After Game: Stockvik Granlo

Att syssla med fotboll har sina för och nackdelar, främst fördelar om du frågar mig. För mig personligen har fotbollen en enormt stor inverkan på humöret, detta kan också ha sina för och nackdelar. Förra hemma matchen mot Viskan var det en klar nackdel,  då var jag sur från och till i ungefär 3 dagar efter matchen. En dag som den här när vi vunnit med 6-0 och lite andra resultat gått vår väg så känner man sig odödlig och i total eufori. Livet känns helt enkelt så jävla underbart just nu om ni ursäktar språket.

Lagom till uppvärmningen stekte solen så pass så att shortsen åkte på och man fick chansen att blotta sin bara ben. Förutsättningarna för matchen var inte helt perfekta men nära på. Lagomt varmt, lite blött i gräset och ett härligt "go" i laget. Tyvärr var planen inte i sitt bästa skick utan såg mer ut som en gräsplätt som nyss genomgått en hästpolomatch.

Nu till matchen...

Det var faktiskt Stockvik/ Granlo som inledde matchen piggast och skapade flertalet hörnor under första 10 minuterna, Alnö hade dock full koll på dessa.
Alnö stack upp och skapade även dem något läge och någon ströhörna. I den 15e matchminuten får Johan Hammarström bollen ute till höger i höjd med straffområdet, driver ner till förlängda mållinjen, i den situationen tror alla att hammarn ska spela bollen snett inåt bakåt, men han fintar inspel och gör istället en tvåfotare och skjuter själv in 1-0 vid förstastolpen, riktigt fotbollsgodis! 2-0 kommer i den 25 minuten. En S/G spelare slår ett uppspel mitt in i banan som Agge kan nicka ner till David Hamberg som med sin vänster skjuter en halvvolly helt otagbart i bortre krysset. Resterande delen av halvleken rullar Alnö runt bollen riktigt bra och de få gånger S/G får låna bollen så tappar dem den lika snabbt.

Andra halvlek är bara drygt minuten gammal när Jonathan Åhlin kan skruva in 3-0 med vänster foten, skottet går i en båge över målvakten och letar sig in i bortre hörnet, även det riktigt snyggt.
I 55e minuten får Victor Svedberg bollen på högerkanten, sätter fullfart och driver ner mot hörnflaggan där han slår ett inlägg mot bortrestolpen, där dyker David Hamber upp och utan att tveka så drar han en volly rakt ner i backen och den efterföljande studsen går i en retsam båge över S/G målvakten och in i nätet. Om det inte var blykepps hos gästerna innan så blev det de nu.

5-0 görs i 64e minuten av Anders Boman som avlossar stora kanonen drygt 5 meter utanför straffområdet, centralt i banan. Bara minuten senare gör David Hamberg sitt tredje och alnös 6e mål för dagen. Detta efter en misslyckad offside fälla från gästerna, målvakten kommer på mellanhand och Dave kan lätt runda honom och ensam skjuta bollen i mål. Matchen är sedan länge avgjord och Alnö drar ner på tempo och bjuder in S/G lite i matchen. Dessa skapar även några lägen sista 10 minuterna, bland annat ett ribbskott. En riktigt väl genomförd match av oss och jag är stolt och nöjd över samtliga spelare.

I och med att Essvik förlorade och IFK Sundsvall spelade lika så leder vi nu med 7 respektive 8 poäng mot tvåan och trean i serien. Om vi spelar som vi gjorde idag har vi alltså goda förutsättningar för att ta steget upp till division 4.