After Game: Matfors IF

Så var premiären äntligen avklarad, och det blev en jämn tillställning mot nykomlingarna Matfors. Seger till slut för öborna med 3-2 efter att André Grim återigen visat gammal allsvensk klass när han skruvat in en frispark i slutminuterna, återkommer till det.

Vi börjar matchen riktigt bra första 10 minuterna och pressar tillbaka Matfors långt ner i banan och kan snabbt och effektivt bryta deras uppspelsförsök. Denna delen av matchen skulle också visa sig vara vår bästa period och nog borde vi gjort både ett och två mål när tillfällen bjöds. Det gjorde vi tyvärr inte utan Matfors kunde istället chocka hela Västhagen när de med sitt första skott på mål trycker dit 0-1 efter att högt upp i banan brutit en "speluppbyggnad" från vår sida. Avslutet må jag säga var kliniskt om dock från rätt lång distans. Efter målet blir vi lite skärrade och Matfors skapar några ströhörnor. I en jakt på kvittiering skapar vi i slutet av halvleken några riktigt fina lägen men antingen går skotten utanför eller motståndarmålvaken gör en fin rädding.

0-1 underläge i paus var inte precis det man hade drömt om natten innan. Ett byte och lite taktiska diskussioner senare så går vi ut och gör relativ snabbt 1-1 efter att "Mawe" balanserat på förlängda mållinjen efter ett inkast och kan ur noll vinkel skjuta en riktig sorkdödare vid första stolpen och 1-1 är ett faktum. Efter målet tycker jag att vi har det mesta och det bästa men Matfors är hela tiden farliga i sina omställningar och efter lite taffligt försvarsspel kan Matfors återigen ta ledningen i matchen med bara kvarten kvar att spela.

2-2 kommer med 10 minuter kvar på klockan, det är återigen Mawe som kan sätta bollen i nät efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet. Med trebackslinje jagar vi sedan segermålet och närmast ett spelmål är Robin Nordin som fri med målvakten skjuter strax utanför. Tillslut kommer dock lednings och segermålet efter att Hammarn uppvaktats bryskt i ryggen bara metern utanför straffområdet. På den efterföljande frisparken skruvar André Grim bollen över muren och in vid målvaktens vänstra kryss, klockan stod då på 90+1.

Premiärer är alltid lite speciella och det här blev lite väl spännande för min smak. Spelet stämde inte fullt ut och jag är inte förvånad om det tar ytterligare någon match innan vi fått igång maskinen till 100 %. Tre poäng och en fin start på 2014 års seriespel! Nu ser vi fram emot en bra vecka med två stycken träningar, renovering av omklädningsrum och match på fredag mot Söråkers FF.

Imorgon får ni se vem som blev historisk när han som första Alnöspelare fick dra på sig "The Island Jacket".