ALNÖ IF PRESENTERAR: THE ISLAND JACKET

Nu är det inte länge kvar innan dagen vi väntat så länge på äntligen är här! På söndag smäller det nämligen, seriepremiär i Medelpadallsvenskan 2014!

Nytt för i år i Alnö IFs herrlag är "The island jacket". Den hade ju även kunnat heta ö jackan eller något annat töntigt men ni hör väll hur skönt the island jacket rullar på tungan?? 

Denna skräddarsydda kavaj i renaste italiensk bomull, framtagen i en beige kulör för att matcha den solbrända italienaren får nu chansen att pryda matchens lirare i Norrlands Hawaii och Alnö IF. 

Jag tänker så här; Vi spelar en fotbollsmatch, vinner förslagsvis med kanske 2-3 kassar och någon spelare i laget har gjort en superb insatts och förtjänar att prisas lite extra. Denna personen får då äran att under en aftergame- intervju med Mackes hörna bära "The island jacket". Innan intervjun har spelaren dessutom prytt sitt och motståndarnas namn samt slutresultatet på kavajens insida tillsammans med en kortare kommentar om sin insats. Efter intervjun går kavajen tillbaka till sin plats (hissas i taket!?) för att sedan plockas fram till nästa match och nästa matchenslirare. The island jacket är således ett klassiskt vandringspris till matchens lirare.

Det här med vandringspris har ju onekligen sina för och nackdelar. Det värsta man visste när man var liten var ju just när man vann någonting häftigt och det visade sig att förstapriset var ett vandringspris... "Jaha, den där pokalen måste vi lämna tillbaka nästa år tänkte man..." Samtidigt är det lite tur för jag skulle inte ha plats i mitt prisskåp för 2 års totalsegrar i skolfotbollen, DM i femmanna osv. Jag känner mig dock inte helt tillfreds med att The island jacket ska vara någonting som man känner att man "aldrig kan få som sin egen"- därför går jackan slutligen till säsongens bästa spelare. 

Matchens lirare ja. Det blir ju nästan lite fuskigt nu när jag tänker efter. Jag har gjort en snabb kalkyl och kommit fram till att vi kommer kunna kräma ur 5 procent extra ur varje spelare nu när dom vet att det är en tävling om fräsch kavaj. 5 % på 11 startspelare är 55% extra, lägg där till avbytarna och vi får nästan en hel extra gubbe på planen! Är det ens lagligt att göra så här? - Palla få poängavdrag i år igen liksom..!

Slutligen så tänker ni säkert "men vad får han allt i från" - ja, kavajen är köpt på Erikshjälpen för 49 kr och en penna tänkte jag försöka stjäla av Mange. Ses på söndag! Vem blir den första att vinna The Island Jacket och skriver samtidigt in sig i historiböckerna!? På söndag får vi svaret.


Kommentarer
Postat av: berlo

Om en italienare skall pryda denna vilket motstånd finns egentligen för berlo?

2014-05-03 @ 19:39:40
Postat av:

Fantastiskt!!! Men ja, vart får du alla idéer ifrån? Haha! :) Du är fan inte mänsklig!

2014-05-04 @ 18:53:27
Postat av: GRATTIS MAWE

#Välförtjänt

2014-05-04 @ 19:39:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0