After Game: Älgarna

Så var världens längsta försäsong snart till ända! Idag spelades 2013 års genrep för Alnö IF, spelplatsen var västhagens plastmatta och för motståndet stod IF Älgarna från division fyra Ångermanland.

Då det var blåsig ute denna söndag förmiddag  gjorde sig bollen bäst efter backen, någonting som borde passa Alnö IF som handen i handsken.  Detta till trots började Älgarna bäst, de var rörliga, passnings skickliga och hittade hela tiden in på fria ytor med sina passningar. Alnö spelarna såg chockade ut och uppträdde såväl stressat som ängsligt. Först när Älgarna gjort 0-1 efter en kontring började Alnö så sakteliga växa in i matchen.  Någonstans vid matchminut 20 jämnades spelet ut och efter en lång lyra från Jocke Axelsson blev Jonte fri och kunde runda målvakten och kvittera till 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I pausen gjordes en del små förändringar och snacket var överlag positivt. Ett byte gjordes även, Robin Karlsson ut och Victor Svedberg in.

I andra halvlek kunde man känna igen "maskinen" Alnö IF som så många gånger tidigare på försäsongen malt ner sina motståndare. Passningsspelet blev bättre, kommunikationen blev bättre, vi vann närkamper och började därigenom spela fotboll igen. 2-1 kom tidigt i andra halvlek genom Robin Wikman som från sin ytterbacksplats tog vara på en andra boll efter ett inlägg. Inspirerad av Lucas Podolski drog han till ett skott med vänsterfoten som var både stenhårt och väl riktat, otagbart!  Kort därefter gjorde Anton 3-1, ett snyggt mål där han stillastående drar ett högerskott i ribbkrysset och in i mål.

Där efter görs ett dubbel byte, Wikman och Måns ut - Dan och Agge in. De båda hade varit på planen i knappt en minut när Dan slår ett inlägg till en helt fristående Agge som från 2 meter inte gör något misstag, 4-1. I slutet av matchen kommer även 5-1, detta genom Jocke Axelsson som elegant kan nicka bollen i mål efter en bra slagen hörna av Victor Svedberg. Detta blir även slutresultatet.

Nu väntar en intensiv och viktig träningsvecka, fylld av bland annat taktisk träning och spelarmöte. På fredag är det seriepremiär mot Medskogsbron. Vi har gjort en fantastik försäsong med både bra spel och fina resultat. Detta är givetvis jätte roligt men när serien startar har vi likt förbannat noll poäng. Detta betyder att vi måste vara ödmjuka och fortsätta vara beredd att lägga ner ett hårt jobb på såväl träning som match varje vecka. Om vi gör detta har vi goda förutsättningar att göra en bra säsong.