After Game: Östavalls IF

Efter två raka kryss låg fokus på att återigen hoppa på vinnartåget i hemma matchen mot Östavall. Västralaget som har en historia av att vara svårspelade var på förhand ingen säker trepoängare men efter en urladdning i första halvlek (4-0) var matchen till stora delar över.

För kvällen var spelsystemet  4-4-2 utbytt mot fjolårs systemet 4-2:3-1 och det är möjligt att det gav en extra boost, för jag tycker första halvlek spelmässigt är riktigt bra.

Första halvlek präglas av stort bollinnehav för Alnö och ett Östavall som får försöka freda sitt mål och satsa på kontringar, men ett bra och högt försvarsspel gav aldrig Östavall några möjligheter att bygga på egna farligheter. Efter 12 minuter får ytterforwarden David Hamberg en djupledsboll på vänsterkanten, han driver in i banan, får ut målvakten mot första stolpen och kan elegant passa Anton Andersson/Widén inne i boxen som efter en fin löpning helt omarkerad kan lägga bollen i öppet mål. Minuten senare kan Alnö i sin fjärde hörna på 13 minuter göra 2-0 sedan Jocke Axelsson först nickat bollen i stolpen och sedan snappat upp sin egen retur och med en volley borrat bollen i nät.

I matchminut 35 kan André Grim utöka ledningen till 3-0 efter ytterligare en hörna. Grimmen dyker upp vid bortre stolpen och kan helt omarkerat sätta en stenhård nick i mål, återigen en fantastiskt bra hörna från Micke Olssons högerfot. Däremellan hade Alnö även passat på att bränna en straff efter att målvakten räddat Patrik Kerttus skott från elva meter. Det blir även 4-0 bara några minuter senare, åter igen från en hörna där Jocke Axelsson når högst och kan elegant placera nicken vid bortre stolpen. Efter en fin första halvlek går vi till pausvila med 4-0 i ryggen.

Inför andra halvlek byter vi spelsystem och tar ut en mittback och sätter upp ytterligare en forward. Detta ger inte den önskade effekten, även om vi spelmässigt går ner oss lite skapar vi fortfarande många bra lägen att utöka vår ledning, bland annat missas ett friläge och ett ”två mot noll läge” där vi driver boll alldeles för länge innan vi kommer till avslut. Största skillnaderna rent spelmässigt var att vi inte släppte bollen lika enkelt som under första halvlek och kunde därför inte vila med boll så mycket som vi önskar. Ett bra försvarsspel och andra sidan fortsätter att hålla östavall från vårt mål, tyvärr får dom ett snöpligt mål efter ett inlägg som Axel först plockar ner men sedan halkar och tappar in. Sånt som händer när skärpan inte är 100 % påslagen som vid en 4-0 ledning. Slutresultatet skrivs till 4-1 och en bättre dag kan vi helt klart göra en hel näve fler kassar. Cread även till Östavall som gör en bra andra halvlek och inte viker ner sig en tum.

Här smörjer målskytten och lagkapten André Grim så vackert in "trippel hörn assisterande" Micke Olssons mjuka skuldra. Två av matchens klart bästa spelare visar att i Alnö IF tar vi hand om varandra.