Linslus!

Snygg-Måns har återigen blivit haffad av en reporter för att svara på några frågor. Sist var under OS när "Måssa" tog sig friheten att framhäva sig själv som en bra simmare.
 
Här i dagarna har han fått svara på frågan "Hur tycker du en bra mamma ska vara?"
 
 
 
 
 

Dagens look alike: Marcus Westin

Efter drygt en veckas uppehåll kommer det nu dyka upp lite nya look alikes på bloggen!
 
 
 
                                  Marcus westin?                      Markus Fredén?
 
 
 
 

Markus Fredén:

38 åring som var deltagare i TV4´s succé program Sveriges mästerkock under 2013. Äter allt men gillar framförallt lassange med ett glas rödvin.

 

 

Marcus Westin:

”Mawe” är ett av årets nyförvärv till Alnö IF. En hårt arbetande forward med IFK Timrå som moderklubb. Skulle utan facit gissa att mawes favoriträtt är grillat med en stor stark.

 

 

 


Mackes Hörna, avsnitt 8

Macke intervjuar Johan Hammarström på träningen i måndags.
 
 
 

Examen, bolltroll, födelsedag, morsdag och seger!

 

Nu var det ett tag sedan jag knappade på tangenterna på bloggen så jag känner mig verkligen tvungen att publicera ett inlägg omgående, här kommer ett försök till en catch up!

 

Först och främst måste jag naturligtvis börja med att förklara/försvara varför det var helt dött på bloggen under förra veckan. Jag åkte nämligen ner till Gävle i tisdags kväll för slutdiplomering på tränarutbildningen. Innan det var det ganska mycket plugg på kvällarna så jag blev tyvärr tvungen att prioritera bort bloggen för ett ögonblick. I diplomeringen var det 2 stycken teoretiska tentor, (en i fotbollsdidaktik och en i träningslära), två praktiska prov och en matchanalys på matchen Gävle- IFK Göteborg där vi innan matchen fick träffa tränarna som drog förutsättningarna inför matchen.

 

 

Jag och IFK Göteborgs tränare Micke Stahre Inför matchen mellan Gävle- Gtb

 

 

Starhe hade nästan lika bra powepoint presentation som jag brukar ha.

 

 

Medans jag var i Gävle och härjade så lirade grabbarna DM match på onsdagskvällen mot Sidsjö/Böle. En insatts som vad jag förstår hade mer att önska egentligen men som tillslut ändå slutade i en seger och därmed avancemang. Matchen slutade 2-3 efter att vi först tappat en 0-1 ledning till 2-1 för att under matchens sista 15 minuter kunna vänta på steken igen och göra både 2-2 och 2-3. Målskyttar för dagen var Marcus Westin, Victor Svedberg och André Grim. I nästa omgång väntar broderby mot division 4 kollegan Sunds IF.

 

Lördag den 25 Maj var annars en speciell dag för Alnoherrar.blogg.se som tyvärr fick oförtjänt lite tid just den dagen. Bloggen fyllde nämligen 1 år! Stort grattis Bloggen.  

 

 

 

Igår var det träning i solskenet på släda. Macke passade på att spela in ett nytt avsnitt av Mackes Hörna som kommer publiceras senare under dagen. Träningen i övrigt var indelad i tre stycken övningar som var och en fick cirka 30 minuter var. Lite possession, en skottövning och avslutningsvis 4 mot 4 spel. Idag väntar match mot Kovland borta på Ånäsvallen. Snart dags att börja tagga igång för 3 underbara poäng! 

 

 

 
Ett jävligt snyggt bolltroll som jag fick av Olle på träningen igår, en examens present som kommer pryda mitt skrivbord på jobbet framöver. Jag blev både glad och överraskad. Tack Olle!
 
 

En enkel till ön

I dag flyttar vi äntligen ut till ön och naturgräs igen efter alldeles för många månader på plastmattor runt om i länet. Igår var jag ut och fluktade på den gröna gräsmattan på Släda IP. Visst har jag sett bättre mattor under min livstid men jag måste säga att det ser lovande ut, en klippning och lite linjer på de där så! Det ska bli otroligt skönt att komma ut till vår hemmaplan igen, en riktig nytändning!

 

Fördelar: Vi behöver inte vara 20-25 man på en 7mannaplan men 7manna mål eller ett elvamanna mål. Nu blir de ytor och alltid 2 elvamanna mål. = Bättre förutsättningar för bra träningar. Träningarna kan planeras på ett mycket bättre sätt, övningarna ska/kommer att vara klar när träningen börjar, vi tappar således inte 10 minuter av träningen för att diverse övningar ska byggas upp. I övrigt bara en sådan sak som att ha allt material på plats!

 

Nackdelar: Spelarna kommer lämna kvar sina kläder i omklädningsrummet otvättade och efter ett tag börja lukta surströmming och allteftersom träningen bryter ner deras immunförsvar kommer dom bli sjuka för att dom inte tvättat sina kläder...

 

 

 

Grönt!

 

Hemligheten till en grön matta?
 
 
 
 

After Gamge: Svartvik

 

 

 

 


Tyvärr ansågs slädas gräsmatta inte vara redo för spel ännu och det såg länge ut som att det skulle blir grus eftersom Svartvik tackade nej till alla övriga alternativ som erbjöds men efter många om och men blev det tillslut spel på västhagens plastmatta.

Matchen var inte mer än 3 minuter gammal när Svartvik får straff. Jocke Axelsson glidtacklar och snuddar? en svartvik spelare, publiken ropar på filmning, Alnö spelarna blir upprörda men det är redan pekat på elva meter punkten. Domare Backlin beskriver själv situationen som svårbedömd och medger att hälften av domarna skulle friat. Den efterföljande straffen slås i stolpen, kanske var det karma? I de första 15 minuterna är sedan spelet lite hackigt och relativt jämt, därefter tar Alnö tag i spelet och börjar hålla i bollen, samtidigt som svartviks anfall blir kortare och kortare. Trots mycket boll saknas de riktigt heta lägena. Bolltempot är även för lågt stundtals för att luckra upp svartviks försvar. I den 43 minuten får Alnö en frispark några meter in på offensiv planhalva, mängder av spelare samlas i Svartviks straffområde i tron om att bollen ska slås in men bollen spelas istället igång kort på vänsterkanten till Jocke Axelsson som kan göra sin gubbe på kanten och slå in ett inlägg från hörnflaggan, där inne kan brorsan Per knäa in bollen i mål efter en tilltrasslad situation.

1-0 ledning och paus.

I andra halvleken kör vi sedan över Svartvik. 2-0 kommer tidigt genom Jonathan Åhlin efter att en svartviksspelare rensat bollen rakt på Åhlin och in i mål. 3-0 kommer strax därefter genom inbytta vänsterbacken Victor Amund som får en fin passning från Jocke Kollberg/Dahlström så han blir helt fri i straffområdet, vänster foten får tala och skottet går ribba in. I den 80e minuten kommer sedan 4-0 genom Anton Andersson/Widén som fri med målvakten kan dra till på halvvolly och skjuta bollen intill målvaktens vänstra stolpe. Fram till 4-0 har vi spelat riktigt bra och stundtals rullat riktigt fint. Tyvärr tappar vi lite fokus direkt efter målet och Svartvik kan göra 4-1 efter att vi missat en offside fälla.

Det kändes redan i slutet av första halvlek att vi skulle gå segrande ur fighten då vårt passningsspel började stämma. I andra halvlek är det inget snack, för övrigt är det andra matchen i rad som samtliga 18 spelare spelar. I ett lag med många bra insatser höjer sig mittbacken André Grim över mängden och är i de närmaste fel fri.

Riktigt bra inhopp idag av samtliga spelare med extra beröm till Victor med C (svedberg) och Viktor med K (Amund) där den senare gjorde såväl mål som assist som vänster back


I guldfemman får ingen av målvakterna poäng idag heller då Joel Svensson gjorde comeback mellan stolparna. Han var 8 minuter ifrån att hålla nollan.

André Grim har av rådet röstats fram till matchens lirare, k ett otroligt jämt lag med flera bra insatser.

Jonte 1 mål
Anton 1 mål
Amund 1 mål och 1 ass
Jocke Axelsson 2 ass
Kollberg 1 ass
Per 1 mål

I toppen är det fortsatt jämt men till stora delar oförändrat i positionerna. Topp tre:

Svedberg nr 4, 2394 P - Victor Svedberg
Systembo-laget, 2381 P - Glenn Edström
Manchesterforever20, 2240 P- Andreas Holmsten

 

 

Dan Jonsson in Action!


After Game: Östavall

Det var ett revanschlystert Alnö IF som klev in på Skogsvallen den här tisdag eftermiddagen.

 

Direkt från start tog vi tag i taktpinnen och bollinnehavet. Östavall ”parkerade bussen” på egen planhalva och försökte satsa på kontring, dessa avvärjdes dock effektivt av vår backlinje, förutom några strö hörnor.

 

I den 10 minuten blir Johan Hammarström fälld strax utanför offensivt straffområde, medas Östvall dirigerar muren och försöker plocka upp markering inne i straffområdet spelar Jocke Axelsson igång frisparken till en helt fristående Jonathan Åhlin som till höger i Östavalls straffområde enkelt kan prickskjuta in 0-1.

 

Strax där efter får Johan ”Hammarn” Hammarström bollen centralt i banan strax utanför offensivt strafdområde och kan placera in bollen från 18 meter. Elegant lägger han den i ”fel hörrn” för målvakten som står på fel fot vid tillfället, assist av Anton Andersson/Widen.

 

I den 25 minuten fälls sedan Hammarn inne i straffområdet, inga tveksamheter från domare Backlin som pekar på straffpunkten. Straffen sätts säkert i nät av Jonte, som därmed gör sitt andra mål i matchen.

 

Strax innan paus kommer också 4-0, efter fint förspel kan Anders Boman ta god tid på sig och ladda ett skott från ca 20 meter. Målvakten gör en bra räddning men kan inte hålla skottet utan kan bara retsamt se när Anton Andersson/Widén kan rulla bollen i tom kasse på den efterföljande returen.

 

Andra halvlek går av naturliga skäl ner lite i kvalité, Alnö är nöjda med resultatet och bevakar bara ledningen, Östavall försöker men utöver några resultatlösa hörnor har de otroligt svårt att komma till några avslut, Alnö är positionssäkra och kan relativt enkelt avstyra alla försök till anfall. I 70e minuten kommer sedan 5-0 efter en fin spelvändning av Alnö där bollen snabbt byter kant, vänstbacken Viktor Amund kommer på en av många offensiva rider och kan slå ett välavvägt inlägg till Måns som från nära håll kan trycka en nick på mål, målvakten gör dock en bra räddning men är sedan chanslös när Måns kan sätta egen retur i tom bur från ca 1 meter.

 

En bra första halvlek som bäddar för segern, Sköna 12 mil hem.

 

 

Målskytten Måns "Måssa" Hellbergs breda ryggtavla. Foto: Macke

 

 

Guld femman:

 

En sprudlande omgång med mycket poäng. Noterbart: Ingen av våra målvakter fick några poäng under omgången eftersom att det var utvecklingslagets målvakt Kevin Källström som vaktade kassen och höll nollan!

Utöver detta fick gårdagens forward Ante Holmsten 50 poäng för att laget höll nollan eftersom han är uppsatt som back, men André Grim fick 0 poäng då han är uppsatt som mittfältare, fast han spelade back, mycket klurigt.

 

Övriga poäng:

Anders Boman är av Juryn utsedd som matchens lirare.

Johan Hammarström 1 mål och 1 assist,

Jonathan Åhlin 2 mål

Anton Andersson/Widén 1 mål och 1 assist,

Måns Hellberg 1 mål

Anders Boman 1 assist

Victor Amund 1 assist

Jocke Axelsson 1 assist

 

Topp 3:

Svedberg nr 4, 1630 P- Victor Svedberg

Systembo-laget, 1626 P- Glenn Edström

Iggesunds IK, 1558 P- Andreas Ohlsson

 

 

 


Dagens look alike: Robin Karlsson

 
 
 
 
             
                              Robin Karlsson?                      Erik Karlsson?
 
 
 

Erik Karlsson
Född 1990 är en Svensk professionell hockeyspelare som tillvardags spelar för Ottawa Senators. Säsongen 2011 vann han priset Norris Trophy som tilldelas ligans bästa back. Frågan är om det är Robin Karlssons okända bror? I så fall borde Alnö IF få en liten del av de 45 miljoner dollar Erik tjänar under en sjuårsperiod. 
 
Robin Karlsson
Som sagt, är det Eriks okända bror? Robin är Back/mittfältare i Alnö IF, född och uppvuxen på ön. På måndagar går han valpkurs och gillar dödsmetall om man ska tro Alexander Kourtidis. 
 

After Game- Lucksta

After Game: Lucksta

 

I torsdags lirade vi match mot Lucksta, det enda vi kunde inkassera där var säsongens första förlust, 0-2. Efter torsken blev det en helg i ide, men nu börjar jag se ljuset i tunneln igen.

 

Matchen i sig var ingen höjdare från vår del, roten till förlusten hittar vi i första halvlek där vi släpper in båda målen. Vi känns inte ”riktigt där” under första halvleken och förlorar mycket närkamper och är överlag tekniskt dåliga. Andra halvlek blir betydligt bättre men skadan var redan skedd. Nu är det bara att blicka fram emot morgondagens match mot Östavall, de ska få smaka på våran revanschlust!  

 

Guld femman är uppdaterad:

 

André grim, utsedd till matchens lirare, övrigt värt att notera är att Jocke Grannas och Per Axelsson drabbades av varsin varning under matchen och får därför minuspoäng.

 

I toppen hittar vi nu:

  1. Iggesunds IK, 589 P – Andreas Ohlsson
  2. Antons Gäng, 580 P – Roger Fransson
  3. Division III, 568 P – Anonym ägare

Mackes Hörna, avsnitt 7

Macke har lockat sportchefen Magnus Svensson till kameran. Det är dags för Mackes Hörna, Avsnitt 7.
 
 
 

Dagens citatat:

 
"Då får man hämta bollar i skogen igen, jag vet hur Davve skjuter"
 
 
Marcus "Macke" Johansson, om David Hamberg skulle dyka upp på en träning.
 
 
 

Ett ögonblick...

.. David Hamberg, före detta lagkapten och spelare i Alnö IF.

 

 

 

 

 

När man tänker på "Hampe" är det fullständigt omöjligt att inte få den klassiska slagdängan signerad Tomas Ledin på hjärnan, ”Vad gör du nu förtiden, varför hör du aldrig av dig?” .

 

Kanske är det fler som undrar precis samma sak? Därför kommer här en liten intervju med x-stjärnan David Hamberg.  

 

 

Hur får du dagarna att gå runt nu förtiden, när det inte är träningar på kvällarna osv? Som småbarnsfar och husägare finns det alltid något att göra.

 

Vad saknar du mest från Alnö IF? Konditionen och kamratskapen.

 

Hur många kilogram har du gått upp i vikt? Oklart, det är dock några skjortor som stramar åt lite mer nu. Men förmodligen har de bara krympt i tvätten.

 

Vad tror du om Alnös chanser i år? Allt annat än topp 2 måste ses som ett nederlag!

 

Får vi se dig på Släda i sommar? Ja, det är perfekt att åka dit med min son eftersom det är så pass långgrunt.

 

På en skala 1-10, hur stor är chansen att vi får se dig i en Alnö tröja igen?4

 

Många som saknar din guldfemma, kommentarer till de? Vad är Guldfemman? Man måste ha missat mig när info gick ut. Lite konstigt eftersom jag får mail när det är jobb för laget som ska göras?!

 

 

 ....................................................................................................................................................

 

 

Efter att givit alla svaren gick David i sin tur in i intervjuar rollen och skickade med mig tre frågor som jag i min tur tagit med Sportchefen Magnus Svensson, som säger sig kunna tala för hela sportsektionen. Davves frågor i fetstil, följt av Manges svar i kursivt.

 

Har du hört om det är något datum satt för när min tröja ska hissas?  Nej, det diskuteras flitigt inom föreningen men inget beslut taget. Jag har inte sett några pengar från dig på mitt bankkonto heller.

 

Ska den hängas i klubbhuset eller på läktaren (typ som Foppa har på Norrporten Arena)?  Även det beror på pengarna.. de här har vi pratat om så många gånger tidigare, det är ingenting nytt.

 

 

Blir det någon ceremoni i samband med en hemmamatch? Om Davve nappar på mitt erbjudande som Materialare, som förövrigt passar honom mycket bra, så kan det bli en liten ceremoni i omklädningsrummet. Jag tycker att David är som gjort för att ta över efter Ubbe, jag ser honom faktiskt som samma person som ubbe, samma intressen och allting. Han har varit lärjunge i många år nu och det känns som att han bara skulle kliva in i de uppgifter som han var född till att göra.

 

 Tack, David Hamberg! Vi ses när det blivit lite grönare.

 

 


Dagens Look alike: Per Axelsson

 
 
                                Joel Kinnaman?                           Per Axelsson?
 
 
 
 
Joel Kinnaman 
Charles Joel Nordström Kinnaman är en svensk skådespelare född 1979 i Stockholm som kanske är mest känd för sina roller som Frank Vagner och JW i filmerna om Johan Falk och Snabba cash. Just nu gör han karriär i Hollywood. 
 
 
Per Axelsson
Lillebror Per kom tillsammans med storebror Jocke till Alnö IF inför säsongen. Per är en hårt arbetande innermittfältare med Alnö IF som moderklubb men har de senaste säsongerna spelat för IFK Sundsvall. Ryktena säger att han började odla sin mustasch efter att sätt just Joel Kinnaman i filmen GSI. 
 
 
 
Fotnot: Look aliken är sponsrad av en anonym look alike donator.

PAL

 
I helgen har vi varit helt tränings lediga. Skönt för grabbarna med lite vila från fotbollen, på tisdag sätter vi igång och tränar igen. 
 
För mig blev däremot inte helgen helt fotbollsledig. Idag höll jag i någon form av "utbildning" för några tränare från föreningens ungdomslag, fokus låg på att visa upp träningsredskapet PAL så att ungdomslagen skulle få lite inspiration och kunskap om dessa. 
 
PAL är kort och gott en fotbolls vägg där man kan träna på tex hel- och halvvolly eller direktskott. Man kan även träna positionsanpassat, för samtliga positioner inklusive målvaksträning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mer info: http://www.fotbollsövningar.com/se
 

Mackes hörna, avsnitt 6

Efter många om och men kommer äntligen avsnitt 6 av Mackes hörna. Missa inte avsnittet där Macke kliver in i rollen som Sverker Olofsson och pressar Måns rejält. Men vad är det för info Macke sitter inne på? Klicka på klippet nedan så får du svaret. Inspelat i måndags innan träningen. 
 
 
 
 
 
 
Bakom kameran, Marucs Johansson, intervjuar Måns "Måssa" Hellberg.
 

Guldfemman omgång 1- Hundra klubben

 
105 Sålda guldfemmor blev det tillslut för Alnö IF herrar. Grymt bra jobbat av alla som sålt guldfemmor och stort tack till alla ni som köpt en guldfemma och stöttat oss! 
 
Igår klockan 14.23 sålde vi våran etthundrade guldfemma vilket innebär en plats i den ärofyllda 100-klubben. Obs! Det är ej 10 000 metersklubben, men lika viktigt! Då vi lyckades med bedriften att sälja över 100 guldfemmor så vann vi träningströjor från Diadora till ett värde av knappt 4000 kronor. 
 
Efter gårdagens match har tävlingskommittén haft ett möte och utsätt Anton Andersson/Widén till matchens lirare. Utöver detta gjorde Victor Svedberg 1 mål, assisterad av Robin Wikman. Mål nummer två gjordes av Anton, detta utan assist. Rött kort och minuspoäng på Jonathan. 
 
Efter omgång ett är det otroligt jämt i toppen. Topp tre ser ut som följder:
 
1. QPR - 567 poäng, ägare  Anders Wikman 
2. Iggesunds IK - 562 poäng, ägare  Andreas Ohlsson
3. Antons gäng- 559 poäng, ägare  Roger Fransson, (som skapat sin guldfemma baserat på de snyggaste frisyrerna i laget)
 
I botten ligger Janne Pehrsson sist med ynka 64 poäng.  Vad ska man säga? Tänk 0-0 och att det fortfarande är mycket kvar av matchen!
 
Övrig fundering, vart är David Hambergs Guldfemma?
 
 
 

After Game: Medskogs - Premiären!

Mange har försökt sig på någon form av sammanfattning på hemsidan men jag fyller i lite extra.

 

Med tio minuter kvar till avspark ville vädergudarna testa oss lite extra. Det började närmast blåsa orkanvindar på annars så vindstilla Västhagen, platsen där det alltid blåser 3 gånger så mycket som någon annanstans. Om jag hade möjlighet att få bestämma hade jag tagit bort kostgräset och satt upp vindkraftverk istället. Men nu ligger de ju plastgräs där så då får vi väll köra på de då…

 

Matchen inleddes lite trevande men med bollinnehav för Alnö. Medskogs backade hem och gjorde ingen antydan på att vilja styra spelet.  Bolltouchen hos de röda under första halvlek tydde dock på lite nervösa spelare, således var det en del missar i både passningar och mottagningar. Första 15 minuterna hade vi ganska svårt att hitta in bakom Medskogs lagdelar eftersom de låg så lågt och vi var lite för stillastående.

 

I den 17e minuten tappar vi lite onödigt bollen på egen planhalva. Tomas Nässen, stadiums överhuvud och tillika forward i Medskogs drar på vinst och förlust iväg ett skott från 35 meter som vinden suger tag i och bollen seglar likt ett höstlöv in i bortre krysset. Snyggt mål, men hade Nässen ens kommit fram till mål om det varit vindstilla?

 

Efter målet lägger vi in en liten högre växel och spelet blir så sakteliga bättre. Wikman har bland annat ett kanon läge att göra mål men målvakten gör en fin benparad. Ytterligare ett gäng halvlägen lyckas vi skrapa fram men resultatet står sig. Halvtid och underläge med 0-1. En bättre start hade man givetvis drömt om.

 

I pausen var spelarna helt övertygade om att det var lugnt och att vi skulle vända. Och så blev det även. I andra halvleken var vinden som bortblåst, och det var i det närmaste vindstilla. Vårt passningsspel blev bättre och vi bosatte oss på Medskogs planhalva och vi började skapa en del fina lägen. Tillslut kommer även 1-1 efter att Victor Svedberg dragit iväg ett skott tätt intill bortre stolpen. Strax där efter gör även Anton Andersson/Widén 2-1 med ett snyggt placerat skott i målvaktens högra kryss, detta på en andraboll efter inlägg från Jonte. Medskogs keeper gör även en räddning som självaste Taffarel hade varit avundsjuk på när han efter en sidledsförflyttning räddar Victors skott från 4 meter.

 

I den 72 minuten får Jonte ett onödigt rött kort som dels lär rendera i några matcher på läktaren och några hundra kronor i lagkassan. Efter utvisningen har vi en tiominuters period där vi håller bollen bra och får ett mål bortdömt för offside, sista 10 backar vi tillbaka lite och bevakar ledningen. Medskogs förmår inte hota utan segern känns rätt säker. Ingen perfekt premiär men dock tre viktiga poäng, när serien sammanfattas i Oktober kommer ingen bry sig hur poängen togs. Premiären är avklarad och jag ser fram emot kommande mach på torsdag. Jag vill även pointera att jag aldrig förlorat en premiär, tack och hej.  

 

 


Dagbladet

Nu är det 45 minuter kvar till samling inför premiären och ca två timmar till avspark på Västhagen. Jag och Jocke kallade 18 man till matchen under gårdagen och tog sedan ut startelvan igår kväll, idag har vi skissat lite på förutsättningarna och fasta situationer. Inga direkta konstigheter utan vi kommer lira vårt spel som vi gjort hela försäsongen. Känslan inför matchen är fantastisk. Det finns ett litet pirr i magen som sig bör när det är seriepremiär och nog är det skönt att de äntligen börjar! Det finns bara positiva känslor inom mig.

 

Igår var vi med i dagbladet, http://dagbladet.se/sport/fotboll/1.5836733-nykomlingen-vill-avancera-direkt  , min egentliga fråga är om vi hade varit där om vi inte haft en så snygg tränare? ;-) Svaret är väll förmodligen ja... Hur som helst är det alltid roligt med fin publicitet.

 

Nog om det, dagbladet med flera har valt att kalla oss kaxiga nykomlingar och det kanske vi är. Vi har en målsättning och en vision som vi hoppas kunna infria och det är i det stora hela mycket upp till oss själva.

 

Vi är ett sammansvetsat gäng och härlig lag fyllt av duktiga fotbollsspelare som vet vad vi kan, vi behöver givetvis vara ödmjuka inför uppgiften och göra vårat jobb till 100% i varje match. Det som är så underbart är att alla spelare förstår det. Över lag är det en unik situation att man som nykomling blir tippade som favoriter till seriesegern, för det är precis det vi är.

Det är så typiskt Svenskt att inte vilja vara favoriter, att bara kunna ligga i bakvattnet och sätta press på någon annan. Jag tycker vi gör helt rätt som inom gruppen har satt ett mål som triggar oss och som dessutom är en härlig utmaning. Vi hade ju kunna satt samma målsättning som 90% av alla andra nykomlingar brukar göra, ”försöka hänga kvar”.

 

På Nordicbet står vi i 2.25 på serieseger, när hände det senast för en nykomling?

På lokalfotbollen är vi tippade seriesegrare av såväl Janne Pehrsson som motståndarna. Vilket betyder att alla lag vi möter kommer att kämpa 10% extra för att slå oss.

 

Alltid när någon frågar mig vilken division jag tränar brukar jag säga. Division 4, snart 3.

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget, förmodligen behövde jag bara någon att prata med. Nu kör vi!

 

 

 
 

Tiden

Det är som i den där reklamen, satan vad tiden går fort. Jag har inte riktigt hunnit med bloggen på slutet. Igår var det Gävle från 05.20 - 18.30 sedan var det ju division fyra premiär så jag och min kära hade lite sambotid genom att kolla på Lucksta- Essvik, sedan blev det Kuben2- Sund, en match där även Mange valde att sällskapa vid sidan av planen. Nu har vi på ett enkelt och effektivt sätt scoutat 4 motståndare inför serien, är inte de bra så säg?
 
Som sagt, helvete vad tiden går fort! Ikväll kliver vi in i medelpadallsvenskan och tillika division fyra. Match mot Medskogs står på agendan. Återkommer om detta senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
De är bara Jonte som vill vara säker på att vara med i startelvan ikväll. "Jonathan Åhlin, Startelvan = 600 kr."
 
 

RSS 2.0