After game: IFK Sundsvall

Det blev seger i den sista gruppspelsmatchen! Div IV kollegan IFK Sundsvall slogs tillbaka med uddamålet, 1-0.

Vi fortsatte på den inslagna vägen från Sund-matchen och satte försvarsspelet från första matchminuten. Dessvärre hade vi ganska stora problem med att få till ett eget offensivt spel första tio minuterna, mycket på grund dåligt passnings- och mottagningsspel. Desto äldre matchen blir ju mer växer vi in i den och tar efter 15 minuter över spelet mer och kan också ta ledningen via Anton Andersson/Widén som snappat upp en andra boll strax utanför straffområdet. Anton lät vänsterfoten tala och satte på halvvolley bollen högt i målvaktens högra hörn, Frääääscht!. Förutom målet skapar vi några till farliga lägen i första halvlek, bland annat hittade Adam fram till Robin Nordin med ett fint inspel som denne fläkte sig fram precis framför målvakten men bollen gick över mål.

I anda halvlek låser vi händelserna och jag kan tänka mig att matchen blev lite småtråkig att titta på, men det får ses som en mindre betydelsefull påföljd utav ett fint försvarsspel. Det viktigaste var att vi vann och att vi på de senaste två matcherna bara släppt till 2 målchanser till motståndarna.

Inför matchen var jag faktiskt lite orolig över de psykologiska faktorerna som skulle kunna spoliera matchen för vår del, med tanke på att vi redan var klara för avancemang och IFK säkerligen ville avsluta med att ta sin första seger i turneringen vore det ingen jätte skräll om de vore mer "taggade" än oss. Nu med facit i hand tycker jag att vi gick in med precis den inställningen som man kan kräva och som behövs för att vi ska kunna vinna en sån här match. Motivationsfaktorer fanns också i och med den tuffa konkurensens som finns i laget och på det, en kommande semifinal!

Nu väntar som sagt semifinal på måndagkväll klockan 18.00, motståndet är i skrivande stund oklart. Det står mellan vinnarna i grupp 2 och 5 som under morgondagen kommer att mötas i en kvartsfinal. Potentiella vinnare i de grupperna är om jag förstått saken rätt; Stöde, Lucksta, Kovland och Essvik.

Robin, Macke och linslusen André Grim var alla nöjda med dagens insats!