After Game: Stöde IF

Igår avgjordes Värmecupen 2014. Tyvärr tog resan slut i semifinalen för Alnö IFs del. Förlust mot division fyra kollegan Stöde med 2-1 efter 0-1 underläge i paus.

Sätt till gruppspelet blev semifinalen närmast rakamotsaten när det gäller både att släppa in och göra mål. Det var en lite konstig match tycker jag, där vi skapar lägen och är spelförande men gör bara ett mål. Stöde och andra sidan var läskigt effektiva och gjorde 2 mål på, ja? – inte så mycket…

Alnös mål gjordes av Adam Johansson som hoppade in som höger yttermittfältare. Robin Nordin serverade honom med en smörpassning mellan Stödes ytterback och mittback, Adam sprang sig fri och kunde elegant dra en vrist efter backen och sätta dit 2-1 i matchens sista minut. Innan det så hade Stöde tagit ledningen tidigt i första halvlek ur en synnerligen misstänkt offside situation, och under den största Alnöpressen i andra halvleken kunde man också dubbla sin ledning.

Hur konstigt det än kan låta efter en förlust så är det också tjusningen med fotboll och precis i den här matchen, som alla andra matcher är det målen som räknas i slutändan. Värmecupen som helhet har bjudit på många fina anfall och ett genomgående bra försvarsspel från vår sida så trots förlusten i semifinalen kan vi inte vara annat än nöjda över våra insatts. Nu har vi skaffat oss ett bra läget att ta revansch på Stöde två gånger om i serien dessutom.

Som tidigare nämnt är det flera spelare som gjort en riktigt bra turnering och det är därför extra roligt att vi också fått med två stycken spelare i Värmecupen All Star Team 2014, dessa är André Grim som mittback och Philip Lundqvist som innermittfältare, stort grattis till Er!

Kan hemligheten till framgångarna sitta i precis den här stretchövningen?