utan press kan måtta ett inlägg mot Anton Andersson/Widén som kort och gott sa "inlägg" innan denne nickade in bollen i mål. Vilken upprullning! 

Söråker har en kontring som sånär resulterar i någonting farligt efter en kontring oxh inspel från höger men skostorleken på den stackars forwarden är 2-3 storlekar för små och avslutet hotar aldrig Mange i kassen. Trots ett massivt spelövertag i första halvlek "lever matchen" i och med att det bara är 0-1 i paus. 

I andra halvlek börjar Söråker bäst under första 10 innan Alnö åter igen tar tag i takpinnen och håller bollen inom laget. Efter att gäng missade chanser kan Johan Hammarström dubbla Alnös ledning när han fri med målvaken kan lägga bollen lågt i målvakten västra hörn efter blivit framspelad av Robin Nordin i en två mot en situation när backlinjen missat en offsidefälla. Efter ledningsmålet gör Söråker ett försök och att åstadkomma något genom att gå ner på trebackslinje men det enda det ger är mer yta och chanser för Alnö. Robin Nordin får tillslut nätkänning när han avslutar målskyttet med två snabba mål. Först ett genomspel där han avslutar hårt och lågt "under" målvakten när han inte hinner ner. Vid 0-4 målet sedan rundar samma Robin en utrusande målvakt och kan ur minimal vinkel rulla bollen i mål via bortre stolpen. Bud på fler mål finns också, bland annat missar inhopparen Jocke K/D öppet mål från 2 meter efter fint inspel från västerkanten. Ett mål bortdömt blir det också efter att assisterande domaren kommit till målvaktens undsättning efter en 50/50 situation som huvuddomaren släppte.

En bra och stabil insats för Alnö där vi spelar riktigt bra och fin fotboll. Jag är supernöjd över insatsen men om man ska vara kritisk till något inför fortsättningen så är det givetvis antalet chanser per mål som vi behöver för tillfället. Förhoppningsvis kan detta "tränas bort" så fort vi kommer till Släda.

Roligt också att Ante holmsten gjorde säsongsdebut efter ett längre jullov och att Jocke Axelson årsdebuterade efter sin fotoperation. Två spelsugna killar som såg ut som kalvar på grönbete eller en 7 åring på julafton :-)
Robin Nordin, en av matchens absolut bästa spelare med 2 mål och ett assist!! 


Renoveringen rullar vidare!

En bra måndag följdes upp med ett extra insatt renoveringspass på onsdag eftermiddag innan träningen. Väggarna slipades och spacklades en andra gång för att ge bästa möjliga förutsättningar inför fortsättningen. Efter ytterligare en omgång slipning skepnad och fyllas i röda och vita färger!

Efter några timmars torktid för spacklet var det ikväll dags för att slipa lite igen innan väggarna äntligen bytte skepnad från renoverings grått till härliga kombinationen av rött och vitt!

Äntligen börjar det likna ett omklädningsrum och det är härligt att se hur det faktiskt går framåt! 

Resterande del av schemat är fortfarande tight men om allting klickar in i minsta detalj står omklädningsrummet i stort sätt klart efter helgen!

Lördag:
Målning en sista gång.
Golvläggning och sockling.

Söndag:
Bygge av bänkar & hyllor
Ihopsättning av garderober och byråer. 
Inredning

Om vi dessutom har sån tur att vädrets makter är med oss finns det goda förutsättningar för att vi får äntra gräset till veckan och således inviga omklädningsrummet på riktigt! 


Frågedomino- Erik Boman

Erik Boman har fått en fråga från Per Axelson som lyder:

 

 ”Hur är det att ha en tvillingbror? Va de mkt bråk under uppväxten eller va de mkt kärlek som nu? Tävlade ni i allt? Å vem är egentligen mest lik den andra?”

 

 

 

Erik:

Efter 25 år som tvilling så börjar man vänja sig. Vi har nu förtiden en vanlig brödrarelation när man kan snacka skit, bolla ideer osv. Det var påfrestande när man var yngre och bodde under samma tak. Man gick varandra på nerverna som fan, och vid vissa tillfällen flög det förbi mordtankar genom huvudet. Nu förtiden är det inte så mycket bråk. Nu är det mer ”håll bara käften” och så slutar diskussionen och man behöver inte höras på några dagar. Eftersom jag är lillebror så har jag som alla småbröder tagit efter, och gått lite i Anders fotspår mer än vice versa. Men jag väger mest iaf=) (plus 5,6 kg).

 

 

Vem skickar du frågan vidare till?

 

Mina frågor ställer jag till Philip! Hur ser framtidsplanerna ut? Vad vill du bli när du blir stor, om du mot förmodan inte lyckas bli fotbollsproffs?


Imponerad!

Det är inte ofta och det krävs ganska mycket. Nu har det inträffat, jag är imponerad!

 

Igår påbörjades ”genomförande fasen” i det just nu näst-största byggprojektet i stan (bara brobygget är större). 17.00 samlades 8 tappra själar på släda för att dela problem, glädje och bygganda. 22.30 låstes grinden och samma skara vandrade hemmåt i kylan och mörkret för en god natts sömn.

 

Näravande: Adam, Robin K, Per A, Kerttu, Pontus, Mange, Macke & Stranken (tills nattjobb kallade)

 

Så vad gjorde vi då i drygt 5 timmar?

 

Först och främst kan vi ju konstatera att det tar sin lilla tid, och att vi smög in en ”fikarast” på ca 3 minuter på stående fot.

 

1.       Dörrkarmen mellan omklädningsrummet och ”lilla rummet” , dvs. tränarrummet/materialrummet togs bort och öppningen breddades.

2.       ”Lilla rummet”  Städades ut, alla skåp, hyllor med mera slets ner och slängdes. Rummet tömdes totalt och grundmålades.

3.       Toaletten grundmålades

4.       I omklädningsrummet sattes renoveringsgips upp på alla väggar.

5.       Skarvaran mellan gipsskivorna spacklades en gång.

6.       Brandskåpet togs efter stor möda bort.

7.       Taket fogades

8.       Slutligen bars allting som skulle slängas till containern medans det som skulle vara kvar lyftes in igen…

 

Jag tror jag fick med det mesta, nu återstår att slipa/spackla en gång till, måla x 2. Bygga bänkar/hyllor. Montera ihop garderober, byråer osv. Det tar tid men kommer bli jävligt bra!

 

 

 Mange smög in lite poesi också.

”Tid är det enda vi har…..(lång tystnad)… Lika mycket av…”

 

 

 
 
 
Mange försöker tyda en måttstock samtidigt som han ska bli bra på bild.
 
 
Macke, alltid lika glad och med penseln och högsta högg. Högsta drömmen för honom igår var att vi skulle köra hela natten...
 
 
Till en början en fantastisk kväll där solen lyste över norrlands
Hawaii. Under den vita duken växer och frodas Slädas gräsmatta medans vattenspridarna går för fullt. Fantastiskt!
 
 
Gipsen sitter, dags att spackla!
 
 
 
Per tänker som aldrig förr och Robin håller ett stadigt tag om gipsskivan så den inte smiter sin väg.
 
 
Spacklat och klart, dessutom är brandskåpet ett minneblott.

 


The Island jacket- Omgång 1

För första gången i historien (i alla fall vad jag vet) delades ”The Island jacket” ut igår. Priset till matchens bästa spelare mot Matfors IF gick till slitvargen och tvåmålsskytten Marcus ”Mawe” Westin!

 

I kavajen lämnade Marcus efter sig följande:  

Mawe, kvistus (Frälsaren) hänger 2 kass.”

 

Kvistus antar jag syftar på de två sorkdödarna som hittade in i nät, även de målen räknas. Den efterföljande intervjun med Macke är dels legendarisk och charmig och aningen knäckande. Jag hade en liten förhoppning att kavajen skulle synas i intervjun, eller åtminstone hela ansiktet på mawe. Summa summarum, Macke måste sluta dricka cider innan intervjuerna och till nästa gång tar jag med ett stativ.

 

 

Enyoj!

 
 
 
 
 
 
Vem får äran att rista in sin hälsning i kavajen på fredag !?!?
 
 
 

After Game: Matfors IF

Så var premiären äntligen avklarad, och det blev en jämn tillställning mot nykomlingarna Matfors. Seger till slut för öborna med 3-2 efter att André Grim återigen visat gammal allsvensk klass när han skruvat in en frispark i slutminuterna, återkommer till det.
 
 
Vi börjar matchen riktigt bra första 10 minuterna och pressar tillbaka Matfors långt ner i banan och kan snabbt och effektivt bryta deras uppspelsförsök. Denna delen av matchen skulle också visa sig vara vår bästa period och nog borde vi gjort både ett och två mål när tillfällen bjöds. Det gjorde vi tyvärr inte utan Matfors kunde istället chocka hela Västhagen när de med sitt första skott på mål trycker dit 0-1 efter att högt upp i banan brutit en "speluppbyggnad" från vår sida. Avslutet må jag säga var kliniskt om dock från rätt lång distans. Efter målet blir vi lite skärrade och Matfors skapar några ströhörnor. I en jakt på kvittiering skapar vi i slutet av halvleken några riktigt fina lägen men antingen går skotten utanför eller motståndarmålvaken gör en fin rädding.
 
0-1 underläge i paus var inte precis det man hade drömt om natten innan. Ett byte och lite taktiska diskussioner senare så går vi ut och gör relativ snabbt 1-1 efter att "Mawe" balanserat på förlängda mållinjen efter ett inkast och kan ur noll vinkel skjuta en riktig sorkdödare vid första stolpen och 1-1 är ett faktum. Efter målet tycker jag att vi har det mesta och det bästa men Matfors är hela tiden farliga i sina omställningar och efter lite taffligt försvarsspel kan Matfors återigen ta ledningen i matchen med bara kvarten kvar att spela.
 
2-2 kommer med 10 minuter kvar på klockan, det är återigen Mawe som kan sätta bollen i nät efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet. Med trebackslinje jagar vi sedan segermålet och närmast ett spelmål är Robin Nordin som fri med målvakten skjuter strax utanför. Tillslut kommer dock lednings och segermålet efter att Hammarn uppvaktats bryskt i ryggen bara metern utanför straffområdet. På den efterföljande frisparken skruvar André Grim bollen över muren och in vid målvaktens vänstra kryss, klockan stod då på 90+1. 
 
Premiärer är alltid lite speciella och det här blev lite väl spännande för min smak. Spelet stämde inte fullt ut och jag är inte förvånad om det tar ytterligare någon match innan vi fått igång maskinen till 100 %. Tre poäng och en fin start på 2014 års seriespel! Nu ser vi fram emot en bra vecka med två stycken träningar, renovering av omklädningsrum och match på fredag mot Söråkers FF. 
 
Imorgon får ni se vem som blev historisk när han som första Alnöspelare fick dra på sig "The Island Jacket".
 
 
 
Typ 0,05 sekunder innan segermålet!
 

ALNÖ IF PRESENTERAR: THE ISLAND JACKET

Nu är det inte länge kvar innan dagen vi väntat så länge på äntligen är här! På söndag smäller det nämligen, seriepremiär i Medelpadallsvenskan 2014!

Nytt för i år i Alnö IFs herrlag är "The island jacket". Den hade ju även kunnat heta ö jackan eller något annat töntigt men ni hör väll hur skönt the island jacket rullar på tungan?? 

Denna skräddarsydda kavaj i renaste italiensk bomull, framtagen i en beige kulör för att matcha den solbrända italienaren får nu chansen att pryda matchens lirare i Norrlands Hawaii och Alnö IF. 

Jag tänker så här; Vi spelar en fotbollsmatch, vinner förslagsvis med kanske 2-3 kassar och någon spelare i laget har gjort en superb insatts och förtjänar att prisas lite extra. Denna personen får då äran att under en aftergame- intervju med Mackes hörna bära "The island jacket". Innan intervjun har spelaren dessutom prytt sitt och motståndarnas namn samt slutresultatet på kavajens insida tillsammans med en kortare kommentar om sin insats. Efter intervjun går kavajen tillbaka till sin plats (hissas i taket!?) för att sedan plockas fram till nästa match och nästa matchenslirare. The island jacket är således ett klassiskt vandringspris till matchens lirare.

Det här med vandringspris har ju onekligen sina för och nackdelar. Det värsta man visste när man var liten var ju just när man vann någonting häftigt och det visade sig att förstapriset var ett vandringspris... "Jaha, den där pokalen måste vi lämna tillbaka nästa år tänkte man..." Samtidigt är det lite tur för jag skulle inte ha plats i mitt prisskåp för 2 års totalsegrar i skolfotbollen, DM i femmanna osv. Jag känner mig dock inte helt tillfreds med att The island jacket ska vara någonting som man känner att man "aldrig kan få som sin egen"- därför går jackan slutligen till säsongens bästa spelare. 

Matchens lirare ja. Det blir ju nästan lite fuskigt nu när jag tänker efter. Jag har gjort en snabb kalkyl och kommit fram till att vi kommer kunna kräma ur 5 procent extra ur varje spelare nu när dom vet att det är en tävling om fräsch kavaj. 5 % på 11 startspelare är 55% extra, lägg där till avbytarna och vi får nästan en hel extra gubbe på planen! Är det ens lagligt att göra så här? - Palla få poängavdrag i år igen liksom..!

Slutligen så tänker ni säkert "men vad får han allt i från" - ja, kavajen är köpt på Erikshjälpen för 49 kr och en penna tänkte jag försöka stjäla av Mange. Ses på söndag! Vem blir den första att vinna The Island Jacket och skriver samtidigt in sig i historiböckerna!? På söndag får vi svaret.


No to racism!

Alnö IF herrar följer Dani Alves exempel och säger nej till rasism! 


Erik Boman, André Grim och Jocke Axelson äter en kravmärkt Chiquita från Ica.Om ni inte fattar någonting om det här ovan går det bra att läsa på nedan länk. 


http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article18786000.ab

RSS 2.0