After Game: Svartviks IF

När man trillat ner från hästen ska man direkt hoppa upp igen, och det var precis vad vi gjorde, och med besked! 4-0 hemma mot ett formstarkt Svartvik som på de två senaste matcherna hade 6 poäng och 9-1 i målskillnad.

Matchen inleddes lite smått trevande från hemmalagets sida. Svartvik backade hem och täppte igen ytorna på ett bra sätt och farten i passningsspelet och rörligheten var lite för dålig hos Alnö. Detta var två saker som sedan sakteliga blev bättre och bättre ju längre matchen blev. Islossningen kom i den 34 minuten när Jocke Axelson kunde nicka in en stenhård nick på en fint slagen frispark från Micke Olsson. På 6 minuter hade Alnö sedan gjort 2-0 och 3-0 genom Patrik Kerttu och Jonathan Åhlin.

Eye of the tiger! Jocke Axelson gör ännu ett seriemål!

Kerttu vinner en axel mot axel situation med Svartviks försvarare på halva plan och kan sedan fri med målvakten rulla bollen i nät. 3-0 görs via ett rakt uppspel på vänsterkanten där Robin Nordin kan sprinta ifrån ända ner till kortlinjen och därifrån balansera på linjen och spela bollen in i boxen till Jonte som gör halvlekens sista mål.

I andra halvlek visar vi sedan upp ett riktigt fint och varierat anfallsspel där djupledsbollar är huvudingrediensen. Trots mängder av fina lägen har vi dock svårt att sätta dit bollen i nät. Med undantag för Kerttus andra mål för kvällen när han med fart möter Robin Nordins inlägg och nickar in 4-0, Robins andra assist för dagen.  En stabil insatts där vi bör göra en hel näve till med mål, men förhoppningsvi sparar vi dom till fredag då vi ska till Stöde och sparka boll.