Ny kategori!

Inom en snar framtid kommer en ny kategori här på bloggen att göra debut. Kategorin heter "En dag med (spelar namn)".
Tanken med kategorin är att alla i laget kommer få en egen dag på bloggen, personen i fråga kommer att beskrivas och svara på en del snabbfrågor. Detta blir en gyllene möjlighet för alla er som inte känner det här fantastiska laget och även ett roligt sätt för oss i laget att lära oss mer om varandra. Vem som blir först ut i den nya kategorin vet inte ens han där uppe.


After Game

Klockan är 20.52 och ur omklädningsrummet hörs tonerna från årets nya vinnarlåt "för alla oss". Alnös herrar har precis tagit sin femte raka seger och börjar nästan bli lika bra på att sjunga som spela fotboll. I och med segern befäster Alnö sin serieledning. Viskan har precis besegrats på bortaplan med 1-8 efter en fantastisk laginsats av de rödklädda.


Matchen började på bästa tänkbara sätt för gästerna och efter 15 minuter hade El Capitan Peter Hällström gjort ett äkta hattrick. 30 minuter senare satt grabbarna i omklädningsrummet och drack vatten med en betryggande 1-6 ledning att ta med sig in till andra halvlek. Trots att man alltid vill göra två bra halvlekar är det alltid svårt att ladda om efter en sådan urladdning som första halvlek erbjöd. Andra halvlek håller betydligt sämre kvalité än den första men Alnö kan ändå utöka sin ledning två gånger om och fastställa segersiffrorna till 1-8, i och med detta får man även sin andra tremålsskytt för kvällen, Daniel Yngvesson. Summa sumarum så fortsätter segertåget!
Målskyttarna för Alnö IF:
1-0 Peter Hällström 7 min
2-0 Peter Hällström 11 min
3-0 Peter Hällström 15 min
4-0 Jonathan Åhlin 19 min
5-0 David Hamberg 24 min
6-1 Daniel Yngvesson 34 min
7-1 Daniel Yngvesson 80 min
8-1 Daniel Yngvesson 89 min

Daniel Yngvesson, 3 mål och skytteligaledrae i div 5!

 

 

Peter Hällströms omtalade lottoskor gjorde de tre första målen för kvällen.

Tankesmedja

 

Som tidigare nämnts kommer vi att utföra en större renovering av vårt omklädningsrum inom en snar framtid. Här följer lite fakta om projektet:

Kodnamn: Projekt LR (locker room)
Projektansvarig: Andreas Kranz Ohlsson
Visionär: Pontus Melander
Designer: Peter Hällström
Controller: Magnus Svensson
Hantverkare: Spelarna i herrlaget
Deadline: Färdigt sommaren 2012

I min roll som visionär ser jag det som mitt ansvar att lägga fram så många och samtidigt bra tips som möjligt. Jag frågade Kranzen vilken budget vi hade att hålla oss inom så att jag kunde begränsa mig lite, men då PA inte hade något riktigt bra svar på den frågan beslutade jag mig för att tänka brett! Här följer ett litet axplock från de drygt 200 förslag jag mailade Kranzen tidigare i veckan: 

1. Två st pooler i mitten av omklädningsrummet, ett st varmbad och ett st isbad.
2. Ett flertal LED tv apparater ska installeras och sänkas ner från taket, viktigt att man kan se på tv vart man än befinner sig i rummet.
3. Samtliga spelare bör få en IPad intill sin plats så att man kan twittra innan, efter och under matcherna.
4. Ett stort trädäck ska byggas i anslutning till omklädningsrummet, här ska givetvis en grill och bantunna finnas.
5. Det gamla taket bör lyftas bort och ersättas med ett glastak, när detta ändå ska göras kan takhöjden ändras till ca 5 meter. 

Har ni några fler förslag? Lämna en kommentar :-)

 

 

 

Wikman kommer förmodligen få en egen lite skolåda att byta om i, givetvis med alla faciliteter som behövs, så som kombinerad dusch/toa, trådlös bandspelare och brandvarnare.

 


Jysk by night


Då vi på redaktionen fått in sprillans nytt material från helgens lagarbete på Jysk kommer här en liten uppdatering. Det hela handlar om sergeant Svedberg och Nilsson som hade äran att ha 01.00-06.00 passet på lördag "morgon". Dessa unga herrars huvuduppdrag var att hålla Jyskparkeringen folktom och se till att de utemöbler som fanns på parkeringen vid skiftets start även fans där vid skiftets slut. Detta gjorde dem med bravur!

Fram emot vargtimmen när stearinljusen brunnit ut, batteriet på datorn dött och doften i Luthmans annars så vackra husvagn började bli aningen för påträngande gav sig grabbarna ut för att reka området. Med på sightseeingen hade de båda lyckligtvis med sig en kamera!


Inför träningen- Gräspremiär!

Efter många om och men känns det närmast som en utopi att vi äntligen kommer få entra slädas gräsplan ikväll på träningen. På något vis känns det som att de är nu vi verkligen kan börja säsongen på allvar, ganska fantastiskt att kunna säga så efter fyra raka vinster. Känslan att få börja träna på sin egen gräsplan är smått euforisk och är svår att beskriva med ord men kan närmast jämföras med när man som 8 åring på julafton öppnar de största och hårdaste paketet under granen och inser att det är bilbanan som du önskat dig mest av allt.

Lyckan som uppstår när du vet att du ska träna på gräs är den precis motsatsen till besvikelsen som uppstår när du förstår att du ska träna på släda grus, detta i sin tur kan närmast jämföras med när du öppnar ett litet mjukt paket av mormor och inser att det är ett par blommiga strumpor i fel storlek.

Övriga tankar och funderingar:

Kommer Hällas göra succé i sina nya Lotto skor eller är ett skavsår de är enda avtrycket dem kommer efterlämna?

Vem är brunast av Jack och Jonte?

Kommer steroen stå i omklädningsrummet som om ingenting har hänt?

Vilka vinner den åtråvärda ”Dumlematchen”?Hellas har skrivit nytt sponsoravtal med Italenska fotbollsjätten Lotto. Ikväll gör hans nya Lotto sulor "Stadio" debut på träningen. Säkra källor ger gällande att skorna max får 2 matcher på sig att leverera. Ett par röda Lotto Fuerza sägs vara beställda för att rädda en eventuell flopp. Oddsen talar däremot för flipp!


Lagarbete

Fotboll handlar till stor del av lagarbete. I helgen har en del spelare från Alnös herrar bokstavligt talat gjort ett lagarbete. Jysk i birsta har haft en megarea och haft uppemot 1000 kunder om dagen som åkt land och rike runt för att köpa nya utemöbler och annat smått och gott.
Alnö har i tre nätter haft minst 2 personer i arbete för att vakta alla möbler som Jysk haft utanför sin butik. Dagtid har grabbarna fått visa sig från sin bästa sida när dom sålt korv och hamburgare till utsvultna kunder. En stor eloge till alla er som ställt upp och jobbat i helgen, och ni som inte kunde eller behövde delta behöver inte vara ledsna, det kommer fler tillfällen!
De personer som bidragit till extra klirr i kassan från herrlaget är:
Tomas Svedberg
Leif Yngvesson
Magnus Svensson
Peter Bingman
Peter Hällström
Johan Hammarberg
Jocke Martinsson
Marin Luthman
Victor Svedberg
Nicklas Wood
Joel Nilsson
Jojje och Martinsson vänder burgare som om dem aldrig gjort annat!

Enith

Sist jag pratade om Enith var 2006 när jag tog studenten. Vi i klassen hade två ramsor som vi tjoade om vartannat i flera timmar, "vi är inte full vi har pollenallergi" och "vi har Enith vem har ni?". Riktigt uppfinnelserikt kan tyckas så här i efterhand.

 

Enith, min mentor under 3 år i gymnasiet, hon man fick sitta öga mot öga med när man hade hoppat över historian för att stannat kvar på gympan och köra warszawa eller pricken. Om hon skulle veta att jag skaffat blogg hade hon förmodligen blivit mycket förvånad, aningen oroad och samtidigt oerhört stolt. Jag som tillhörde gruppen av elever vars snittbetyg räddades av 800 poäng idrott. Nu kommer det med största sannolikhet att dröja minst sex år igen innan jag pratar om Enith, men på något vis kändes det ändå som att hon gjort sig förtjänt av ett inlägg med tanke på att hon stod ut med mig och ett gäng andra under tre års tid.

 

Nog om de...

 

Folk utvecklas i olika takt och är olika mogen i olika åldrar. Alla kan ju inte vara lika självgående som Niklas Wood när man är 16 år! De sägs att tjejer mognar snabbare än killar, de har jag aldrig riktigt märkt men de är väll en annan historia. Som fotbollsspelare är det inte alltid den största talangen som blir den bästa fotbollsspelaren. Det finns mängder av exempel på stora Svenska fotbollsspelare som utvecklades sent och aldrig överhuvudtaget skulle få vara med i ett landskapslag eller spela med en äldre åldersgrupp. Ta två av våra hjältar från VM -94, Henrik Larsson som var för liten och klen tyckte tränarna. Jonas Thern å andra sidan var för knubbig. Ett gäng år senare fyllde dom på prisskåpet med någonting som få andra svenska fotbollsspelare kan konkurrera med, nämligen ett VM brons. Ett annat exempel på sen utveckling är Mikael Nilsson som spelade i div 6 när han var 20 år, 2 år senare spelade han i allsvenskan, resten är historia nu!

Jag är helt övertygad att vi har ett helt gäng spelare i dagens Alnö som kan bli riktigt duktiga bara dom själv vill.

 

// Melle


Beskrivning av Alnö herrars blogg!

Att gå omkring dagarna i enda och inte få dela med sig av sina tankar och funderingar kan vara oerhört frustrerande och kan få vilken riddare som helst att bryta ihop... De där vet jag inte så mycket om och det har egentligen ingenting med den här bloggen att göra, men de lät jävligt bra!


Varför en blogg? Om det fanns ett enkelt svar på den frågan skulle jag svara enkelt. Nu blir det lite mer komplext. Huvudtanken med bloggen är att skapa en plats där vi och alla våra supportar kan följa utvecklingen i laget under säsongen på ett lite djupare plan än vad som erbjuds på hemsidan. En plattform för diverse verbala attacker och gliringar och framförallt en plats att följa det kommande EM tipset som större delen av laget valt att delta i (mer on det senare).


En blogg kändes till en början lite väl år 2000. Året då mer eller mindre alla skulle ha blogg. Då var jag betydligt mer sugen att istället starta en twitter som "alla andra" kändisar har, men då hade jag inte kunnat skriva så här långa inlägg... Lägg även märke till att jag kallade mig själv kändis. Sista anledningen till varför jag startade den här bloggen är för att förbättra min stavning och sluta särskriva hela tiden, alltså av rent egoistiska skäl.

Vem vet, tids nog kanske den här bloggen kan bli så stor och känd att vi kan locka hit en gästkrönikör. Den omöjliga drömmen vore givetvis en sådan stor skribent som som signaturen "signerat BK".


RSS 2.0