After game- Essvik

I lördags var det en ny topp match i division 5, för motståndet stod Essvik. Inför matchen handlade mycket om att det var vårsäsongens sista match, att vi skulle avsluta på bästa sätt och inte spara på någonting. Första 5 minuterna såg lovande ut och vi tog direkt tag i kommandot och pressade Essvik ner i banan, men Essvik visade sig vara riktigt sega och krigade tillbaka och tog efter ca 15 minuters tag i spelet rejält och var det klart bättre laget under första halvleken. De grönklädda hade även ett par riktigt vassa chanser att ta ledningen i första halvlek, bland annat en dubbelsituation efter hörna där Jocke Martinsson räddade två gånger om på mållinjen. Även Jocke Grannas i kassen får göra några bra räddningar. 0-0 står sig till paus efter säsongens hittills sämsta halvlek av Alnö.

I pausen kom vi överens om att helt glömma första halvlek, den var alldeles för dålig för att överhuvudtaget kunna bygga vidare på. Vi gick därför igenom riktlinjerna inför den andra halvleken, vilka svagheter och styrkor både vi och våra motståndare hade och skulle sedan gå ut och göra en riktigt bra andra halvlek. Riktigt så blev det tyvärr inte.

Andra halvlek är om möjlig ännu sämre från vår sida men halvleken är ändå jämnare. Det är dock fortfarande Essvik som skapar de vassaste lägena, även om Alnö sticker upp ibland, bland annat har Jonte Åhlin ett friläge som han inte lyckas förvalta. I och med vårt dåliga spel smög sig frustrationen så sakterliga fram och fokus flyttades på helt fel saker, (läs domaren). I den 85 minuten får Essvik en mycket tveksam frispark 1 meter utanför Alnös straffområde, centralt i banan. Det är Dan Jonsson som vinner en luft duell, inga armar eller andra O-schystheter, han är bara 3 huvuden högre än deras forward, ett riktigt skit domslut om ni frågar mig. På den efterföljande frisparken skjuter Essvik via Alnömuren 1-0. Sista 10 tycker jag att domaren tappar matchen totalt och delar ut en varning i exakt varje situation, matchen är överlag  sönderblåst och när slutsignalen lyder har Alnö fått 8 varningar och 1 rött kort, efter slutsignalen delas även ett andra röttkort ut. Vi gör tyvärr våran sämsta match för säsongen, nu blir det skönt med några veckors vila, som serieledare dessutom.

I det sista stycket ombedes känsliga läsare att inte läsa.

Jag måste bara få ifrågasätta hur en ”assisterande domare” kan säga till en spelare att han är helt dum i huvudet och är en jävla idiot, helt oprovocerat. När man sedan ifrågasätter hans uttalande får man bara ett ”håll käften på dig” i ansiktet. Lek med tanken att situationen hade varit omkastade, hur många matchers avstängningar hade spelaren i fråga fått då? Givetvis är situationen enbart pinsam och förkastlig. När detta ifrågasätts efter matchen får Hellas syna sitt andra gula kort och blir avstängd nästa match, linjemannen och andra sidan kan fortsätta bete sig hur som helst och kommer få lika mycket betalt nästa match.

Avslutningsvis är det vårt dåliga spel som gör att vi tar noll poäng idag, inte domarinsatsen. Fridens liljor.