Inför kickoffen!

Kickoffen imorgon kommer innehålla spelarmöte och en liten genomgång om säsongen. Resterande delen av dagen kommer kretsa kring en livsviktig 7 kamp!

 

Som vanligt vid extremt viktiga lottningar används den ultimata mobila aplikationen ”Team shake”.

 

Start 09.30 på Haga gamla gympahall, håltimme till 15.00 för att därefter samlas upp på Beijer bygg.

 

 

Lag Hiphop!

© Anton Andersson/Widén

Erik Boman

Marcus Westin

Jocke Grannas

Anders Boman

 

Lag Dansmusik!

© André Grim

Per Axelson

Robin Nordin

Patrik Kerttu

Jimmy Ilvonen

 

Lag Pop!

© Johan Hammarström

Adam Johansson

Andreas Strandberg

Måns Hellberg

Pontus Melander/ Magnus Svensson

 

Lag Rock!

© Jack Jonsson

Robin Karlsson

Victor Amund

Dan Jonsson

Philip Lundqvist

Lars "Svasse" Svensson

 

 

 

7 KAMP:

1 & 2 – Sport Praktik

3,4 & 5 – Frågesport av olika slag

6 & 7 – Gruppuppgift

 

Ett ungefärligt schema för dagen:

9.30 – 11.00 ( 7 Kamp 1 & 2)

15.00 – 16.30 (Teori/Spelarmöte)

 

16.30 – 18.00 (7 kamp 3-5)

18.00 Käk

19.00 (6 & 7)

  

Domare: Pontus Melander (Färgad), Marcus Johansson och Micke Backlund (Stenhårda), samt Joakim Axelson (Mutbar).

 

Ni har nu ett drygt halvt dygn på er att prata ihop er i lagen, fixa sponsorer till matchtröjor och muta domarna. Ses imorgon!

 

 

 

 

 


After Fukin Game: GIF Sundsvall U-17

 
 

Norrporten arena, årets första match på “stor plan” för Alnö IF herrar. För motståndet stod ett ungt och piggt GIF Sundsvall U-17.

 

Första halvlek är riktigt bra för att vara första matchen, försvarsspelet är tight och vi släppte inte till några lägen för GIF att göra mål. Framåt gör vi två mål genom Robin Nordin och Adam Johansson, riktigt roligt att våra anfallare hittar målet direkt!

 

Robin blir dessutom fälld vid ett friläge vilket resulterade i en friläges utvisning för en GIF back, men med tanke på träningsmatchandet fick den utvisade spelaren spela vidare. Adam hade även ett friläge där han på halvvolley lobbar bollen över målvakten, men i stolpen!

 

Andra halvlek inleds fullt godkänt första 10 minuterna, där får vi också en straff som Mawe bränner. Efter straffmissen går vi ner oss rejält och blir ganska överkörda av ett piggt och löpvilligt GIF lag. Orken började tryta för oss, rörelsen till bollhållaren blev sämre vilket resulterade i ett betydligt sämre passningsspel än under första halvlek. Dessutom blev positionsspelet mycket sämre och vi orkade inte ta jobbet som krävs, så vi lämnade vår 3 backslinje ensam alldeles för många gånger.

 

Förlust tillslut med 5-2, efter en jobbig sista halvtimme.

 

Hur som helst, bra första halvlek med tanke på förutsättningarna. Dvs. årets första match, inte haft någon träning på större ytor, test av ett nytt spelsystem, tung träningsperiod med ett rejält träningspass kvällen innan match och dessutom mycket spelare borta. I andra halvleken ger orken vika totalt, vilket är både glädjande och skrämmande. Glädjande för vi jobbade hårt, skrämmande för jag trodde vi skulle orka mer. Det är även ”roligt” att vi direkt får se fördelarna och nackdelarna med det spelsystem vi testade. Nu är första matchen gjord och vi ser fram emot fortsättningen.

 

 

 

Erik Boman!

 


Varning för falska sedlar!

 

Vem i laget, med Viktor Amund!

 

Viktor,

 

Vem i laget…

 

Skulle gå längst i sångtävlingen ”Idol” ?
- Anton, helt klart. Både för hans sköna stil och sen vet vi från förra året vad han uträttade i Gävle. Han kanske har utvecklat det i år?

 

Skulle överleva kortast tid på en öde ö?
- Maweh. Han skulle dö snabbast av uttorkning.

 

Kan börja skratta på en begravning..
- Svår fråga. Tycker dom flesta i laget är jävligt känsliga så alla skulle nog fälla en tår. Kanske skulle kunna vara Jocke G då, alla vet ju att målvakter är lite speciella.

 

 

 

 

Mr. Amund


Alnö IF herrar - En serietidning

Serietidningarna växte fram i början av 1930- talet och under 80-talet hade de sin storhetstid i de svenska hemmen. Nu knappt 100 år efter debuten går Alnö IF herrlag i Kalle Anka, Knasen och Fantomens fotspår och blir en serietidning!
 
Det blir en komprimerad variant på några få sidor och som givetvis är en moderniserad och webb-baserad serietidning som kommer att publiceras med lagom ojämna mellanrum. Huvudpersonerna i serien blir lagets spelare och ledare. Den första tidningen ligger redan färdig för publicering i skrivande stund och jag är ganska nöjd med resultatet men måste ändå tillägga att serien förhoppningsvis kommer att utvecklas med tiden och bli såväl roligare som snyggare!
 
 
 
 
 
 

Mackes Hörna, S02E01

Efter sanslösa påtryckningar har det äntligen blivit dags för premiären av Macks hörna, säsong 02, episod 01! Macke har använt kameran flitigt och redan arbetat fram en dryg timme film under januari och februari månad. Precis som vanligt får inte allting igenom den hårda "censuren" som råder. Nog om det!
 
 
Macke Hörna S02E01
 
 
Vi mjukstartar säsongen med en kortare spelarintervju. Så först ut i andra säsongen är ynglingen och nyförvärvet till a-truppen. Philip "Phille" Lundqvist!
 
 
 
 
 
 

un normale Sabato

Precis som rubriken tyder har det varit en helt vanlig lördag idag. Dagen inleddes med stationsträning i haga gamla gympahall, 12 stationer och två varv just denna dagen till ära. Bra uppslutning, glatt humör och hårt jobb kryddade tillställningen. Roligt att se! Nu är det inte många lördagar kvar, eller det är det garanterat men inte lördagar av just denna genre. Det blir träningsmatcher som får förgylla våra lördagar framöver istället.
 
 
Under den efterföljande stretchingen lyckades jag få en bild på 4 tankspridda spelare. Efter att studerat bild noggrant är jag rätt övertygad om jag lyckats läsa åtminstonde tre av fyra tankar. Vad tror ni? 
 
 
 
 
 

Vem i laget...

Turen har kommit till Per Axelson i kategorin "vem i laget".
 
 Så Per, Vem i laget...
 

Skulle gå längst i ”Sveriges mästerkock

- Eftersom konkurrensen är bristfällig och utseendet har inget med hur bra man är på att laga mat, (Mawe? Markus Fredén? se lookalike) väljer jag mig själv.

 

Tror vissa i detta lag har svårt att ens hitta till köket och om dom gör de kan de bli problem att värma den där billys panpizzan dom köpt till middag.

 

 

Skulle åka ur ”Lets Dance” först?

- Skulle kunna vara vem som helst förutom anton, men Jack på oscar är ingen vacker syn.

  

 

Skulle hantera en lottovinst på 5 miljoner sämst?

 - Dött lopp mellan Mawe och Kerttuu, som skulle få den smarta idén att... "de här går att dubbla upp på kasinot" speldjävulen har ett starkt grepp om dessa gossar från den lågutbildade kommunen.

 

 

Tack per!

 

 

Bloggen har fått in mycket frågor om just Per Axelson och varför han varit borta några lördagar och annars tränar på egen hand. Som vanligt finns det inga enkla svar utan mest rykten.. Det rykte som florerar på flashback gör gällande att Per är ute och räddar världen på nätterna och är sliten på lördagmorgon samt träningarna. 

 

 

 

 


En dag med: Adam Johansson

När Adam inte går i skolan så har han spottat in kassar under mittmediacuppen och går en spännande säsong till mötes. 16 åringen gör sin första säsong för Alnö IF herrlag men har sedan många år tillhört föreningen. Adam är 188 cm lång och 70,5 kg lätt och han har tidigare representerat GIF Sundsvall. Han har fortfarande möjlighet att uppfylla sin barndomsdröm, nämligen fotbollsproffs i Premier League. I år hoppas Adam att han kan utvecklas till en bättre anfallare. Till en öde ö skulle Adam ta med sig en båtbyggare.

 

 

 

 

 

Favoriten:

Favorit dryck: Trocadero
Favorit mat: Kinamat
Favoritfotbolls lag: Manchester United

Favorit fotbollsspelare: Cristiano Ronaldo

Favorit position på planen: Forward 
Favorit musik:

Favorit film: Warrior

Favorit fotbollsminne:

Favorit färg: RÖD

 

 

5 Snabba:

Storstad eller solsemester?-  solsemester

En bok eller film? - Film

Pepsi eller Coca cola? - Pepsi

Android eller Apple? - Apple

Hus eller lägenhet? - Lägenhet

 

 

Om Adam får chansen att fylla i bästa fotbollsminne nästa år hoppas vi att svaret blir ”min första säsong i A-laget” =) Gällande bästa musik får vi hoppas att han tar intryck av rätt personer i laget....


After Game GIF Sundsvall U-19.

 

Årets sista match i Mittmediacupen spelades i måndags. Placeringsmatchen mot GIF Sundsvalls U-19 blev en jämn och tät tillställning där vi först tog ledning med 1-0 genom en fin ”frisparks variant” där Grimmen spelade Jimmy Ilvonen som kunde lägga in bollen i öppen kasse. Efter målet tar GIF över taktpinnen och kan kvittera innan paus.

 

Andra halvlek är fortsatt jämn men efter att vi hamnat i underläge och flyttar fram positionerna tillåts GIF kontra på oss och kan vinna rättvist med 4-3.

 

Nu blickar vi framåt med några veckor av hård träning innan vi kliver in i nästa fas av försäsongen, nämligen värmecupen!

 

 

+/- Statistik

André Grim +1 (1 mål)

Viktor Amund: +1

Erik Boman: -1

Jocke Axelson: -1

Dan Jonsson: +2 (en halvlek)

Robin Nordin + 2

Marcus Werstin +/- 0 (en halvlek)

Jimmy Ilvonen:  +/- 0 (1 mål)

Patrik Kerttu: +/- 0

Robin Karlsson: -2

Måns Hellberg: -2


Adhurim ”Agge” Binakaj lämnar Alnö IF!

Efter två säsonger i den röda tröjan lämnar Agge Alnö IF och Medelpad för att flytta tillbaka till Kristianstad och Skåne. Agge lämnade hastigt och han inte ta farväl av sina lagkamrater utan väljer att göra det här på bloggen istället.

 

 

”Jag ha haft en fantastisk tid i Alnö IF. Jag vill tacka alla ledare, tränare och spelare för den här tiden. På grund av separation har jag bestlutat att flytta tillbaka till Skåne. Jag har haft två riktigt roliga år i Alnö, det är inte bara träningarna och matcherna som varit roliga utan även spelarna när man träffat dem ute och så, det är ett jävligt roligt lag alltså. Jag har alltid känt mig bra behandlad och välkommen i laget. Det har varit roligt att få vara med på den här resan från division 5 till att nästan vinna fyran i fjol. Jag kommer fortsätta följa laget via bloggen och så. Se nu till att vinn serien i år grabbar och som sagt, tack för den här tiden. /Agge ”

 

 

Agge kommer med största sannolikhet att fortsätta karriären nere i Skåne, just nu rehabtränar han efter sin fotskada. Vem vet kanske får vi se Agge i Malmö FF i framtiden =)

 

 (Bild kommer i eftermiddag)

 

Vi i Alnö IF önskar givetvis Agge lycka till i framtiden och tackar för den här tiden.

 

Har ni några ”sista ord” till Agge så lämna en kommentar!


Ett ögonblick...

... Johan "Hammarn" Hammarström, bästa målskytt i Alnö IF 2013.
 
 
 

Det är naturligtvis mycket glädjande att du kommer spela ytterligare en säsong i Alnö IF. Inför den här säsongen hade du en del andra allternativ men valde att spela kvar i Alnö. Vilka bitar var avgörande i det beslutet?

 - Det stämmer. Men det var egentligen inte ett svårt val då jag hade extremt roligt med det här laget i fjol. Jag tycker också att fyran är en lagom nivå för mig. just nu.

 

 

Hur har början på försäsongen varit för din del?

 - En helt okej start på försäsongen, tycker jag. Relativt få snorkråkor för att vara mig. 

En försäsong är alltid en försäsong på gott och ont - men MittMediaCupen har gjort dessa månader en aning lättare. Börjar starkt se fram emot Värmecupen nu!

 

 

Du gjorde 12 mål ifjol, det räckte till en delad 4e plats i skytteligan, det blev även en plats i Lokalfotbollens ”Allstar team”. Om du ska betygsätta din egen insats under 2013 på en skala 1-10, Vad får du då för betyg? (Gärna en motivering också).

 - Som sagt, jag hade riktigt roligt i fjol och det känns faktiskt som en av de bättre säsonger jag åstadkommit.. hittills.

Bortsätt från några faser under säsongen - framförallt slutet - samt misslyckandet i att inte vinna skytteligan så är jag riktigt nöjd ;-). Jag skulle vara lagom ödmjuk och ge mig själv en stark 7:a. 

 

 

Vad är din målsättning med den här säsongen? Dels för egen del men även för laget.

 - Min målsättning är att fortsätta som förra säsongen, men att förbättra avslut och skärpa.. blir lite väl många missar. Lagets målsättning tror, och hoppas jag blir att ligga i toppen av tabellen. Förutom det ska vi ha sjukt kul tillsammans.

 

 

Hur skulle du vilja beskriva Alnö IF herrar som lag?

 - Fysiskt och aggressivt.

Jag tror också vi uppfattas som sportsliga och ödmjuka.. men jag kan ha fel.

 

 

 

 

 

 

 


Lokalfotbollen All-star-team 2013!

Bättre sent än aldrig så kommer här ett inlägg om lokalfotbollens årliga All-star-team. Under 2013 tog hela 5 st Alnö spelare en plats i startelvan! Dessutom ytterligare 2 st som ”reserver” dessa är inom parantes. Detta är givetvis ett kvitto på vilken fin säsong grabbarna gjorde!

 

De uttagna spelarna och motiveringen ses nedan.

 

 

 
 

Mittback:
André Grim, Alnö IF
Gick på 50 procent men ändå dominant från sin mittbacksposition. Lever på sin rutin och spelskicklighet.

 

 

 

Mittback:
Joakim Axelsson, Alnö IF
Inte förlorat en nickduell på hela säsongen, bra uppspel med sin vänsterfot, brytningssäker och pådrivare.

 

 

 

 

Högermittfält:
Anton Andersson-Vidén, Alnö IF
En "framåt" spelare. Gör massor av poäng från sin offensiva mittfältsposition, har bra speluppfattning och goda ledaregenskaper.

 

 

 

 

(Anders Boman, Alnö IF - en playmaker som gillar att styra spelet från sin mittfältsposition. Dock något ojämn).

 

 

 

Vänstermittfält:
Patrik Kerttu, Alnö IF
Kom under säsongen från IFK Timrå och hade ofta stor show ute på sin vänsterkant. Avig och oförutsägbar för såväl mot- som medspelare.

 

 

 

 

Högerforward:

(Jonathan Åhlin - borde platsa men konkurrensen på anfallssidan var stentuff i år. Satte 11 mål men låg bakom minst lika många till).

 

 

 

Central forward:
Johan Hammarström, Alnö IF
Fruktansvärt spelsmart och ödmjuk spelare som inte bara gjorde mål utan låg bakom betydligt fler. Får en "nr 10-roll" i Lokalfotbollens lag.


Preliminärt spelschema ute!

Tisdag den 6 maj är det premiär i division 4 Medelpad 2014! Enligt den första preliminära lottningen kommer vi börja hemma på släda, om vädret tillåter vill säga. För motståndet kommer nykomlingen Matfors IF att stå.

 

Spelschemat spikas efter spelordningsmötet som burkar vara någon gång i slutet av februari.

Redan känns serien så mycket närmre än för några timmar sedan.


After Game: Hassel

15-1 blev resultatet mot Hassel, tur i oturen att gårdagens målvakt Magnus "Berlo" Svensson inte fick hålla nollan. Det hade varit riktigt roligt att hålla en nolla, eftersom det är så pass ovanligt i "ligan". Men samtidigt, skulle vi stå ut med Mange en hel säsong efter det?
 
Hur som haver, i och med vinsten blev vi två i gruppen och får då möta GIF Sundsvall U-19 nästa måndag.
 
 

Jocke Axelson : 2 mål, 11 +

Robin Karlsson: 1 mål, 11 +

André Grim: 1 mål, 3 +

Victor Amund: 2 + (en halvlek)

Erik Boman: 1 + (en halvlek)

Johan Hammarström: 1 mål, 4 +

Anton Andersson/Widén: 1 mål,  4 +

Marcus Westin: 2 mål, 4 +

Philip Lundqvist: 2 mål, 4 +

Jack Jonsson: 2 + (en halvlek)

Adam Johansson: 4 mål, 6 +

Måns Hellberg: 1 mål, 4 + (en halvlek)

 
 
11 + av Jocke och Robin är ganska imponerande! Samtidigt som ynglingen Adam Johansson fortsätter ösa in kassar, fyra till antalet den här gången, bra gjort.

En dag med: Philip Lundqvist

Blott 16 år gammal gör han i år sin första säsong som A-lagsspelare, men Philip var uppe och kände på seniorfotboll redan för två säsonger sedan och har redan gjort några inhopp i A-lags tröjan och spelade en match från start under förra årets kvalspel. Philip trivs bäst som defensiv innermittfältare och den stora idolen är Luca Modric. Phille är 175 cm lång och väger 66 kg, som liten ville han bli polis eller fotbollsproffs, just nu studerar han, så drömmarna lever. Under sin hittills korta karriär har han varit Alnö IF trogen. Målsättningen med säsongen är att få spela hela matcher och göra många assist, till en öde ö skulle Philip ta med sig Zlatan.

 

 

 

 

 

 

Favoriten:

Favoritdryck: En kall apelsinjuice
Favoritmat: Kött och potatisgratäng
Favoritfotbolls lag: Paris Saint Germain

Favoritfotbollsspelare: Luka Modric

Favoritposition på planen: Defensiv mitt mitt
Favoritmusik: Pop

Favoritfilm: Taken

Favoritfotbollsminne: När vi kom 3:a i mittnordencup när vi var mindre.

Favoritfärg: Rött

 

 

5 Snabba:

Storstad eller solsemester? - Storstad

En bok eller film? - Film

Pepsi eller Coca cola: - Pepsi

Android eller Apple? - Android

Hus eller lägenhet? - Hus


El Capitano!

Lördagkväll och det finns en hel del olika tidsfördrivande alternativ att ta sig för, man kan till exempel gå på lokal, titta på melodifestivalen eller köpa upp småföretag.. Jag kände för att gå igenom läget i truppen inför 2014. Lite lördagsmys med frugan helt enkelt, och visst ser det bra ut! Men...

Vi har ju glömt en kille, han den där vänsterbacken som var lagkapten i fjol, Robin Wikman. Vart har han tagit vägen egentligen? Slarvigt att glömma bort Wikman, nu är ju truppen nästan full också! Han har ju ingen högerfot över huvudtaget men är ju ändå en hygglig prick tänkte jag, så genast försökte jag få kontakt med honom, men det var inte helt enkelt...

 

Varför tänker ni? Jo... Det florerar en hel del rykten vart fjolårets lagkapten kan ha tagit vägen...

 

Vissa i hans närhet talar om en Thailandsresa, men från hans innersta kärna kommer helt andra uppgifter. Uppgifter som är så pass otroliga att de inte kan ignoreras.

 

Det här är bara några:

 


Astronauten- Robin har emigrerat till månen. 

 


Dansbandssångaren- Robin turnerar just nu land och rike runt med sitt ny band.

 

 

Indianen- Ny hövding i de farligaste delarna av Amerika.

 
 

Formula 1 föraren - Mångmiljonär och sponsrad av Red Bull, det går bra nu!

 


Soldaten- Den enda i plutonen med en softairgun. 

 


Påven- Kolster och ett liv i celibat.

 


Robin, nu tror jag ju dock att du är i Thailand, så passa på att njut av värmen och ledigheten. Och som Barbados skulle sjungit det: Kom hem, vi börjar om igen.. :-)


Vem i laget...

Jack Jonson har fått chansen att svara på tre frågor i kategorin "vem i laget..."
 
 
 
 
 

Så Jack, vem i laget... 

Skulle aldrig få vara barnvakt till dina barn:

- Nytillskottet Adam Johansson. Killen kan inte ta hand om sig själv ens. Man kan inte skylla det endast på hans ringa ålder.


 

Skulle du anförtro ditt hus om du är bortrest i 2 månader… 

- Dött lopp mellan Dan Jonsson och Agge "Mrado" Binakaj här. De jobbar på varsin sida av lagen och båda har troligtvis tillgång till skjutvapen om saker och ting skulle hetta till i grannområdet.

 

Skulle få vara DJ på din livs fest…

- Anton Andersson Widén, utan tvivel! Alltid välklädd och med en härlig mix på musikgenrer så är han ett helt säkert kort.

 

 

 


Dotter Gravid

Ett inlägg utan nögon större koppling till fotboll och Alnö IF, men givetvis kan man dra vissa paralleler, återkommer om det senare.
 
Förmodligen är det rätt många av er som lyssnat på det här klippet tidigare, om så är fallet är det helt klart värt att uppleva det igen. För er som inte hört det kommer det bli ett spännande och roligt möte.
 
I det här inlägget skulle jag med lätthet kunna namnge en handfull antal spelare i Alnö IF som skulle kunna vara i exakt samma situation som den stackars killen i det här klippet. Men mitt nya snälla jag nöjer mig med att höja en varningens finger till er som gillar att variera er sexuella kontakter. 
 
Som nybliven familjefar ser jag även hur jag i framtiden kommer ta den här pappans plats. Mycket nöje!
 
 
 
 
 

Ett ögonblick....

...Daniel Yngvesson, före detta anfallare i Alnö IF och numera fotbollspensionär?   
 
 
 
 
 
 
 

Du har ju ”slutat” med fotbollen många gånger, är det på riktigt den här gången?

-Det har ju vart nåt som man mer har sagt efter varje säsong de senaste 4 åren, men nu när jag väl bestämde mig till 100% så var det inga problem, saknar inte fotbollen alls så det känns som helt rätt beslut.

 

 

Utan fotbollen blir det en del tid över till annat. Vad kommer du att göra med den?

-Just nu i Februari är det inga problem pga OS, kommer heller inte vara något problem i sommar då VM börjar. Men helt klart blir det mycket tid över till annat, ska väl försöka träna på egen hand vilket är jävligt svårt!! Men jag vill ju inte gå samma öde till mötes som andra gamla lirare med att gå upp i vikt i rask takt (nämner inga namn)

 

Du kan se tillbaka på en lång men inte så framgångsrik karriär... Många minnen så klart, vilket eller vilka är dina bästa minne från Alnö IF?

-Har inte så många titlar hemma i skåpen men har iaf vunnit 4:an 4ggr under dryga 10 år, tycker jag är helt ok facit. Det bästa minnet är väl när vi slog Frösön hemma på släda i div 3 2007 då jag fick spela en match med bror min, det var jävligt skoj, gick ju rätt bra den matchen om jag inte minns fel :-)


Vilken är den bästa spelaren som du spelat tillsammans med i Alnö IF?

- Det är nog Björn Karlsson och Magnus Svensson

 

Din gamla lagkamrat David Hamberg har synts på några träningar i år och ryktena talar om en eventuell comeback för hans del. Vad har du att säga till honom innan han fattar ett slutgiltigt beslut?

- Haha ja jag har ju hört att han fortfarande klamrar sig kvar, är inte förvånad...Det enda tipset jag har är väl att våga släppa taget, du blir inte bättre med åren!

 

 

Finns det någon chans att vi kommer se dig inom en annan roll inom Alnö IF i framtiden?

- Just nu har jag svårt att se att jag kommer finnas i någon roll framöver, skulle isåfall vilja ha en roll där jag har möjlighet att sparka Mange när jag vill, det är en kittlande tanke :-)

 

Du har såklart haft många tränare under din tid som spelare. Så sist men inte minst, vilken är den bästa tränaren under 25 år som du haft i karriären?

- Har haft väldigt många bra tycker jag, däribland du Pontus...De har ju vart bra på olika sätt men den jag måste svara är Tommy Svensson som jag hade i Sund 2003-2004 eftersom han var den tränare som släppte fram mig och gav mig chansen att spela hela tiden. 

 

 

 

 

 

 

 


After fucking game: IFK Sundsvall

Igår gick det inte riktigt Alnös väg. Först rasade läktaren på Släda ihop som ett korthus och sedan blev det torsk mot kommande seriekonkurrenten IFK Sundsvall med 5-4 i Mittmediacupen. Livet går vidare ändå och trots förlusten tycker jag att vi ser bättre och bättre ut för varje vecka som går!

 

Kort sammanfattning av matchen: Vi bjuder på 3 av 5 kassar, får en utvisad och får således spela 4 mot 3 i tio minuter. I övrigt spelar vi stundtals riktigt bra och skapar ett gäng vassa chanser, dock var skärpan i avsluten lite för dålig just denna dag. Annars var det en bra genomkörare för kroppen!

 

Det är även riktigt imponerande hur vi spelar i numerärt underläge och den fina laginsatsen som sånär äter sig i kapp målmässigt. Moralen/viljan och attityden steg ett par snäpp allt eftersom matchen gick. Då framförallt i andra halvlek men även till viss del efter en sömnig första kvart. Nu återstår 2 matcher i Mittmediacupen för den här gången och det blir liiite mindre kvar av försäsongen för varje dag som går.

 

Här näst på schemat väntar fysträning imorgon (eftersom nordic är stängd för friidrottstävlingar).


Trailer- Mackes Hörna, Andra säsongen

 Snart är Mackes hörna tillbaka med en ny säsong. 
 
 
 
 
 
 

God morgon, god morgon!

Jaha, då är det lördag morgon! Ny månad, fysträning om 60 minuter och Kim Källström är klar för the greatest club in the world - Arsenal! What a day!

 

Idag hade jag invägning i en liten viktnedgångstävling jag har haft sedan 1/1-14. Jag avslutade sista 36 timmarna utan mat och vatten och rundade av gårdagen med 1 timmes bastu. Resultat? Man blir ganska torr i käften.... Också vinner man ju så klart.

 

Men nu är jag taggad som bara den inför ett fyspass med grabbarna, oj vad taggad jag är ;-)

 

Jag vet inte vad jag längtar till mest med dagens träning. Är det att återigen få uppleva Jocke Axelsons sadistiska övningar som leder till träningsvärk i flera dagar eller är det alla klassiska citat som brukar rulla på fyspassen runt om i landet den här tiden på året...

 

- Det här har vi igen i maj... (Jaja, spelarna kanske... mem jag då?)
- Snygga ni kommer vara på beachen i sommar.. (Ja eller hur, då är det ju fotbolls vm, träning och matcher... Finns ju inte en chans att man hinner med beachen i år)

 


Nej men inte vara bitter nu, det finns ju mycket positiva saker också...

 


Bland annat brukar Mange också vara med på fysen, då vet man att man alltid har en som är sämre än alla andra och en dag som denna kan det vara skönt :)

 

Skönt att Macke är där också, både som representant för Mackes hörna men också som deltagare nu mera!

 

Skämt och sido, det är faktiskt alltid fantastiskt roligt att träffa boysen på träning :-)


RSS 2.0