After Game: Medskogsbrons FK

Temat för matchen var nog att anfall är bästa och enda försvar. För vårt försvarsspel den här matchen var något av de sämre jag skådat. Det var längesedan vi släppte till så mycket klara målchanser. Samtidigt som vi inte lyckades bra med vårt presspel. Å andra sidan var det ett härligt och fantasifullt anfallsspel vi bjöd på där vi skapade enormt med bra lägen, det var bara skärpan i avsluten som saknades eller det sista beslutet som hade mer att önska. Hur som helst så gjorde vi fyra fina mål med fyra olika målskyttar.

0-1  kom efter knappt 14 minuter då vi återerövrade bollen högt upp på Medskogs planahalva, Anton Andersson/Widen tråcklade sig igenom de grönas backlinje och kunde trots dålig vinkel elegant snirkla in bollen i nät.

Efter målet har vi en riktigt dålig period med ett passningsspel som inte liknade någonting. Som tur är behöll grabbarna lugnet och kunde reda ut det hela och åter börja rulla lite boll.

0-2  i den 31 minuten genom Johan Hammarström. Efter ett gäng korta passningar inom laget fick en överlappande vänsterback i form av Robin Wikman äntligen bollen efter att tidigare i halvleken gjort åtskilliga löpningar längst vänster kanten, bollen skar som en kniv genom Medskogs backlinje och Robin kunde opressad smeka ett magiskt inlägg med sin vänsterfot och Hammarn kunde vräka sig fram precis framför mål och glidtackla bollen i mål. Ett riktigt snyggt anfall.

0-3  kom knappt 10 minuter senare. Patrik Kerttu försöker tråckla sig igenom 3 försvarare och de ser bara en kapning som den enda utvägen, vilket resluterar i en frispark 2 meter utanför straffområdet mitt i banan. André Grim, Jocke Axelsson och Anders Boman ställer upp för något som indikerade på en frisparksvariant. En bra variant blev det också där Grim petar bollen till Anders som låter högersläggan tala och på direktskott sätter bollen i målvaktens högra stolpe.

0-3 i paus och ingen glänsande första halvlek från de rödklädda men dock en betryggande ledning. I andra halvlek byter lagen chanser med varandra. De flesta och de bästa har Ö-laget men de sista saknades. 4-0 kommer efter ett inlägg från Robin Karlsson från högerkanten. Johan Hammarström satsar på en bicycleta men snuddar bara bollen. Istället är det Jocke Axelsson som dröjt sig kvar efter en hörna som men mycket vilja kan trycka in 0-4. 1-4 kommer sedan direkt på avspark och Medskogs får slipa siffrorna lite.

Seger och 3 poäng i höst-premiären. Det var det viktigaste och i och med Sunds förlust mot Kuben två så tog vi in 3 av de 4 poäng de hade i försprång. Nästa match möter vi Lucksta som vid vinst imorgon ligger på första plats. Ett nyckelmöte med andra ord.