After Game: Söder


Uppladdningen inför dagens match vart minst sagt annorlunda. Det visade sig att den för dagen tänka spelplatsen Sidsjövallen var dubbelbokad. Alternativen enligt domaren var att skjuta upp matchen eller spela matchen på Släda. Sagt och gjort fick närmare 40 man röra sig mot ön för att förbereda sig för match. 5 minuter matchgenomgång och 15 minuter uppvärmning hans det med innan domaren blåste i pipan. En närmare halvering av den vanliga matchrutinen för oss. Detta speglade av sig inledningsvis då det var ganska förvirrat och stirrigt. Söder tog hand om taktpinnen och ordnade bland annat ett flertal resultatlösa hörnor. Det dröjde närmare 25 minuter innan Alnö fick igång sitt spel och kunde utjämna spelet resterande halvleken. I halvlekens sista spark kunde Johan Hammarström sätta dit "0-1" med ett halvtrött vänsterskott i höjd med straffpunkten efter en fin skarv från Anders Boman.

I pausvilan hade vi ett bra snack och pratade mycket om vart ytorna fans på banan och hur vi på bästa sätt skulle utnyttja dessa. När andra halvleken satte igång var det Alnös tur att ta tag i taktpinnen och skapade ett flertal bra lägen att fördubbla ledningen men skärpan i avsluten fanns inte riktigt där. Det kändes som att vi hade ganska bra koll på matchen när Söder får en frispark två meter utanför straffområdet central i banan, i det efterföljande gruffet får en Söder spelare sin andra varning och således även ett rött kort. Frisparken förvaltas på bästa sätt från Söder och 1-1 är ett faktum. Med en man mer på banan trycker Alnö på för ett segermål men det stämmer inte riktigt sista tredjedelen. Istället kontrar söder in 2-1 med 10 minuter kvar efter ett friläge. Alnö försöker mobilisera men Söder försvarar sig bra och kan återigen lämna ön med 3 poäng.

Så här i efterhand känns det extra tungt eftersom att vi inte fick någon revansch på Söder för förlusten i våras. Nya tag att försöka säkra seriesegern på söndag då Essvik kommer på besök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0