After Game: Essviks AIF

Det är lite oklart om besvikelsen och irritationen över 2 tappade poäng i lördags har lagts sig helt än, men det är i alla fall på god väg. Ett sargat Alnö IF gästade Essviksvallen för den 7e omgången av årets division 4. 13 man i truppen, men tack vare den breda och stura truppen som vi har kan vi ändå ställa en riktigt bra startelva på benen.

 

Första 3 minuterna inleder vi fint innan Essvik kontrar blixtsnabbt och drar sitt första avslut mot mål rakt i kryssribban, 2 minUter senare slår de även en frispark i ribban innan lugnet återigen lägger sig över vallen och Alnö kan börja trilla boll. Eller trilla boll och trilla boll, vi försökte rulla så gott det gick på Medelpads i särklass sämsta fotbollsplan just nu. Ett noll är en annorlunda ”delikatess”. Anton skjuter ett skott som får en extremt konstig båge och går över målvakten, rakt i ribban och sedan tillbaka i bakhuvudet på målvakten och in i mål, flipper när det är som bäst helt enkelt. Strax därefter kan Micke Olsson kasta ett långt inkast till Jimmy ilvonen, som men ryggen mot mål bredsidar ner inkastet till Anton som denna gången möter på halvvolley och sätter bollen helt otagbart vid bortre stolpen. Ett riktigt snygg och ”enkelt” mål där få tillslag, speluppfattning och teknik samspelade på ett vackert sätt.

 

Efter målet gör vi som vi inför matchen sa att vi absolut inte fick göra, nämligen gick ner i arbetskapacitet med allt vad det innebär. Sämre löpningar och rörelse för att hjälpa kompis med boll och små-fusk i försvarsspelet gjorde att Essvik kan göra ett alldeles för billigt mål, där vi dessutom bjuder på några misstag så en chans som inte är en chans tillslut blir ett mål. Detta hände i slutet av halvleken och det blev plötsligt ”match igen”.

 

I halvtid pratade vi om att fortsätta anfalla, ta upp arbeteskapaciteten till max igen och gå in och göra en ännu bättre andra halvlek. Efterföljande halvleken i sig var det väll ingen skönspelad historia direkt. Där det från båda lagen blev mycket längre bollar, lite chanser och mycket kamp. Vi håller dock Essvik från vårt mål på ett effektivt sätt under hela halvleken, däremot har vi själva rätt stora problem att få till någonting vasst. Undantag är några skott utifrån och ett jätte läge där Hammarn slängnickar utanför vid bortre stolpen. I den 93e minuten får sedan Essvik en extremt billig frispark ca 30 meter utanför vårt straffområde, skottet kommer och Alnö spelare försöker nicka bort i höjd med straffområdet men tuochar bara bollen och den går in vid bortre stolpen och reduceringen är ett faktum. Tyvärr blir det klart kostsamt att vi inte sätter de få lägen vi har och sedan bjuder på två billiga mål. Reduceringen kommer så pass sent också så det finns ingen möjlighet att reparera skadan i denna match, vi får istället göra en lång reparation och ta några snabba trepoängare framöver. Närmast väntar Östavall och nu är det dags för en trepoängare igen efter två raka kryss.

 

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0