After Game

Till alla er som undrat, bloggen lever, den har bara vilat sig i form. Jag har precis valt bort Djokovic- Harrison i Wimbeldon för att se på lite EM fotboll. Jag är egentligen inte så fotbollsintresserad men de ska tydligen vara semifinal tror jag? Jag missade större delen av första halvleken men enligt Nannskog i rutan har Portugal varit det bättre laget.

Nu till det väsentliga! Idag var det "serie final" på slädas stenhårda grämatta. Serieledarna Alnö IF mötte närmast jagande Holm IF. Inför matchen skilde det bara en poäng mellan lagen, så det var givetvis en mycket viktig match. Solen visade sig från sin bästa sida och bjöd den relativt stora publiken på en fin junikväll. Även Alnö gjorde sitt bästa för att bidra till att göra kvällen minnesvärd.

Matchen började lite trevande från ölagets sida. Holm tryckte stundtals ned oss ganska långt ner i banan men eftersom vi hade mest boll kunde ingen av lagen skapa några direkta farligheter. Efter 15 minuter lyfte Alnö upp spelet och hade ett gyllene läge att ta ledningen när Jonte kom fri med Holm keepern, men denne gjorde en suverän räddning och halvleken slutade rättvist 0-0.

I pausen handlade mycket av snacket om att täcka bort vissa farliga ytor som Holm utnyttjade under första halvleken samt att vinna mer andra bollar för att på så vis få igång ett bättre mittfältsspel. Andra halvleken var bara 10 SEKUNDER gammal när Victor Svedberg påpassligt utnyttjade ett Holm misstag i backlinjen och fri med målvakten kunde rulla in 1-0. Med den perfekta starten i tankarna fick Alnö en extra dos självförtroende och kunde  de inledande 15 minuterna spela fin fotboll. Det är även under den tiden som Alnö gör sitt och matchens andra mål, även det signerat Victor Svedberg. Efter 2-0 målet går matchen ner lite i tempo. Holm spelarna mattas lite och orkar inte hota på samma sätt som i första halvlek. Holm skapar dock en farlig chans efter att vunnitboll högt upp på Alnös planhalva kommer en forward fri med Jocke Grannas som får göra en fin benparad. Alnö hade även sina lägen att utöka ledningen, bland annat ett ribbskott av Victor som är så när att göra ett hattrick, även Hellas har ett farligt skott som dock tar i stolpen.

Dem som vet säger att när man trillat av en häst är det viktigt att direkt hoppa upp på den igen så man inte blir rädd för att rida. Jag tycker det är samma sak inom fotbollen, direkt efter en förlust är det viktigt att vinna igen. Nu gjorde vi det och är vi tillbaka i vinnar spåret, eller snarar uppe på hästen igen. För att uttrycka sig på ett något ofint sätt; Fy fan vad gött de känns! Det är för övrigt rätt roligt att blogga när man är glad!