After Game: Kovalnds IF

Suarez och Uruguay var bokstavligt talat på hugget och skickade hem vackra Italien från 2014 års VM- spel.

Samtidigt på Ånesvallen slog Alnö IF Kovland med 0-3 och dubblade därmed avståndet ner till hemmalaget och tillika tabell fyran.

Det är inte alltid man kan eller borde dra så stora paralleller mellan hur det ser ut på uppvärmningen och den stundande matchen, men när grabbarna lirade säsongens bästa smålagsspel innan matchstart spreds sig en rätt go känsla i kroppen och förhoppningarna steg inombords.

Vi startar matchen med ett riktigt fint possession spel och Kovland får slita som djur för att få låna bollen, och när dom väl har den tar vi tillbaka den lika snabbt.

Innan fösta bingospelaren fyllt sin bricka i "ettans bingo" på den intilliggande bilbingon gjorde hemvändaren och den förlorade sonen Jonathan Åhlin 0-1 för Alnö. Fint framspelad av Robin Nordin som med ryggen mot mål vid mittcirkeln slår en volleypassning över sitt eget huvud till en djupledslöpande Jonte som fri med målvakten snett från höger kan skjuta in bollen i nät, eller om vi ska vara ärliga var målvakten så när på att rädda och bollen rullar i ett retsamt tempo in över mållinjen.

Första 25 minuterna är våra bästa under matchen och vi både äger mycket boll och skapar en del lägen, utan att få in fler bollar. Efter som halvleken åldras mattas Alnös anfallslust något och spelet jämnas ut något även om vi är det spelförande laget. Kovland spelar otroligt rakt och söker gång på gång passningar in bakom vår backlinje, utan lyckat resultat.

Jonte målade i comebacken.

Efter pausvilan har inte hälften av publiken fått i sig sitt kaffe innan Alnö kan utöka sin ledning till 2-0, matchminut 51. Det är Per Axelson som vinner bollen på mittplanen, driver framåt i banan och kan opressad lägga en lika smekande som skärande passning mellan kovlands ytterback och mittback till Micke Olsson som tagit löpningen på utsidan av backen och kan från kortlinjen göra en "cutback" hårt efter backen till Anton som möter upp med en bredsida från 2 meter, Måååål!

Efter målet går vi ner oss något, eller åtminstone släpper vi över initiativet till Kovland som får försöka anfalla mot ett samlat försvar. Vi försvarar oss bra även om Kovland känns giftiga på sina inlägg och fasta situationer. Det inte försvarsspelarna är först på går till Axel i kassen visar stor pondus när han gång på gång plockar ner eller boxar bort det som kommer i hand väg.

I den 75e minuten tar vi oss åter in i matchen på ett bra sätt igen, först genom några farliga kontringar och sedan via ett återigen etablerat anfallsspel. Så i den 82 minuten kommer ytterligare ett bortamål när en av planens kortaste kommer högst på en hörna och nickar in 0-3. Därefter missar vi ett friläge och har lite ströchanser för ytterligare mål, framförallt Kerttus skott från höger där målvakten får göra en fin räddning. Det bör tilläggas att Axel gör en helt matchavgörande räddning i början av andra halvlek vid ställning 0-1 där Kovland kontrar med en snabb omställning efter vår hörna och deras forward blir fri från mer eller mindre halva plan. Mål där och vem vet hur matchen hade blivit då?

Det känns som vi hade alla ingredienser i matchen som behövs för att vinna dels en match men även en serie. Bra grunder i anfallsspelet där vi både vårdar boll och skapar chanser, bra och stabilt försvarsspel genom hela banan, bred trupp med 18 spelare som bidrar till ett bra lag och slutligen en riktigt trygg och säker sista utpost i Axel.

På fredag väntar ytterligare en tuff match när tabell trean Lucksta IF kommer på besök. Sedan är 50 % av serien spelad och knappt fyra veckors uppehåll väntar för laget.