After Game: Sund IF

Så lider en riktigt trevlig fredagkväll mot sitt slut. Seger med "3-0" mot Sund i Värmecupens andra omgång och säkrat avancemang till semifinal på måndag.

Lokalfotbollen sammanfattar egentligen matchen rätt bra med två meningar;

- "Alnö är hela tiden på rätt sida och tvekar inte att snabbt ställa om när läge ges. Ölaget uppträder mer som än div. III lag än kollegorna på fel sida sundet"

Vi börjar matchen med en härlig energi och hittar snabbt in bakom sunds backlinje flera gånger om. Vi har under första 10 minuterna flera fina kombinationer där vi så när kan rinna igenom till frilägen men det lila sista saknades. Det är också en sådan situation som leder till 1-0 efter en bollvinst och djupledsboll på Robin Nordin som fri med målvakten trycker upp bollen i nättaket. Strax därefter rinner Robin igenom igen från högerkanten men vänsterskottet går över. Pausvila och det känns som ledningen kunde varit större.

Andra halvlek börjar trevande första 6 minuterna där Sund tar tag i taktpinnen, vi ligger med 9 man på rätt sida av bollen och bevakar händelserna. De farliga chanserna uteblir med undantag för ett skott strax utanför straffområdet som JG kan rädda nere vid sin vänstra stolpe.

Vi sticker upp några gånger, bl.a. är vänsterback Hamberg framme med några fina inspel och ett skott som går strax utanför. När matchen börjar lida mot sitt slut fastställer Hammarn slutresultatet till 3-0 efter ett volleyskott som till Kerttus förtret letar sig in i högt i bortre hörnet. (Kerttu stod bakom hammarn och "har aldrig varit så fri" ).

Nu ska vi avsluta gruppspelet snyggt i morgon med match mot IFK Sundsvall (16.00) och göra allt för att hålla förlust kolumnen tom.  Precis som inför den här matchen kommer det bli en del förändringar i startelvan imorgon.

Som en liten parantes han man både med matchen och utröstningen i Let´s Dance!