Veckans Magazine Nr. 4

Cosmopolitan, är inte det en tjejtidning? Är inte Jonathan Åhlin en kille? Vissa saker kan man helt enkelt inte få några enkla svar på, men nog tror jag att vi kan svara ja på både fråga ett och två i det här läget. Hur som haver har Jonte fått möjligheten att få vara med i just Cosmopolitan denna underbara torsdag.

 

Cosmopolitan är världens största magasin för unga kvinnor. Cosmopolitan - Italian edition är magasinet för dig som älskar mode, skönhet och relationer. Cosmopolitan utkommer 12 gånger om året och är på italienska. 

 

Jonte är med i tidningen av två anledningar, dels för egen vinning där han ska få reda på ”hemligheten”, hur man får en relation att fungera som en kvinna vill att den ska fungera, men även lära pizzaknådarna hur en relation ska fungera ”The Åhlin way”.  Mycket spännande läsning och jag är helt övertygad om att Jonte kan hålla något form av föredrag för övriga laget vid nästa träning.

 

För övrigt är det lite oklart om texten ”The most beutiful Cosmo girl” riktar sig till fröken Åhlin eller ej. 

 

 


Von Zeppelin

Jag är medveten om att jag berört det här ämnet tidigare men känner att jag har ett stort behov av att väcka frågan till liv igen. Efter allt för mycket bussåkande i ung ålder med inslag av borttappade busskort, ståplats och problem med att läsa tidtabellen har jag fått besående men, vilket gör att jag ogillar bussar, eller ogillar, jag hatar bussar.

 

Om det här hade varit en berättelse som jag fick läsa för er hade jag givit en strikt order om att alla skulle blunda nu, men eftersom det är en blogg så blir ju de inte helt enkelt. Men om ni kisar lite med ögonen och föreställ er ett händelseförlopp som mynnar ut i att vi vinner division 4 i år och således spelar i division 3 år 2014. Ska vi då frakta arslet i en linjebuss från tidigt 90-tal med någon elak busschaffis som vägrar köra när vi sjunger ”en busschaufför” ? Om ni mot allförmodan fick några bilder uppe i kupan när ni läste ovanstående så var de säkert rätt trevliga bilder med serieseger osv som svischade förbi, men med en bitter eftersmak som av en gammal, sur mellanmjölk när ni såg den där risiga bussen framför er. Det hör ni ju själva att de inte kommer fungera, vi måste vidga våra vyer och se möjligheterna.

 

Jag tänker så här, vad kan flyga, är snabbare än en luftballong och billigare än ett flyg? En Zeppelinare så klart! Hur coolt vore inte de? Jag har läst lite om dem. Det finns vissa mörka kapitel i dess historia med diverse inslag av olyckor osv. samt att inte verkar helt lätt att landa kanske, men dom är ändå tuffa! Ja, jag vet vad ni tänker. Lite väl gammalmodigt kanske men så är det när inte ekonomin finns för att ligga i framkant, man kan inte få allt. Och vem vet, det kanske inte behöver kosta någonting? Det kanske finns någon gammal zeppelinare som ligger och skräpar i någon hangar i Tyskland som vi kan få för lite och ingenting?

 

Tyvärr dog grundaren Ferdinand von Zeppelin 1917 så han kan vi inte fråga, annars hade han förövrigt varit våran givne flygkapten. Vem som ska få äran att styra vårat fartyg nu är ännu oklart men jag räknar med att de kommer bli så många frivilliga så vi måste utföra något form av test eller åtminstone sätta en del krav på de sökande.

 

Nått med stil med: En flygkapten för Alnö IF bör inte vara höjdrädd, lida av cellskräck eller vara allergisk mot gas. Ja det blir bra de här..    

 

 

 
 

Ett ögonblick...

… Marcus ”Macke” Johansson, rutinerad materialare i Alnö IF.

 

 

Hur tycker du att det ser ut på träningarna i år? Det ser bra ut tycker jag. Nyförvärven ser bra ut.

 

Hur tror du att det går för laget i år? Jag hoppas på toppen. Om jag ska gissa så tror jag att vi vinner serien.

 

Du har sätt många Alnö IF trupper genom åren, hur skulle du ranka årets?

Det blir svårt de. Det är en av dom bättre i alla fall. Jag hoppas vi får André Grim också.

 

Vem blir årets skyttekung? Det står mellan Jonte och Agge.

 

Vad ser du mest fram emot i år? Släda cupen, den är bäst. Sedan lagfesterna också, för då har vi roligt tillsammans.

 

Vilka tror du blir vårt största hot i år? Sund. Det brukar vara hund och katt mellan Alnö och Sund.

 

Vart tycker du vi ska åka på träningsläger i år? Cypern! Varför då? Skönt att testa någonting nytt.

 

Sist men inte minst Macke, vad önskar du dig mest av allt just nu? Att vi tar hem hela serien.

 

Tack så mycket för din tid Marcus.

 

 

 
 
 

Trevlig helg!
Veckans Magazine Nr. 3

Nästa Alnöit att pryda ett tidningsomslag är ingen mindre än El Capitan Robin Wikman. Vänsterbacken med Alnö som moderförening har fått äran att vara tidningen Playboys ansikte utåt.

 

Playboy är Amerikas mest säljande tidning. Stimulerande artiklar, undersökande intervjuer och i ögonfallande mittenuppslag är det som gör denna provokativa och informativa tidning så populär!

 

Precis som framsidan antyder så har Wikman en ”amazing story” som han vill dela med sig till den Amerikanska publiken. Jag hade jätte gärna delat med mig av hela artikeln men jag måste tyvärr sätta en jätte censur på hela storyn. Det jag kan säga är att några nyckelord heter Thaliand, Bröderna Boman och 100 Bath. Vid övriga frågor får jag hänvisa till Robin him self.

 

 

 
 

Update

Igår körde grabbarna ett rejält pass cirkelfys på ljustadalens skola signerat Jocke Axelsson. Alla slet på riktigt bra och man börjar redan se att fysiken är på rätt väg. Fantastiskt roligt att se!

 

Här kommer tre röster efter gårdagens träning. Frågan lyder: "Hur känns det i kroppen idag?"

 

Robin Wikman: Jodå, det känns bra. Jag höll på att dö igår efter att ha jobbat i 12 timmar. Jag är lite mör men inte så jätte farligt.

 

Jocke Martinsson: Faktiskt bra, inga skavanker alls. Jag har inte tapapt så mycket, har ju spelat innebandy hela vintern. Jag känner mig pigg och allert.

 

Agge: Faktiskt bättre än jag trodde. Strechingen hjälpte bra. Det behövs, de känns bra.

 

 

Nu är även årets värmecup lottad och klar.

 

Vi har hamnat i grupp två tillsammans med Kovland, Selånger 2 och Granlo.

 

Schemat för våran del ser ut som följder:

Alnö- Granlo                        10/3 klockan 17.00

Alnö- Selånger 2                  11/3 klockan 19.00

Kovland- Alnö                      16/3 klockan 19.00

 

Segraren i grupp två går direkt vidare till semifinal där vi (om vi går vidare) får möta vinnaren i grupp ett, som består av Stöde, Sund, Kuben och IFK Sundvall.

 

 

 
Grabbarna strechar, ständigt övervakade av Macke.

Museumet Del 2

Enligt ännu obekräftade uppgifter har Magnus Svensson börjat ta in offerter för att få en bild av hur mycket det kan komma att kosta att göra om den gamla cafeterian på Släda. Det är ännu oklart vilka som ligger bäst till för att få jobbet men det har hela tiden talats om någonting utöver det vanliga. Mange som är känd som en hård förhandlare som ställer krav på sina entreprenörer kommer inte att nöja sig med någon vanlig simpel byggfirma. Namn som Martin Timell och hans TV program ”Äntligen hemma” har nämnts som ett alternativ, bygglov är ett annat tv program som sägs vara minst sagt intresserade. Till en början skulle det kosta Alnö IF 100 000 kr att färdigställa bygget, ett hutlöst pris enligt Svensson som genast förhandlade ner priset. Efter en veckas hårda förhandlingar var priset nere på 0 kr men Mange var inte nöjd. Det senaste om förhandlingarna gör gällande att Alnö nu kommer få 25 000 kr för att låta Timell och hans gäng sätta verktygen i arbete, fler bud kan väntas inom kort.

 

Sällan eller aldrig har ett inlägg väckt så mycket reaktioner. Givetvis har majoriteten av de som hört av sig är fullkomligt lyriska över idén och ser gärna att projektet startar igång redan till våren. Visst har det även förekommit en del kommentarer från elaka tungor, men det är samtidigt helt förståligt. Rykten på ön gör gällande att Björn Karlsson alias Bönan är så upprörd över att han inte tilldelats en egen staty att han funderar på att börja arbete på Forex igen, något han så sent som i våras svor att han aldrig skulle göra igen.  

 

En annan person som inte blev helt nöjd när han hörde att det fanns ett nytt projekt på ön var den tidigare efterlyste Andreas ”Krantzen” Ohlsson. Krantzen är helt klart orolig att det nu finns ett projekt inom Alnö IF som faktiskt kan bli verklighet.

 

En högt uppsatt person inom föreningen har fått svara på frågan om klubben kan klara av att hålla museumet varmt och fridfullt även under vintertid.

 

”Ja varför skulle vi inte de? Jag ser inga ökade utgifter, jag menar de är ju inte direkt minusgrader inne i cafeterian nu eller? Kostnaderna kommer inte att öka, snarare minska med tanke på de inkomster som väntas”.

 

Mängder om idéer om vad som bör pryda museumets väggar och golv strömmar in likt en vårflod.

"Intresset är så enormt så frågan är om vi inte räknat för lågt på intäkterna säger en fullkomligt lyrisk källa i förening."

 

På topp 3 listan på förslag är:

En tidernas Alnö elva.

En tidskarta från det att föreningen grundades till nutid.

En guldskulptur på Marcus ”Macke” Johansson.

 

 


Museumet

Vart kan man bäst förvara David Hambergs vänstersko, Peter Bingmans matchtröja, Hellas diplom, lagfotona från seriesegrarna 2012 och 2013 samt Statyn på Pontus Melander? 

Egentligen finns det ju bara en tänkbar plats. Och nej det är inte i Svasses förråd eller Manges källare. Det är i Alnö IF klubbmuseum så klart. 

Det vimlar av värdelösa och tråkiga museum runt om i världen. Tekniska museet, british museum och historiska museet är bara några av de museum som man helst undviker att besöka. Sedan finns det ett gäng museum som faktiskt är värd en semiprocent av ens livstid, till dessa museum räknar jag alla olika typer av fotbollsmuseum som finns runt om i världen, då främst i England, Spanien och Italien. 

Föreställ er ett scenario där vi från och med nu börjar ta vara på vår historia på ett mer genomtänkt och aningen desperat sätt. Jag menar om 30 år kan vad som helst vara coolt i ett museum. 
Gör slag i saken och fixa om cafeterian på Släda Ip till ett museum och köp en korvmoj och kräng fikabröd i istället. Givetvis ska de inte vara något gratisnöje att få kliva in och klämma och känna på min staty eller lukta i Hambergs sko. De ska kosta flis! Inträdet bör ligga på 20 kr per person, givetvis tar jag patent på hela idéen och tar därmed 20% av intäkterna. Jag räknar med att jag lever i ungefär 60 år till och vill naturligtvis ha mina procent så länge jag lever.

Jag förutsätter att de blir ca 500 betalande besökare första året, detta ger en intäkt på 10 000 kr där 2000 kr går oavkortat till mig. 
Efter första året har ju de flesta som vill se museet sätt det, så vi går in i några tyngre år med mindre besökare men vi bör ändå kunna räkna med 100 personer per år under min "60 åriga era", detta tack vara alla nyfödda, nyinflyttade och 08er som köper stuga på ön. Detta kommer ge 2000 kr per år * 59 år = 118 000 kr. Där jag lägger beslag på 23 600 kr. Jag måste kanske tydliggöra att barn får absolut inte gå in gratis, detta gäller även spelarna i egna föreningen, de ska betala precis som alla andra. Vid svåra år med lite besökare kan man lägga in en klausul i spelarnas kontrakt som gör att de måste besöka museumet minst en gång per år, om man dessutom värvar mycket nya spelare kan det bli rena guldgruvan. Hur som haver så kan vi nog räkna med 500 extra besökare under 10,25 och 50 års jubileumena. Detta gör att under dessa år får vi in 30 000 kr extra där jag får 6000 kr.

Totalt blir det alltså 148 000 kr i intäkter och 20% på det blir 31600 kr till mig under 60 år. Tänka sig vad man skulle kunna göra för de pengarna. Kostar Jenka tuggummi 1 kr nu förtiden? 

Avslutningsvis vill jag vill tacka filmen "En natt på museet" som jag satt och slötittade på när jag fick denna hela fantastiska idé. 

 

 

 
En skiss på hur museumet kan komma att se ut. Rätt fräscht!

Efterlyst

 

 

 

Har någon sätt Andreas ”Krantzen” Ohlsson? Han sågs senast på avslutningsfesten den 18 oktober 2012 iklädd badbyxor och guldhatt, drickandes på en Heiniken lättöl sjungandes ”När Yngve blir fri och allt bara går fel…”  

 

Krantzen som är självutnämnd ”PA” (Projekt ansvarig) för den obefintliga ombyggnationen av herrarnas omklädningsrum på Släda IP söks nu med ljus och lyckta av såväl sportchefen Magnus ”Berlo” Svensson som expertorganisationen Missig people. Att något brott skulle ligga bakom försvinnandet avfärdas från de närmast sörjande.

 

Vad som har hänt med Mr. Ohlsson är dock oklart. Historierna går isär, två helt oberoende individer som Alnoherrar.blogg.se kommit i kontakt med har givit sin syn på vad som kan ha hänt.

 

”Jag hörde att han söker efter den perfekta mattan till omklädningsrummet, sist var han tydligen i Asien. Du behöver inte vara orolig, han bekostar allting själv” (Anonym källa 1)

 

”Nej men han sitter inne. Han hamnade i bråk utanför Oscar efter lagfesten och har 3 månader kvar på kåken” (Anonym 2)

 

 Vad som än har hänt får det mig osökt att tänka på den klassiska Beck filmen ”Brandbilen som försvann”. Fast i en modern Alnö tappning, såldes ”Krantzen som försvann?”. Om du är där ute någonstans och läser det här inlägget. Snälla PA, ta ditt ansvar och fixa oss en LED Tv, bubbelpol och egen plats i det nya fräscha omklädningsrummet på Släda!

 

 


Veckans Magazine Nr. 2

Idag kommer den andra av tio delar i följetongen om Veckans Magazine. Idag handlar det om Alnös löpstarka ytterspringare Victor Svedberg som pryder tidningen GQ omslag. 

 

GQ är med sin suveräna journalistik en av europas största tidningar för män. Den tar upp affärer, politik, humor, sport, sex och mode. ”The most stylish mens magazine around.” GQ har tack vare sin höga kvalitet blivit mer och mer populär i Sverige den senaste tiden.

 

I dagens tidningar har man fokuserat på en topp 100 lista av världens stiligaste män, en lista som givetvis alla i laget vill vara omnämnd i, men det är en helt annan historia för det har inte någonting med Victor att göra.

 

Victor och andra sidan är med i tidningens topp 25 lista där de rankar de coolaste idrottarna genom alla tider. Även om det är trevlig att vara med i en topp 100 lista för stiliga män så slår det lite högre med en topp 25 lista!

 
 
 
 
 

Vem i Laget

En ny kategori som härstammar närmast från sällskapsspelet ”vem i rummet”. Skillnaden är att jag givetvis har gjort mina egna frågor. Tanken är att olika spelare ska få svara på tre stycken frågor där svaret ska vara någon i laget. Ett gyllene läge att ge igen för gammalt groll eller skapa lite mysiga intriger. Först ut är Johan ”Jojje” Hammarberg som fått svara på följande frågor:

 

 

Vem i laget…

 

…skulle du absolut inte låta vara barnvakt till dina barn? Måns! Han kan knappt ta hand om sig själv eftersom att han fortfarande är ett barn.

 

…skulle vara bäst på balett? Hmm.. Jag tror faktiskt Agge skulle vara riktigt vass. Man ska inte luras av kaggen, han är lätt i fötterna.

 

…blir årets skytte kung? Jonte, det är dags att han hittar rätt nu, missade lite mycket ifjol.

 

 


En dag med: Per Axelsson

Vem vill inte spela i en klubb där legenderna heter Svasse, Bingman, Glenn och Hellas? Det är Per Axelssons svar på varför han i år representerar Alnö IF. Äntligen kommer Per att åter ta på sig den röda tröjan efter 5 säsonger i IFK Sundsvall. Per är fostrad i föreningen och har spelat samtliga ungdoms år på ön, senast han spelade A-lagsfotboll i Alnö så vann laget division 4, detta var under storhetstiden 2006. I år hoppas han att vi ska spela en attraktiv fotboll och vara rädd om våran bästa vän på planen, nämligen bollen. Per har hunnit bli 27 år och mäter 187 cm, på vågen står det 77 kg. Han beskriver sin civilstatus som frilansare och arbetar som apparatskåpsmontör. Per är uppvuxen på Toast och har läst Elprogrammet. Fritiden använder han till att samla snäckor och testa alkoholhaltiga drycker.

 

Favoriten:

Favorit dryck: Mjölk
Favorit mat: De pizzacity lagar
Favoritfotbolls lag: Arsenal
Favorit fotbollsspelare: Bergkamp
Favorit position på planen: Mitten
Favorit musik: Tar in allt som e bra.
Favorit film: Svampbob fyrkant
Favorit fotbollsminne: Grannas avlossade århundradetsmål nångång på nittiotalet, ja han spelade ute ibland då. 
Favorit färg: Grisblå

 

Missar aldrig på tv? Arsenals matcher, Family guy
Läser helst? Text-tv
 
Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Solsemester
Premier Leuge eller La liga: PL
Messi eller C. Ronaldo: Vinnie Jones
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuga eller husvagn: Stuga
 
Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Hammarn verkar vara en kämpe, de gillar jag.
... Den roligaste i omklädningsrummet: Bomans kommer nog bjuda på en del där.
... Den mest fåfängda: Vet inte än, men jag såg ett läppstift ramla ur Agges väska.

 

 


En dag med: Niklas Fahlman

Nu har det blivit högtid att presentera de nya spelarna i Alnö IF. I skrivande stund handlar det om 4 namn som inte deltog i fjol.

Dessa är: Jocke Axelsson, Per Axelsson, Niklas Fahlman och Anton Andersson/Widén.

 

Först ut är Niklas Fahlman.

 

Niklas som är 26 år gammal spelade senast för Alnö 2009 och har sedan dess studerat Energiteknik i Umeå. Nu är han tillbaka i klubben där allting började för X antal år sedan. Fahlman är sambo, 185 cm lång och 81 kilo lätt. På fritiden tycker han om att spela golf, gå på gym eller sitta vid datorn. För tillfället är han tjänstledig från sitt arbete på Menigo Foodservice, en matgrossist som är belägen i Birsta området, där han för övrigt är kollega med Jocke Axelsson. Eftersom han gett upp proffskarriären spelar han med det enda laget i stan som han kan tänka sig. Nicklas tycker det bästa med Alnö IF är sommarträningarna på Släda och att han alltid känner sig välkommen. När han beskriver förväntningarna på säsongen är det för egen del är att komma tillbaka i samma form och spel som innan han slutade. För laget så är det alltid serieseger. Han tycker att vi har ett starkt lag som ska vara med i toppen av serien. För honom är det mycket nya spelare men även en del bekanta ansikten och hemvändare.

 

Favoriten:

Favorit dryck: Kaffe
Favorit mat: Stark mat
Favoritfotbolls lag: Nu hat jag ingen speciellt favoritlag, när jag var mindre så hade jag ett i varje stor liga samt några outsiders. Man United, Real Madrid, Milan, IFK Göteborg, Glasgow Rangers och Blackburn Rovers
Favorit fotbollsspelare: Ibrakadabra
Favorit position på planen: Mittfält
Favorit musik: Gillar det mesta, men just nu är jag inne på Mumford and sons, Imagine Dragons och The Lumineers
Favorit film: Shawshank Redemption, Braveheart och Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Favorit fotbollsminne: Kan vara när vi gick upp i trean med Alnö för x antal år sedan.
Favorit färg: Färgblind

Missar aldrig på tv? Nyss sätt igenom 6 säsonger Lost
Läser helst? De senaste åren har jag bara läst studielitteratur
 
Dagens snabba:
Alnö eller Öland: Alnö
Storstads semester eller solsemester: Storstad
Premier Leuge eller La liga: Premier League
Messi eller C. Ronaldo: Messi
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Sommar eller vinter: Sommar
Sommarstuga eller husvagn: Sommarstuga
 
Vilken i ditt lag är:
... Din favorit spelare: Grannas
... Den roligaste i omklädningsrummet: Robin Wikman
... Den mest fåfängda: Hellas (om han är ett godkänt alternativ) :)      

 

 

 


En helg i Åre

Är det de här som kallas norrsken?

 

 


Från sinne till minne


Vad gör man om man har åtskilligt med material och en del rätt suspekta idéer som man mer än gärna vill dela med sig av? Att blogga är såklart ett alternativ men de blir ju liksom lite tröttsamt i längden, och inte ger det ett enda öre heller, jag som vill bli ekonomiskt oberoende omgående! Om man som i mitt fall har för dålig sångröst för att spela in en skiva och bor i helt fel stad för att spela in en film så finns det egentligen bara ett bra alternativ kvar, man skriver en bok. Lek med tanken att alnoherrar.blogg får till en bra deal med till exempel Bonniers bokförlag och dessutom får några hundra tusen för besväret så skulle jag helt klart kunna överväga att sätta planen i bruk.

Ja, en bok låter onekligen lite läckert, men vad skulle man skriva om egentligen? Alnös väg mot division 3, Slädas brist på gräs eller alnöbornas totala ointresse för öns stolthet. Nja inget av de där "headlinesen" kommer göra mig ekonomisk oberoende. Givetvis vill alla skribenter få till en bästsäljare som sprider sig likt svininfluensan under dess storhetstid. Detta är ju dock få förunnat.

En riktig fluga i dessa tider är ju annars att skriva en självbiografi men det känns inte riktigt aktuellt i dagsläget. Jag har i jämförelse men Zlatan aldrig stulit en cykel för att ta mig till träning så jag lockar av naturliga skäl inte lika många läsare. Tråkigt men sant så tror jag nog att en riktigt tragisk bok skulle sälja mest och bäst. Vem vill läsa en solskenshistoria? Någonting som inte är allt för smickrande för den svenska befolkningen är dess vana att gotta sig i andra människors olyckor och tragik men jag har ingen lust att skriva en dyster bok i dagsläget så jag får nog vänta tills jag blir tillräckligt känd för att få lite köpare till min egen självbiografi ändå.

 

 

En slående tanke, eller hur?


Veckans Magazine

Idag gör en ny kategori debut på bloggen. Varje torsdag klockan 18.00 i tio veckor kommer vi få följa några lyckligt lottade spelare ur laget som pryder olika kända eller mindre kända tidningars framsidor. Till varje framsida kommer det givetvis en kort sammanfattning av den förmodade artikeln inne i själva tidningen. 

 

Först ut är Måns "Måssa" Hellberg som pryder omslaget för den amerikanska skvallertidningen People. 52 nummer av tidningen kan för övrigt köpas för endast 4241 kr, passa på och fynda!

 

Måssa eller snyggmåns som han kallas i laget är Alnö IFs i särklass snyggaste spelare är givetvis med i tidningens lista på de 100 snyggaste personerna.

 

Förutom ett gäng bilder i tidningen finns det bara ett kort citat från Måns där han tackar alla i laget som gjort att han ser snyggar ut än vad han egentligen är. - Det var så lite så!

 

 

 

 
 
 
Nästa torsdag kommer det ett nytt Magazine, håll till godo!

Alnö nyheterna

 
 

Mitt liv som "Mattris"

Igår efter träningen (förövrigt ett bra första pass av grabbarna) så stod jag i princip ensam kvar med 2 bollsäckar, 1 väska med konor, 1 stor väska med västar, vattenflaskor till en hel arme och sjukvårdsväskan.

 

Jag tänkte vart fan är materialaren, sedan kom jag på att vi har ingen. Så de var bara att fylla bagaget på Avensisen och halva baksätet och bege sig hemåt.

 

Eftersom att jag hastigt och ganska oväntat har fått en roll som ny ”Materialare” i Alnö IF herrlag har jag tagit mig friheten att utforska marknaden lite.

 

Vi börjar med ett test av tvättmedel från 2012 gjort av Test fakta som testat 8 av de mest kända tvättmedlen. Tanken med detta är att vi på ett så effektivt sätt som möjligt ska kunna agera på alla svåra fläckar på strumpor och shorts i sommar.

 

Bäst i test var inte helt oväntat Via White som får ett totalbetyg på 3,8 av 5 möjliga tvätta, hyfsat kan tyckas men jag jag är ändå mest imponerad över Formil Ultra Plus som är överlägset bäst på att ta bort blod från kläder, detta tror jag kan passa oss kanon i sommar när många tuffa matcher kommer utspela sig.

 

Jag har hört efter med lite spelare och kommit underfund med att det finns dom som är lite känsliga mot sköljmedel därför önskar jag att vi kör med Comforts sköljmedel för allergi eller känslig hy, ett bortfall av en viktig spelare på grund av en svår allergisk astma eller hudutslag är det sista vi vill råka ut för.

 

Att ligga på topp kostar givetvis pengar, men i slutändan kan det ändå vara värt det. Jag har verkligen ingen aning om hur många kilo luft det måste vara i bollarna men det kanske kommer med lite träning? Hur som helst så känner jag mig överlag osäker på min nya roll så jag har febrilt sökt efter en materialförvaltar utbildning för fotboll men inte hittat någon. Som tur är hittade jag en liknande utbildning för ishockey som jag givetvis anmälde mig till på stört! Jag tänkte att det är nog ganska samma lika, fast jag hoppar givetvis över söndagspasset när det mest är skridskoslipning, det känns lite ”overkill”.

 

Ja vidare då… Jag såg att några av västarna hade blivit missfärgade, riktigt otäcka fläckar som knappast går att rädda, kanske måste beställa nya?

Jag surfade in på en sida som hade mycket mer i utbud än vad ett första ögonkast kunde ana. Här fanns mål till smålagsspel för ett hyfsat rimligt pris, även lite käppar, repstegar, frisparksmur och andra intressanta prylar. Nu har jag plockat i allt i korgen och det verkar bli runt 20 000 kr. Kanske ska dubbel kolla innan jag beställer? Eller så freewheelar jag lite.   

 

Nä här har man inte tid att sitta och ljuga, jag måste reka sjukvårdsväskan innan kvällens träning.

 

 

 


Pre training- Årets första träning


Frågorna är många men svaren är än så länge få. Det vi vet är att imorgon är det den första träningen under 2013 och vi startar igång försäsongsträningen klockan 20.30 på nordichallen.

Men vem har tränat mest under uppehållet?
Vem har jäst till sig lite extra?
Vem dominerar på morgondagens träning?
Vem önskar att han skulle stannat hemma?
Kommer vi få användning av bollarna?

Som sagt, imorgon 20.30 smäller det! Då kanske vi får svar på några av frågorna också...Ett ögonblick...


....Dan Jonsson, lagets ålderman och tillika veteran som gör sin andra säsong i föreningen.


Har julen och dess helger varit till belåtenhet?
Mycket! Jag har mått gott. Bara ätit, druckit och haft det jävligt bra med familjen.


Du kom till Alnö under förra säsongen, vad är dina intryck om föreningen och laget så här långt?
Det känns som en bra och seriös förening. Vi har lite av det som Sund hade för några år sedan när jag kom dit, ett gäng trevliga killar både på och vid sidan om planen. Jag lyfter gärna fram Boman bröderna lite extra.


Varför valde du Alnö IF?
Jag tror att det var mycket på grund av Yngvesson och Hellas faktiskt. Yngve spelade jag med i Sund och det var en frisk fläkt som jag gärna ville spela en säsong till med.


Vad tror du om Alnös chanser kommande säsong?
Jag tror dem är riktigt goda, framförallt nu med bröderna Axelsson. Sedan har vi ju fått behålla större delen av truppen från ifjol. Synd att Davve slutade, han är bra. Men jag tror som sagt att vi har riktigt bra material, det är upp till dig Pontus!


Vi har inför säsongen tagit farväl av 3 åldermän i Yngvesson, Hellas och Hamberg. Vem av dessa kommer du att sakna mest?
Dem tre i kombination tror jag, de har sina egenheter som gör dem till härliga individer. Jag hoppas att alla tre gör comeback under våren.


Det påstås att du är äldst i laget, känner du av det någon gång?
Det är väll framförallt nu när säsongen drar igång igen. Det tar lite längre tid att komma igång och hitta formen. Men det är väll så det ska vara när man har hållit på sedan stenåldern.


Sist men inte minst, vad önskar du dig mest av allt just nu?
Oj, det var en svår fråga… Om man ska ta någonting om fotbollen så hoppas jag att vi får en trevlig säsong tillsammans med framgång både på och vid sidan om planen.


Tack så mycket Dan Jonsson!

 


Fem röster

 

Idag gör en ny kategori debut på bloggen. I fem röster får vi följa olika spelare i Alnö IF som fått svara på olika frågor. Idag har några lyckligt utlottade fått svara på frågan  ”Vad har du för förväntningar på fotbollsåret 2013?

 

Adhurim ”Agge” Binaku: Vi ska upp i 3an! Och att vi ska ha jävligt kul på vägen.

 

Rasmus Högdahl: Jag har höga förväntningar inför kommande säsong. Jag vet att vi kommer ha en bra och stabil trupp med mycket konkursens och jag förväntar mig hårda träningar och mycket roligt på sidan om planen. Om allt går bra kan jag inte vänta på firandet efter att vi vunnit division 4 men det krävas hårt jobb av alla inblandade. Jag har fullt förtroende för vår coach som kommer hålla oss motiverade hela säsongen.

 

Jonathan Åhlin: Jag förväntar mig att ta hem guldskon i Medelpad, det vill säga att jag ska näta som fan! Självklart står även serrieseger på menyn ;-)

 

Jack Jonsson:  Mina förväntningar på säsongen är inte speciellt höga. Vi ska ha jävligt kul! Serieseger är en självklarhet, men jag skulle gärna se oss göra något som det andra laget i mitt hjärta Arsenal FC (som också klär sig bäst i rött och vitt) gjorde under den alldeles magiska säsongen 03/04, nämligen att gå obesegrade genom hela säsongen. Tycker det låter rimligt då vi har hälften så många matcher än vad de Untouchables hade.

 

Andreas Holmsten: Mina förväntningar för 2013 är att placera oss i toppen av 4an och självklart göra några snygga mittbacksmål!  

 

 

Amatör Analysen:

Den unga entusiasmen lyser med sitt starkaste sken. Grabbarna har mer eller mindre drabbats av hybris men är helt klart laddade inför division 4 återkomsten. De tillfrågade tror inte på något mellan år direkt, för dessa grabbar är det bara topplaceringar som gäller, och då helst serieseger direkt! Roligast är nog ändå Jack Jonssons som inte "har så höga förväntningar" på säsongen men vill att vi ska gå obesegrade genom serien. Hur som helst älskar jag deras tro på den egna och lagets förmåga.


Bloggnytt


Hur mycket tid kan man egentligen lägga på en blogg utan att lyckas publicera ett enda inlägg? Bara att formulera svaret på den frågan tar alldeles för lång tid för att det ska vara värt att fundera på. Lång tid eller inte, uppskattat eller bortkastat så har varje inlägg som tillslut publiceras en alldeles egen historia.

Ibland kan jag fundera flera timmar av en dag på vad jag ska skriva i bloggen. Dagar som nästintill tär på psyket för att jag mest av allt skulle vilja skriva ett inlägg men jag kommer inte på en enda bokstav att skriva, dagar då jag helt enkelt inte har någon uppfinnesrikedom eller inspiration. Andra dagar och andra sidan känns det som att jag skulle skriva en roman av alla konstiga idéer som dyker upp uppe i i kupan. Jag är osäker om mitt beteende är helt normalt eller inte, men det är iallafall ett beteende.


Nu den senaste tiden har jag utan att det synts varit som en maskin när det gäller idéer till bloggen. Jag har hittat en "ny" funktion som gör att man kan tidsbestämma inläggen, så inlägg som jag skriver idag kan publiceras nästa vecka eller om 10 veckor om jag så vill. I lördags hade jag en sån där dag där jag skulle kunnat skriva hur mycket som helst, så jag bestämde jag mig för att starta en ny kategori och skrev direkt 10 st inlägg som jag tidsbestämde med en veckas intervall under en tio veckorsperiod. Den nya kategorin kommer inom en lagom snar framtid att beskrivas i ett alldeles eget inlägg, så försök håll ut!


I skrivande stund sitter jag och jobbar på ytterligare en kategori, men där behöver jag ha in lite spelarröster och detta tar olika långtid beroende på vem man frågar :-) Men förhoppningsvis kan något publicerad inom kort. När jag skriver kategori menar jag någon typ av följetong där inläggen liknar varandra i karaktär.

 

 

 


RSS 2.0