After Värmecupen game- Kuben

Alnö IF klev in i värmecupens första omgång 2014 som regerande mästare. För motståndet stod fjolårets semifinal motståndare Kubikenborgs IF.

Redan efter 3 minuter tog kuben snöpligt ledningen efter en fin lyftning in bakom vår backlinje följt av ett kliniskt avslut vid bortre stolpen. Efter målet lyfter vi upp spelet något och vaskar fram en dubbelhörna som Davve Hamberg trots vindens motarbete kan skruva direkt in i mål, grande!! I och med handikappregeln tar vi ledningen med 2–1. Resterande del av halvleken förblir chansfattig.

Andra halvlek är bara några minuter gammal när våra två nyförvärv för säsongen samarbetar och utökar ledningen. Robin Nordin får lite yta framför Kubens backlinje och spelar bollen ut till höger till Jimmy Ilvonen som elegant lyfter en lyra över Kubens målvakt och in i bortre hörnet, riktigt snyggt avslut även om elaka tungor talar om ett misslyckat inlägg!

Efter ledningsmålet pressar kuben för en reducering men vi försvara oss väl och släpper inte till några direkta farligheter. Trots detta får Kuben en straff i den 46e minuten efter en tröjdragning i höjd med straffområdslinjen. Grannas i ett hörn och bollen i ett annat = 3-2, vilket också blir slutresultatet och 3 poäng är ett faktum.

I och med fjolårets seger spelar Alnö i år i "elitgruppen" med division tre lagen Kuben och Sund, samt fjolårets division tre lag IFK Sundsvall. Tuffa papper såedes! Till skillnad från övriga grupper går två lag vidare från gruppen och direkt till semifinal. Nästa match spelas på fredag kväll mitt i letś Dace, för motståndet står Sund!

För att vara årets andra match och dessutom mot bra motstånd så kan vi inte vara annat än nöjda med våran insatts, även omdet fortfarande finns mycket att förbättra så är vi helt klart på rätt väg.